Haier Tvättmaskin-torktumlare: HWD80-B14686, Smala Och Breda Torktumlare

Innehållsförteckning:

Video: Haier Tvättmaskin-torktumlare: HWD80-B14686, Smala Och Breda Torktumlare

Video: Haier Tvättmaskin-torktumlare: HWD80-B14686, Smala Och Breda Torktumlare
Video: Стиральная машина Haier HWD80-B14686 2024, April
Haier Tvättmaskin-torktumlare: HWD80-B14686, Smala Och Breda Torktumlare
Haier Tvättmaskin-torktumlare: HWD80-B14686, Smala Och Breda Torktumlare
Anonim

Genom att köpa en tvättmaskin kan du spara tid och plats i din lägenhet. Men fel val och användning av sådan utrustning kan inte bara leda till skador på kläder och sängkläder, utan också till höga reparationskostnader. Därför är det värt att överväga sortimentet och huvudfunktionerna för Haier-tvättmaskiner, samt bekanta dig med råd om deras val och användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Haier grundades i den kinesiska staden Qingdao 1984 och ägnade sig ursprungligen åt tillverkning av kylskåp. Gradvis har sortimentet utökats och idag producerar det nästan alla typer av hushållsapparater. Företagets produkter dök upp på den ryska marknaden 2007.

Experter hänvisar till de främsta fördelarna med Haier tvättmaskiner:

  • livstidsgaranti för invertermotor;
  • möjligheten att förlänga garantitiden för en extra betalning från standard 1 år till 3 år;
  • hög energieffektivitet för denna utrustningsklass - de flesta av de nuvarande modellerna tillhör A -klassen strömförbrukning;
  • hög kvalitet och mildhet av tvätt- och torkprodukter från olika typer av tyger;
  • ett brett utbud av driftsätt, som låter dig garantera säkerheten för känsliga produkter;
  • ett ergonomiskt och intuitivt styrsystem, som, förutom manuellt lägesval, också möjliggör anslutning av maskinen till din smartphone via Wi-Fi med hjälp av Haier U + -programmet;
  • låg ljudnivå (upp till 58 dB vid tvätt, upp till 71 dB vid vridning);
  • närvaron av ett brett nätverk av certifierad SC i Ryska federationen, vilket positivt skiljer märket från annan utrustning från Kina.
Bild
Bild
Bild
Bild

De största nackdelarna med denna teknik beaktas:

  • hög, som för kinesisk teknik, priset - kostnaden för dessa maskiner är jämförbar med analoger från mer kända märken som Bosch, Candy och Samsung;
  • dålig sköljkvalitet i huvudläget - efter det finns ofta spår av pulver kvar på saker, vilket tvingar till användning av upprepad sköljning;
  • möjligheten att skada saker när du snurrar i höga hastigheter (modeller med WaveDrum och PillowDrum -teknik är denna nackdel nästan inte typisk);
  • vissa användare möter med en stark lukt av gummi , som kommer från ny teknik och försvinner gradvis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns för närvarande tre modeller av Haiers tvätt- och klädtvätt-torktumlare.

HWD80-B14686

Smal (endast 46 cm djup) kombinationsmaskin med modern design, snygg och informativ trumlampa (blått ljus betyder att maskinen tvättar och gult ljus betyder att enheten torkar) och en maxlast på 8 kg för tvätt och 5 kg när det är torrt. Kuddtrumman skyddar linne och kläder från skador . Ett tvättläge med ångning tillhandahålls, vilket gör det möjligt att inte bara rengöra kläder utan också desinficera och jämna ut dem.

Styrsystem - blandat (LED -display och klassiskt roterande lägesval). Har 16 tvätt- och torkprogram , inklusive speciallägen för olika typer av tyger och en självrengörande funktion.

Den enda nackdelen med denna modell är att, till skillnad från alla andra tvättmaskiner och torktumlare i det kinesiska företaget, som tillhör energiklassen A, tillhör detta alternativ B-klassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

HWD100-BD1499U1

Smal och rymlig modell, som med måtten 70, 1 × 98, 5 × 46 cm kan du ladda upp till 10 kg kläder vid tvätt och upp till 6 kg vid torkning . Den maximala centrifugeringshastigheten är 1400 rpm. Modellen är utrustad ångtvättläge , och även funktionen automatisk vägning av laddade föremål , som låter dig välja rätt tvättläge.

Kuddtrumman, som också har en antibakteriell yta, skyddar saker från slitage. Styrsystem baserat på en stor pekskärm LED -skärm. Det finns 14 tvättlägen för olika material.

Den största nackdelen är avsaknaden av ett fullvärdigt läckageskyddssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

HWD120-B1558U

En unik enhet med en ganska sällsynt dubbeltrumlayout. Den första trumman har en maximal belastning på 8 kg, den andra - 4 kg. Torktumlaren är endast utrustad med den nedre trumman, i vilken du i detta läge kan ladda upp till 4 kg tvätt . Detta gör att du kan torka det första partiet kläder och tvätta det andra samtidigt, vilket i hög grad underlättar livet för stora familjer och småföretagare i tjänstesektorn. Den maximala klämhastigheten är 1500 varv / min, det finns separata tvätt- och torkprogram för bomull, syntet, ull, siden, babykläder, denim och sängkläder.

Kontroll - elektroniskt baserat på TFT -display … Trummorna med Pillow Drum -teknik ger skydd mot förslitning. Tack vare den automatiska vägningen av saker kan maskinen själv välja önskat tvättläge och vattenförbrukning, och samtidigt rapportera en överbelastning, vilket är särskilt viktigt vid torkning. Enheten är utrustad med AquaStop -säkerhetssystemet, som automatiskt stoppar vattentillförseln och slutar tvätta när vattenläckor detekteras av sensorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Den huvudsakliga egenskapen som bör beaktas när du väljer en specifik modell är trumman. För enheter med en trumma (och det här är alla företagets modeller, förutom HWD120-B1558U), är det dessutom bättre att uppskatta den önskade volymen med maximal belastning i torkläget, snarare än tvätt. Annars måste du ta bort några av föremålen från trumman efter tvätt, och detta förnekar nästan alla fördelar med kombinationstekniken.

Du kan beräkna den erforderliga trumvolymen från följande ungefärliga förhållanden:

  • en person en trumma med en belastning på upp till 4 kg kommer att räcka;
  • en familj på två en modell med en belastning på upp till 6 kg räcker;
  • stora familjer det är värt att fokusera på alternativ med en maximal belastning på 8 kg;
  • om du har den stora familjen eller planerar du att använda tekniken för ditt eget företag som en frisör, tvättstuga, café eller minihotell-du bör vara uppmärksam på versionen med två trummor (HWD120-B1558U), som har en total kapacitet på 12 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det näst viktigaste värdet är enhetens storlek. Se till att den modell du väljer passar där du tänker installera den … En annan viktig parameter är mängden förbrukad el. Haier -enheter i detta avseende är mycket mer ekonomiska än de flesta analoger , men om du vill överväga varor från andra tillverkare, uteslut omedelbart modeller med en energiförbrukningsklass under B - deras drift kommer att kosta mycket mer än de möjliga besparingarna när du köper dem.

Slutligen är det viktigt att uppmärksamma tillgängligheten av ytterligare funktioner och lägen. Ju fler lägen apparaten har för olika typer av tyger, desto mindre risk för att skada saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Innan du installerar utrustningen måste du förbereda platsen där den kommer att stå. Tillgång till all nödvändig kommunikation (vatten och el) måste tillhandahållas. T Eftersom den kombinerade maskinen har hög effekt i förhållande till andra hushållsapparater är det strängt förbjudet att ansluta den till ett uttag via dubbla eller förlängningssladdar. Se till att efter installation och anslutning av maskinen alla ventilationsgaller har fritt luftflöde och hindras inte av andra apparater eller möbler.

Innan du tvättar eller torkar saker, du måste sortera dem efter färg och material . Detta gör att du kan välja rätt arbetsläge, tvätta all smuts och undvika skador på saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på lastens storlek vid torkning. I tvättläget kan enheten i princip bearbeta hela volymen av föremål som passar i trumman, men för högkvalitativ torkning är det nödvändigt att minst hälften av volymen förblir ledig . Det är viktigt att ta hänsyn till att den maximala belastningen som anges i instruktionerna avser redan torkade och inte våta saker.

Tillverkaren rekommenderar självrengöring av maskinen med lämpligt läge var 100: e driftscykel. För bästa effekt är det värt att tillsätta en liten mängd pulver eller annat tvättmedel i behållaren, eller använda speciella tvättmedel för skötsel av tvättmaskiner.

Det är också viktigt att rengöra vattentillförselventilen och dess filter från den bildade skalan i tid. Detta kan göras med en mjuk borste. Efter rengöring måste ventilen sköljas med vatten.

Rekommenderad: