Gips För Betong: Dekorativa Kompositioner Med Imitation Av En Betongbeläggning I Interiören, Texturerade Alternativ I "loft" -stil Med En Steneffekt

Innehållsförteckning:

Video: Gips För Betong: Dekorativa Kompositioner Med Imitation Av En Betongbeläggning I Interiören, Texturerade Alternativ I "loft" -stil Med En Steneffekt

Video: Gips För Betong: Dekorativa Kompositioner Med Imitation Av En Betongbeläggning I Interiören, Texturerade Alternativ I
Video: Обзор современной квартиры 85 м2. Дизайн интерьера, стиль лофт, рум тур по квартире 2024, Maj
Gips För Betong: Dekorativa Kompositioner Med Imitation Av En Betongbeläggning I Interiören, Texturerade Alternativ I "loft" -stil Med En Steneffekt
Gips För Betong: Dekorativa Kompositioner Med Imitation Av En Betongbeläggning I Interiören, Texturerade Alternativ I "loft" -stil Med En Steneffekt
Anonim

Betonggips är ett ganska populärt och ovanligt alternativ för exteriör och inredning. Denna beläggning ser enkel och snygg ut på samma gång. Betonggips ser bra ut i moderna interiörer, särskilt i inredningsstilar som loft, hi-tech och minimalism.

Bild
Bild

Särdrag

Gips för betong är inte bara en original och attraktiv beläggning, utan skyddar också väggen från mekanisk belastning och slitage. Betongbeläggningen har goda tekniska egenskaper.

De främsta fördelarna med denna blandning är följande:

  • Ursprungligt utseende. Dessutom går betonggips bra med många material (trä, natursten, tegel).
  • Det finns en mängd olika texturer, nyanser och olika ytreliefer.
  • Det finns bra indikatorer på fuktmotstånd och ljudisolering. Materialet kan användas för väggdekoration i rum med hög luftfuktighet.
  • Beläggningen skapar en utmärkt imitation av en betongvägg. Vid första anblicken är det svårt att avgöra att ytan har putsats.
  • Det är tillåtet att använda materialet för inredning och yttre dekoration.
  • Efter härdning bildar gipset en höghållfast beläggning.
  • Enkelhet med efterbehandling. För att applicera sådant gips krävs inga särskilda byggkunskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med gips för betong kan du skapa beläggningar av olika reliefer och texturer. Sådant material kan också appliceras i lager med olika tjocklekar. På grund av dess goda plasticitet och densitet, med hjälp av betonggips, kan individuella dekorativa element skapas på ytan. Den största nackdelen med detta material är den långa torktiden.

Att avsluta med dekorativt gips för betong ser inte sämre ut än att bekläda med dyra material såsom granit eller naturstenplattor. Med detta material kan du skapa effekten av en åldrad yta.

Dekorativ gips med betongeffekt kännetecknas oftast av sin porositet. Det är önskvärt att applicera en sådan komposition på ytan i minst två lager. Genom att använda en mängd olika appliceringstekniker kan du uppnå intressanta beläggningseffekter i olika nyanser och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Gips för betong skiljer sig åt i sammansättning, syfte, färger och struktur.

När det gäller sammansättning finns det:

  • gipsblandningar;
  • gips-kalksten;
  • sandbetong;
  • varma blandningar;
  • blandningar med ytterligare speciella tillsatser;
  • gips med dekorativa egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips- och gipskalkompositioner används främst för inredning innan du applicerar den efterbehandlade dekorativa beläggningen. Sådana blandningar har en vit nyans, vilket underlättar ytterligare efterbehandling. Murbruk är lämplig för att avlägsna mindre ytfel.

Sandbetongplåster hjälper till att eliminera allvarligare oegentligheter och andra ytdefekter. Sandbetongblandningar kan ha olika tillsatser, vilket påverkar egenskaperna hos den färdiga murbruk. Konventionellt kan sandbetongmaterial delas in i tre typer: finkorniga, medellånga och grovkorniga. I grund och botten används detta material för yttre dekoration och puts av källare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varma blandningar produceras i torr form, men i stället för sand innehåller de porösa fyllmedel. Porösa komponenter är huvudkomponenterna i detta material och upptar det mesta, vilket ger gipset goda värmeisoleringsegenskaper. Sådant material kan användas för ytterligare väggisolering.

Förutom att varma blandningar kan användas som isolering, har detta material en dekorativ granulär struktur. Varmt gips kan appliceras på både inre och yttre väggar.

Sammansättningen av en eller annan typ av efterbehandlingsmaterial kan innehålla speciella tillsatser som förbättrar gipsets tekniska egenskaper. Sådana blandningar kan ge en hög ljudisolering eller värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningar med dekorativ effekt används för efterbehandling. En sådan yta behöver inte beläggas med ett dekorativt lager.

Enligt dess sammansättning är dekorativt gips uppdelat i två huvudtyper:

  • mikrobetongbaserat material;
  • produkter baserade på mikrocement.
Bild
Bild

Sammansättningen av mikrobetongmaterial inkluderar cement, polymertillsatser, kvartsflis och färgämnen. En sådan lösning kännetecknas av god plasticitet och hög vidhäftning. Beläggningen är resistent mot plötsliga temperaturförändringar, hög luftfuktighet och kemikalier. Du kan använda syntetiska tvättmedel för att rengöra ytan.

Andra fördelar med denna komposition inkluderar:

  • motståndskraft mot mekanisk stress;
  • brandmotstånd;
  • absorberar inte lukt;
  • slitstyrka.
Bild
Bild

Mikrocementblandning tillverkas på basis av cement och polymerer. Denna lösning kan användas både som topplack och som efterbehandling innan du vetter mot annat material. Mikrocementblandningen fäster vid de flesta typer av ytor och skapar ett bra vattentätt lager.

Låt oss överväga de viktigaste fördelarna med denna blandning:

  • hög densitet av den skapade beläggningen;
  • fuktmotstånd;
  • motståndskraft mot mekanisk påfrestning.

Det är önskvärt att applicera mikrocement på ytan i tre lager: det första lagret kommer att fungera som en slags primer; den andra är en dekorativ beläggning; det yttre lagret är skyddande.

För att beläggningen ska se mer attraktiv ut kan ytan behandlas med ett speciellt vax eller klar lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Den dekorativa beläggningen efterliknar sällan betongkonstruktionen helt. Vissa tillverkare tillverkar gipsblandningar för betong med vissa fyllmedel, vilket gör att du kan skapa intressanta effekter på ytan. Dessutom kan färgscheman läggas till konventionella formuleringar där färgintervallet är många gråtoner.

Följande typer av konstruktionsbetonggips är populära:

  • Sort med steneffekt eller lättnad av bergskedjor.
  • Med förgyllning. Kräver speciella färdigheter när du applicerar, eftersom det under bearbetningen är nödvändigt att manuellt skära ett reliefmönster på ytan.
  • Metallgips. Med denna blandning kan du få effekten av en rostig yta.

Med stenciler eller en speciell appliceringsteknik kan du skapa olika texturerade och präglade beläggningar. Mikrobetongbeläggningen kan lätt poleras till ett perfekt slätt tillstånd, beläggningen kommer att kännas som silke vid beröring. Betonggips passar bra med många material: trä, metall, porslin. Betongbeläggningen kompletterar perfekt sådana moderna inredningsstilar som loft, hi-tech, modern, industriell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Detta material är mest lämpligt för rum med en stor yta och högt i tak. I små rum med lågt i tak kan en betongeffektbeläggning visuellt minska utrymmet. I ett litet rum är det tillåtet att revetera en vägg med detta material, samtidigt som man skapar en accent på den.

Gips för betong kan användas för att avsluta inte bara väggar utan även tak . När du täcker taket är det lämpligt att byta betongbeläggning med andra material. Vid första anblicken verkar betongytor vara ganska grova. Men med hjälp av en betongbeläggning kan du skapa en atmosfär av komfort om du kombinerar det med naturligt trä i interiören.

Betongytor kombineras perfekt med möbler och dekorativa element i ljusa färger. Genom att skapa en accent på vissa ytor på ytan med hjälp av belysningsarmaturer kan du med fördel betona texturen på betongbeläggningen.

Mikrocementföreningar kan appliceras på en mängd olika material: metall, trä, plast, keramik, liksom inte bara vertikala utan även horisontella ytor. Dessa egenskaper utökar omfattningen av denna blandning avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många tillverkare av efterbehandlingsmaterial har betongbeläggningar i sitt sortiment. Sortimentet av sådana produkter från olika företag kan skilja sig åt i kvalitet, nyanser och materialegenskaper.

San Marco

Produkterna från den berömda italienska tillverkaren San Marco säljs i Ryssland av företaget Paints of Venice. San Marco tillverkar ett brett utbud av dekorativa färger och plåster för inomhus- och utomhusbruk. Materialet i detta företag är av hög kvalitet och miljövänligt. Alla produkter är endast gjorda av naturliga ingredienser utan användning av giftiga ämnen.

Utbudet av renderingar för betong utmärks också av ett brett spektrum av beläggningar med olika effekter. Dessutom finns varje separat produkttyp, oavsett om det är betong med inslag av rost eller med effekten av artificiellt åldrande, i flera nyanser samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cravel

Det franska företaget Cravel har en ledande position inom produktion och försäljning av dekorativa material över hela världen. Förutom dekorativa beläggningar erbjuder företaget ett brett utbud av volymetriska stenciler för att skapa intressanta mönster och mönster på ytan.

Cravels gipslinje för betong kallas Loft-Betong. Denna produkt produceras på vattenbasis. Kompositionen är lätt att applicera, hög kvalitet och luktfri.

Andra fördelar med Cravel gips inkluderar:

  • bra ljudisolering;
  • höga värmeisoleringshastigheter;
  • ett brett utbud av material i olika nyanser och dekorativa effekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Derufa

Det tyska företaget Derufa producerar dekorativa material baserade på innovativ teknik och egenutvecklad utveckling. Företagets sortiment uppdateras ständigt med nya produkter, vilket beror på den höga hastigheten på införandet av nya material.

Raden av dekorativa beläggningar för betong som produceras av Derufa kallas Calcestruzzo. Materialet kan användas för att jämna ut väggar och skapa mindre ytreliefer.

Följande fördelar med de material som produceras i Calcestruzzo -linjen kan särskiljas:

  • Miljövänlighet. Blandningen innehåller inte giftiga ämnen och lösningsmedel.
  • God nivå av ånggenomsläpplighet.
  • Hög duktilitet. Gipset flyter inte när det appliceras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på användning

  • Betonggips är väl lämpad för lägenheter i loftstil med hög dörrar.
  • Väggar och skiljeväggar med effekten av rostig betong i interiören, gjorda i kalla nyanser.
  • Betonggolv kan användas för mer än bara grova, minimalistiska stilar. Du kan också skapa en mysig atmosfär med detta material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med hjälp av speciella stenciler är betongbeläggningen dekorerad med olika mönster eller mönster.
  • Betonggolv i en modern inredning passar bra med tegelliknande kakel.

Rekommenderad: