Färgskrapor: Modeller Med Ett Blad För Att Ta Bort Gammal Färg Från Väggar Och Glas, Teleskopskrapor För Rengöring Av Tak Och Fönster

Innehållsförteckning:

Video: Färgskrapor: Modeller Med Ett Blad För Att Ta Bort Gammal Färg Från Väggar Och Glas, Teleskopskrapor För Rengöring Av Tak Och Fönster

Video: Färgskrapor: Modeller Med Ett Blad För Att Ta Bort Gammal Färg Från Väggar Och Glas, Teleskopskrapor För Rengöring Av Tak Och Fönster
Video: The best paint scraper made easy 2024, Maj
Färgskrapor: Modeller Med Ett Blad För Att Ta Bort Gammal Färg Från Väggar Och Glas, Teleskopskrapor För Rengöring Av Tak Och Fönster
Färgskrapor: Modeller Med Ett Blad För Att Ta Bort Gammal Färg Från Väggar Och Glas, Teleskopskrapor För Rengöring Av Tak Och Fönster
Anonim

Det finns många sätt att ta bort färg. För många byggare är det mest bekvämt att använda skrapor för dessa ändamål. Dessa verktyg gör att du snabbt och noggrant kan ta bort gammalt lack. I den här artikeln kommer vi att lära oss om funktionerna hos dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I många fall är det nödvändigt att ta bort de gamla beläggningarna innan du installerar nya efterbehandlingsmaterial . Det kan inte bara vara gammal tapet, utan också färg- och lackblandningar. I de flesta fall är det inte möjligt att undvika att ta bort den gamla färgen från ytan, eftersom utjämning och andra kompositioner inte kan hålla fast vid den. För att göra detta kan du använda olika medel och verktyg. Oftast används bekväma skrapor, som idag presenteras i ett stort sortiment.

Innan du tar bort den gamla färgen är det vettigt att ta reda på vilka egenskaper den har . För att göra detta är det tillräckligt att plocka ut en liten bit av det gamla lacket.

Om en vattenbaserad komposition tidigare applicerades, injiceras den utan onödig ansträngning. Om beläggningen är fet blir det mycket svårare att ta bort den med en skrapa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetets varaktighet och komplexitet för att ta bort gammal färg med en skrapa beror till stor del på dess sammansättning, liksom på egenskaperna hos basen på vilken den appliceras .… Till exempel, om sandgips har målats, blir det mycket enkelt att ta bort de gamla beläggningarna och kommer inte att kräva betydande tid. Färg blir mycket svårare att ta bort från betong- och metallunderlag.

Den mekaniska metoden för rengöring av ytor anses vara en av de enklaste och mest prisvärda . Många hemhantverkare använder den. Det finns många olika typer av skrapor. Det är inte svårt att hitta det mest praktiska och praktiska verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många olika typer av skrapor som effektivt kan ta bort gammal färg. Det är vettigt att använda både manuella och elektriska enheter. Manuella färgskrapor inkluderar:

  • måla spatel med blad;
  • teleskopskrapa;
  • mejsel;
  • mejsel.

Du kan också använda en yxa eller hammare för att ta bort gammalt lack. Naturligtvis kommer en skrapa med ett vass blad att vara bekvämare att använda än dessa verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett elverktyg kan också användas för att ta bort färg. Sådana enheter klarar perfekt sådant arbete:

  • elektrisk borr;
  • stansare;
  • speciell konstruktion hårtork;
  • vinkelslip.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Fundera på vad du ska leta efter när du väljer en skrapa för att ta bort gammal färg

  • Först och främst är det viktigt att överväga grunden , från vilket det gamla lacket kommer att raderas. Det kanske inte bara är en betongvägg. Ofta måste färgen också tas bort från glaset. Olika typer av armaturer är lämpliga för olika baser.
  • Det är viktigt att se till att verktyget du väljer är rimligt bekvämt och praktiskt .… Olika människor är bekväma med olika prylar. Till exempel väljer många köpare skrapor med teleskophandtag, medan andra tycker att de vanliga standardalternativen är bekvämare. Det är vettigt att välja just en sådan skrapa som du kommer att använda så bekvämt som möjligt.
  • Absolut alla typer av skrapor måste ha ett starkt och pålitligt handtag som inte kommer att glida och hoppa ur dina händer … Butikerna säljer verktyg som har gummerade handtag av trä eller plast, som är de mest praktiska att använda.
  • Högkvalitativa och effektiva skrapor produceras av många välkända (och lite kända) tillverkare .… De flesta av dessa typer av armaturer är mycket billiga, även om de är tillverkade av ett stort märke. Det rekommenderas att du köper exakt den egna verktygslådan, eftersom den kommer att kännetecknas av högsta kvalitet och gör att du kan utföra allt arbete snabbt och noggrant.
  • Vi rekommenderar att du köper elektriska eller mekaniska skrapor endast från specialiserade återförsäljare . I sådana butiker finns det en möjlighet att hitta högkvalitativa och pålitliga instrument till olika priser.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en skrapa av absolut vilken typ som helst, måste du noggrant inspektera för skador och defekter. Ett defekt instrument kommer inte att klara sina grundläggande funktioner. Om du märker att skrapan har spår av brott och skador, är det ingen mening att köpa den.

Hur man använder?

Det räcker inte att välja rätt skrapa - du måste fortfarande använda den korrekt. I och för sig orsakar den mekaniska metoden för rengöring av väggar och andra underlag inga särskilda svårigheter. Varje mästare kommer att klara det. Det viktigaste är att förbereda en minsta uppsättning verktyg och kompetent bearbeta ytan från vilken du behöver ta bort det gamla lacket.

Låt oss överväga hur vi ska agera korrekt, med exemplet med att ta bort färgfläckar från fönster

  • Det första steget är att noggrant behandla området som har förorenats med färgfläckar. En avfettningsvätska är bäst lämpad för dessa ändamål.
  • Därefter måste du ta en bit tyg och sedan fukta den i varmt vatten.
  • Den fuktade trasan måste fixeras på den plats som planeras att tas bort från basens yta.
  • Du måste vänta ca 10-15 minuter. Under denna tid kommer den heta vätskan att kunna mätta fläcken noggrant.
  • Medan färgfläcken är dränkt i varmt vatten måste du förbereda en lämplig skrapa. När du väljer ett sådant verktyg är det viktigt att vara uppmärksam på att dess framkant är ganska skarp. Om denna del är tråkig kan ytan skadas eller repas under färgborttagning.
  • För att korrekt ta bort färgfläckar från ett fönster med dina egna händer måste du först noggrant applicera skrapans spetsiga kant på fläckarna. Då måste verktyget pressas mot glasytan.
  • Spår av färg måste tas bort med mjuka rörelser.
  • Försök inte att ta bort färgfläckar med en enda rörelse. Det är lämpligt att ta bort den fläckiga fläcken eller skiktet genom att hacka bort små bitar.
  • Med denna borttagningsteknik kommer små färgämnen fortfarande att finnas kvar på glaset. Det är bäst att rengöra dem med en trasa fuktad i tvålvatten.

Om du gör allt enligt sådana instruktioner är det snabbt och enkelt att ta bort färgfläckar med en skrapa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg kan också tas bort från trä, metall eller andra underlag med elektriska variationer av skrapor. Vi pratar om borrhammare och andra verktyg av denna typ. Det är lättare att arbeta med dem, eftersom de tar bort gamla beläggningar mycket snabbare och lättare. Tänk på funktionerna i att arbeta med en stansare.

  • Ett sådant verktyg är på många sätt överlägset en enkel handskrapa när det gäller att ta bort gammal färg från alla underlag: väggar, tak, etc. Med hjälp av en perforator är det möjligt att ta bort tätare färg och lackskikt. Den enda nackdelen här är den ganska bullriga driften av detta instrument.
  • Det är vettigt att utrusta en perforator med ett speciellt blad. Med det blir det mycket lättare att ta bort den gamla beläggningen.
  • Det krävs att arbeta med en stansare så noggrant och exakt som möjligt. Annars är det hög risk för skador på väggens botten.
  • Baserat på prestandaindikatorer för den aktuella utrustningen, liksom graden av kontaminering av platsen, är det möjligt att framgångsrikt rengöra upp till en och en halv kvadratmeter yta per timme.

Rekommenderad: