Smala Tvättmaskiner Med Torkfunktion: Modeller Med Ett Djup Av 40-45 Cm, Betyg På De Bästa Modellerna Med Torktumlare Och ånga

Innehållsförteckning:

Video: Smala Tvättmaskiner Med Torkfunktion: Modeller Med Ett Djup Av 40-45 Cm, Betyg På De Bästa Modellerna Med Torktumlare Och ånga

Video: Smala Tvättmaskiner Med Torkfunktion: Modeller Med Ett Djup Av 40-45 Cm, Betyg På De Bästa Modellerna Med Torktumlare Och ånga
Video: Currys New Washing machines Washer dryer 2024, April
Smala Tvättmaskiner Med Torkfunktion: Modeller Med Ett Djup Av 40-45 Cm, Betyg På De Bästa Modellerna Med Torktumlare Och ånga
Smala Tvättmaskiner Med Torkfunktion: Modeller Med Ett Djup Av 40-45 Cm, Betyg På De Bästa Modellerna Med Torktumlare Och ånga
Anonim

Tvättmaskiner med inbyggd torktumlare gör att du kan använda dina kläder och sängkläder direkt efter tvätt. Tyvärr överstiger vanligtvis dimensionerna på sådana enheter de som är vanliga för klassiska typer av teknik. Därför är det värt att överväga funktionerna och huvudtyperna av smala tvättmaskiner med torkfunktion, samt lyssna på råd från experter om deras val.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Tvättmaskinen är en version av den klassiska tvättmaskinen, som genom att installera ett extra värmeelement och hjälpsystem gör att du kan torka sängkläder och kläder direkt efter tvätt. Den första modellen släpptes av Bendix Home Appliances 1953 . Men under dessa år tillät inte teknikens möjligheter att uppnå tvätt och torkning av god kvalitet, liksom en tillräcklig tillförlitlighet för en sådan enhet, så i många år glömdes tanken på en kombinerad maskin.

Bild
Bild

Först under de senaste åren har kombomaskiner börjat dyka upp i sortimentet av sådana ledande tillverkare av tvättutrustning som Electrolux, Siemens, Samsung, Indesit, Daewoo, Ariston och LG … Enheter med en torktumlare kan ännu inte på allvar konkurrera med de klassiska alternativen, men de blir redan mer och mer populära på den ryska marknaden.

Vissa moderna modeller av denna teknik kombinerar tvätt och torkning med ångbehandling, vilket gör att de kan utföra en hel cykel med plaggvård.

Bild
Bild

De viktigaste fördelarna med tekniken är:

  • spara plats i lägenheten, eftersom en sådan enhet ersätter både en vanlig tvättmaskin och en torktumlare;
  • sparar tid - du behöver inte byta kläder mellan tvättmaskinen och torktumlaren, det räcker att ladda alla saker i trumman en gång och välja önskat läge;
  • en minskning av luftfuktigheten i lägenheten på grund av vägran att hänga linne, vilket har en positiv effekt på mikroklimatet och hushållens hälsa;
  • moderna tekniska lösningar.
Bild
Bild

De främsta nackdelarna med dessa produkter:

  • det kombinerade alternativet kommer att kosta 25-40% mer än en vanlig tvättmaskin med liknande egenskaper;
  • högkvalitativ torkning av tvätt och kläder kräver 2 gånger mer fri volym av trumman än tvätt, som ett resultat av att när du använder kombinationsläget måste du ladda 2 gånger färre föremål i enheten än med en vanlig tvätt;
  • högre, jämfört med klassiska enheter, strömförbrukning;
  • behovet av att sortera saker efter tygtyp för rätt val av torkläge;
  • felaktig användning är förknippad med en ökning av slitage på saker;
  • en hög andel misslyckanden på grund av komplexiteten och nyheten hos de använda tekniska lösningarna;
  • komplexiteten (och höga kostnaderna) för reparation och sökning efter komponenter.
Bild
Bild

Smala tvättmaskiner med torkfunktion anses vara modeller upp till 50 cm djupa.

En betydande fördel med kombinerade enheter med en smal layout över större alternativ är deras kompaktitet, vilket gör att du kan spara utrymme i din lägenhet. Den största nackdelen med denna teknik är en mindre lastvolym jämfört med bredare modeller med liknande egenskaper . De flesta av de smala modellerna har en trumkapacitet på upp till 8 kg vid tvätt och upp till 4 kg vid torkning.

Bild
Bild

Olika sorter

Kombinationsenheter kan klassificeras både efter deras design och efter deras mekanism.

Efter konstruktionstyp

För närvarande finns det två alternativ för konstruktiva alternativ för tvättmaskiner

  • Vid horisontell laddning - i sådana enheter laddas tvätt i trumman genom en dörr som sitter i slutet av produkten.
  • Toppladdning är en sällsynt variant där laddning sker via topplocket. Den skiljer sig åt i mindre dimensioner, större användarvänlighet, högre kostnad och omöjligheten att placera den som inbyggd utrustning. Alla ledande tvättmaskinstillverkare erbjuder inte toppladdningsalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt arbetsprincipen

Enligt torkningsmetoden särskiljs flera huvudkategorier av enheter.

Ventilation - arbeta enligt principen att blåsa varm luft genom torkkläderna. Den fuktiga luften kan sedan tillföras antingen direkt till rummet där bilen står (denna lösning var typisk för tidiga modeller), eller till lägenhetsventilationssystemet (används i mer moderna versioner).

Bild
Bild

Kondenserande - i sådana anordningar tillförs varm luft till trumman, som torkar ut saker och absorberar fukt från dem. Därefter kommer fuktig luft in i en separat behållare som kyls med vatten eller rumsluft, i vilken fukt som samlas in från saker kondenseras. De enklaste modellerna av denna typ kräver att användaren dränerar det ackumulerade kondensatet manuellt, och mer moderna produkter är utrustade med en avloppsslang ansluten till avloppet. Vattenkylda enheter kännetecknas av ökad vattenförbrukning.

Bild
Bild

Värmepump baserad - variation av kondenseringsmaskinen där värmepumpen är installerad. Denna enhet är en ytterligare kylkrets som tar bort värme från fuktig luft, accelererar kondens och sedan släpper ut värmeenergi när luft tillförs trumman. Dessa maskiner är mycket energieffektiva.

Bild
Bild

Dimensioner

De flesta moderna kombinationsmodellerna är 60 cm breda. Standardhöjden för denna teknik är 85 cm . Djupet på smala tvättmaskiner med torkning kan vara 40 cm (lastvolymen för sådana alternativ är upp till 6 kg för tvätt och upp till 4 kg för torkning), 45 cm (7 kg tvätt, 4 kg torkning) och 50 cm (max 8 kg tvätt, 4 kg torkning).

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Betygsättningen av de bästa tvättmaskinerna hjälper dig att bestämma vilken modell som passar dig

Samsung WD806U2GAWQ - platsen för den bästa kombinationsmodellen tas med rätta av tekniken för den berömda sydkoreanska koncernen. Dess huvudparametrar är ett djup av 45 cm, en vikt på upp till 8 kg för tvätt och upp till 5 kg för torkning, ett stort urval av specialprogram för olika typer av tyger (ull, bomull, syntet, känsliga tyger), digital display, elektronisk styrning, energiklass - IN.

Bild
Bild

Unika funktioner värt att notera Eco Bubble -teknik , som genom att blanda pulvret med vatten och luft före tvätt, ökar tvätteffekten avsevärt och skyddar kläderna från slitage. Användningen av denna teknik gör det möjligt att sänka temperaturen på vattenuppvärmning. Dessutom, efter en sådan tvätt, kommer pulvret att tvättas helt ur tyget vid sköljning.

Bild
Bild

Godis GVW 264DC - andraplatsen gick till ett märke utan premium som lyckades uppnå en nästan perfekt kombination av pris och kvalitet. Med ett djup på 44 cm kan denna maskin tvätta 6 kg eller torka 4 kg kläder. Det elektroniska styrsystemet låter dig ställa in parametrarna manuellt eller välja ett av de tillgängliga programmen (det finns också ett läge för känsliga tyger). Huvuddragen i denna modell är energiklassen A, som indikerar den höga effektiviteten hos de använda tekniska lösningarna. En annan fördel är det avtagbara topplocket, vilket gör det enkelt att använda maskinen som en inbyggd.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG F-12U2HDM1N - har ett djup på 47 cm, en vikt på 7 kg vid tvätt och 4 kg vid torkning. Alla 14 tvättprogram och 6 torklägen gör att du kan använda det för nästan alla föremål. Den har en låg ljudnivå och Tag On -teknik, som låter dig styra maskinen från en smartphone med en speciell applikation. Energiklass - B.

Bild
Bild

Indesit WDS 1040 TXR - en modell med ett djup av 42 cm, så att du kan tvätta 5 kg eller torka upp till 2,5 kg saker. Elektronisk kontroll låter dig välja ett av 14 program, inklusive speciallägen för ull och känsliga tyger. Den största nackdelen är den låga energiförbrukningsklassen - C, vilket indikerar en hög elförbrukning jämfört med analoger.

Bild
Bild

Urvalstips

Med tanke på olika alternativ är det värt att överväga några viktiga parametrar för kombinationsmaskiner

Design - andra saker bör företräde ges till modeller med värmepump, eftersom de utmärks av högsta energieffektivitet.

Bild
Bild

Dimensioner - det är viktigt att i förväg förstå exakt var du ska placera enheten och vad dess maximala mått ska vara.

Bild
Bild

Kapacitet - Maximal belastning under tvätt och särskilt vid torkning bör vara tillräcklig för din familjs behov.

Bild
Bild

Lägen - det är viktigt att enheten har speciella lägen för olika typer av tyger. Och man bör också föredra modeller med olika torkningslägen.

Bild
Bild

Teknologi - det är värt att noggrant studera funktionerna i olika modeller och ge företräde åt dem som använder innovativ tvättteknik. Du bör överväga funktionerna i genomförandet av torkning och välja de modeller som kan torka tvätten inte bara med timern, utan också enligt indikationerna på fuktkontrollsystemet.

Bild
Bild

Trumperforering - ju mindre lufttillförselnätet är, desto effektivare torkning.

Rekommenderad: