Skrapor För Rengöring Av Kakelfogar: Modeller För Rengöring Av Fogmassor Mellan Kakel, Dexter Och Andra Modeller, Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Skrapor För Rengöring Av Kakelfogar: Modeller För Rengöring Av Fogmassor Mellan Kakel, Dexter Och Andra Modeller, Tips För Val

Video: Skrapor För Rengöring Av Kakelfogar: Modeller För Rengöring Av Fogmassor Mellan Kakel, Dexter Och Andra Modeller, Tips För Val
Video: Rengöring av kakel och klinker 2024, Maj
Skrapor För Rengöring Av Kakelfogar: Modeller För Rengöring Av Fogmassor Mellan Kakel, Dexter Och Andra Modeller, Tips För Val
Skrapor För Rengöring Av Kakelfogar: Modeller För Rengöring Av Fogmassor Mellan Kakel, Dexter Och Andra Modeller, Tips För Val
Anonim

Ganska ofta finns kaklade ytor i hus och lägenheter. Det är värt att komma ihåg några viktiga regler för att ta hand om en sådan beläggning. Så du bör rengöra sömmarna i tid. Detta görs enklast med en speciell skrapa. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i sådana enheter, samt hur man gör denna rengöring korrekt med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kakelskrapan är en liten enhet som består av ett handtag och ett blad som är fäst vid den. Denna produkt är skapad med en speciell beläggning på arbetsdelen, vilket garanterar den mest effektiva rengöringen.

Metallarbetsavdelningar är vanligtvis tillverkade av hårda, hållbara metaller och metalllegeringar. De kommer inte att deformeras och brytas i processen att ta bort den bildade placken mellan plattorna.

Handtagen är ofta gjorda av plast eller tåligt gummi. De sitter lätt i användarens hand och ger också maximal komfort under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana skrapor används ganska ofta för att reparera kaklade strukturer, liksom vid byte av enskilda kakel för att ta bort överflödigt byggmaterial och rena ytor.

Hur väljer man?

Innan du köper den här enheten måste du tänka på några viktiga urvalskriterier. Så du måste vara uppmärksam på det material som produkten är tillverkad av. Det bästa alternativet skulle vara modeller med ett blad av olika ståltyper. Sådan metall kännetecknas av hög hållfasthet och hållbarhet. Handtagen är oftast gjorda av plast.

Och även innan du köper är det värt att överväga designfunktionerna hos sådana skrapor . Så det finns modeller utrustade med blad 1 millimeter tjocka med en 2 millimeter beläggning. Utformningen av en sådan skrapa är mycket bekväm, eftersom användaren inte kommer att gnugga fingrarna mot brickorna.

Ett sådant prov gör att du kan ta bort det frusna limet på ytan, men det kan finnas små rester som måste tas bort med en speciell kniv.

Och även modeller produceras 3 mm . De kan effektivt rengöra alla kakelfogar. Men det rekommenderas inte att använda dem för bearbetning av hörnfogar, eftersom de helt enkelt kan gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prover på 5-6 millimeter kan användas för att ta bort färskt lim från beläggningen. De klarar sig mindre bra med torkat lim.

Populära modeller

Låt oss ta en titt på några av de mest populära kakelskrapmodellerna bland köpare

Dexter … Denna produkt är utrustad med ett hårdmetallblad och ett robust handtag av speciell tvåkomponentsplast. Arbetsdelens längd är 5 centimeter. Provet är utrustat med ett bladlås och säljs i en blisterförpackning. En sådan skrapa kan användas för att ta bort olika murbruk, limblandningar, injekteringsmassor från fogarna mellan plattorna.

Bild
Bild

Arkimedes … Denna skrapa är tillverkad med ett hållbart stålblad och ett tvåkomponents plasthandtag. Modellen väger 120 gram. Den är avsedd för enkel och snabb avlägsnande av alla överflödiga limlösningar, samt för utjämning av kakelhörn, fogning, injektering.

Bild
Bild

KWB 0301-00 . Skrapan är avsedd för rengöring och avlägsnande av kakelfogar från gamla föreningar. Den är utrustad med en robust arbetsdel, som placeras i en liten vinkel. Bladet är mycket tillförlitligt och hållbart på grund av en speciell hårdmetallbeläggning. Den totala längden på enheten är 14,5 centimeter. Den är utrustad med ett avtagbart blad, så om det behövs kan det enkelt bytas till ett nytt.

Bild
Bild

Topex 16B471 . Ett sådant kakelverktyg har en total längd på 21 centimeter. Det är viktigt när du lägger kakel. En uppsättning innehåller 2 blad med en speciell volframbeläggning. Provet har också ett ergonomiskt format gummerat grepp. Den sitter säkert i handen och glider inte ut under arbetet. Totalvikten är 140 gram.

Bild
Bild

Corte 50mm 1405C . En sådan skrapa används för att rengöra sömmarna mellan enskilda plattor, samt för att bli av med torkade partiklar av gammalt murbruk och färgfläckar från ytan av kakelbeläggningar. Produkten är utrustad med ett pålitligt och hållbart metallblad med en speciell skyddande beläggning och ett litet plast bekvämt handtag.

Bild
Bild

Lux-Tools kakel-till-kakel 310802 … Denna enhet används för djup rengöring av kakelfogar. Den är utrustad med det vassaste bladet som gör att du enkelt kan bli av med den formade torkade placken. Produkten har en totalvikt på 167 gram. Dess totala höjd är 34 centimeter.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att rengöra utrymmet mellan brickor så effektivt som möjligt med ett sådant verktyg bör du komma ihåg de viktiga reglerna för denna rengöring.

För proceduren det är bättre att dessutom ta ett speciellt tvättmedel som tar bort även de äldsta och envisa partiklarna från ytan . Använd inte aggressiva blekningslösningar för rengöring, särskilt inte på färgat kakelmaterial. Efter applicering kan fläckar och ränder synas på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

kom ihåg det det är värt att separera limkompositionen i lager, medan ytan måste fuktas regelbundet med vatten . Om en liten plack fortfarande kvarstår efter en sådan behandling bör den avlägsnas med sandpapper.

Det är värt att arbeta med kaklade beläggningar så noggrant som möjligt så att verktyget inte repar ytan på enskilda kakel. I slutskedet avlägsnas alla flisade rester på ytan försiktigt med ett mjukt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används sådana skrapor för att rengöra andra föremål, inklusive spisen.

Rekommenderad: