Glaskeramiska Hällskrapor: Alternativ För Rengöring Av Glaskeramik. Hur Använder Jag Keramiska Hällskrapor?

Innehållsförteckning:

Video: Glaskeramiska Hällskrapor: Alternativ För Rengöring Av Glaskeramik. Hur Använder Jag Keramiska Hällskrapor?

Video: Glaskeramiska Hällskrapor: Alternativ För Rengöring Av Glaskeramik. Hur Använder Jag Keramiska Hällskrapor?
Video: Clean your Burnt Glass Hob: Hob Scraper Razor + this Homemade Cleaning Solution for Stove Tops 2024, Maj
Glaskeramiska Hällskrapor: Alternativ För Rengöring Av Glaskeramik. Hur Använder Jag Keramiska Hällskrapor?
Glaskeramiska Hällskrapor: Alternativ För Rengöring Av Glaskeramik. Hur Använder Jag Keramiska Hällskrapor?
Anonim

Innovation i köket har sedan länge flyttat från status som "light fiction" till "idag". Därför kommer du knappast att överraska någon med en glaskeramisk spis. Utåt spektakulära, ergonomiska, förklädda som miljön, de är älskade av många av dessa kvaliteter. Och om någon funderar på att köpa en sådan spis idag, är det i de flesta fall tvivel förknippat med att ta hand om den. Även om det är enkelt, är nyckeln att få rätt skrapa.

Bild
Bild

Funktioner och enhet

En glaskeramisk spis passar inte för dem som ofta lider av sin egen slarv och vill laga mat snabbt och, låt oss säga, brutalt. Glaskeramik kräver noggrant underhåll, vilket med tiden kommer att bli en lätt vana. Traditionella medel är oumbärliga. Men om fett från en stekpanna strös på spisen, soppor eller kaffespill, kan du inte ignorera detta. Det var för detta som en speciell spatel uppfanns, som de brukade kalla en skrapa.

Vad gör skrapan:

  • med matrester på spisens yta, som hade tid att torka;
  • med brända fragment på ytan.

Den största fördelen med detta blad är att plattan förblir intakt och intakt: inga sprickor, inga repor, inga felaktigheter . Skrapan består av ett handtag, blad och skruv. Handtaget kan vara stål eller plast, bladet är vanligtvis tillverkat av rostfritt stål och skruven har justerbara skrapor, det håller hårt i rengöringsdelen av verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrapan är ett måste . Inga dukar och penslar är lämpliga för den glaskeramiska hällen. Och om till och med några repor eller sprickor är tillåtna, förutom att försämra utseendet, kan utrustningens funktion och dess operativa egenskaper drabbas. Det verkar så småsaker, men allt hänger ihop. Det finns många skrapmodeller på marknaden: från de enklaste till de mest avancerade. Det finns prover av en speciell design, vilket gör det möjligt att hänga dem på skenor, vilket är mycket bekvämt.

Du kan dock inte förlita dig på skrapor ensam: om fläckarna äts upp kraftigt måste verktyget hjälpas åt . Fläcken kan förbehandlas med en pasta, blandad läsk med vatten tills gräddfil. Denna komposition appliceras på fläcken, en fuktig svamp placeras ovanpå och efter 8 minuter kan smutsen avlägsnas. Om du inte känner för att använda pastan kommer den vanligaste olivoljan att göra. Kaminen ska värmas upp något så att smutsen lättare kan ligga bakom ytan. Rengöring utförs med specialprodukter som hjälper till att bilda en skyddande film på ytan.

Som regel erbjuds sådana medel till köparen vid köpet av en glaskeramisk tallrik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

De enklaste modellerna är plast. De har som regel inte utbytbara blad, de är lätta och har inte skyddselement. Plastskrapor är billiga, men även att tvätta dem är inte särskilt bekvämt: fett kommer av plasten inaktivt.

Det bästa alternativet skulle vara en metallskrapa med utbytbara blad. Dessutom kan den ha ett plast- eller gummerat handtag, vilket visuellt gör modellen lättare, så att skrapan inte kommer att se ut som ett skrymmande köksutrustning. Helst har produkten en skyddande del som låter dig skydda bladet och händerna på ägaren. Det finns universella skrapor som kan användas absolut på alla spishällar, och samtidigt rengöra kakel och glas med dem.

Det finns strikt specialiserade sådana, som till och med kan säljas komplett med en spis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Plastmodeller kommer att vara bland de billigaste. De gör jobbet med att ta bort fläckar från induktionshällens ytor, men kanske inte lika snabbt och enkelt som speciella metallmodeller. Låg kostnad kontra praktiskt är en ständig debatt. En skrapa med ett metallhandtag är dyrare, och köparen undrar om ett sådant kökstillbehör är värt pengarna. Men om satsen kommer med ytterligare blad, är detta ett utmärkt förvärv för glaskeramik. Skruven skruvas loss, och istället för det gamla bladet blir ett nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inte många kriterier för att välja en skrapa

  • Tillverkarens rykte . Om en leverantör har bra recensioner och hans varumärke är starkt på marknaden, är han troligen ansvarig för sina produkter. Naturligtvis finns det också vettiga no-namn, men med varumärken är allt mer förutsägbart.
  • Skraptjocklek . Om verktyget har en tunn skärdel kommer en sådan produkt att betraktas som mer bekväm att använda. Om produkten inte är av så hög kvalitet blir dess slitage tidigt. Bladet sticker ut endast från skrapkroppen något, med ett par millimeter, men om det är tjockt finns det svårigheter att använda.
  • Förvaringsöppning . Om skrapan har ett hängande hål är denna verktygsmodell bättre. Arbetsverktyget kommer att hänga framför dina ögon och kommer inte att gå vilse i lådor och på hyllor.
  • Rengöringsalternativ . Nästan alla moderna modeller för rengöring av keramik och glaskeramik kan tvättas i diskmaskiner. Dessa instrument är inte rädda för kemiska kompositioner. Och även om han tillbringar lång tid i skummet med "kemi", finns det inget hot mot hans komposition och integritet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En korrekt vald skrapa för hällen är en garanti för att kaminen kommer att förbli i sin ursprungliga form länge . Att rengöra ytan kommer att bli vanligt och ägarna kommer inte längre att kunna tvätta den på något annat sätt: du vänjer dig snabbt vid skrapan, den är pålitlig, bekväm och hanterar direkt smuts. Det är synd om det går sönder snabbt.

Men bara plastmodeller syndar på detta sätt.

Bild
Bild

Tillverkare

Det finns flera märken som då och då faller i betyg för dessa produkter. Utseendet på deras produkter på disken är ett incitament att förvärva ett användbart kökstillbehör. Flera märken kommer att visas på denna lista.

Bild
Bild

Indesit

Varumärket producerar moderna, genomtänkta produkter som är helt säkra att använda. Dessa är bekväma, ergonomiska mönster som tar bort fläckar och smuts . Nästan alla modeller har ett reservblad i satsen, skrapan representeras av en stark järnkropp. Tillverkningen är baserad i Italien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filtero

En sådan kniv kommer att rengöra glas, kakel och glaskeramik snabbt och utan repor. Plastkroppen gör enheten lätt, hela skrapans längd är 155 mm. Bladet är tillverkat av speciellt höghållfast stål . Det finns en skyddsplatta, den är rörlig.

Ett hål har gjorts i handtaget, vilket innebär att skraporna från denna tillverkare kan hängas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pyramid

Handtaget på skraporna i detta företag är mycket bekvämt, som regel gummerat. Setet innehåller ett dubbelsidigt blad. Skyddskåpan är också genomtänkt av konstruktörerna.

Denna skrapa kan användas för keramiska, glaskeramiska ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topphus

Det populära märket har tagit fram en hel uppsättning som hjälper dig att ta hand om din spis snabbt och effektivt . Detta kit innehåller själva skrapan, 5 blad för den, en speciell rengöringsduk som försiktigt rengör ytan på tekniken och en silikonprodukt som också gör rengöringen enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tescoma

Skrapor, söta i design, lätta, funktionella, enkla att använda. De har ett hängande hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dr. Beckmann

Det är också en ganska bekväm och vanlig modell som har ett plasthandtag. Det finns också ytterligare avtagbara blad. Vanligtvis säljs det i butikerna komplett med ett speciellt medel som rengör keramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

GEFU

Detta märke är inte billigt, men det presenterar produkter som det kallar universella. Skrapan av detta märke kommer att ta bort smuts inte bara från kaminen, utan också från kaklet, och kommer att skydda glasytor från envis smuts.

Alla reservdelar är vikta i produktens handtag, och det här verktyget kräver inte ytterligare lagringsutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multidom

Representerar budgetmodeller, som kanske inte verkar särskilt attraktiva utåt, men de klarar absolut exakt sina funktioner. Den enda nackdelen med skrapan är att knivarna mattas snabbt. Någon behöver 2 rengöringar för att känna detta, andra användare noterar behovet av att byta blad efter 6-7 stora rengöringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrapan kostar i genomsnitt från 200 till 600 rubel. Det finns dyrare modeller, men det huvudsakliga prissegmentet ligger inom 400 rubel.

Hur använder man det korrekt?

En skrapa behövs inte varje gång vid rengöring av en glaskeramisk spis. Om det inte finns envis smuts på ytan, finns det inga brända delar heller, det är inte nödvändigt att skaffa skrapan. Alla andra fall kräver användning av milda rengöringsmedel, trasor och mjuka rörelser . Naturligtvis måste rengöringsvätskan vara speciell, speciellt för glaskeramik. Dessa är geler eller pastor som är utformade för att ta hand om ytor som är benägna att repa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och några fler tips för rengöring av glaskeramikhällar

  • Om en film bildas med ett speciellt rengöringsmedel avlägsnas den med en skrapa tillsammans med smutsen . Verktyget placeras på ytan i en vinkel på 30 grader. Förorenade områden bearbetas fram och tillbaka tills ytan är rengjord.
  • En förutsättning för korrekt rengöring är att övervaka skrapans läge . Om du håller den felaktigt kan ytan repas, vilket redan kommer att vara irreversibel skada. Efter att ha använt en kniv för rengöring kan resterande smuts på kaminen enkelt tas bort med en svamp och sedan torka av ytan med en mjuk trasa.
  • Efter arbete sköljs verktyget noggrant med varmt vatten, det är inte förbjudet att använda tvättmedel . Skrapan måste torkas så att rost inte uppstår. Om de inte torkas, blir knivarna snabbt matta. Naturligtvis kan du helt enkelt byta blad, men att göra detta för ofta är inte ett praktiskt tillvägagångssätt.
  • Skrapan har inga hemlagade motsvarigheter - Varje liknande produkt (som det verkar för ägaren) kan vara traumatisk för plattans yta. Under inga omständigheter används vassa knivar, hårda svampar, metallskurplattor, slipmedel, ugnsspray och vanliga diskmedel i stället för en skrapa.
  • Den glaskeramiska ytan kan rengöras med ett glasrengöringsmedel , ättika och bakpulver (om en skrapa inte behövs).
  • Om spisens yta är mycket smutsig bör den rengöras så här . Först tar en skrapa bort resterna av mat, sedan appliceras en speciell vätska, den gnids med en mjuk trasa. Först då torkas ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Folie och plast anses vara särskilt skadliga för keramiska plattor. Om dessa komponenter kommer på en het yta smälter de och fastnar vid spisen. Inte ens en skrapa kommer att kunna ta bort dem från ytan på ett ögonblick.

Plattor med glaskeramisk beläggning är vackra, bekväma och ser bra ut både i små kök och i stora kök . Och för att bevara deras skönhet måste du organisera rätt, regelbunden vård, där skrapan står i centrum.

Rekommenderad: