Tvättmaskin-torktumlare: En översikt över 2-i-1 Tvättmaskiner-torktumlare, Vertikala Modeller Med En Torktumlare. Vilken Ska Man Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskin-torktumlare: En översikt över 2-i-1 Tvättmaskiner-torktumlare, Vertikala Modeller Med En Torktumlare. Vilken Ska Man Välja?

Video: Tvättmaskin-torktumlare: En översikt över 2-i-1 Tvättmaskiner-torktumlare, Vertikala Modeller Med En Torktumlare. Vilken Ska Man Välja?
Video: ELBA 2-in-1 Washer Dryer [CNY 2021 Edition] 2024, April
Tvättmaskin-torktumlare: En översikt över 2-i-1 Tvättmaskiner-torktumlare, Vertikala Modeller Med En Torktumlare. Vilken Ska Man Välja?
Tvättmaskin-torktumlare: En översikt över 2-i-1 Tvättmaskiner-torktumlare, Vertikala Modeller Med En Torktumlare. Vilken Ska Man Välja?
Anonim

Modern teknik gör det möjligt att använda en teknik för att tvätta och torka kläder. Detta sparar mycket tid. En tvättmaskin med torktumlare gör att du inte kan ta plats med våta saker i lägenheten. Sådana hushållsapparater har både fördelar och nackdelar. Användningen blir så bekväm som möjligt om du väljer rätt modell korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tvättmaskinen torkar kläder i fyra steg: tvätt, sköljning, centrifugering, torkning . Tvätten torkas med varm luft. För att genomföra denna idé används ett extra värmeelement. Fläktarna reglerar rätt luftcirkulation. Trumman roterar med låg hastighet, vilket gör att du kan torka men inte skada saker.

Hur denna teknik fungerar är ganska enkel . Det bildas kondens under torkningsprocessen. Det passerar genom luddfiltret och in i en speciell behållare.

Vattnet är rent och kan användas till strykjärn. Vissa modeller har ingen behållare, utan dränerar vatten direkt i dräneringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Torkning kan vara manuell eller automatisk . I det första fallet bör du välja en tid att torka dina kläder själv genom att ställa in en timer. I det andra fallet är det nödvändigt att ställa in graden av slutlig fukt. Inbyggda sensorer stoppar torkprocessen vid rätt tidpunkt.

Maskinen fungerar intelligent och skadar inte kläder. När det gäller den manuella metoden det är värt att noggrant övervaka sakernas tillstånd . Om de är för torra betyder det att du bör ställa in en kortare tid. Annars blir fibrerna i tyget spröda och kläderna slits ut snabbare.

Bild
Bild

Torkning kan ske i olika lägen . De är indelade i grundläggande och ytterligare. Den första kategorin inkluderar snabb och skonsam torkning, samt bearbetning av saker tills de är helt torra. Det senare kallas också " in i skåpet ". Med ytterligare program kan du fräscha upp saker, räta ut rynkor eller torka dem.

Det mest populära är " Intensiv" torkning som finns i de flesta modeller. Vanligtvis bearbetas saker inom 40-60 minuter. Skonsam torkning och "i garderoben" tar längre tid, men torkar inte ut fibrerna i tyget. Alternativ för torrtvätt låter dig inte bara bli av med främmande lukt, utan också att sterilisera saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En tvättmaskin med torkfunktion dök upp på marknaden relativt nyligen, och många hemmafruar misstro fortfarande. De främsta fördelarna med denna "smarta" teknik.

  1. Praktiskhet . En enhet kan samtidigt ta bort smuts från saker och torka dem. Detta gör att du kan lägga mindre tid och ansträngning på att hålla ordning på sakerna.
  2. Sparar utrymme . Tvättmaskinen torkar mindre än två separata enheter. Detta är en bra lösning för att spara värdefull golvyta.
  3. Mångsidighet … Tvättmaskinen är vanligtvis avsedd för tvätt, men du kan torka alla saker i den. Med hushållsapparater kan du städa kuddar, filtar, mjuka leksaker, skor.
Bild
Bild

Fördelarna är begripliga, men inte alla drömmer om en tvättmaskin av en anledning. Dess främsta nackdelar.

  1. Trumkapacitet . Lasten för torkning är hälften av tvätten. Om du kan tvätta 8 kg kläder samtidigt, torka det sedan - 4 kg. I det här fallet är det möjligt att torka all våt tvätt på bara två pass.
  2. Elanvändning . En sådan anordning är dyrare än en vanlig tvättmaskin. Det bör dock noteras att en sådan lösning fortfarande är mer ekonomisk än två separata typer av utrustning.
  3. Pris . En 2-i-1-enhet är dyrare än separata torktumlare och tvättmaskiner. Detta beror just på mångsidigheten och ökad användarkomfort.

Vissa människor tror att tvättmaskinen / torktumlaren är opålitlig på grund av sin komplexa design och ökade stress. Detta är bara en vanföreställning som inte har med verkligheten att göra.

Apparater från betrodda märken håller länge om de används korrekt. En tvättmaskin-torktumlare är inte mer krångel än en modell utan en.

Bild
Bild

Typer och grader av torkning

2-i-1 tvättmaskin-torktumlare kan vara både med horisontell och vertikal lastning . Det påverkar inte riktigt användningen av enheten. Industriell utrustning är vanligtvis utformad för en stor mängd kläder, medan hushållsutrustning är mindre i storlek och trumvolym. Torkning i sig kan vara kondensat eller avgaser . Dessutom kan ekotorkning utföras under en viss tid eller upp till en viss luftfuktighet.

Det bör noteras separat att tvättmaskin-torktumlare kan byggas in . Det kan bekvämt döljas under bänkskivan.

Med hushållsapparater kan du tvätta och torka tvätten på några timmar. Ovan kan du placera en plats för strykning. Då blir det så enkelt som möjligt att ta hand om kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kondenserande

Värmepumpmaskiner fungerar efter kondensat . Luften i trumman värms upp, saker snurrar och fukt flyttas gradvis in i en speciell tank - en värmeväxlare. Efter kylning kommer vattnet in i behållaren, varifrån det sedan kan hällas.

Dessutom har maskinen ett filter. Det renar vatten och kräver ständig vård. Denna teknik kan anslutas direkt till avloppet. Kondensatet rinner bort och du behöver inte övervaka tankens tillstånd. Detta är ganska bekvämt i vissa fall.

Några tvättmaskiner av denna typ har ytterligare alternativ för utjämning med ånga.

Innan processen påbörjas sprutas saker med vatten, vilket senare bildar ett moln. Senare lämnar ångan och torkningen börjar. Efter det behöver du inte stryka dina kläder på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan vatten

Denna ventilationstypsdesign är enklare. Tvättmaskin torktumlare har ingen värmeväxlare och en behållare för uppsamling av vatten … Det flexibla röret ansluts till ventilationssystemet. All ånga går omedelbart dit. Denna typ av arbete anses vara mer modern.

Bild
Bild

Med timer

Denna typ används i billigare modeller. Användaren måste, efter eget gottfinnande, ställa in under vilken tid tvätten ska torka. Programmet stannar vid timern. Vi måste anpassa oss och självständigt lära oss att bestämma den optimala tiden. Det är viktigt att tvätten inte torkar ut, så det är bäst att lämna den lite fuktig och stryka den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med graden av kvarvarande fukt

Professionella och nyare modeller fungerar precis så. Innan torkningen påbörjas användaren måste ange den slutliga luftfuktigheten … Inbyggda sensorer registrerar ständigt tvättens tillstånd och stänger av programmet vid rätt tidpunkt. Vanligtvis använder tillverkare inte indikatorer på fuktprocent, utan kallar program i tillgängliga och begripliga termer.

En tvättmaskin med en sådan torkning kan föra saker till ett tillstånd som är lämpligt för att flytta saker direkt in i garderoben för strykning . Många modeller har ett separat läge som gör att du kan ta på dig kläder direkt efter processens slut.

Dessutom kan du behöva ange typ av tyg. Så enheten väljer de optimala förhållandena för att uppnå önskad luftfuktighet utan att skada tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Enhetens dimensioner är av stor vikt. De mest populära är tvättmaskiner med en torktumlare med ett djup av 50 cm. Samtidigt finns det kompakta modeller från 45 cm. Sådana små enheter är vanligtvis konstruerade för 7 kg.

Tvättmaskiner och torktumlare kan vara 55-60 cm breda och 80-85 cm höga. Det maximala djupet är 65 cm. Vanligtvis är denna teknik avsedd för 10 kg eller mer. Valet av teknik bör baseras på antalet personer i familjen och tvättfrekvensen. I de flesta fall räcker det med en tvättmaskin på 8 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

En tvättmaskin och torktumlare kommer att hålla länge om du först väljer ett alternativ av hög kvalitet. Det rekommenderas att ge företräde åt kända varumärken som redan har etablerat sig. Populära modeller av tvättmaskiner med torktumlare.

Electrolux EW7WR447W . Den svenska tillverkarens utrustning har en frontlastningstyp och avser fristående. Energiförbrukningen motsvarar klass A. Det är möjligt att använda 14 tvättprogram, justera centrifugeringshastigheten och vattentemperaturen. Dessutom finns det en fördröjd startfunktion fram till 20 timmar. Det finns separata driftsätt för bearbetning av ytterkläder, sportkläder och jeanskläder. Tillverkaren har tagit hand om säkerheten och integrerat läckageskydd, skumkontroll, balansreglering och knapptryckningslås.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG F-1496AD3 . Direktdrivningen förlänger avsevärt livslängden för tvättmaskin / torktumlare. Kontrollpanelen är elektronisk, det finns en dialogskärm. Energiförbrukningen motsvarar klass B. Användare kan välja mellan 13 tvättlägen, bland vilka det finns en separat för babykläder, för att ta bort fläckar och en ekonomisk tvätt. Säkerhetssystemet inkluderar skydd mot läckage och kontroll över mängden skum, nyckellås, balanskontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung WD70J5410AW . Ett särdrag är det keramiska värmeelementet, som förhindrar bildning av skalor. Ett självdiagnostik- och självrengöringssystem har implementerats. Så en tvättmaskin med en torktumlare skapar praktiskt taget inget krångel, kräver inte ökad uppmärksamhet. Tillverkaren har integrerat 14 tvättlägen om du kan ändra vattentemperaturen och antalet varv under centrifugering. Det är möjligt att helt enkelt fräscha upp kläder, blötlägga, förtvätta kläder med fläckar.

Torkning fungerar enligt graden av kvarvarande fukt. Säkerhetssystemet övervakar bildandet av skum, förhindrar läckage och låser nycklarna från oavsiktlig tryckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Godis GVSW40 364TWHC … Tvättmaskinen har en speciell trumma som gör att du effektivt kan tvätta kläder även vid 20 ° C. Det finns separata lägen för blandade tyger. Tillverkaren har tagit hand om möjligheten till antiallergisk tvätt och ångbehandling. Det är intressant att du kan välja ett program inte bara på displayen av utrustning, utan också från en smartphone. Skyddssystemet innehåller allt det viktigaste, övervakar skum, läckor och balans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indesit XWDA 751680X W . Tvättmaskinen har en frontlastningstyp. 12 driftsätt finns som standard, dessutom finns det möjlighet att uppdatera saker. Svart tvätt kan tvättas separat. Intressant nog såg tillverkaren till att inga pulverstrimmor fanns kvar på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint-Ariston FDD 9640 B . Ganska stor tvättmaskin och torktumlare. Enligt tillverkarens försäkringar kan den användas i minst 10 år. En stor fördel är tillgängligheten av 16 tvättlägen. Tillverkaren har tagit hand om att minska mängden ämnen som orsakar allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch WDU 28590 … Ett särdrag hos denna teknik är närvaron av ett separat läge för tvätt av kläder. Dessutom kan du använda alternativen för att ta bort fläckar, släta ut rynkor, bli av med en obehaglig lukt. Tvättmaskinen har en stor trumma och är ganska tyst. Tack vare ljuset på trumman är det lättare att hålla reda på din tvätt. Det finns ett självrengöringsläge, vilket förenklar underhållet av utrustningen kraftigt. Torkning av tvätten utförs på en timer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vestfrost VFWD 1460 . Ganska överkomlig kostnad gör enheten attraktiv bland analoger. Trumman har en kapacitet på 8 kg för tvätt och 6 kg för torkning. Kontrollen utförs med en pekskärm. Användare kan välja mellan 15 driftsätt, inklusive tvätt och barnkläder, gardiner, blandade tyger. Självdiagnossystemet gör att du kan märka de minsta funktionsstörningarna i tid. Det är möjligt att skjuta upp arbetets start till 24 timmar.

Tvättmaskinen-torktumlaren går ganska tyst, vilket är en betydande fördel. Bland bristerna är det värt att notera att utrustningen blir väldigt varm när man torkar saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens WD 15H541 . Tvättmaskinen har en trumma för 7 kg tvätt och 4 kg torkning. Strömförbrukningen motsvarar klass A +++, den är bara 100 W * h / kg. Högkvalitativt skydd mot läckage har implementerats. Maskinen har fått intuitiv kontroll, så det är ganska enkelt att använda den. Det fungerar tyst under tvätt - upp till 46 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Även en billig tvättmaskin och torktumlare kommer att vara en bra hjälpare i ditt hem. Det är värt att notera att professionella modeller med ett högt pris vanligtvis tas för tvätten, men de behövs inte i lägenheten. Många tvättmaskiner-torktumlare kan installeras under en diskbänk eller bänkskiva. Det är lätt för dem att hitta en plats även i en liten lägenhet. Viktiga kriterier för att välja teknik.

  1. Installationsmetod . Inbyggda bilar ska mätas ner till varje millimeter. Fristående utrustning är mer efterfrågad och används mycket oftare.
  2. Uppstartstyp . De flesta modellerna har en frontlucka. Vertikala typer är ganska sällsynta och inte efterfrågade.
  3. Rymlighet . Det är värt att överväga i förväg om det kommer att vara möjligt att tvätta filten eller kuddarna i den valda modellen. Dessutom bör du vara uppmärksam på belastningen för tvätt och torkning. Indikatorer kan ibland skilja sig 2 gånger.
  4. Trummaterial . Det är värt att ge företräde åt högkvalitativa och pålitliga material. Dessutom måste trumman ha många små celler och hål. Kvaliteten på tvätt och torkning beror på detta.
  5. Torkningsaktiveringstyp . Automatisk aktivering gör det möjligt att torka föremål direkt efter tvätt. Med den manuella omkopplaren kan du torka dina kläder utan att ens tvätta dem först.
  6. Ljudnivå . Maskinerna arbetar vanligtvis mycket högt under centrifugeringscykeln, detta bör beaktas. Naturligtvis kommer en tyst modell att kosta mer, men detta är ett viktigt kriterium.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskinen 2-i-1 kan ha ytterligare funktioner. Du bör inte omedelbart skynda dig till den som är utrustad med många alternativ, eftersom du inte behöver dem alla. Användbara funktioner för tvättmaskiner och torktumlare.

  1. Skumnivåkontroll . I slutet av varje cykel kommer tekniken att tömma vattnet för att minska skumning.
  2. Försenad start av programmet . Gör att du kan ladda saker för tvätt eller torkning, men starta det vid en lämplig tidpunkt.
  3. Barnlås . Gör tvättmaskinen säkrare för spädbarn. Dessutom förhindrar det oavsiktliga knapptryckningar och ändringar i tvätt- eller torkparametrar.
  4. Snabb tvätt … Detta program låter dig tvätta och torka dina kläder på bara 1 timme.
  5. Nattläge . Med det här alternativet kan du tvätta och torka effektivt, men så tyst som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Tvättmaskiner och torktumlare har en ganska lång livslängd. Det är sant att det är viktigt att använda tekniken korrekt och övervaka den. Grundläggande driftsregler.

  1. Fyll inte på trumman helt innan den torkar .… Detta skapar en tung belastning på maskinen och kan leda till dåligt programkörning.
  2. Torka skrymmande saker till exempel jackor och dunjackor, föremål av siden, nylon och ull är inte tillåtna. Ett undantag är tekniken, som ger speciella sätt att arbeta med sådana tyger.
  3. Tvättmaskin torktumlare förbrukar ganska mycket energi så den måste anslutas till ett separat uttag.
  4. Det är värt att kontrollera fickorna på kläder innan du tvättar .… Små föremål som faller ner i trumman kan orsaka skada.
  5. Barn ska inte lämnas ensamma med tvättmaskinen . Detta kan vara extremt farligt.
  6. Du kan inte ändra programmet direkt medan det körs . Du bör vänta tills driftläget slutar, och först då kan du slå på ett annat.
  7. Var sjätte månad är det nödvändigt inspektera utrustningens kaross för skador och defekter.
Bild
Bild

Tvättmaskinen-torktumlare presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: