Aerosollim: Universell Spray 77 Och 75 I Burk, Funktioner I 3M -versionen, Multi Spray, Abro Och Tuskbond -produkter

Innehållsförteckning:

Video: Aerosollim: Universell Spray 77 Och 75 I Burk, Funktioner I 3M -versionen, Multi Spray, Abro Och Tuskbond -produkter

Video: Aerosollim: Universell Spray 77 Och 75 I Burk, Funktioner I 3M -versionen, Multi Spray, Abro Och Tuskbond -produkter
Video: The 3M™ Spray Adhesive advantage 2024, April
Aerosollim: Universell Spray 77 Och 75 I Burk, Funktioner I 3M -versionen, Multi Spray, Abro Och Tuskbond -produkter
Aerosollim: Universell Spray 77 Och 75 I Burk, Funktioner I 3M -versionen, Multi Spray, Abro Och Tuskbond -produkter
Anonim

Idag innebär många hushålls- eller byggverksamheter limning av flera element. Det finns flera typer av universalföreningar på marknaden som är utformade för att fungera med olika material. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt aerosollim. Dessa blandningar blir mer och mer populär, eftersom det är mycket lättare att arbeta med dem, och effekten är praktiskt taget inte sämre än användningen av klassiska formuleringar.

Särdrag

Tekniskt sett består aerosolkontaktlim av samma komponenter som klassiska flytande formuleringar. Det skiljer sig bara genom att det kommer i form av en spray som enkelt kan sprutas på en specifik yta. Produkter av detta slag används mycket ofta idag. Detta beror på det faktum att aerosolen tränger bra in i de mest avlägsna hörnen, fyller dem och bildar en stark bindning. Materialet tillverkas i små burkar i olika storlekar.

Bild
Bild

Typer och tillämpningsområde

  • Kompositioner för papper och textilmaterial. Sådana blandningar gör det möjligt att fixera ämnen endast under en viss tid. Efter en tid är de två sammanfogade delarna lätta att ta loss. Samtidigt finns inga aerosolspår kvar på den inre ytan.
  • Lim för folie och film. Monteringsbruk används för permanent bindning av sådana ämnen. Aerosolen avdunstar helt på appliceringsstället.
  • Föreningar för limning av polyeten och andra polymerer på metaller och trä. Bland de positiva egenskaperna hos dessa aerosoler kan man särskilja en hög inställningskoefficient.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på syfte och miljö för användning kan aerosollim delas in i flera underarter

  • Gummilim. Sådana produkter tillverkas på gummibasis, vilket gör att du kan få högkvalitativ fixering av produkten. Samtidigt förstör kompositionen inte gummiets struktur och bidrar inte heller till att det spricker eller torkar ut.
  • Spray för plast och metaller.
  • Blandningar för sammanfogning av olika typer av mattmaterial (matta, etc.).
  • Universellt lim. Dessa produkter används för limning av flera typer av material (3M och andra märken). Men det bör förstås att mer specialiserade formuleringar ofta är bättre än universella motsvarigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområdet för aerosollim är mycket brett

  • Möbeltillverkning . Här, med hjälp av sådant lim, fixeras träelement på varandra. De kan också användas för mantelträ med olika typer av tyger eller plastelement.
  • Byggarbete . Limet används för inredning (medicinska institutioner, kontor, etc.). Fäster snabbt på olika material för en nästan omedelbar effekt.
  • Reklamproduktion . På detta område efterfrågas lim som kan arbeta både med plast och olika polymerer. Med deras hjälp skapas ganska komplexa lockiga dekorativa mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Textilindustrin och området för att erhålla en mängd olika konstgjorda fibermaterial.
  • Bilindustrin . Idag är det inom denna industri som aerosoler används mycket ofta. Här, med hjälp av lim, är nästan all dekoration fäst, liksom plastelement. Detta gör att du helt kan eliminera dubbelsidig tejp, som inte alltid håller delarna riktigt bra. Dessa ämnen används också mycket ofta vid reparation av bilar (invändig trim, vibrationsisolering, etc.).

Många formuleringar kompletteras med speciella härdare som förbättrar vidhäftning och torkningshastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den moderna marknaden är mättad med olika typer av aerosollim. Bland all denna sort bör flera populära märken särskiljas.

  • Multi Spray . Universellt lim tillverkat i England. Den kan användas för limning av många material, från metallprodukter till fanerade ytor. Formuleringarna är väl lämpade för både tillfällig och permanent fixering. Tillverkare hävdar att denna aerosol till och med kan limma tegel, plast och cement samt asbestämnen.
  • Abro . Limmet är särskilt populärt i USA. Men idag använder många människor det också i vårt land. Aerosolbehållaren kompletteras med ett speciellt munstycke som du kan applicera i mycket tunna lager. Flera typer av aerosoler produceras under detta märke: från universell till specialiserad. Men du behöver bara använda den strikt enligt instruktionerna som anges på förpackningen, eftersom vissa föreningar är mycket aggressiva och kan skada ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Scotch Weld . De mest kända aerosolerna av detta märke är 75 3M och 77 3M. De används i tryckerier där lättviktsmaterial tillfälligt måste bindas. Bland de positiva egenskaperna är hög transparens och god vidhäftning.
  • Tuskbond . Lim för olika tygmaterial. Den kan användas för att limma Alcantara, Matta, läder, flock, velour och mycket mer. Idag används den väldigt ofta när man arbetar med bilhandlare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färdig uppgörelse . Universallim baserat på propan, butan och syntetiskt gummi. Används för limning av naturläder, gummi, glas, tyger och mer. Idag används den mycket ofta för dekoration eller reparation av bilinteriörer.
  • Presto . En annan av företrädarna för universella aerosoler. Bland fördelarna kan man peka ut närvaron av en speciell dispenser, vilket förenklar arbetet med dessa ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Penosil . Denna typ av lim är något mellan aerosol och polyuretanskum. Den används som ett ankare för isolering av paneler till fasader eller fundament. Mycket ofta används det vid arrangemang av värmeisolering.

Det finns många andra typer av aerosoler (888, etc.), som också visade sig bra när man arbetade med olika ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Aerosollim består av olika aggressiva ämnen, som bidrar till vidhäftning av olika material.

När du använder den bör du följa några enkla regler

  • Innan sprayning måste burken skakas för att få en enhetlig komposition.
  • Sprutning ska utföras på ett avstånd av 20-40 cm från huvudytan. I detta fall är det viktigt att rikta strålen på ett sådant sätt att den täcker materialet så mycket som möjligt utan att falla på yttre föremål.
  • Det är lämpligt att förvara cylindrar i ett torrt rum, men inte vid förhöjda temperaturer.
  • Även om limmet ofta är luktfritt, behöver du fortfarande bara arbeta med det i skyddskläder, vilket förhindrar att blandningen kommer på huden och inuti kroppen.
  • Limning av vissa material görs bäst med speciella föreningar. Om du skapar dekorativa mönster är det lämpligt att applicera limet endast med stencilerna som är avsedda för detta.

Observera att om aerosolen har gått ut kan den repareras under en tid. Men det är lämpligt att kontrollera deras kvalitetsegenskaper innan du använder sådana produkter.

Bild
Bild

Aerosollim är en unik produkt , så att du kan få en pålitlig vidhäftning mellan olika ämnen. Korrekt användning av formuleringarna löser många komplexa problem som inte är så lätta att åstadkomma med hjälp av flytande analoger.

Rekommenderad: