Sandblästringspistoler "Russian Master": PS-10 Med Recirkulation Och PS-2, Funktioner I Dammfria Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Sandblästringspistoler "Russian Master": PS-10 Med Recirkulation Och PS-2, Funktioner I Dammfria Modeller

Video: Sandblästringspistoler
Video: Прямой показ PS4 Pro Russian games ps + 2024, Maj
Sandblästringspistoler "Russian Master": PS-10 Med Recirkulation Och PS-2, Funktioner I Dammfria Modeller
Sandblästringspistoler "Russian Master": PS-10 Med Recirkulation Och PS-2, Funktioner I Dammfria Modeller
Anonim

Sandblästringspistoler "Rysk mästare " kan bli ett utmärkt alternativ till produkter för samma ändamål från andra tillverkare. Ändringarna PS-10 med recirkulation och PS-2 förtjänar uppmärksamhet. Det är också värt att uppmärksamma egenskaperna hos dammfria modeller.

Bild
Bild

Särdrag

Med sandblästringspistolen "Russian Master" kan du snabbt och säkert rengöra nästan vilken hård yta som helst . Alla huvudvarianter av denna teknik tillhör kategorin dammfri. Slipmedlet återcirkuleras inuti. Ett speciellt lock används för att isolera munstycket. Optimal styrka och slaghastighet på ytan garanteras.

Bild
Bild

Den slutna cykeln tillåter bara att utesluta dammning och minska pulverkostnaderna. Utrustningen kan fungera tillsammans med en konventionell hushålls- eller industriell kompressor. Det viktigaste är att skapa ett tryck på över 6 atmosfärer . Produkterna från "Russian Master" är lämpliga för rengöring av metallytor i nästan alla områden. För att lösa specifika problem kan munstycksfästen användas.

Bild
Bild

Pistoler "Russian Master" har visat sig vara utmärkta inom bilreparationer. De kan användas för att reparera och återställa olika metallprodukter. Ett mycket viktigt användningsområde är rengöring av korrosion i små fokus.

Bild
Bild

Det är mer bekvämt att utföra sådant arbete med ett speciellt mönster som utesluter tom rengöring av onödiga platser.

För matning till ytan kan du applicera:

typisk kvartssand (var försiktig, detta är ett farligt alternativ);

Bild
Bild

kopparslagg

Bild
Bild

mer hållbar nickelslagg

Bild
Bild

korund

Bild
Bild

En typisk leveransuppsättning innehåller, utöver själva verktyget, utbytbara munstycken, mallar, påsar för slipande ämnen och klämmor för fixering av dem. Recensionerna indikerar:

  • förmågan att arbeta i slutna utrymmen;
  • enkel byte av munstycken;
  • optimal återcirkulation av arbetsvätskan;
  • lämplighet för arbete på svåråtkomliga platser;
  • lämplighet för arbete med lågeffektkompressorer;
  • fullt motiverat pris;
  • liten storlek på "pistoler";
  • munstyckenas styvhet och otillräcklig passform;
  • lätt dammning genom påsen.
Bild
Bild

Med ett riktat flöde av slipmedel kan du ta bort smuts och avlagringar. En alternativ möjlighet för de ryska masterpistoler är att ändra ytstruktur och applicera gravyr. Efter bearbetning garanteras optimal vidhäftning av lacker och färger till ytan. Slipmedlet rengör ytan även där ett enkelt verktyg inte kan komma åt. Den allmänna principen är densamma som i sprutpistoler:

  • luft ackumuleras inuti kompressorn;
  • efter att ha nått ett kritiskt tryck pumpas det in i pistolen;
  • det urladdade området drar åt slipmedlet;
  • enskilda partiklar accelereras upp till 40 m / s;
  • luft släpps ut genom munstycket och dess påverkan på den behandlade ytan.
Bild
Bild

Modellöversikt

PS-4 Bottom Tank Sandblasting Gun har ett mycket gott rykte. Modellen är utformad för små mängder arbete. Enheten är mobil och lämplig för arbete med lokala korrosionsfokus. Även svåråtkomliga områden kan rengöras med olika slipmedel. Designtrycket är 4,8 bar, i maxläget når det 10 bar.

Bild
Bild

Tillverkaren fokuserar på en genomtänkt munstyckskonfiguration som garanterar hög prestanda . Det uppnår också en optimal balans mellan kraft och precision. Effektiv bearbetning av gjutna och stämplade skivor garanteras. Det är endast möjligt att bearbeta ytan kvalitativt med rätt val av slipmedel. Det finns flera andra utmärkta modeller från "Russian Master".

Ett slående exempel på detta är PS-2 . Slipmedlet kan levereras genom en slang eller tank. Arbetstrycket är mellan 4 och 8 bar. Som högst kan den nå 10 bar. Det är planerat att utrustas med en ¼ inloppsanslutning.

Bild
Bild

Ännu mer avancerad är sandblästring med PS-10-recirkulationssystemet . Modellen är utformad för att fungera med en mängd olika slipande material, inklusive tvättad kvartssand. Ett speciellt återcirkulationssystem minskar slipkostnaderna. Leveransuppsättningen innehåller en hel uppsättning mallar och bilagor. Exakt rengöring av lokala områden garanteras, medan rummet inte kan vara särskilt täppt till med någonting.

Bild
Bild

Slipmedlet matas ut från PS-10 med hög hastighet . Den sprids då inte åt olika håll utan hålls efter att ha kolliderat med ytan som ska trimmas inuti gummilocket. Sedan, tillsammans med luften, strömmar denna massa tillbaka in i arbetspåsen. Designen är optimerad för släta ytor och de allra flesta beslag.

Tillverkaren indikerar att den här modellen låter dig arbeta med slipmedel utan helt isolerade overall, begränsad till handskar, andningsskydd och skyddsglasögon.

Bild
Bild

Hur man använder?

Att välja rätt plats är avgörande. Endast arbete i ett slutet rum på en specialiserad verkstad eller plats garanterar 100% att även enskilda sandkorn inte kommer dit de inte borde vara. Du kan arbeta utomhus med grindar, staket och andra storskaliga ytor. Du kan samla upp eventuellt kvarvarande slipmedel genom att lägga ut golvet med linoleum eller oljeduk.

Bild
Bild

Bra sandblästring fungerar bara under utmärkta ljusförhållanden, annars är risken stor att du missar något.

Det är absolut nödvändigt att ta bort alla onödiga föremål som du inte planerar att hantera . Annars kan de lätt skadas. Sandblåsare måste bära speciella skyddsglasögon. Endast glasögon av högkvalitativt glas, tätt pressade mot huden, kommer att göra. Plastmodeller bleknar för snabbt under påverkan av sandkorn och andra slipmedel, och det är omöjligt eller mycket svårt att hantera detta.

Bild
Bild

Andningsskydd måste också bäras . En enkel ansiktsmask räcker inte - du behöver pålitligt andningsskydd. Det är också nödvändigt att bära trånga kläder gjorda av rivresistent tyg och samma huvudbonader. Sliphuvudets huvud och hastigheten för dess avgivning bestäms av typen av yta och problemet som ska lösas. Det är bäst att hålla pistolmunstycket i en 45 graders vinkel för att partiklarna ska fungera mer effektivt. Retentionstiden på ett ställe bestäms empiriskt.

Bild
Bild

Du kan inte använda enkel gatesand. Det inaktiverar snabbt även de mest krävande enheterna .… Och effekten på ytan är inte heller särskilt bra.

Det är absolut nödvändigt att uppmärksamma storleken på fraktionen, hårdhetsgraden, prestanda (det vill säga slipförmågan). Du måste också överväga möjligheten att återställa det använda materialet.

Bild
Bild

Kvartsand är billig och lättillgänglig … Men dess hälsoskadlighet är obestridlig. Det rekommenderas att använda korund när du arbetar med hårda material. Cupslag är säkrare än kvarts och ekonomiskt. Men även när du arbetar med honom kan du inte klara dig utan skyddsanordningar.

Rekommenderad: