Torktumlare Bosch: WTM83201OE, WTM83260OE Och Andra Modeller Med Värmepump För Torkning Av Kläder. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare Bosch: WTM83201OE, WTM83260OE Och Andra Modeller Med Värmepump För Torkning Av Kläder. Användarmanual

Video: Torktumlare Bosch: WTM83201OE, WTM83260OE Och Andra Modeller Med Värmepump För Torkning Av Kläder. Användarmanual
Video: Miele Heat Pump Dryers Available At The Good Guys 2024, April
Torktumlare Bosch: WTM83201OE, WTM83260OE Och Andra Modeller Med Värmepump För Torkning Av Kläder. Användarmanual
Torktumlare Bosch: WTM83201OE, WTM83260OE Och Andra Modeller Med Värmepump För Torkning Av Kläder. Användarmanual
Anonim

Torkmaskinen blir mer och mer bekant för en person för varje dag. Tack vare denna teknik är det möjligt att avsevärt minska torktiden för tvätten, vilket är mycket användbart i vardagen. Artikeln kommer att fokusera på torkmaskiner från Bosch.

Bild
Bild

Särdrag

Precis som alla tillverkare skapar Bosch sin egen utrustning med vissa funktioner som sticker ut från andra företags modeller. Låt oss beröra fördelarna och nackdelarna med alla produktserier av torkmaskiner från denna tillverkare.

Bild
Bild

Låt oss börja med fördelarna

  1. Förekomsten av ett automatiskt rengöringssystem . Till att börja med bör det noteras att denna funktion inte finns i alla modeller, men bara börjar med den fjärde serien. Detta system förenklar avsevärt underhåll och användning av maskinen, eftersom du inte längre behöver tvätta kondensorn, i vilken vatten ackumuleras. Denna automatisering sparar tid och energiförbrukning genom att strömma tillbaka vatten till enhetens tankar.
  2. Känsligt torkläge - Känslig torkning . Denna funktion gör torkningen bättre på grund av att trumman har en speciell design som gör att du kan ha ett kontinuerligt luftflöde till kläderna.
  3. Förekomsten av ett stort antal program . Deras antal beror direkt på enhetens serie, så uppsättningen lägen är individuell. Under alla omständigheter gör programmen det möjligt för dig att bearbeta kläder noggrant och utan att förlora kvaliteten på olika typer av tyg.
  4. Stort modellutbud . Alla produkter från Bosch -torktumlare är indelade i specifika serier, så det kommer inte att vara svårt att välja en modell till önskat pris eller egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns bara en nackdel - och det är priset. En ganska vanlig nackdel för de tillverkare som fokuserar på kvalitet och är säkra på sina produkter.

Typer och modeller

Torktumlare från Bosch finns i flera serier. Låt oss överväga de mest ikoniska.

Serie 2 Är den första serien som är billig och bara har en grundläggande uppsättning tekniker och funktioner. Dessa inkluderar ett allergivänligt program och vävnadsskydd tack vare trummans design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Serie 4 - en mer avancerad linje, vars fördel är närvaron av ett självrensande system från kondensat och ett tystare driftläge. Det är värt att förtydliga att det inte är i föregående serie.

Bild
Bild

Serie 6 - en tekniskt bekväm linje, eftersom det är från modellerna i denna serie som tillverkaren börjar bygga in stora elektroniska system, med hjälp av vilket det kommer att vara ganska lätt för konsumenten att övervaka torkningstillståndet och välja driftlägen. Och även maskiner i sjätte serien överträffar sina tidigare motsvarigheter i energibesparingsklassen.

Bild
Bild

Serie 8 - ganska dyra och enheter av mycket hög kvalitet, eftersom de har fördelarna med alla föregående serier. Prissättningen på denna linje är också relaterad till utseendet, eftersom den åttonde serien skapades för en speciell design. Enkelt uttryckt är detta professionella modeller, vars system har ett stort antal funktioner som är nödvändiga för ett stort arbete.

Bild
Bild

Sådana torktumlare används i små företag, eftersom deras kapacitet är tillräcklig för att arbeta snabbt och effektivt.

Hemproffs Är den mest tekniskt avancerade torktumlare som Bosch någonsin har byggt. Dessa modeller genomgår ett stort antal tester och förbättras när ny teknik utvecklas eller introduceras. Kostnaden är hög, men detta motiveras av de många fördelarna.

Bild
Bild

Om vi överväger torktumlare i allmänhet är alla modeller uppdelade i kondenserings- och värmepump. Låt oss granska några alternativ, både den första och den andra typen.

Kondenserande

WTM83201OE - maskin i fjärde serien, som har en energieffektivitetsklass B och en maximal belastning på 8 kg. Det finns totalt 15 program, inklusive torkning av sportkläder, dunjackor, ull och blandad tvätt. Inbyggd beröringskontroll som förhindrar övertorkning.

Det finns ett elektromagnetiskt lås, det finns LED -indikatorer för luddfiltrets och kondensatfackets fullhet. Trummans volym är 112 liter, vikten är 39,4 kg. Dörrstaket är högerhänt, strömförbrukningen är 2600 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

WTG86401OE - en dyrare och funktionell modell av den sjätte serien. Den maximala tvättkapaciteten har ökats från 8 till 9 kg. Och det finns också funktioner för att ta bort olika ämnen som kan orsaka allergier. Det finns ett torkläge för färgade tyger och mikrofiber. AntiVibrations sidopaneldesign dämpar vibrationer, vilket ökar maskinens stabilitet.

En korg för torkning av ull är installerad, det finns ett elektromagnetiskt lås och en signal för programmets slut. Energieffektivitetsklass B, med intern trumljus, 10 års garanti. Displayen har speciella funktionsknappar som har ett Touch Control -system. Strömförbrukningen är 0,75 W i vänteläge och 0,10 W när den är avstängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa modeller finns det WTM83260OE vars egenskaper är så lika som möjligt WTM83201OE.

Med värmepump

WTW85561OE - en smal maskin i åttonde serien med ett stort antal funktioner och program. Refresher -funktionen är installerad för att ge kläderna friskhet och jämn torkning. Ljudnivån är 65 dB, vilket är ganska tyst för en så kraftfull maskin. Kondenssystemet rengörs automatiskt, vilket förhindrar försämring av värmeöverföringen.

Det finns ett enkelt kontrollkoncept med vilket du kan ställa in programmet via en konventionell programmerare. Innan du torkar kommer du att erbjudas det optimala läget och temperaturen, som kan ändras med Touch Control -knapparna. Maximal belastning 9 kg, energieffektivitetsklass A ++. Om vi pratar om speciella program, då, i jämförelse med de tidigare modellerna, dyker två upp: affär och vardag. Elektronisk styrning, trumvolym lika med 112 liter, vikt 53,2 kg, strömförbrukning 1000 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

WTY87781OE - den mest produktiva modellen från Home Professional -serien. Den största fördelen med denna maskin är dess effektivitet. Även när den är fullastad reduceras torkcykeln med 35 minuter. Detta uppnås genom närvaro av kvarvarande fuktkontrollsensorer. Liksom andra modeller finns det skydd mot allergiska ämnen och elektronisk kontroll med Touch Control -tangenter. Det finns en LED-bakgrundsbelyst trumma.

Bild
Bild

Maximal belastning 9 kg, energieffektivitetsklass A ++. Kondenskvalitet En (högsta), multifunktionsdisplay ger fullständig kontroll över torkprocessen. Active Air Technology förbrukar mindre energi. Luckan är vändbar, vilket är mycket bekvämt för installation i en kolumn.

Trummans volym med reversibel rotation är 112 liter, vikten är 53,9 kg. Den genomsnittliga torktiden är 120 minuter och den genomsnittliga energiförbrukningen är 2 kWh. Det är värt att säga att dessa indikatorer beror på det valda driftsläget. Effektförbrukning 1000 W, frekvens 50 Hz. Säkerhet garanteras genom närvaron av ett elektromagnetiskt lås och barnskydd. Alla specialprogram finns tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Tack vare granskningen av vissa modeller kan du förstå vilka kriterier som bör beaktas vid köp.

Det viktigaste är att välja rätt typ av bil . Om torkning av kläder inte är en mycket frekvent process för dig, och du inte kommer att ladda en stor mängd kläder i trumman, kommer en billig men högkvalitativ maskin med alla grundläggande funktioner att göra. Bortsett från detta finns det några enkla modeller utan display. Om du inte är insatt i teknik kan kontrollen utföras med knappar.

Bild
Bild

Såväl som uppmärksamma energiförbrukningen , eftersom vissa modeller inte är lämpliga för personer som har ett svagt elsystem. På grund av den höga energiförbrukningen försöker tillverkaren utrusta maskinen med en högre energieffektivitetsklass. Du kan välja en enhet för vissa funktioner, till exempel med fluorisering och luftberikning.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Var noga med att läsa instruktionerna före den första användningen, eftersom de i detalj beskriver alla funktioner och driftslägen för din torktumlare. Dessutom kommer du att ha en fullständig förståelse för hur du använder och underhåller enheten.

Om vi pratar om exploatering, då tillverkaren anger att du inte ska torka tvätt som har kommit i kontakt med olja, lösningsmedel, vax, färg och andra kemiska material på något sätt.

Bild
Bild

Om du inte gör det kan det leda till brand eller till och med explosion av maskinen.

Torka bara tvätten och se till att det inte finns onödiga föremål i trumman och på valsen , så noga kontrollera alla fickor på ditt plagg innan du tvättar och torkar. Du måste se till att ingenting kan störa torkprocessen.

Bild
Bild

Torktumlarens placering måste hållas ren . Använd inte enheten om någon funktion eller funktion är skadad. Användning av defekt utrustning kan förvärra maskinhaveriet.

Torktumla inte skumgummiprodukter eftersom de kan smälta på grund av temperaturen i luften i trumman.

Överbelasta inte trumman: ladda den maximala mängden föremål endast i den mängd som anges i instruktionerna.

Vidrör inte nätkontakten med våta händer eftersom det kan orsaka kortslutning . Försök inte reparera eller byta ut delar själv om det skulle uppstå något fel. Denna typ av utrustning kan skada hälsan om alla nödvändiga förvarings- och driftsförhållanden inte följs.

Bild
Bild

Möjliga fel

Om du står inför en situation där din maskin inte fungerar kan du ta reda på vad problemet är. På så sätt kommer du att vara medveten om exakt vad som hände med din bil.

Om olika typer av ikoner visas på displayen betyder det att det finns hinder för maskinens funktion .… Det första steget är att kontrollera alla filter, värmeväxlaren och tömma kondensatet (om det inte finns någon automatisk avtappningsfunktion). För att diagnostisera trumman kan du använda baksidan, eftersom mekanismen efter det kommer att rotera i motsatt riktning, och detta kan starta om hela processen.

Bild
Bild

I de fall där tvätten verkar ganska fuktig efter torkning måste du ställa in en längre bearbetningstid. Håll dessutom koll på temperaturen i rummet och dess ventilation. Dessa faktorer kan också påverka torkresultatet.

Kontrollera hela strömförsörjningskretsen när maskinen inte startar . Om allt är i ordning, se om driftläget och den exakta tiden anges. Kom ihåg att stänga bildörren ordentligt.

Bild
Bild

När du köper någon modell kommer du att kunna se en särskild avdelning dedikerad till fel i instruktionerna. För dem finns det koder med vilka du kan bestämma arten av störningen eller funktionsstörningen.

Granska översikt

I allmänhet är recensionerna positiva. Köpare älskar byggkvaliteten och komponenterna, särskilt på de dyrare modellerna. Förutom, konsumenten noterar ett stort antal funktioner och driftsätt, vilket förenklar användningen av maskinen.

Om vi pratar om brister, börjar vissa modeller, när du torkar ark, vrida dem, varefter en slags analog av ett rep erhålls. Och även enligt vissa recensioner är det klart att konsumenten anser att priset är ganska högt.

Rekommenderad: