Fönsterskrapor: Med Rengöringsblad Och Teleskophandtag, För Tonat Glas, Professionellt Och Allmänt

Innehållsförteckning:

Video: Fönsterskrapor: Med Rengöringsblad Och Teleskophandtag, För Tonat Glas, Professionellt Och Allmänt

Video: Fönsterskrapor: Med Rengöringsblad Och Teleskophandtag, För Tonat Glas, Professionellt Och Allmänt
Video: Här lär sig Sebastian putsa fönster - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Fönsterskrapor: Med Rengöringsblad Och Teleskophandtag, För Tonat Glas, Professionellt Och Allmänt
Fönsterskrapor: Med Rengöringsblad Och Teleskophandtag, För Tonat Glas, Professionellt Och Allmänt
Anonim

Grundlig rengöring i huset, i lägenheten eller på landet inkluderar grundlig tvätt av fönster. Detta är en viktig process som kan ansluta omvärlden utanför fönstret med husets inre värld, så du vill att glasen ska vara helt rena, transparenta, utan irriterande ränder och spår av vattendroppar. Som praktiken visar är det inte svårt att tvätta fönster inne i ett hus eller en lägenhet, men utsidan är ett helt problem för många. Det är därför utbudet av enheter för rengöring av fönster i olika former och storlekar växer snabbt varje år. Den mest populära och effektiva är en skrapa för rengöring av fönster. För att välja den mest bekväma, säkra och effektiva enheten räcker det att förstå deras funktioner och modellvariation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En skrapa för rengöring av fönster är ett relativt nytt, men mycket effektivt verktyg med vilket du snabbt och effektivt kan rengöra glas, kakel, speglar och keramiska ytor. Trots designens enkelhet liknar skrapan mycket såväl moppfästet som moppen (beroende på produkttyp), den har ett antal karakteristiska egenskaper och fördelar.

  • Delikat rengöring. Skrapan lämnar inga repor eller andra mekaniska märken när du tvättar glaset.
  • Kan användas på båda sidor vid rengöring av fönster.
  • Användarvänlighet och lätthet för produkten.
  • Hög rengöringseffektivitet, där det inte finns plats för ränder, droppar och glaset alltid är glänsande och helt rent.
  • Lång livslängd till en överkomlig kostnad.
  • Möjligheten att byta ut delar om det behövs, vilket förlänger livslängden avsevärt.
  • Ekonomisk konsumtion av tvättmedel. Med hjälp av en skrapa kan du delvis eliminera användningen av tvättmedel, vilket sparar pengar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att betona det stora utbudet av detta verktyg, som kan tvätta bort smuts och damm på de mest otillgängliga ställen i glasenheten. Ta reda på hur säker, bekväm och effektiv en fönsterskrapa är om du väljer rätt verktyg.

Vyer

Idag erbjuder tillverkarna många alternativ för skidor, som på några minuter klarar alla typer av föroreningar av fönster, speglar, kakel, keramik. I butiker finns mönster med dubbla och enkla munstycken, liksom med ett munstycke, på båda sidor av vilka en gummiskrapa eller en borste är fäst, kompletterat med ett förlängt handtag. Skrapan kan vara tillverkad av rostfritt stål, plast, silikon samt kombinerade material. Enligt konstruktionstypen är alla skrapor uppdelade i olika typer.

Kompakt (eller ficka) . De kännetecknas av liten storlek och låg vikt, ergonomisk form, halkskydd och absolut motståndskraft mot tvättmedel och kemikalier. De flesta av dessa modeller har ett blad som är infällbart, som är fixerat med en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med teleskophandtag . Detta är en borste utrustad med ett utdragbart teleskophandtag och en vridbar mekanism. Handtagets längd kan variera från 2 till 10 meter, vilket är bekvämt för stora icke-öppnande och panoramafönster. Som regel är det här modeller med utbytbara tillbehör. Det finns två typer av borstar med teleskophandtag - hushåll (med ett munstycke) och professionella (flera munstycken för rengöring av fönsterglas). Bland professionella modeller är den mest praktiska och effektiva en metallskrapa (rostfritt stål).

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella skrapor med korta handtag . Perfekt för rengöring av bilar och fönster. Den mest populära är den uppvärmda modellen, som är lämplig på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Magnetskrapa . Det är en konstruktion med en svamp, en magnet och en skrapa, som består av två delar som är anslutna med ett rep. Funktionsprincipen är att styra en del med hjälp av ett handtag, och den andra verkar oberoende på grund av den magnetiska effekten - så fönstret tvättas samtidigt från båda sidor. Förutom tvätt av hög kvalitet polerar en sådan borstemodell också ytan perfekt. Designen väljs med hänsyn till glasets tjocklek - ju tjockare glaset är desto starkare ska magneten vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med ovanstående modeller finns det en populär design - en ångrengörare, för vilken du kan hämta en speciell munstycksskrapa för rengöring av fönster . Rengöring av glasytan utförs med en ångstråle, medan glaset inte bara rengörs effektivt utan också desinficeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan innovation kan betraktas som en speciell dammsugare för rengöring av fönster, som inte samlar damm och smuts från glaset, utan smutsigt vatten och tvättmedel, vilket helt tar bort fuktrester, ränder och droppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter reparationer finns spår av byggmaterial, tejp, färg ofta kvar på glaset, som kan tas bort utan att kränka glasskivans integritet med en skrapa med utbytbara blad. Munstycken kan vara ensidiga och tvåsidiga, där det finns en vässad sida (tar bort färg, tejp) och tråkig (tar bort damm, kitt, cement). Bladets bredd och längd kan variera från 4 till 10 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bladen är tillverkade av förkromat stål, motståndskraftiga mot korrosionsprocesser.

Hur väljer man?

När du köper armaturer för att tvätta fönster, liksom för glasytor, är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till personliga preferenser och användarvänlighet, utan också ta hänsyn till ett antal viktiga urvalskriterier

  • Typ, parametrar och antal fönster i rummet.
  • Glasenhetens tjocklek, om en magnetskrapa väljs för plastfönster.
  • Kvaliteten på bilagorna. Det är bättre att välja bilagor av mikrofiber och skumgummi snarare än textilier. Tyget absorberar och avger fukt sämre.
  • Enhetens funktionalitet. Ju mer funktionell enheten, desto bekvämare blir operationen. Bland de användbara alternativen som skraporna är utrustade med kan man särskilja justeringen av handtagets längd, lutningsvinkeln för strukturen samt snabb byte av delar.
  • Byggkvaliteten på strukturen.
  • Skrapmaterial.
  • Glasrengöringsmedel som används i tvättprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt är också tillverkaren, som måste vara pålitlig och bevisad. Om vi pratar om en torkare måste du välja en enhet med hänsyn till några parametrar.

  • Konstruktionens vikter och dimensioner. Ju lättare torkaren är, desto lättare är den att använda.
  • Helt set. Närvaron av en sprayflaska krävs. Om den inte ingår i satsen måste den köpas separat.
  • Funktionalitet. En av de viktiga är alternativet för vattenuppsamling.
  • Bredd på munstycket. Ju bredare munstycke desto snabbare tvättas glaset.
  • Autonomi. Bärbara enheter kan användas i alla delar av rummet utan att vara kopplade till ett uttag.

När du väljer en slip för färgning, liksom ett verktyg för att ta bort film från glas, är det bättre att ge företräde åt kända märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehöret bör vara plast eller metall med blad av kol eller plast.

Tips för användning

Efter ett lyckat köp av en apparat för rengöring av fönster och andra släta ytor (kakel, speglar) blir tvätt av dammigt glas en glädje. För att slipen, oavsett kostnad och design, ska fungera länge, är det nödvändigt att använda den uteslutande för sitt avsedda ändamål.

För att snabbt och korrekt tvätta ett fönster med en skrapa måste du följa ett antal elementära regler

  • Det är bättre att börja tvätta och rengöra fönster i lugnt väder, vid temperaturer över noll grader.
  • Ta bort spindelnät och damm.
  • Späd tvättmedlet i vatten och applicera det generöst på glaset, gnid in utan att missa en enda centimeter.
  • Slemmen tar försiktigt bort fukt från fönstren. Dessa bör vara vertikala rörelser. Bättre att börja från det övre vänstra hörnet.
  • Efter varje användning av skrapan, torka av den med en torr trasa.
  • För att hålla glaset streckfritt, gå bara med ett mikrofibermunstycke.
  • För kemtvätt av glasögon med halk används fritt flytande tvättmedel utspädda i vatten. Principen att använda skrapan är identisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

För balkong eller panoramafönster är det bekvämt att använda en skrapa med teleskophandtag och en roterande munstycksmekanism . När du använder skrapan första gången kan det uppstå vissa svårigheter som försvinner med tiden så snart händerna vänjer sig vid att använda den. De största svårigheterna uppstår vid användning av magnetskrapor, när du behöver lära dig att styra ena halvan och samtidigt observera den andra.

Rekommenderad: