Brännare I Rostfritt Stål (60 Bilder): Valet Av Järn För En Stålgrill, Den Optimala Tjockleken På Rostfritt Stål är 3 Mm Eller 5 Mm, Hur Man Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Brännare I Rostfritt Stål (60 Bilder): Valet Av Järn För En Stålgrill, Den Optimala Tjockleken På Rostfritt Stål är 3 Mm Eller 5 Mm, Hur Man Gör Det Själv

Video: Brännare I Rostfritt Stål (60 Bilder): Valet Av Järn För En Stålgrill, Den Optimala Tjockleken På Rostfritt Stål är 3 Mm Eller 5 Mm, Hur Man Gör Det Själv
Video: Stainless Steel Barbecue Part1 Ανοξείδωτη Ψησταριά 2024, April
Brännare I Rostfritt Stål (60 Bilder): Valet Av Järn För En Stålgrill, Den Optimala Tjockleken På Rostfritt Stål är 3 Mm Eller 5 Mm, Hur Man Gör Det Själv
Brännare I Rostfritt Stål (60 Bilder): Valet Av Järn För En Stålgrill, Den Optimala Tjockleken På Rostfritt Stål är 3 Mm Eller 5 Mm, Hur Man Gör Det Själv
Anonim

Camping blir mer och mer populärt. Detta är anledningen till den ökande efterfrågan på braziers, utan vilken det är svårt att föreställa sig en bra vila. En grillpanna i rostfritt stål är den mest rationella och hållbara enheten för grillning. Rostfritt stål överträffar i sina tekniska kvaliteter även stål av de bästa märkena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ibland är det svårt att i en butik hitta en grillenhet med sådana parametrar som passar så mycket som möjligt. Då är det inte särskilt svårt att göra en grill i rostfritt stål själv. Det enklaste alternativet är en modell som kan monteras eller demonteras. Produktens design bör göras på ett sådant sätt att det tar ett minimum av tid att montera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos brännaren av rostfritt stål:

  • Designen är inte utsatt för korrosion.
  • Materialet värms upp jämnt, vilket har en gynnsam effekt på kvaliteten på kebaben.
  • Den rostfria produkten väger lite.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta designar och skapar husägare självständigt grillar av rostfritt stål enligt sina egna projekt. En egenproducerad produkt är mycket billigare. Men om du skickligt kombinerar kreativitet och fantasi kan du göra en exklusiv modell av grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Huvuddragen i en grill för ett sommarresidens är dess kompakthet och små dimensioner. Produkten ska enkelt passa in i en ryggsäck eller bagageutrymmet på en liten bil. Först och främst bör du rita en skiss för att förstå vilka noder och detaljer som krävs för att skapa den.

Om du monterar en liknande enhet kommer den att se ut som en liten resväska, vars tjocklek inte överstiger 5 cm.

Innehållet i ett sådant fall inkluderar:

  • grillgaller;
  • en uppsättning spett;
  • monteringsställ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Botten på en sådan produkt ska vara minst fem millimeter tjock, sidoväggarna inte tunnare än två millimeter. Fördelen med en självmonterad enhet är att den kan tillverkas i valfri storlek. Vissa husägare föredrar att göra braziern tillräckligt lång - ungefär en och en halv meter, andra gör en sådan produkt tre gånger kortare.

Vanligtvis är enheten utformad för att rymma 5 till 12 spett. Det bör finnas ett acceptabelt gap mellan spettarna så att de inte stör varandra.

Bärbara grillar har en gemensam nackdel: de är inte lika hållbara som stationära produkter. För kompakta enheter är kol optimalt, som kan köpas i vilken stormarknad som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tre typer av grillar kan tillverkas av rostfritt stål:

  • stationär grill;
  • hopfällbar vandring;
  • med inbyggd elektrisk drivning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobila grillar är en skrymmande tung konstruktion, där det finns en stor eldstuga av tjockt rostfritt stål.

En sådan struktur är som regel utrustad:

  • ytterligare tabeller;
  • står;
  • handtag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inom hushållets territorium kan ett sådant föremål enkelt flyttas, eftersom brännaren är utrustad med hjul. Om platsen är för stor, och det finns flera vilopunkter på den, kommer en mobil enhet i rostfritt stål att efterfrågas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära enheter är också mycket populära; enheter för gatan finns oftast. Sådana grillar kan utrustas med tak, ha original dekorativa prydnader och är ganska dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Den första typen av produkter kan ha mycket olika former och kan installeras i alla sommarstugor. Bland dem finns det sådana modeller som används för att laga mat inte bara kebab, utan också grill. Ordet grill kom från Europa, själva principen för att laga kött skiljer sig något från det traditionella. I det här fallet används ett galler där små köttbitar läggs, medan det inte finns några spett. Oftast kombineras två typer av grillar på Rysslands territorium.

Det finns en annan typ av enheter som syntetiserar funktionerna i en grill och grill . Detta är den så kallade grillen, när en spett läggs över en behållare med heta kol, på vilka stora köttbitar kan tillagas. Ibland i norra Kaukasus stekas hela slaktkroppar av får på detta sätt. Effektiviteten av en sådan design är något överraskande.

Trots att det utåt är mycket enkelt, så att en stor bit kött bakas jämnt och inte bränns, krävs en rationell temperaturfördelning över hela produktens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En campinganordning i rostfritt stål kan göras liten, den kan vara mycket användbar när du går på jakt eller fiske.

Standardparametrar för en enkel grill:

  • huvudväggar (2 delar) - 92x16 cm;
  • sidoväggar (2 delar) - 32 x 16 cm;
  • botten - 92 x 16 cm;
  • ställningar - längd 50 - 90 cm;
  • uppsättning hörn - "4".
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa siffror kan kallas grundläggande, eftersom det alltid finns en justering baserad på en specifik situation.

Bild
Bild

Material (redigera)

Rostfritt stål är det bästa materialet för att skapa en grill. Rostfritt stål braziers är inte utsatta för korrosion, är lätta att rengöra och kan tjäna i mer än ett dussin år.

Smidda brazerier är också gjorda av stål med en metalltjocklek på minst 3 mm (företrädesvis 4 eller 5) och utmärks av ökad hållfasthet. En sådan sak kan tjäna i mer än ett dussin år, starkt stål deformeras inte och brinner inte ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort utbud av grillar där elektrisk tändning är närvarande. I detta fall behöver du en strömförsörjning inom gångavstånd. Smidda braziers har visat sig mycket bra. De är något tunga, men de ser mycket fördelaktiga ut ur estetisk synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

Efter att ritningarna har förberetts appliceras markeringar på en plåt med en markör eller tuschpenna. Materialet bearbetas med en kvarn. Kanterna slipas med en fil, graderna tas bort. Sedan, med hjälp av en elektrisk borr och en borr 8 eller 12, skärs hål genom vilka luft kommer att strömma.

Avståndet mellan hålen ska vara cirka 4 cm i genomsnitt . Ibland görs hålen större i diameter och fördelas mellan sig med 6-10 cm. I varje fall finns det ett individuellt tillvägagångssätt baserat på noggrann beräkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällanordningen har fästelement på basen och väggarna, de är anslutna till varandra med små skruvar, du kan också svetsa dem. Benen skruvas fast i M10 -muttrarna. Ena sidan av röret är vässad, en hårnål är svetsad till den andra.

Benen måste fästas, det vill säga tvärstängerna måste fästas i en nivå av 25 cm från marken, då blir strukturen mer stel och stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brazierhuset måste ha en krok för att undvika spontan öppning. Rostfritt stål är det mest acceptabla materialet för att bygga en enhet.

Fördelar med en rostfri anordning:

  • strukturens lätthet och styrka;
  • materialet är inte utsatt för korrosion.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en brazier bör du kunna hantera metall och äga följande verktyg:

  • elektrisk borr;
  • en hammare;
  • Bulgariska;
  • svetsmaskin;
  • mejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att kunna montera en brännare själv behöver du inte ha en hög kvalifikation av en låssmed.

Ofta blir sådana produkter ett verkligt dekorativt konstverk, när benen är dekorerade med vinstockar, och själva kroppen är gjord av en originalform, dekorerad med fantasifulla ornament. Sådana grillar görs av smedmästare, deras kostnad är hög. Ofta kan sådana produkter beställas enligt dina egna skisser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Det finns inga strikta regler och föreskrifter för tillverkning av denna användbara enhet. Det finns dock några "riktmärken" som de försöker följa. Som regel är det tänkt att placera cirka 8-15 spett per meter grill. Baserat på denna siffra kommer en grill med en meters längd att räcka för 4-6 personer

Produktens bredd bestäms av spettens längd, vanligtvis är det inte mer än 40 cm . Det rekommenderas inte att göra det bredare, eftersom värmen slösas bort. Djupet görs vanligtvis inte mer än 20 cm. Detta är tillräckligt för att förbereda en kötträtt helt.

Bild
Bild

Benens höjd kan variera, men de är som regel inte mer än 1 meter. Om du gör mer kommer tyngdpunkten att flyttas, själva brännaren kan väga en tillräcklig mängd kilogram.

TILL Dessutom bör träets, spettens och köttets vikt beaktas . Det rekommenderas i alla fall att fästa tvärgående fästelement på benen, som kommer att ligga på ett avstånd av 20-30 cm från marken. Detta kommer att vara en viktig garanti för att enheten inte faller med allt innehåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brännaren skiljer sig genom att den inte behöver fällas ut. Grillkroppen kan förvaras i en garderob eller garage. En brazier i rostfritt stål är bra eftersom metallen skyddar mot eld på ett tillförlitligt sätt. Tidsmässigt kan du snabbt göra en sådan brazier själv om du förbereder alla element och detaljer i förväg.

Fördelar med en anordning av rostfritt stål:

  • Det är lätt att tvätta och rengöra.
  • Rostfritt stål värms upp bra, i en sådan grill kan du snabbt laga mat.
Bild
Bild
Bild
Bild

På stationära modeller är det tillåtet att göra väggar av tjockare metall. En sådan struktur är dyrare, men den kommer också att vara mer hållbar.

Den bästa metallen för svetsning bör vara upp till 3 millimeter tjock . Det rekommenderas att använda växelriktarenheter. Arbetet är det enklaste, du ska inte göra snäva sömmar, det blir till och med bra om det finns hål kvar i vissa delar av sömmen. Det räcker med att göra fyra sömmar, och produktens kropp kommer att vara klar.

Bild
Bild

Nyligen har innovativa kemiska föreningar gjorda av naturliga ingredienser dykt upp på marknaden. De kan målas både ute och inne. Men det bör noteras att ingen färg tål temperaturen inne i eldstaden, som når 600 grader.

Bild
Bild

Grillfärger är av följande typer:

  • Speciella organiska emaljer baserade på kisel. Sådana ämnen tål temperaturer upp till sexhundra grader.
  • Idag finns det värmebeständiga färger som termiskt stabila ämnen i pulverform, vars användning kräver ytterligare behandling med hög temperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att göra sådant arbete i en utrustad verkstad, men om du vill kan du faktiskt göra det hemma.

Oxidationstekniken är följande. Först rengörs kroppen med en lösning av svavelsyra (5%). Därefter kokas det i en alkalilösning (processen tar 1 till 2 timmar).

Bild
Bild

Exempel och varianter

Här är exempel på några exempel på brazerier som du också kan göra själv. Dessa är stationära modeller, deras användning är avsedd för minst 10 personer. Sådana enheter är mest efterfrågade på marknaden.

Bild
Bild

Gourmetmodell

Parametrar:

  • längd - 162 cm;
  • bredd - 104 cm;
  • höjd - 220 cm;
  • vikt - 130 kg;
  • kostnad - 25 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell "Charm"

Parametrar:

  • längd - 162 cm;
  • bredd - 104 cm;
  • höjd - 220 cm;
  • vikt - 114 kg;
  • kostnad - 24 000 rubel.

Rekommenderad: