L-format Kök (41 Bilder): Finesser I Den Inre Layouten, Designfunktioner I Vänster Och Höger Kök Med Bokstaven "G", Valet Av En Köksuppsättning

Innehållsförteckning:

Video: L-format Kök (41 Bilder): Finesser I Den Inre Layouten, Designfunktioner I Vänster Och Höger Kök Med Bokstaven "G", Valet Av En Köksuppsättning

Video: L-format Kök (41 Bilder): Finesser I Den Inre Layouten, Designfunktioner I Vänster Och Höger Kök Med Bokstaven
Video: I am doing WELL - Are You 2024, Maj
L-format Kök (41 Bilder): Finesser I Den Inre Layouten, Designfunktioner I Vänster Och Höger Kök Med Bokstaven "G", Valet Av En Köksuppsättning
L-format Kök (41 Bilder): Finesser I Den Inre Layouten, Designfunktioner I Vänster Och Höger Kök Med Bokstaven "G", Valet Av En Köksuppsättning
Anonim

Den mest populära inredningen i köket är det L-formade möbleringsarrangemanget. Den kan användas för rum i alla storlekar och former. Det är rymligt, låter dig ordna alla hushållsapparater, att lägga ut köksartiklar, men överbelastar inte samtidigt utrymmet, som är fallet med två-linjers headset eller U-formade layouter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Du kan hitta många argument för ett L-format kök, även om det finns nackdelar, men de är obetydliga och uppstår endast under vissa förutsättningar. Låt oss överväga proffsen först.

  • Hörnlayouten är ganska kompakt, samtidigt som det gör det möjligt att placera ett stort antal saker och utrustning. Samtidigt förblir den centrala delen av köket ledig.
  • Det är i hörnarrangemanget av möbler som den berömda arbetstriangeln uppnås när kylskåp, diskbänk och spis ligger på lika avstånd från varandra, vilket underlättar användningen av hushållsapparater.
  • Med denna layout finns det plats för matplatsen.
  • Det finns ett stort urval av headset på möbelmarknaden, de kan köpas i sektioner och öka möbelraderna till önskad storlek. Det betyder att du inte behöver betala för mycket när du gör ett skräddarsytt kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därmed inte sagt att det L-formade köket har nackdelar. Det passar bara vissa rum mer, och vissa mindre.

  • Det svåraste är att passa in ett L-format kök i ett rum med komplex geometri, som har utstick, nischer, det vill säga väggar med brutna linjer. Ett sådant rum för alla headset kommer att bli ett problem, vilket innebär att minus är mer troligt i det.
  • Det finns vissa svårigheter med att installera ett L-format kök i rum som är för långsträckta med ett fönster i slutet. Möbler måste beställas för att fönstret ska ingå i en del av headsetet.
  • Det finns en uppfattning att det blir svårt för värdinnan att flytta i för stora rum med en lång rad möbler. Men det är inte så, allt viktigt kan koncentreras i triangeln, och saker som sällan används kan placeras i avlägsna delar av headsetet. För att förhindra att ett stort kök ser för tomt ut kan det kompletteras med en matplats, bardisk, ö eller halvö.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

Kompaktiteten i det L-formade köket och innehållet i hörnet ökar möblernas inre möjligheter. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hörnet, det kan innehålla ett handfat, en spis eller bara ett skåp. Ergonomin i det böjda möbelprogrammet gör att du kan ha hygieniska kokzoner, bekväma förvaringsutrymmen och rymliga bänkskivor nära till hands.

Det enda som kan komplicera värdinnans liv i det här köket är ett genomtänkt dörröppningssystem, eftersom de kan korsas med varandra . För att förhindra att detta händer utvecklas projektet för det inbyggda L-formade köket i reparationsstadiet. En exakt ritning av rummet gör att du kan planera både möbellinjer och hörnet korrekt. Och då bör du tänka på vilken utrustning och saker som kommer att fylla de framtida möblerna, vilka förvaringsavsnitt som kommer att behövas för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att korrekt fördela funktionsområdena . Som ett resultat, när det är känt vad och var det kommer att vara, tänks ett mångsidigt system för dörröppning: någonstans öppnas det, någonstans rör det sig och någonstans kör det iväg åt sidan. Med rätt layout bör inte alla öppna dörrar störa varandra.

Ett L-format kök, särskilt i stora rum, kan kompletteras med ett kaffe- eller matbord, en ö, takräcken och en bardisk. Allt detta överflöd diversifierar kökets layout.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upplägg längs väggar utan fönster

Det traditionella arrangemanget av möbler längs två vinkelräta väggar, inte komplicerat av dörr- och fönsteröppningar, gör det möjligt att korrekt bygga en fungerande triangel. Avståndet mellan de tre huvudsakliga funktionsområdena bör vara ungefär lika. Viktiga arbetsområden inkluderar:

  • en plats för förvaring av mat (skåp eller kylskåp);
  • plats för bearbetning av produkter (diskbänk, bänkskiva):
  • kokplats (ugn och ugn).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt ovanstående bör ordnas i ett triangelmönster på ungefär lika stort avstånd från varandra . Även om köket är stort bör arbetstriangeln inte överstiga ett avstånd på två och en halv meter. I ett L-format headset är det oftast inte svårt att visa möbler och apparater på detta sätt. Bara kylskåpet kan misslyckas, på grund av de stora volymerna är det nödvändigt att leta efter en mindre märkbar plats för det för att inte förstöra interiörens estetik. Ibland är kylskåpet förklädd i headsetets färg.

Om en person bor i lägenheten, kanske liten utrustning, som är gömd i den nedre delen av möbelraden, kommer att räcka för honom.

Bild
Bild

Hur använder jag en vägg med ett fönster?

I vissa fall passerar en linje av headsetet mot en fast vägg, och för det andra finns det endast ledigt utrymme nära väggen med ett fönster. Var inte rädd för detta, denna layout har sina fördelar:

  • oavsett vilket arbete vi utför vid fönstret är det alltid trevligt att titta in i det;
  • belysningen vid fönstret är bättre än någon annanstans i köket;
  • en fönsterbräda används praktiskt taget (ansluten till en vanlig bordsskiva);
  • vackert och funktionellt "växer" fönstret med pennfodral, hyllor, lådor från alla håll.
Bild
Bild

Det enda som kan skapa ett problem är kylaren . Ibland flyttar de den till en bekvämare plats, eller ordnar möbler så att varm luft lätt kan komma in i rummet. Du bör inte installera ett stängt skåp under fönsterbrädan, bordsskivan kan användas som matbord, och efter att ha ätit, göm pallar under den. Ett mellanrum bör lämnas i arbetsytan för fri passage av varm luft.

Det rekommenderas inte att montera hällen vid fönstret; under tillagningen svettas glaset och täcks av fett.

Bild
Bild

Hur fyller man hörnet?

Det L-formade köket innehåller en vinkel på 90 grader, om du installerar ett trapetsformat skåp kommer vinkeln att avfasas. Det första alternativet är lämpligt för små rum, det andra för stora.

I hörnet av headsetet installeras ofta en diskbänk eller spis . En dragskåp placeras ovanför spisen, och en diskmaskin med stigande front placeras ovanför diskbänken. Om skåpets yta är ledig används den med hushållsapparater (kaffemaskin, brödrost) eller dekorativa föremål.

I själva skåpet finns ett "magiskt hörn" -system med en vridbar enhet, vilket gör det enkelt att komma åt alla lagrade föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksmöbeldesign

Kökssatsen anger stilen för hela rummet. Därför, även i reparationsstadiet, måste du ha en uppfattning om de framtida möblerna. Om det planeras i lakoniska klara former betyder det att minimalismens riktning antas. Denna möbel behöver solida väggar, inte ett blommigtryck.

Du kan styla köket i vilken riktning som helst, allt beror på smak och vissa möjligheter i rummet .till exempel passar ett litet kök inte i barockstil. Gotik, loft, klassicism älskar också stora utrymmen, men de kan delta i inredningen i små kök med blandade stilar.

Headsetet, beläget med bokstaven "G", kan uppta vänster eller höger vägg i rummet, dess roterande del beror på det. Själva formen på arrangemanget påverkar inte stylingen, bara utseendet på möblerna är viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

Denna stil, som redan nämnts, är lämplig för mer rymliga rum, eftersom det handlar om stora, presentabla möbler. Ett klassiskt kök ska se enkelt och rikt ut samtidigt. När den är som bäst är möblerna gjorda av naturligt trä och ser massiva ut. Men i moderna kök ersätter de framgångsrikt trä med vanligt MDF och spånskiva, det viktigaste är att imitationen är pålitlig. Ett L-format kök i klassisk stil ska ha raka proportionella linjer, om möjligt är modulerna anordnade symmetriskt.

Bild
Bild

Modernism

Kök kännetecknas av ljusa blanka fasader, släta former och metoder för ovanliga asymmetriska kurvor används ofta.

Glansens effektiva glans utökar utrymmet, vilket inte är dåligt för små till medelstora kök.

Bild
Bild

Högteknologisk

Ett överflöd av metall och glas kan finnas i en köksuppsättning av denna stil. Till skillnad från många trender som döljer och döljer hushållsapparater bakom fasader, i technostil är de paradade, ju större och modernare, desto bättre. Det finns alltid många lampor som ger ett intensivt spel av skuggor och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence och land

Provence- och lantstilar tillhör byns riktning, de anses vara liknande, men i själva verket skiljer de sig väsentligt från varandra. Båda stilarna använder naturmaterial för att skapa inredningen, men landsmöblerna är grova, solida, enkla och Provence -köken är genomsyrade av en mer sofistikerad atmosfär i den franska provinsen, med åldrade fasader i pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Designers har utvecklat många vackra hörnkökdesigner. Låt oss ta en titt på några av dem.

Art Nouveau -köket har blanka fasader och flytande linjer

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk möbelstil. En vägg med ett fönster används funktionellt

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage -teknik används ofta i inredningen av Provence -möbler

Bild
Bild

Grova rustika lantliga möbler är bra på sitt sätt

Bild
Bild

Ett typiskt högteknologiskt kök: mycket teknik, metall och raka fronter utan krusiduller

Bild
Bild

L-formade kök är kompakta och rymliga, de passar många interiörer, och ett stort urval på möbelmarknaden kommer att tillfredsställa alla smaker.

Du kommer att lära dig hur du gör ett L-format kök med egna händer i följande video.

Rekommenderad: