MATRIX Sandblåspistoler: översiktlig Sandblästring Med Bottenbehållare MATRIX 57326 Och Modeller Med MATRIX 57328 Slang, Driftsprincip

Innehållsförteckning:

Video: MATRIX Sandblåspistoler: översiktlig Sandblästring Med Bottenbehållare MATRIX 57326 Och Modeller Med MATRIX 57328 Slang, Driftsprincip

Video: MATRIX Sandblåspistoler: översiktlig Sandblästring Med Bottenbehållare MATRIX 57326 Och Modeller Med MATRIX 57328 Slang, Driftsprincip
Video: Testar HAWK blästeraggregat med återvinning från DUAB-huset 2024, Maj
MATRIX Sandblåspistoler: översiktlig Sandblästring Med Bottenbehållare MATRIX 57326 Och Modeller Med MATRIX 57328 Slang, Driftsprincip
MATRIX Sandblåspistoler: översiktlig Sandblästring Med Bottenbehållare MATRIX 57326 Och Modeller Med MATRIX 57328 Slang, Driftsprincip
Anonim

Sandblästringspistolen är konstruerad för bearbetning av delar från olika material . Enheten används i vardagen, på en byggarbetsplats och för att lösa problem inom det industriella området. Med verktyget kan du hantera även svåråtkomliga platser. En av de mest populära tillverkarna av sandblästringspistoler är MATRIX. Företagets produkter har vunnit förtroende hos proffs och byggare.

Bild
Bild

Särdrag

MATRIX sandblästringskanoner låter dig jämna ut vilken yta som helst, slipa, rengöra delen även för en person utan erfarenhet, som arbetar i sitt eget garage eller hemma … Det pneumatiska verktyget är mycket uppskattat av bilister. Det låter dig självständigt och utan onödiga ekonomiska utgifter ta bort rost från bilen eller förbereda den för målning. Även jack-of-all-trades kommer att hitta en användning för enheten, för tack vare den kan du göra mönster på glas och mattor.

Designen är robust, det finns ett handtag och ett munstycke med ett separat hål för en luftstråle. Varje yta rengörs med komprimerat syre och sand, som kommer ut ur munstycket under tryck. Vanligtvis används en sådan anordning för bearbetning av metall, glas och betong.

Det är värt att notera att modellerna från MATRIX fick en speciell regulator som gör att du kan göra dekorativ design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandblåsningspistoler från företaget kan vara med en slang eller med en bottenbehållare . I det första fallet har strukturen två rör för tillförsel av luft och slipmedel från separata behållare. Blandning sker inuti pistolkroppen och appliceras sedan under högt tryck på ytan som ska behandlas. En sådan pistol skiljer sig åt i kraft och rörlighet, fungerar utan avstängning under lång tid.

Bild
Bild

Speciellt pistolkvaliteten kan uppskattas när komplexa mönster appliceras på glas, speglar eller möbler.

När det gäller konstruktion kan du rengöra stora ytor på en gång. Detta är en bra lösning om det verkligen är mycket arbete. Samtidigt kombinerar modeller av denna typ lätt vikt och kompaktitet.

MATRIX -pistoler med bottenbehållare är mindre kraftfulla . Drifttiden begränsas avsevärt av tankens kapacitet, som är fylld med slipmedel. Detta är en bra lösning om jobbet är enkelt och snabbt, men repetitivt. Det blir extremt svårt att bearbeta en stor yta, men enheten är lämplig för hemmabruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Varje sandblästringspistol har en ganska enkel design. Huvudåtgärden utförs tack vare kompressorn, som skjuter slipmedlet till munstycket med luft. Det är genom detta hål som blandningen går ut och bearbetar. Resultatet beror direkt på munstyckets egenskaper. Tänk på de viktigaste strukturella elementen i en sandblästringspistol:

  • slipmedel matas genom munstyckshålet;
  • spetsen kan vara tillverkad av specialstål eller keramik;
  • handtaget behövs för kontroll: det beror på hur bekvämt det kommer att vara att arbeta med pistolen;
  • själva kroppen har hål för slangar genom vilka slipmedel och luft tillförs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen är ganska enkel . Själva enheten består av en slang och en sugventil, en pistol själv, en kompressor och en tryckfläkt. Enkelheten i designen garanterar problemfri drift. Samtidigt finns det också en behållare med slipmedel. Det kan vara inbyggt, men ibland används ytterligare moduler av godtycklig storlek.

Bild
Bild

Modellöversikt

MATRIX -serien innehåller två pålitliga sandblästringskanoner. De kan tillfredsställa alla specialister och arbetar från en hushållskompressor. Modellerna visar bra prestanda och hållbarhet, de är gjorda med hög kvalitet och omtänksamhet. Låt oss ge en kort översikt över enheterna.

Sandblåsning MATRIX 57326 med bottenbehållare . Kroppen är tillverkad av högkvalitativ metall, slitstark, en behållare är fixerad underifrån. Gör att du kan ta bort plack, rost, smuts och slipa. Även hemma kan du applicera en bild eller göra glaset frostat, ta bort oljefläckar. Blandningen tillförs vid ett tryck av 4 bar. Luftförbrukningen är bara 230 l / min.

Bild
Bild

Pistol med slang MATRIX 57328 . Det gör att du kan bli av med envis smuts, ta bort gammal färg, slipa eller jämna ut ytan på materialet. Enhetens vikt är endast 1,2 kg. Blandningen tillförs vid ett tryck på 8 bar, flödeshastigheten är 600 l / min.

Bild
Bild

Var används de?

Sandblåsningspistolen är en ganska farlig utrustning. Denna apparat används inom många områden. Gör att du kan rengöra glas, metall eller betong från smuts, rost, färg. Så vid konstruktion används en pistol oftast för att måla metall. Det kan också vara användbart för att rensa webbplatsen innan du avslutar.

Bild
Bild

I en bilverkstad används enheten för att ta bort rost och färg från metall. Du kan också rengöra alla delar från olja eller smuts. Sandblästringsmaskinen kan slipa och polera vilken yta som helst . Även glasmästare använder den. Enheten låter dig matta arbetsstycken och applicera komplexa attraktiva mönster på dem. Glasvaror är ofta dekorerat med en pistol. Detta är det enklaste sättet att göra en produkt mer attraktiv med minimal ansträngning. Liknande uppgifter kan också utföras hemma.

Bild
Bild

Således är tillämpningsområdet för en sandblästringspistol mycket brett och begränsas endast av befälhavarens fantasi och färdigheter.

Rekommenderad: