Anslutning Av En Torktumlare: Instruktioner För Anslutning Till Avlopp, Avlopp Och Ventilation Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Anslutning Av En Torktumlare: Instruktioner För Anslutning Till Avlopp, Avlopp Och Ventilation Med Egna Händer

Video: Anslutning Av En Torktumlare: Instruktioner För Anslutning Till Avlopp, Avlopp Och Ventilation Med Egna Händer
Video: Venting a Dryer: How to Properly Install a Dryer Vent | The Home Depot 2024, April
Anslutning Av En Torktumlare: Instruktioner För Anslutning Till Avlopp, Avlopp Och Ventilation Med Egna Händer
Anslutning Av En Torktumlare: Instruktioner För Anslutning Till Avlopp, Avlopp Och Ventilation Med Egna Händer
Anonim

Automatiska maskiner för snabbtorkning hjälper till att snabbt bli redo för arbete eller på väg, är en oumbärlig assistent efter tvätt av sängar och babylinne. Men för att utrustningen ska fungera harmoniskt, för att utföra sina funktioner effektivt, vid installationen är det nödvändigt att ta hänsyn till egenskaperna hos ett visst rum och villkoren för kommunikation. Om du följer instruktionerna exakt kan du göra det själv för att ansluta torktumlaren till avlopp, avlopp och ventilation utan inblandning av specialister.

Bild
Bild

Funktioner för anslutning till kommunikation

Idag är installationer för torkning av kläder inte mindre relevanta och efterfrågade på gården än automatiska tvättmaskiner. De är särskilt bekväma i lägenheter i flervåningshus, där det inte finns några balkonger och loggior, och du måste torka saker i lägenheten efter tvätt. Hur torktumlaren installeras och ansluts beror på modellen. Det finns tre typer av enheter:

Avgassystem . Den är avsedd att anslutas till ett ventilationssystem för hemmet eller till utomhusavgasrör med en turbo avgaskåpa. Linne läggs i ett speciellt skåp och torkas genom varmluftsbehandling, som sedan avlägsnas genom en korrugerad slang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kondenserande typ . Ett mer bekvämt alternativ, eftersom allt du behöver göra är att ansluta till elnätet. Uppvärmd luft tillförs den roterande trumman under tryck, den slår ut fukt från tvätten och passerar sedan genom en speciell värmeväxlarenhet. I den kyls luftströmmarna och i form av kondensavlopp till en separat plastbehållare, vars vatten avlägsnas efter varje torkningsprocess.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förångningstyp . Vissa modeller kräver en dräneringsanslutning. Funktionsprincipen liknar den tidigare versionen - varm luft tar bort fukt från tvätten i en roterande trumma. Skillnaden är att frånluften inte kyls utan snarare värms upp i en speciell förångare. Det kondensat som bildas från ångorna rinner sedan genom en avloppsslang in i avloppet eller in i en inbyggd behållare, beroende på modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torktumlare med huva och dränering av vätska i avloppet är som regel större i storlek, men de torkar också mer tvätt . Sådana installationer anses vara stationära - behovet av att ansluta till kommunikation begränsar valet av installationsplatser. Kondenserande modeller med en plastbehållare för uppsamling av vatten är mycket mer rörliga - de installeras inte bara på golvet eller i en inbyggd garderob, utan också på en tvättmaskin i form av ett pennfodral. De är mycket populära bland ägare till små lägenheter, eftersom de inte behöver utrusta om kommunikationslinjer för att starta.

Dessa modeller sparar utrymme i rummet och behöver inte utloppsslangar och vätskeledningar.

Bild
Bild

Inomhusmonteringsalternativ

Komplexiteten att ansluta enheten beror till stor del på valet av installationsplats. I bostadshus och lägenheter installeras torktumlare vanligtvis så nära tvättmaskinen som möjligt - det är bekvämt att överbelasta tvätten, det finns kommunikation för tömning och anslutning till nätverket.

Fyra huvudsakliga installationsmetoder:

  • vertikalt på en tvättmaskin;
  • i linje med brickan;
  • i en garderob eller gipsväggnisch;
  • under ytan på köksbänken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa modeller med avloppsslang, vid anslutning, måste en viss nivå upprätthållas med avseende på avloppsrörets läggning.

Installationen bör utföras på ett sådant sätt att slangen vid torkens utlopp är minst 10-15 cm över avloppet med ett avstånd på upp till 1 m … Om avståndet är större, bör höjden öka med 5-7 cm för varje nästa meter.

Nödvändiga verktyg

De flesta moderna tillverkare inkluderar en uppsättning verktyg som är nödvändiga för att ansluta till enheten. Men de räcker ofta inte till - anslutningsförfarandet beror till stor del inte bara på modellen utan också på den specifika platsen, installationsförhållandena. För att ansluta torktumlaren korrekt till kommunikation med dina egna händer, det är nödvändigt att förbereda vissa verktyg och fixturer.

  • Konstruktionskniv - krävs för att skära ut vatten eller luftslangar.
  • Klämklämmor för fixering av korrugeringen … Om en mjuk korrugerad luftutloppsslang är ansluten är det bättre att använda plastklämmor.
  • Skruvmejsel och tång för fastsättning och fastspänning av slangklämmor . Det rekommenderas inte att använda andra tillgängliga medel, särskilt när man spänner fast metallklämman. Din hand kan skadas allvarligt om ett icke avsett verktyg släpps från spännhuvudet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I enskilda fall ytterligare verktyg kan behövas . Till exempel, om utloppet i väggen inte stämmer med måtten, måste du använda en borrhammare eller borrmaskin för att förstora öppningen. Om du behöver "klippa" i ett avloppsrör av plast är det bekvämt att använda en hacksåg för metall eller speciell VVS -sax för rör.

Arbetstrinn

Torktumlaren får endast anslutas efter fullständig installation - enheten måste vara ordentligt fixerad vid vertikal installation, stå säkert på benen när den placeras i ett linjärt arrangemang … Detta är särskilt viktigt om en trumtork är ansluten - vibrationer kan leda till att rör och slangar kopplas bort … Beroende på vilken modell som väljs utförs anslutningen i tre steg.

Anslutning till ventilation

Innan du ansluter torktumlaren, se till att slanglängden motsvarar avståndet från enhetens installationsplats till uttaget i väggen. Om du använder ett korrugerat rör bör det inte vara spänt.

Anslutningsprocess

  • Fäst den flexibla luftavgasslangen med en klämma i ventilatorhålet i torktumlaren . - i de flesta modeller ingår den i förpackningen och har en standardlängd. Det är bekvämare att dra åt klämman med en skruvmejsel, och i slutet klämma den hela vägen med en tång så att den inte flyger av när du drar i slangen.
  • Anslut den andra änden av slangen till utloppsröret på luftkanalen och fixera också fästpunkten med en klämma … Slangen måste dras eller sträckas så att det inte finns några knäckar eller rynkor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid installation av torktumlare med kraftfulla avluftsfläktar kan utloppsslangen tas ut genom fönstret eller fönstret, om det inte finns någon möjlighet att ansluta till en speciell ventilationsaxel.

Det är viktigt att se till att slangens lyfthöjd till utloppet i väggen är minst 0,5 m.

Bild
Bild

Montering av avloppsslangen

Processen att installera torkningens avloppsslang liknar anslutning av en tvättmaskin - ena änden av slangen är redan säkert fixerad av tillverkaren i enhetens hus, medan den andra änden helt enkelt är ansluten till avloppssystemet. För en torktumlare är det lämpligt att bygga en separat tee i avloppsröret av plast - detta kommer att utesluta eventuella läckor vid korsningen. Du måste kontrollera så att diametern på grenröret på tee matchar slangens diameter.

Om en flexibel slang används utan en speciell plastspets för anslutning till röret, måste den säkras med en metallklämma med en gummipackning - utan den kan klämman skada eller bryta slangen.

Bild
Bild

I vissa moderna modeller ger tillverkarna ägaren ett val - att använda en inbyggd plastbehållare för att samla vätska eller ansluta enheten till ett stadsavlopp . Det första alternativet är mer mobilt och kräver inget arbete, men om möjligt är det bättre att sätta in slangen i avloppsröret - detta kommer att förlänga torkens livslängd. Så den konstanta överdriven närvaron av vätska inuti strukturen påverkar även i liten utsträckning elektriska apparater, metall- och gummielement negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk koppling

En torktumlare är en stor hushållsapparat, därför rekommenderas att ansluta en separat ledning från kopplingsdosan för att ansluta den.

Använd endast ett jordat eluttag för att undvika elektriska stötar, särskilt vid överspänningar.

Bild
Bild

Alla moderna modeller av torktumlare har en komplex elektrisk fyllning - datorkretsar och brädor, som påverkas negativt av plötsliga strömspänningar. Därför också det är lämpligt att installera en separat strömbrytare . Vid installation i kök eller badrum, det är nödvändigt att korrekt ange platsen för utloppet - så att vatten inte senare kommer på det.

Anslut marken till uttaget endast med torra händer.

Rekommenderad: