Diskmaskinens Symboler Och Indikatorer: översikt över Symboler, Symboler På Olika Diskmaskinmodeller. Vad Betyder Snöflingan På Panelen? Varför Lyser Indikatorerna?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinens Symboler Och Indikatorer: översikt över Symboler, Symboler På Olika Diskmaskinmodeller. Vad Betyder Snöflingan På Panelen? Varför Lyser Indikatorerna?

Video: Diskmaskinens Symboler Och Indikatorer: översikt över Symboler, Symboler På Olika Diskmaskinmodeller. Vad Betyder Snöflingan På Panelen? Varför Lyser Indikatorerna?
Video: Blinking tap Bosch dishwasher error 2024, April
Diskmaskinens Symboler Och Indikatorer: översikt över Symboler, Symboler På Olika Diskmaskinmodeller. Vad Betyder Snöflingan På Panelen? Varför Lyser Indikatorerna?
Diskmaskinens Symboler Och Indikatorer: översikt över Symboler, Symboler På Olika Diskmaskinmodeller. Vad Betyder Snöflingan På Panelen? Varför Lyser Indikatorerna?
Anonim

Många diskmaskinköpare står inför startproblem. För att snabbt lära dig hur du använder enheten, installera rätt program och även få ut det mesta av maskinens grundläggande funktioner och ytterligare funktioner, är det nödvändigt att kunna dechiffrera beteckningarna på tecken och symboler på knapparna och displayen. En utmärkt assistent kan vara instruktionen eller informationen som presenteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över huvudpersonerna

Som praktiken visar är det mycket svårt att gissa, beroende på intuition, vad ikonerna på diskmaskinen betyder, så det är bäst att lära sig dem i förväg. Genom att känna till beteckningarna på panelen väljer användaren alltid rätt tvättläge.

Mängden symboler beror på märket på diskmaskinmodulen, liksom på antalet lägen och alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkel referens och memorering, nedan är de vanligaste ikonerna och symbolerna på panelen

  • Borsta . Detta är symbolen som anger början på diskningen.
  • Solen eller snöflingan . En tillräcklig mängd sköljmedel i facket indikerar en snöflingaindikator.
  • Knacka . Kranens symbol är en indikator för vattentillförsel.
  • Två vågiga pilar indikerar närvaron av salt i jonbytaren.
Bild
Bild

När det gäller symbolerna för program, lägen och alternativ är de olika för varje märke, men de är desamma:

  • dusch med vattendroppar - i många diskmaskinmoduler är detta en preliminär sköljning av disken;
  • "Eco" är ett ekonomiskt diskmedel.
  • kastrull med flera linjer är ett intensivt tvättprogram;
  • Auto - automatiskt tvättprogram;
  • glas eller koppar - snabb eller känslig diskmaskin;
  • kastrull eller tallrik - symbol för standard / normalt läge;
  • 1/2 - halv laddning och tvätt;
  • vertikala vågor indikerar torkningsprocessen.
Bild
Bild

Siffrorna kan uttrycka temperaturregimen, liksom varaktigheten för det valda programmet . Dessutom finns det konventionella symboler på panelen på diskmaskinmodulen, som anger program och funktioner för en viss tillverkare.

Bild
Bild

Varför lyser indikatorerna?

Blinkandet av indikatorlamporna på panelen på diskmaskinmodulen är vanligtvis en varning, för avkodning och eliminering av vilket det är tillräckligt för att förstå vad som händer. Oftast står användarna inför ett antal problem.

Alla lampor blinkar kaotiskt på displayen, medan enheten inte svarar på kommandon . Detta kan bero på ett elektronikfel eller ett fel på kontrollmodulen. Ett trivialt misslyckande kan elimineras genom en fullständig omstart av tekniken. Om problemet inte är löst behöver du diagnostik och specialisthjälp.

Bild
Bild

Penselindikatorn blinkar . Under normal drift bör denna indikator vara tänd, men dess intensiva blinkning indikerar ett fel på enheten. En blinkande "pensel" kan åtföljas av att en felkod visas på displayen, vilket gör att du kan fastställa orsaken till felet.

Bild
Bild

Snöflingaindikatorn är på . Detta är en varning om att sköljmedel tar slut i facket. När du lägger till pengar slutar ikonen att brinna.

Bild
Bild

" Kranen" är på . Normalt indikerar en tänd eller blinkande kranikon ett problem med vattentillförseln. Möjligen otillräckligt flöde eller blockering i slangen.

Bild
Bild

Pilen (saltindikatorn) blinkar eller lyser på displayen . Detta är en påminnelse om att saltet tar slut. Det räcker att fylla facket med agenten, och indikatorn tänds inte.

Bild
Bild

Det är extremt sällsynt att användare möter problemet med självaktiverande knappar på kontrollpanelen. Detta fel kan uppstå på grund av klibbiga knappar.

För att åtgärda problemet, rensa bara knapparna från det ackumulerade skräpet eller återställ inställningarna.

Bild
Bild

Skillnader i modeller av olika märken

Varje tillverkare har sina egna symboler och beteckningar, som kan sammanfalla med skyltarna på panelerna på andra enheter, eller kan vara radikalt olika. För att se hur symbolen skiljer sig åt måste du titta på märkningen av flera populära märken.

  • Ariston . Hotpoint Ariston diskmaskiner är ganska enkla att använda, och symbolerna är lätta att dechiffrera och snabbt memorera. De vanligaste ikonerna är: S - saltindikator, ett kryss - indikerar en tillräcklig mängd sköljmedel, "eco" - ekonomiskt läge, en kastrull med tre linjer - ett intensivt läge, en kastrull med flera brickor - standardtvätt, R inringad - snabb tvätt och torkning, glasögon - känsligt program, bokstav P - val av läge.

Bild
Bild

Siemens . Diskmaskinens moduler är enkla att använda och deras beteckning är i stort sett densamma som Bosch -enheter. Bland de ofta använda ikonerna är det värt att markera följande symboler: en kastrull med en bricka - intensiv, en kastrull med två stöd - automatiskt läge, glasögon - skonsam tvätt, "eko" - en ekonomisk diskbänk, koppar och glas med två pilar - snabbläge, droppdusch - preliminärt sköljprogram. Dessutom finns det en ikon med en klocka - det här är en snooze -timer; fyrkant med en korg - laddar överkorgen.

Bild
Bild

Hansa . Hansas diskmaskiner är utrustade med en tydlig kontrollpanel, där du kan se följande ikoner: en kastrull med lock - förtvätt och lång tvätt, ett glas och en kopp - ett känsligt läge vid 45 grader, "eco" - en ekonomiskt läge med en kort förblötläggning, "3 i 1" är ett standardprogram för köksredskap med varierande smutsgrad. Bland alternativen: 1/2 - zon tvätt, P - läge val, timmar - startfördröjning.

Bild
Bild

Bosch . Bland de grundläggande beteckningarna som finns på varje kontrollpanel kan följande symboler särskiljas: en panna med flera stöd - intensivt läge, en kopp med stöd - ett standardprogram, en klocka med pilar - halvering av tvätt, "eco" - en känslig tvätt för glasartiklar, vattendroppar i duschform - försköljning, "h +/-" - tidsval, 1/2 - halvlastprogram, kastrull med vipparmar - intensiv tvättzon, babyflaska " +" - hygien och desinfektion av objekt, Auto - automatiskt startläge, Start - starta enheten, Återställ 3 sekunder - starta om genom att hålla knappen intryckt i 3 sekunder.

Bild
Bild

Electrolux . Maskinerna från denna tillverkare har ett antal grundprogram med sina egna beteckningar: en panna med två stöd - intensiv med hög temperatur, sköljning och torkning; kopp och fat - standardinställning för alla typer av rätter; titta med en urtavla - accelererad tvätt, "eco" - ett dagligt tvättprogram på 50 grader, droppar i form av en dusch - preliminär sköljning med ytterligare påfyllning av korgen.

Bild
Bild

Beko . I Bekos diskmaskiner skiljer sig symbolerna något från andra apparater. De vanligaste är: Quick & Clean - att tvätta mycket smutsiga disk som har legat i diskmaskinen länge; duschdroppar - preliminär blötläggning; timmar 30 minuter med en hand - känsligt och snabbt läge; kastrull med en tallrik - intensiv tvätt vid hög temperatur.

Bild
Bild

Efter att ha bekantat sig med symbolerna och ikonerna för program, lägen och andra alternativ för diskmaskinen kommer användaren alltid att få ut det mesta av de köpta hushållsapparaterna.

Rekommenderad: