Torktumlare Electrolux: EW8HR458B, PerfectCare 800, Med Värmepump För Torkning Av Kläder, Kompakta Och Andra Modeller. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare Electrolux: EW8HR458B, PerfectCare 800, Med Värmepump För Torkning Av Kläder, Kompakta Och Andra Modeller. Recensioner

Video: Torktumlare Electrolux: EW8HR458B, PerfectCare 800, Med Värmepump För Torkning Av Kläder, Kompakta Och Andra Modeller. Recensioner
Video: Electrolux PerfectCare800 | UNBOXING & REVIEW 2024, Maj
Torktumlare Electrolux: EW8HR458B, PerfectCare 800, Med Värmepump För Torkning Av Kläder, Kompakta Och Andra Modeller. Recensioner
Torktumlare Electrolux: EW8HR458B, PerfectCare 800, Med Värmepump För Torkning Av Kläder, Kompakta Och Andra Modeller. Recensioner
Anonim

Även den mest kraftfulla centrifugeringen av moderna tvättmaskiner låter dig inte alltid torka tvätten helt, och utbudet av alternativ med en inbyggd torktumlare är fortfarande för liten. Därför är det värt att överväga huvudfunktionerna och sorterna av Electrolux -torktumlare, samt ta reda på de viktigaste fördelarna och nackdelarna med denna teknik.

Bild
Bild

Funktioner hos Electrolux torktumlare

Det svenska företaget Electrolux är välkänt på den ryska marknaden som tillverkare av hushållsapparater av hög kvalitet. De främsta fördelarna med de torktumlare den producerar är:

  • tillförlitlighet, som säkerställs av hög byggkvalitet och användning av hållbara material;
  • säkerhet, vilket bekräftas av kvalitetscertifikat som erhållits i EU och Ryska federationen;
  • högkvalitativ och säker torkning av produkter från de flesta tyger;
  • energieffektivitet - all svensktillverkad utrustning är känd för det (landet har höga miljöstandarder som tvingar till att minska energiförbrukningen);
  • en kombination av kompakthet och kapacitet-en genomtänkt design kommer att öka maskinens kropps användbara volym avsevärt;
  • multifunktionalitet - de flesta modellerna är utrustade med användbara tilläggsfunktioner som en skotork och ett uppfriskande läge;
  • enkel kontroll på grund av ergonomisk design och informativa indikatorer och displayer;
  • låg ljudnivå i förhållande till analoger (upp till 66 dB).

De främsta nackdelarna med dessa produkter är:

  • uppvärmning av luften i rummet där de är installerade;
  • ett högt pris i förhållande till kinesiska motsvarigheter;
  • behovet av att ta hand om värmeväxlaren för att undvika att den går sönder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande innehåller modellserien för det svenska koncernen två huvudtyper av torktumlare, nämligen: modeller med värmepump och kondensatypsanordningar. Det första alternativet kännetecknas av lägre energiförbrukning, och det andra förutsätter kondensering av vätskan som bildas vid torkning i en separat behållare , vilket gör det lättare att ta bort och undviker en ökning av luftfuktigheten i rummet där enheten är installerad. Låt oss titta närmare på båda kategorierna.

Med värmepump

Detta sortiment inkluderar modeller från PerfectCare 800 -serien i A ++ energieffektivitetsklass med trumma i rostfritt stål

EW8HR357S - basmodellen i serien med en kapacitet på 0,9 kW med ett djup av 63,8 cm, en vikt på upp till 7 kg, en pekskärm LCD -display och en mängd olika torkprogram för olika typer av tyger (bomull, denim, syntet, ull, siden). Det finns en uppdateringsfunktion, liksom en fördröjd start. Det finns en automatisk parkering och blockering av trumman, liksom dess interna LED -belysning. Med Delicate Care -systemet kan du smidigt justera temperatur och hastighet, funktionen Gentle Care ger en torkningstemperatur på upp till 2 gånger lägre än för många analoger, och SensiCare -tekniken justerar automatiskt torktiden beroende på tvättens fuktinnehåll.

Bild
Bild

EW8HR458B - skiljer sig från basmodellen med ökad kapacitet upp till 8 kg.

Bild
Bild

EW8HR358S - analog till föregående version, utrustad med ett kondensavloppssystem.

Bild
Bild

EW8HR359S - skiljer sig i den ökade maxlasten upp till 9 kg.

Bild
Bild

EW8HR259ST - kapaciteten för denna modell är 9 kg med samma dimensioner. Modellen har en förstorad pekskärm.

Satsen innehåller en dräneringsslang för avlägsnande av kondens och en avtagbar hylla för torkning av skor.

Bild
Bild

EW8HR258B - skiljer sig från den tidigare versionen med en belastning på upp till 8 kg och en premium pekskärmsmodell, vilket gör driften ännu enklare och mer intuitiv.

Bild
Bild

Kondenserande

Denna variant representeras av PerfectCare 600 -serien med energieffektivitetsklass B och zinktrumma

EW6CR527P - en kompakt maskin med måtten 85x59, 6x57 cm och en kapacitet på 7 kg på 59,4 cm djup och en effekt på 2,25 kW. Det finns separata torkprogram för sängkläder, känsliga tyger, bomull och denim, samt uppfriskning och fördröjd start. En liten pekskärm är installerad, de flesta kontrollfunktionerna är placerade på knappar och handtag.

Stöder SensiCare-teknik, som automatiskt slutar torka när tvätten når en förinställd fuktnivå.

Bild
Bild

EW6CR428W - genom att öka djupet från 57 till 63 cm kan du ladda upp till 8 kg linne och kläder. Den har också en förstorad display med ett stort antal kontrollfunktioner och en utökad lista över torkprogram.

Bild
Bild

Företaget erbjuder också 2 versioner av kondensatorprodukterna som inte ingår i PerfectCare 600 -serien

EDP2074GW3 - en modell från den gamla FlexCare -serien med egenskaper som liknar modellen EW6CR527P. Har mindre effektiv fuktspårningsteknik och trumma i rostfritt stål.

Bild
Bild

TE1120 - halvprofessionell version med en kapacitet på 2, 8 kW med ett djup av 61, 5 cm och en belastning på upp till 8 kg. Läget väljs manuellt.

Bild
Bild

Tips för installation och anslutning

När du installerar en ny torktumlare är det viktigt att noggrant följa alla rekommendationer i bruksanvisningen. Först och främst, efter att du har tagit bort fabriksförpackningen, måste du noggrant inspektera produkten, och om det finns uppenbara tecken på skada på den, ska den under inga omständigheter vara ansluten till nätverket.

Temperaturen i rummet där torktumlaren ska användas får inte vara lägre än + 5 ° С och inte högre än + 35 ° С, och den måste också vara väl ventilerad . När du väljer en plats att installera apparaten måste du se till att golvet på det är ganska plant och starkt, samt motståndskraftigt mot de höga temperaturer som kan uppstå när du använder maskinen. Benens position på vilken utrustningen kommer att stå ska säkerställa stabil ventilation av botten. Ventilationsöppningarna får inte blockeras. Av samma anledning bör du inte sätta bilen särskilt nära väggen, men det är också oönskat att lämna för stort gap.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar en torkaggregat ovanpå en installerad tvättmaskin ska du endast använda ett installationspaket som är certifierat av Electrolux och som kan köpas hos auktoriserade återförsäljare. Om du vill integrera torktumlaren i möbler, se till att det fortfarande är möjligt att öppna dörren efter installationen ..

Efter installation av maskinen måste du jämna den med golvet med en nivå genom att justera höjden på benen. För att ansluta till elnätet måste du använda ett uttag med en jordledning. Du kan bara ansluta maskinkontakten direkt till uttaget - användning av dubbla, förlängningssladdar och delare kan överbelasta uttaget och skada det. Du kan lägga saker i trumman först efter att de har centrifugerats helt i tvättmaskinen. Om du har tvättat med fläckborttagare är det värt att göra en extra sköljcykel.

Rengör inte trumman med aggressiva eller slipande produkter; det är bäst att använda en vanlig fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

De flesta ägare av Electrolux torkaggregat i sina recensioner uppskattar mycket tillförlitligheten och effektiviteten hos denna teknik. De främsta fördelarna med sådana maskiner, både specialister och vanliga användare, överväger torkningens hastighet och kvalitet, en hög energieffektivitetsklass, ett stort antal lägen för olika typer av tyger, liksom frånvaron av veckning och övertorkning av saker tack vare moderna styrsystem.

Trots att det svenska företagets torkmaskiner tar ännu mindre plats än sina motsvarigheter, många ägare av denna teknik anser att deras största nackdel är stora dimensioner … Dessutom verkar även den minskade ljudnivån jämfört med de flesta konkurrenterna under deras drift fortfarande för hög för vissa ägare. Ibland orsakas också kritik av de höga priserna på europeisk utrustning i förhållande till asiatiska motsvarigheter. Till sist, vissa användare tycker att det är för svårt att regelbundet rengöra värmeväxlaren.

Rekommenderad: