Fågelnät För Jordgubbar (23 Bilder): Hur Man Drar Och Täcker Ordentligt Med Stöd? Funktioner För Att Skydda Bär Med Ett Skyddande Nät

Innehållsförteckning:

Fågelnät För Jordgubbar (23 Bilder): Hur Man Drar Och Täcker Ordentligt Med Stöd? Funktioner För Att Skydda Bär Med Ett Skyddande Nät
Fågelnät För Jordgubbar (23 Bilder): Hur Man Drar Och Täcker Ordentligt Med Stöd? Funktioner För Att Skydda Bär Med Ett Skyddande Nät
Anonim

På våren måste trädgårdsmästare och trädgårdsmästare arbeta hårt för att odla en anständig skörd. Med mognaden av bären ökar besväret med sommarboende bara. Vid den här tiden börjar mogna frukter attackera flockar av glupska fåglar. För att förhindra att fåglar hakar bär använder många trädgårdsmästare olika knep för att försöka skrämma bort fåglar. Ett av de mest framgångsrika alternativen är att installera specialnät på sängarna. Typerna av sådana nät, deras funktioner, fördelar och nackdelar, samt metoderna för deras installation, kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Flockar av sparvar och starar anländer för att äta på mogna bär. Bröst, torkar, duvor och andra fåglar kan besöka platsen med en mogen gröda. En flock av sådana fåglar kan förstöra grödor på några minuter. Med de installerade gallren kan förluster på platsen reduceras kraftigt.

Det finns många sätt att skydda mogna jordgubbar från fåglar. Hängande ljusa propellrar, magnetband, nyårsregn är en tillfällig åtgärd. Oftast skrämmer sådana metoder bara bort inkräktare ett tag.

Trädgårdsmästarnas huvudmål är att bevara grödan utan att förstöra den av insekter och fåglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fågelnätet är för närvarande tillverkat av syntetmaterial. En duk av högkvalitativ nylon eller plast kommer att hålla mer än en säsong . Stretchtyger har större celler än tyll eller tyll, medan materialet förblir flexibelt och lätt.

Dess färg spelar en viktig roll . Mot bakgrund av lövverk kommer fåglar tydligt att se dukar med vita, orange eller röda fibrer, så att de undviker sådana platser. Det gröna nätet är nästan osynligt och ser mer dekorativt ut. När du installerar det här alternativet finns det risk för att fåglar faller under nätet och trasslar in sig i trådarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jordgubbsnätet hjälper till att hålla mogna bär borta från fåglar. Fördelarna med sådana enheter är obestridliga:

  • de tjänar till att skydda grödan från skadedjur;
  • blockera vägen till mogna jordgubbar;
  • de är enkla att installera själv;
  • täckstrukturen kommer inte att störa under vattning, när man matar växter, pollinering av bin;
  • sådana nät kan tjäna i mer än ett år.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen är att de måste tas bort under bärplockningen.

Men med några fästmetoder är denna process inte så mödosam . Dessutom, med ständiga manipulationer med duken, reduceras dess livslängd, och för att bygga en ram måste du spendera pengar på att köpa nödvändiga material.

Bild
Bild

Översikt av arter

Olika metoder används mot invasion av fåglar. Du kan skapa skyddande strukturer själv med hjälp av improviserade medel . Som grund kan du ta ett fiskenät eller använda trasor. Ett material med en cellstorlek på cirka 0,5-2,5 cm är lämpligt. Många trädgårdsmästare tror att det är bättre att ta ett nät med en cellstorlek på 20x20 mm.

Det är mycket bekvämare att använda färdiga täckmodeller som säljs i butiken . Sådana produkter kan tillverkas av nylon, polymertrådar eller plast. Du kan välja en produkt av rätt storlek för dig själv, välja din färg. Till salu finns modeller i vita, svarta och gröna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna, högkvalitativa polypropylendukar är mer populära . Det är ett lätt och hållbart material som är resistent mot UV -strålar och sönderfall. Längden på rullarna kan vara olika, från 5 till 100 meter, produkter väljs beroende på trädgårdsbäddens, buskens eller trädets format.

Detta skydd stör inte växternas tillväxt, så det kan installeras tidigt på våren och tas bort efter att ha plockat bären. Skyddsnätet kommer inte att skapa ytterligare skugga, kommer inte att hindra tillgången till fukt under vattning.

Det räcker med att kasta duken på trädgårdsbädden, fixa den med metallklammer och fäst den på stammen med en nylonklämma.

Bild
Bild

Populära märken

Inhemska och utländska tillverkare producerar hållbara och högkvalitativa polypropenät. De skyddar bär, frukt och grönsaker på ett tillförlitligt sätt utan att störa deras vitala funktioner. Det finns många företag som tillverkar fågelskyddsprodukter för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. De mest populära märkena är flera företag.

GreenArt . Produkterna har en storlek på 2x5 m. Setet innehåller även pinnar (4 st.) Med en storlek på cirka 12 cm.

Bild
Bild

" Tältmarknad ". Det täckande tyget har celler på 8x8 mm. Storleken på själva duken är 3x5 meter. En sådan "kokong" i mesh är mycket hållbar, dess livslängd är 5 år eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Dachnikov ". Detta täckark av polypropen har en storlek på 2x10 meter. Cellen har en storlek på 7x9 mm.

Bild
Bild

Trädgårdsutställning . Modellerna är väldigt lätta, de lägger inte mycket stress på jordgubbsbuskar. Storleken på produkterna är 4x6 m och 2x10 m, vikten är 160 och 200 gram. Färgen på produkterna är khaki, tack vare vilken den döljer ljusa saftiga frukter väl och inte lockar uppmärksamhet till trädgården.

Bild
Bild

Hur man drar?

Ofta kastar trädgårdsmästare helt enkelt en maskduk över jordgubbarna och trycker ner dem på sidorna med tegel eller stenar. Detta är ett förenklat alternativ som inte kräver särskilda kostnader och ytterligare tid för att installera strukturen . Men den här metoden har en nackdel - i det här fallet börjar planteringarna att ventilera sämre, vilket leder till sjukdomar, utseende av röta.

För att skydda mot oinbjudna gäster måste du veta hur man korrekt installerar strukturen på jordgubbsträdgården, hur man täcker och fixar den . Det finns flera sätt att stretcha nätet. Välj önskat alternativ beroende på produkternas styvhet. Om modellen är stel kan den böjas i ett tält och fästas runt omkretsen med kullersten eller pinnar.

Installation kan utföras på ett stöd, du kan också sätta en ram i form av en låda.

Bild
Bild

På ett stöd

När den installeras på ett stöd dras duken över ramen. Dessa kan vara metall-, plast- eller bambubågar. Antalet stöd som installeras beror på sängens längd. Avståndet mellan bågarna kan vara från 60 till 80 cm . I det här fallet får du en struktur i form av en tunnel. Om det behövs, ta höga bågar och gör ett skydd i form av ett växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

På lådan

Det finns ett annat alternativ, där nätet sträcks över en låda gjord av brädor. Även om konstruktionen av en sådan struktur är en mer mödosam process kommer den att pågå mycket längre än den tidigare versionen . För att göra det bekvämt att ta hand om jordgubbsbusken måste brädorna plockas upp med en höjd av 60 cm. Om sängen är lång installeras hoppare för strukturens stabilitet. I detta fall görs sidoväggarna rörliga.

När du har valt ramen bör du bestämma hur du sätter in den och fixar den för att skydda grödan från fåglar. När du väljer en låda spikas duken direkt på träramen. Fästning på ramen görs med:

  • häftapparat för byggnadsarbete;
  • tråd;
  • klädpinnar;
  • pinnar;
  • snöre;
  • krokar;
  • glaspärlor (tunna lameller).
Bild
Bild

När de installeras på ett stöd med bågar, är båda näten anslutna uppifrån med starka klädnypor för att torka kläder. För att undvika luckor är det lämpligt att göra detta med en överlappning . När du plockar bär måste klädnyporna tas bort - detta gör att nätet faller av bågarna och ger fri tillgång till det söta bären. Efter skörden lyfts duken upp och fixeras med klädnypor.

Om nätet är för löst kommer fåglar att kunna dyka in och förstöra grödan . För att förhindra att fåglarna hackar bär är det bättre att sträcka och täcka trädgården med inte ett, utan två nät på varje sida. För att göra detta fästs varje nät på marken på ena sidan med trådkrokar. Du kan också fixa fästpunkterna med träplankor i problemområden.

Ett skyddsnät kommer att hjälpa många sommarboende att bevara skörden av saftiga bär och skydda dem från fjädrade tjuvar, utan att spendera betydande tid och pengar. Möjligheten att korrekt installera nätet och placera det över buskar eller träd hjälper till att skydda grödan från skadedjur.

Rekommenderad: