MDF -paneler För Tegel: Väggvita Alternativ För Inredning, Alternativ För Väggar

Innehållsförteckning:

Video: MDF -paneler För Tegel: Väggvita Alternativ För Inredning, Alternativ För Väggar

Video: MDF -paneler För Tegel: Väggvita Alternativ För Inredning, Alternativ För Väggar
Video: Interior Design — Small Condo With Exposed Brick For A Young Professional 2024, April
MDF -paneler För Tegel: Väggvita Alternativ För Inredning, Alternativ För Väggar
MDF -paneler För Tegel: Väggvita Alternativ För Inredning, Alternativ För Väggar
Anonim

Tegelverk blev moderiktigt inom inredning för några år sedan. Loft, hi-tech, minimalism stilar introducerade råa strukturella element i inredningen: betong, metall och tegel. Användningen av naturligt tegel i lägenheter är inte alltid lämpligt på grund av materialets stora vikt och de höga kostnaderna för sådant arbete. Ett billigare alternativ till att skapa en elegant inredning är MDF -väggpaneler. Denna artikel kommer att berätta om fördelarna med denna praktiska inredning och hur du använder den.

Bild
Bild

Särdrag

MDF -paneler har en ledande position på byggvarumarknaden på grund av deras värdefulla egenskaper:

  • Materialet är miljövänligt. Sammansättningen av MDF innehåller naturliga och säkra finspridande spån och karbidhartser för människors hälsa.
  • Lamineringsfilm skyddar ytan mot mekanisk påfrestning och har en rik färgpalett.
  • Det är lätt att ta hand om panelerna, det räcker med att torka av dem med en fuktig trasa, och vid behov kan du tvätta dem med vilket tvättmedel som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Panelerna är enkla att installera, en liten mängd byggavfall genereras under installationen, och själva processen tar lite tid och kräver inga speciella konstruktionskunskaper.
  • MDF -skivor kan fixeras med lim och svarv från balkar. Genom att fästa panelerna på ramen kan du dölja väggarnas ojämnheter och dölja de elektriska ledningarna bakom manteln.
  • Fuktresistenta MDF-paneler kan användas för inredning av badrum, loggior, lanthus och kök.

Nackdelen är materialets höga brandfarlighet, så dess "närhet" till en öppen spis, spis, gasspis eller elvärmare är oönskad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tegellika väggpaneler representeras av en mängd olika texturer och färger. Du kan enkelt välja ett tegellayoutschema som passar dig. Mönstret på det laminerade golvet kan simulera enradig, flerradig, radie murverk, samt korg, fiskbens eller förskjutna tegel.

Fogningen ger murverket en extra dekorativ effekt på grund av en kontrasterande eller nyanserad färg, jämnhet eller avsiktlig ojämnhet i sömmen. Tegelkroppen sticker antingen ut i relief ovanför plattans nivå eller har en plan bild. Ytan kan vara slät eller grov (flisad tegel). Nyansen kan vara rödaktig, gul, grå eller vilken som helst annan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelverk i olika stilar

Tegelverk kan förekomma i inredningen på olika sätt. En vanlig teknik är när hela huset eller lägenheten är färdig med MDF-paneler "tegelliknande" i naturliga färger. Detta efterbehandlingsalternativ kräver stora utrymmen och högt i tak. Färgen på naturliga tegelstenar kan sträcka sig från rött till grått och nästan svart. Färgövergångarnas rikedom ger väggarna volym, som med en ljus finish blir ett ännu viktigare element i rummet.

Denna typ av finish kommer att vara det bästa valet för inredning med stil loft . Skönheten i natursten, förändrad då och då, blir hemmets huvuddekoration. Möbler är vanligtvis valda i en färg (vit, svart, grå, blå, grön). Väggens mångfald bör kompenseras av den lugna miljön. Det vita taket ger ordning i atmosfären och ökar visuellt höjden i rummet.

Bild
Bild

I skandinaviska interiörer väggarna är målade vita. De nästan svarta takbjälkarna, dörröppningarna och golvlisterna ger utrymmet en tydlig geometri. Monotoni på en tegelvägg bryts effektivt av en speciell spotlight. Både för interiörer i loftstil och för skandinavisk stil passar MDF -paneler med präglat tegel bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I små lägenheter kan fast murverk se lite tungt ut. I studior där det inte finns några inre skiljeväggar används tegelpartier av väggen för zonindelning. Till exempel är utrymmet ovanför köksskärbordet trimmat med murverk, och matplatsen är markerad på den motsatta väggen. Ljusa, utbrända färger på tegel är en ljus accent i interiörer i Provence-stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glänsande beläggningar som är på modet idag förvandlar utseendet på en tegelvägg som är bekant för alla. Den använder tekniken för att ge ett vanligt objekt ovanliga egenskaper och färg. Detta tillvägagångssätt är typiskt för moderna trender, till exempel för högteknologisk stil. Det förutsätter ergonomi, bekvämlighet och tillverkningsbarhet för delar. De ljusa, ibland sura färgerna i denna stil skapar en rymdinställning och ger surrealism till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De många nyanser av naturligt murverk skapar en varierad finish. I sådana interiörer ser monokroma möbler vackra ut. Idag kommer mättade jordfärger på mode: mörkgrön, vinröd, bärnsten, turkos och malakit. Klädsel av stoppade möbler med en silkeslen struktur kan släta ut den grova strukturen i stenen och balansera brutaliteten i den inre väggdekorationen. Vanligt sammet, velour eller siden är lämpliga för detta.

Bild
Bild

Vitt är den perfekta inredningen till rött. Ett massivt vitt tak, snövit stiliserade möbler och kubistiska tillbehör gör en inredning med en enkel tegelvägg lyxig. Sofistiken i Art Deco äventyras inte av den rustika finishen. Stenen accentuerar delikatessen och chic i denna arkitektoniska stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägare av små lägenheter bör titta närmare på panelerna med stiliserat vitt tegel. Ritningen kommer inte att lägga till volym på väggarna, tvärtom, det kommer att göra ett trångt rum visuellt högre och rymligare. Släta vita paneler är idealiska för små korridorer . Färgen gör rummet ljusare och panelerna är lätta att hålla rena. Denna inredning motsvarar den mest populära minimalismstilen idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma stiliserade tegelverk, men i svart, skapar en helt annan stämning. Mörka paneler är lämpliga för inredningen av den fashionabla neogotiska stilen. Enkla former i denna stil kombineras med sofistikerade detaljer som öppen spis eller pseudokolonner. För att täcka golvet används ett grafitfärgat material med ett naturligt mönster (äkta eller konstgjord marmor, granit, parkett), vilket för in ett element av ädel antik i den moderna miljön. Ovanliga snygga möbler är utvalda i asfalt eller lila toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bågar av MDF -paneler är ett vackert dekorativt element. Materialet kan enkelt böjas. För att göra detta räcker det med att värma en remsa med erforderlig bredd och böja den tills en del av en given radie erhålls. På grund av MDF: s plasticitet kan valvet göras av vem som helst. Detta efterbehandlingsalternativ passar bäst för att dekorera ett skärbord i form av en gammal härd. Tegelbågarna har blivit favoriterna i lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma ett sådant dekoralternativ som att dekorera en nisch med tegel eller användning av brant murverk. För att göra detta skärs panelerna längs tegelns brutna linje och dörröppningen trimmas på sidorna eller angränsande väggar från hörnet. Resten av väggytan putsas och målas eller klistras över med tapeter. Denna inredning kommer att vara en effektiv touch till rummets design. Lätt tegel med öar av vit gips och enkla möbler är grunden för att skapa en interiör i grungestil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Efter att ha bestämt stilen måste du välja färg och struktur på finishen. Skuggan på väggarna ska vara i harmoni med golvets och möblernas färgschema. Man bör också komma ihåg att polerade eller matta ytor uppfattas annorlunda. Överdriven glans som är på modet idag kan vara irriterande. Därför rekommenderar designers att kombinera blanka och matta ytor.

Du måste också komma ihåg det ljusa färger förstorar rummet visuellt medan de mörka visuellt komprimerar utrymmet . Längsgående tegel kan visuellt förlänga väggen och den tvärgående - för att göra taket högre. Att ta hänsyn till alla dessa nyanser hjälper dig att förstå ett brett utbud av MDF -paneler och skapa en elegant inredning för alla rum.

Bild
Bild

Du kan lära dig mer om MDF -paneler och hur du installerar dem i följande video.

Rekommenderad: