Badfötter: Mångsidiga Alternativ För Stål- Och Akrylprodukter, Dekorativa DIY -föremål, Justerbara Badstativ I Gjutjärn

Innehållsförteckning:

Video: Badfötter: Mångsidiga Alternativ För Stål- Och Akrylprodukter, Dekorativa DIY -föremål, Justerbara Badstativ I Gjutjärn

Video: Badfötter: Mångsidiga Alternativ För Stål- Och Akrylprodukter, Dekorativa DIY -föremål, Justerbara Badstativ I Gjutjärn
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Badfötter: Mångsidiga Alternativ För Stål- Och Akrylprodukter, Dekorativa DIY -föremål, Justerbara Badstativ I Gjutjärn
Badfötter: Mångsidiga Alternativ För Stål- Och Akrylprodukter, Dekorativa DIY -föremål, Justerbara Badstativ I Gjutjärn
Anonim

Om du funderar på att köpa ett badkar måste du omedelbart uppmärksamma valet av ben för det. Numera är valet av fyllning för badrummet en av de skrämmande uppgifterna. Det finns trots allt så många erbjudanden, sortimentet är så stort att ögonen springer vid. För att välja en produkt som kommer att hålla länge och kommer att vara ett snyggt inslag i ditt hem, måste du ta hänsyn till rekommendationerna nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är möjligt att ett bekvämt bad i form av en graciös design kan placeras i mitten av rummet. I modern design är ett sådant drag ett lyxigt tillägg till interiören, det anses vara en elegant lösning, det ser väldigt värdigt ut. Idag praktiseras en mängd olika alternativ för badens placering. Men glöm inte att det inte bara ska vara vackert, utan också pålitligt. Numera anses moderna badkar med graciösa ben inte längre vara ett exotiskt element, de kan enkelt köpas i en vanlig VVS -butik.

Ett viktigt kriterium är storleken på just dessa ben . Innan du köper sådana tillbehör måste du tänka på den aktuella installationshöjden för ett gjutjärn eller stålbad. Om du väljer mellan modeller som inte är justerbara i höjd och modeller som ska justeras, observera att typen av stödelement också beror på detta val.

Bild
Bild
Bild
Bild

De ojusterbara fötterna har en standardhöjd: korta 19–20 centimeter och höga - 40 centimeter. Bestäm omedelbart på vilken nivå du behöver för att montera badrummet. Subtrahera typsnittets höjd från det resulterande numret och få exakta data på vilken nivå du behöver för att installera benen. Den optimala höjden för icke-justerbara modeller är 120 mm.

Till skillnad från icke-justerbara modeller är de justerbara mer praktiska, de låter dig ändra den aktuella monteringshöjden för ett stål- eller gjutjärnsbad. Standardhöjden är också hundra tjugo millimeter. Sådana strukturer uppfyller inte alltid funktionerna för det nödvändiga stödet för badet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt vackert badkar kan bli en dekoration av huset på grund av dess installation på originalbenen, bli ett slags designerobjekt. Särskilda ställningar kan behövas för att säkerställa korrekt funktion och stabilitet i badet.

Ett brett utbud av dekorativa och originella moderna ben är gjorda av högkvalitativ metall som brons. De kan ha formen av ovanliga mytiska tassar, bedårande blommor, bilder av tomtar och magiska älvor. Det ser väldigt snyggt och relevant ut både i modern design och i halvantika rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka typer finns det och hur man väljer?

Ben är en av tillbehören till badet, de kan köpas tillsammans med skålen. Det är bättre att göra detta direkt så att skålen matchar storleken. Detta är en förutsättning för ytterligare bekvämlighet under installationen. Benen, som nödvändigtvis ingår i uppsättningen för varje bad, tillverkaren ansvarar för hela uppsättningen, utför följande funktioner som en stödjande, kompenserande och dekorativ funktion. Alla dessa funktioner är mycket viktiga både kollektivt och individuellt.

Baserat på dessa funktioner kan tre typer urskiljas: stödben, ursprungliga berömda falska ben och hjälpben. På dagens marknad kan ett så rikt utbud av dessa tillbehör inte gå obemärkt förbi. Det blir omedelbart klart att varje typ har sin egen funktion och är ett viktigt element i installationen av badet. Tillverkare kan erbjuda köparen och kombinerade alternativ, det finns också ett brett sortiment av både priskategori och design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är det lätt att hitta det bästa alternativet för stativ och ben för gjutjärn, akryl eller stålbehållare.

Tänk på de mest relevanta typerna av stöd

  1. Pålitliga stödstrukturer som utför en stödjande funktion. Dessa produkter har en styv infästning som inte tillåter behållaren att glida eller svänga under användning.
  2. Extra element krävs för stabilitet. Används för att installera badkaret på en plan golvyta för att fixa och säkerställa orörlighet.
  3. De sista är variabla, justerbara stöd. Här kan benens höjd justeras med skruvar, vilket är mycket bekvämt och praktiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att de viktigaste skillnaderna mellan alla ben är i egenskaper som styrka, fästtillförlitlighet, bärande. Det beror på benens täthet och rätt fäste om skålen är ordentligt fixerad. Idag blir guld eller smidda overheadprodukter mer och mer populära.

Valet av ben beror på vilken typ av bad du väljer och från vilket material. Låt oss titta på de tre huvudtyperna av badrum och avgöra vilken typ av ben som är lämplig för var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För gjutjärn

Ett av de mest populära alternativen i lägenheter är ett badkar i gjutjärn, som har visat sig vara pålitligt, hållbart och lätt att använda. Följaktligen kännetecknas sådana modeller av ett högt pris, vilket inte är förvånande, eftersom en stor mängd gjutjärn används i deras produktion. Eftersom ett sådant onekligen fördelaktigt badkar är tungt bör skålens design vara så tillförlitlig och säker att använda som möjligt. Därför är hög hållfasthet hos stödelementen oumbärlig i detta fall.

Det finns flera alternativ för att fästa sådana ben . En av dem tjänar för installation av lagerstöd, fästa med en kil mellan speciella utsprång. Det andra fästet - med muttrar, används huvudsakligen för dekorativa ben för att dölja det oestetiska utseendet på stödet. Dessutom är hydromassagesystem inbyggda i moderna badkar i gjutjärn med ny teknik. Det kommer att kosta mycket mer. Ben av gjutjärn är mer utformade för att rymma ett skrymmande och mycket tungt bad, och kommer med dem till försäljning, i det bifogade paketet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att köpa ett dekorativt kit som döljer huvudstödet. Ett badrum med sådana ovanliga och originella inredningselement kommer att skapa en atmosfär av komfort och mys i rummet. Ett fristående ovalt badkar i gjutjärn är oftast utrustat med höga sidor.

Följande egenskaper hos benen utformade för ett gjutjärnsbad kan särskiljas: de är gjorda direkt av pålitligt gjutjärn; det är absolut nödvändigt att dessutom fixa det genom att bygga ett podium från tegelstrukturer; ibland med hjälp av nötter fixeras dekorativa rekvisita; även enkla stödben är försedda med en kil i de infällda flikarna.

De flesta konsumenter föredrar en lätt stålram. Tack vare honom kan du ställa in rummets riktning i högteknologisk stil och samtidigt få en pålitlig och säker design.

Bild
Bild
Bild
Bild

För akryl

Akrylmodeller har fått enorm popularitet idag. De eleganta benen för badkar i akryl är två metallstänger som fästs direkt på badkarets botten och själva benen skruvas fast i dem. Det är en mångsidig, bekväm och lättanvänd design.

Den största fördelen med badkar i akryl är den allmänna tillgängligheten på grund av den relativt låga kostnaden . Det finns också ett mycket stort utbud av färger, storlekar, mönster i sortimentet, vilket är ett plus när du väljer erbjudanden på marknaden. Den lätta vikten av badkar i akryl är ett särdrag som påverkar valet av ben. När allt kommer omkring måste formen på benen vara stabil, säker att använda. Även om benen i det här fallet är mer en dekorativ funktion, eftersom en extra ram tar på den stödjande, är det han som stöder hela strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt installationen av hörnbad. Här, förutom huvudfästet, behövs också en ram gjord av ett profilrör i form av ett kors. I kombination med väggband kan en jämn fördelning av last mellan golv och väggar uppnås. Installationen för akrylbadkar i mitten av rummet består av robusta rör som tar hela tyngden, denna interiör har en stor framgång idag. När det gäller design bör det noteras att en sådan struktur inte bara kan förändra interiören utan också skapa en ny dekorativ orientering av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För järnet

Ett särdrag hos ett stålbad från ett gjutjärnsbad är att det är lättare. Detta badkar är installerat på två par ben gjorda av plåt. Benen är fästa på en böjd platta som stöder botten. De kan fixeras med bultar eller andra justerbara fästelement. En alternativ monteringsmetod är en enda fyrbent struktur. Denna struktur är fäst med dubbar för att uppnå större styvhet.

Utan pålitligt stöd kan ett stålbadkar falla, så du måste fixa det på ett sådant sätt att det inte bara är vackert, utan också säkert. Beroende på var badkaret ska installeras och sättet att installera och fästa benen väljs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenter noterar sådana positiva egenskaper hos stålbad som styrka, låg vikt, låg kostnad. Det intar en hög position på försäljningsmarknaden, eftersom det är lätt att installera det var som helst, på vilken höjd som helst, i en position som passar dig.

För ett sådant badrum är det också möjligt att köpa speciella ramar som tillåter ett bad i någon del av rummet. Detta är en mycket original och djärv design. Samtidigt kan fula ben täckas med dekorativa överlägg, vilket kommer att lägga till ännu mer piquancy och sofistikering. Kontrastbenen ser mycket bra ut med stålbadrum: svart för vita badkar eller glänsande stål eller vitt för färgade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mångsidiga alternativ

I vissa fall, när det är nödvändigt att justera fästelementets höjd för en perfekt nivåinstallation av badet, använder de sig av universella ben. När du köper dessa ben måste du rådgöra med en specialist, eftersom inte alla badkar är lämpliga för sådana ben. Ytterligare fixeringsmetoder kan behövas. Ibland erbjuder säljare hemlagade ben, de måste behandlas med försiktighet, eftersom de inte kan ge ett långsiktigt felfritt stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

För att göra ett win-win-val vid köpet är det värt att avgöra vilka modeller som är de mest attraktiva och populära. Bland dem finns det säkert den perfekta kombinationen som passar just dig.

Det är badkar som står separat, till skillnad från de inbyggda, som raderar alla fantasigränser, eftersom tillverkarna har tagit hand om ett stort urval av olika former, färger, dimensioner av denna design. Köparens uppmärksamhet presenteras ovala, runda, rektangulära och till och med provbad som i gamla dagar, lockigt, var och en har den storlek som krävs för dig, till exempel av Roca -märket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badkar i gjutjärn är mer och mer klassiska former, men badkaret i akryl har ett enormt brett spektrum av färger och former . Badkar gjorda av ovanliga material som trä, konstgjord marmor, exklusivt glas är också mycket originella. Detta är en pilot av alla önskemål från konsumenten. Naturligtvis är det väldigt svårt att ge dina preferenser och göra ett val. Men efter att badmodellen fortfarande har valts och installerats kan du tillämpa några fler knep i ditt badrums inredning. Till exempel kan du installera en baldakin med en vit eller ren, viktlös tyllridå.

Det ser väldigt originellt och sofistikerat ut. Designers förklarar behovet av sådana iögonfallande produkter av konsumenternas moderna önskemål att köpa något ovanligt och lägga till chic i vardagsinredningen. Det är med hjälp av iögonfallande och oemotståndliga bad som möjligheten att uttrycka din goda smak öppnas. Du kan dekorera interiören med en vacker fontän eller ett litet akvarium, och då kommer badrummet att se ut som en paradissträdgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

När du äntligen kommer fram till att du vill bada med lockiga ben, du måste notera följande regler.

  • Det är viktigt att komma ihåg att även innan du köper, är det absolut nödvändigt att kontrollera alla fästelement, benens tillförlitlighet. Det är värt att i tid bestämma om den valda storleken passar din badform.
  • Glöm inte att uppmärksamma själva materialet, från vilket benen är gjorda, det måste vara konstruerat för tunga belastningar. De vanligaste pålitliga materialen är stål eller brons, och emaljerat järn kommer att göra.
  • Det är inte nödvändigt att installera strukturen på gamla spruckna beläggningar. I detta fall bryts säkerhetsreglerna. Det rekommenderas att byta ut den gamla beläggningen mot en ny innan arbetet påbörjas.
  • När du väljer ben, glöm inte vilken funktion var och en av dem har. Fungerar den här foten bara som dekoration, eller är det huvudstödet för ditt badkar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kom ihåg att fästelement som t.ex. tejp inte är tillförlitliga. Dessutom är det osäkert. Även om många lockas av dess användarvänlighet, är dess användning för detta ändamål kontraindicerad. Det är bättre att använda starka fästelement som självgängande skruvar, fästen.
  • Undvik att repa golvet och produkten som ska installeras när du installerar badrummet på önskad plats. För att göra detta, när du fixerar fästelementen, rekommenderas det att vända badet upp och ner eller lägga det på sidan.
  • Välj alla VVS -tillbehör klokt så att det övergripande utseendet inte skadas i slutet av arbetet.

Badrummet måste inte bara monteras utan också fixeras säkert på ytan . Ibland är det nödvändigt att sätta speciella kuddar och skruva fast dem på produkten. De kan också fästas med ett speciellt fuktresistent konstruktionslim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att dekorera de platser där du bestämde dig för att fixa benen. Du kan dekorera i olika material och sätt. Med en så svår sak som att installera ett badkar på benen med egna händer måste du ta hänsyn till mycket expertråd.

Låt oss överväga de viktigaste:

  • var noga med att kontrollera kitets integritet, oavsett om det är färdigt enligt befintliga standarder eller inte;
  • var försiktig när du väljer en plats för ditt bad, du måste ta hänsyn till alla möjliga nyanser under installationen;
  • var noga med att installera en tegelstruktur;
  • förhindra och undvik att repa badkarets yta, det är nödvändigt att använda dämpande material vid installationen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • om du vill installera badkaret bredvid väggen, glöm inte att du behöver ytterligare fästelement för att säkra installationen och installationen;
  • för att undvika uppkomsten av mögel på ytor, under inga omständigheter försumma en så viktig fråga som förbehandling av väggen;
  • föredra universella ben, de liknar nästan alla modeller och därför är det omöjligt att göra misstag när du väljer;
  • använd överlägg om du vill dölja fula stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan följande fördelar med att välja rätt ben framhävas: pålitligt stöd, effektivt designtillbehör, höjdjustering. Nackdelar: de flesta badkar säljs utan ben, det finns risk för att man gör misstag när man väljer dem. Felaktig fixering av stöd för stål- och gjutjärnsprodukter leder så småningom till negativa konsekvenser: emaljytan spricker, botten deformeras; svaga ben går sönder. Gjutjärn och i mindre utsträckning stål är tunga. Vikten av teckensnitt fyllda med vatten tål bara pålitliga baser, som inte är så lätta att plocka upp.

Alla dessa argument för och emot kan dock balanseras genom att söka hjälp av kvalificerade specialister när de väljer . Så du kan göra det enda rätta valet, tack vare vilket ett pålitligt stående bad kommer att glädja sina ägare i många år.

Rekommenderad: