Ett Växthus Från En Bar (39 Bilder): Hur Man Bygger Med Egna Händer Från Trästänger Som Mäter 50 X 50 Mm, Ett Detaljerat Diagram över Ett Växthus, Mått Och Ram

Innehållsförteckning:

Video: Ett Växthus Från En Bar (39 Bilder): Hur Man Bygger Med Egna Händer Från Trästänger Som Mäter 50 X 50 Mm, Ett Detaljerat Diagram över Ett Växthus, Mått Och Ram

Video: Ett Växthus Från En Bar (39 Bilder): Hur Man Bygger Med Egna Händer Från Trästänger Som Mäter 50 X 50 Mm, Ett Detaljerat Diagram över Ett Växthus, Mått Och Ram
Video: Проведем эксперимент 2024, April
Ett Växthus Från En Bar (39 Bilder): Hur Man Bygger Med Egna Händer Från Trästänger Som Mäter 50 X 50 Mm, Ett Detaljerat Diagram över Ett Växthus, Mått Och Ram
Ett Växthus Från En Bar (39 Bilder): Hur Man Bygger Med Egna Händer Från Trästänger Som Mäter 50 X 50 Mm, Ett Detaljerat Diagram över Ett Växthus, Mått Och Ram
Anonim

Många föredrar naturliga grönsaker och frukter, så de försöker odla dem på egen hand när det är möjligt. Men för detta är det nödvändigt att skapa förutsättningar som uppfyller standarder och krav. Därför kommer tanken på att bygga ett växthus, tack vare vilket det önskade resultatet kan uppnås. Växthuset kan vara av trä, i den storlek som passar platsens parametrar. Detta är en enkel design, så du kan bygga den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Naturligt trä är det material som ofta används för konstruktion av sådana strukturer, och växthuset är inget undantag. Först måste du bestämma om växthuset ska vara sommar eller vinter. Säsongsmässighet spelar en viktig roll, eftersom denna indikator påverkar materialvalet från vilket ramen kommer att byggas.

Konsumenten uppmärksammar inte bara naturligt trä, eftersom metall, tegel eller polypropen också kan användas.

När det gäller växthusbeklädnaden måste du tänka på detta efter konstruktionen av ramen, eftersom flera alternativ också finns här - glas, polyeten och polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är intresserad av att bygga från en bar, vars dimensioner når 50x50 mm, tar arbetet inte mycket tid . Trä anses vara ett smidigt material som enkelt kan bearbetas, och med rätt användning och vård kan det hålla i många år utan att förlora sin attraktivitet och tidigare kvalitet. Dessutom hanterar den designändringar om något behöver uppdateras. Efter att ha valt materialet måste du bestämma ordningen för det framtida växthuset, så du måste titta igenom det rika sortimentet, bland annat finns det något som uppfyller kraven och önskemålen.

Bild
Bild

Verktyg för jobbet

Innan du bygger måste du köpa material och fylla på verktyg för att inte bli distraherad när du arbetar med att leta efter utrustning. En hammare med spik, ett plan, en bågfil och en skruvmejsel med självgängande skruvar kommer att vara oumbärlig för att lösa ett sådant problem. Vi får inte glömma måttbandet för att kontrollera alla parametrar i strukturen, samt köpa en byggnivå i förväg, eftersom inte alla kan lita på ögat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns ett brett utbud inom detta område. Du kan vara uppmärksam på alternativ som en gavel- eller skjulstruktur, en struktur med ett platt tak eller en hangar eller kupolinstallation. Den enklaste modellen anses vara en enkel lutning modell, som är en förlängning av väggen. Om du vill ansluta den till en bod eller annan struktur kan du få många fördelar. En av fördelarna är enkelheten att ansluta värmesystemet, eftersom det installeras snabbt och utan komplikationer. När det gäller det lutande växthuset är detta en kapitalstruktur som också kan fästas på väggen i huvudrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om materialet bearbetas korrekt kan det hålla i mer än fem år. Denna siffra är tröstande, dessutom är träkostnaden låg. Det är inte nödvändigt att skaffa värdefulla arter, för även från tallträblock kan du bygga en struktur som är stark och stark.

Det viktigaste är att impregnera materialet med speciella medel, vilket kommer att förbättra dess prestandaegenskaper.

Efter att ha valt en ras måste du bestämma storleken, och detta är en av de viktigaste uppgifterna . Ett detaljerat konstruktionsschema anges i projektet, som kan utformas självständigt, eller så kan du be om hjälp från kvalificerade specialister som har erfarenhet och kunskap inom detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

En 50x50 mm snittdel är bäst lämpad . Det är viktigt att se till att träet är torrt och fritt från att ruttna eller skeva. Ju renare materialet är, desto snabbare blir det möjligt att slutföra konstruktionen och uppnå ett högkvalitativt resultat. För basen behöver du en balk som är dubbelt så stor. Staplarna används för att lägga den nedre delen av växthuset, dimensionerna väljs enligt strukturens omkrets. Om du är intresserad av en 5 meter lång design med ritningar kan du överväga flera alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga egenskaper

En stapel är en av huvudkomponenterna, därför måste rekommendationer för att välja en stapel beaktas. Materialet måste vara slätt, torrt och fritt från defekter. Det är värt att uppmärksamma tvärsnittet och se till att träets struktur inte skadas eller påverkas av insekter, och om det inte finns några tomrum i det.

Växthus är ofta rektangulära i formen

Därför är det med detta val nödvändigt att säkerställa konstruktionens tillförlitlighet så att revbenet inte hänger, utan tål sin egen vikt.

För detta används ställningar som är installerade vinkelrätt mot basen. Du bör också överväga mängden material som kommer att gå till fönster och dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer för självbyggande

När alla verktyg och material har köpts måste du gå vidare till nästa steg. Du måste förbereda ett växthusprojekt i förväg, samt bestämma dess parametrar. Om det finns tillräckligt med utrymme, men det finns en önskan att växa för nöjes skull och i små mängder, kan en konstruktion med en yta på 3x6 m göras. Platsen måste vara plan så att strukturen är stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelsen av grunden spelar en viktig roll, eftersom hela strukturen kommer att stå på den. Ett hål grävs i varje hörn. Om växthuset är långt är det nödvändigt att lägga tegel runt hela omkretsen och sedan använda cement för att hälla.

Tack vare en sådan grund, om så önskas, blir det senare möjligt att bygga en mer seriös byggnad eller göra ramen mer massiv.

Så snart basen har härdat är det nödvändigt att förbereda alla komponenter från vilken ramen kommer att göras. Strålen skärs för att passa konstruktionens storlek. För att skydda materialet från förstörelse och för att förbättra dess egenskaper är det nödvändigt att behandla det med ett antiseptiskt medel och täcka det med linolja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare verktyg

Till hands bör vara gångjärn, spikar, liksom ett fästhörn med en stansare. Alla dessa verktyg kommer att vara oumbärliga under arbetet, så det är viktigt att förbereda dem i förväg. I vissa fall installeras växthus utan grund, och det blir svårare att fixa det till marken. Men för stabilitet är det bättre att ta sig tid och göra en grund som håller strukturen i starka vindar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installera ramen

Efter att ha klippt alla delar börjar nästa steg. Hörnen installeras med fästelement på spikarna. De kan ersättas med ankarbultar, som också gör sitt jobb perfekt. Sedan fästs en dimensionsstång på dem, som utför uppgiften med den nedre bandningen. Det är en bärande del av en konstruktion i ett stycke. Under montering av ramen används konstruktionshörn med vilka delarna fästs vid varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av dörr- och fönsterkonstruktioner

Installation tar inte mycket tid, men det kommer att vara nödvändigt att använda ett hölje, vars roll spelas av polykarbonat. Efter att du har ordnat det övre bandet måste du fästa takbjälkarna för taket. Det rekommenderas att hålla lutningen i en vinkel på fyrtiofem grader, så att den varken är brant eller samlar mycket snö på sig själv på vintern. Efter det kan det anses att konstruktionen av ramen är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sista delen av arbetet

Den enklaste uppgiften är att täcka växthuset. Mästarna kallar det bästa materialet polykarbonat när det gäller sådana strukturer. Till skillnad från polyeten har den ökad hållfasthet, så den klarar lätt mekanisk påfrestning och motstår dem.

Dessutom är materialet enkelt att installera, så du kan räkna ut det utan ytterligare hjälp.

Polykarbonat skärs i plattor, vars dimensioner måste anges i projektdiagrammet . Delarna fästs med en packning för att förhindra skador på materialet. Sådant arbete tar inte mycket tid och ansträngning, det viktigaste är att förbereda allt i förväg, utveckla ett projekt och följa rekommendationerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man använda som täckmaterial?

Detta är en viktig punkt, eftersom täckmaterialet utför värmeisoleringsuppgiften, det vill säga tack vare det måste lämplig temperatur upprätthållas i strukturen. Detta bidrar till en god utveckling av växter, skapar optimala förutsättningar för en högkvalitativ och snabb skörd. Du kan använda en film som är lätt och gör jobbet. Vissa människor föredrar att använda glas, men du måste vara uppmärksam på att installera ett pålitligt stöd. Eller köp polykarbonat, som du måste pilla med lite, eftersom du måste skära i plattor av önskad storlek och fästa korrekt.

Bild
Bild

Efterbehandling

Detta kan ägnas särskild uppmärksamhet, eftersom jag vill att strukturen inte bara ska vara effektiv utan också ska se presentabel ut på webbplatsen. Träkonstruktioner kan beläggas med färg- och lackkomposition i valfri nyans, beroende på personlig preferens. Det bästa valet skulle vara en vattenbaserad färgemulsion.

Det är viktigt att följa bruksanvisningen för att få önskat resultat.

Bild
Bild

För ramen är det nödvändigt att använda en impregnering som förlänger träets livslängd

Genom att följa dessa enkla regler kan du montera växthuset själv på kort tid. De material som kommer att krävas för konstruktionen är billiga, allt beror på storleken på strukturen, som är planerad att byggas.

Rekommenderad: