Hur Länge Tvättar Diskmaskinen? Diskmaskinens Varaktighet I Olika Lägen. Hur Länge Tvättar Maskinen I En Snabb Tvätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Länge Tvättar Diskmaskinen? Diskmaskinens Varaktighet I Olika Lägen. Hur Länge Tvättar Maskinen I En Snabb Tvätt?

Video: Hur Länge Tvättar Diskmaskinen? Diskmaskinens Varaktighet I Olika Lägen. Hur Länge Tvättar Maskinen I En Snabb Tvätt?
Video: Tips from a Tech: Dishwashers Express wash vs Regular wash 2024, April
Hur Länge Tvättar Diskmaskinen? Diskmaskinens Varaktighet I Olika Lägen. Hur Länge Tvättar Maskinen I En Snabb Tvätt?
Hur Länge Tvättar Diskmaskinen? Diskmaskinens Varaktighet I Olika Lägen. Hur Länge Tvättar Maskinen I En Snabb Tvätt?
Anonim

Att diska för hand är besvärligt: det tar mycket tid, förutom att mycket av det ackumuleras, blir vattenförbrukningen betydande. Därför brukar många installera en diskmaskin i sitt kök.

Men hur länge tvättar maskinen och är det verkligen mer ekonomiskt? Från artikeln kommer du att ta reda på hur länge diskmaskinen fungerar i olika lägen och installation av enskilda program.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktorer som påverkar tvättens varaktighet

Maskinens funktion består av samma faktorer som för manuell tvätt. Det vill säga att enheten har funktioner som förblötläggning, följt av vanlig tvätt, sköljning och istället för att torka med en handduk (när jag tvättar köksredskap och bestick med händerna), slår maskinen på "torkning" -läget.

Maskinen körs så länge som behövs för att slutföra varje process . Om du till exempel väljer en diskbänk i mycket varmt vatten (70 grader), kommer cykeln att pågå en tredjedel av en timme längre - utrustningen kommer att ta ytterligare tid att värma upp till erforderliga vattengrader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sköljrutinen varar vanligtvis 20-25 minuter, men om du kör en dubbel eller trippel sköljning (detta är installerat på många modeller), följaktligen kommer handfatet att försenas . Det kommer att ta upp till en kvart, eller ännu mer, att torka disken. Tja, om det finns ett accelererat torkläge, om inte, måste du vänta på slutet av detta steg.

Som ett resultat kan diskmaskinen vara i drift från 30 minuter till 3 timmar . Allt beror på graden av smuts av disken (förresten, vissa använder försköljningsprogrammet efter blötläggning, vilket ytterligare fördröjer tvättprocessen), om du vill skölja det med kallt eller varmt vatten och beroende på tvättmedlet väljer du vanligt sköljmedel eller tillsätter varv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du lägger till balsam under sköljningen kommer det naturligtvis att förlänga diskmaskinens funktion.

Cykeltider för olika program

Diskmaskiner skiljer sig åt i kraft, i antal lägen och program. Men nästan alla maskiner är utrustade med 4 huvudprogramvaror "fyllningar ".

  • Snabb tvätt (på en halvtimme med dubbel sköljning) - för mindre smutsiga apparater eller bara en uppsättning. Här når vattnet 35 grader.
  • Huvudfat (diskmaskinen tvättar i det vanliga läget i 1,5 timmar, med tre sköljningar) - för ganska smutsiga diskar, som enheten förrengör innan huvudtvätten. Vatten i detta läge värms upp till 65 grader.
  • Ekonomisk ECO diskbänk (med tiden går maskinen från 20 till 90 minuter, vilket sparar vatten och energi) - för fettsnål och lite smutsig disk, som utsätts för ytterligare rengöringsprocedurer före tvätt, och processen avslutas med en dubbel sköljning. Tvätten sker i vatten med en temperatur på 45 grader, enheten delar ut torra diskar.
  • Intensiv tvätt (kan vara 60-180 minuter) - utförs med ett stort tryck av varmt vatten (70 grader). Detta program är utformat för att rengöra och tvätta alltför smutsiga köksredskap.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa diskmaskinmodeller har också andra funktioner

  • Skonsam tvätt (varaktighet 110-180 minuter) - för kristallprodukter, porslin och glas. Tvätt sker när vattnet värms till 45 grader.

  • Automatiskt urvalsläge (biltvätt tar i genomsnitt 2 timmar 40 minuter) - beroende på belastningsgraden avgör diskmaskinen själv, till exempel, hur mycket pulver som kommer att ta och när tvätten är klar.
  • Ät och ladda läge (Eat-Load-Run på bara en halvtimme)-produceras direkt efter måltiden, vattnet i maskinen under denna korta tid hinner bli varmt (65 grader). Enheten tvättar, sköljer och torkar rätter.
  • Torkning tar 15-30 minuter - beror på hur disken torkas: varm luft, ånga eller på grund av olika tryck i kammaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ställer in diskmaskinen på önskat läge, gå som regel ut från graden av nedsmutsning av disken . När du bara behöver skölja det efter en fest är det tillräckligt att ställa in det snabba driftläget eller välja funktionen "åt-laddad" (Eat-Load-Run).

Glasögon, koppar kan tvättas genom att slå på ekonomiläget eller det känsliga tvättprogrammet. När tallrikar samlas upp över flera måltider och envisa fläckar visas på dem under denna period, kommer bara ett intensivt program att hjälpa.

För daglig tvätt i maskinen är läget "huvudtvätt" lämpligt. Diskmaskinen fungerar således beroende på programmering och funktionsval. Förresten, parametrarna för BOSCH -diskmaskinernas funktion läggs till grund för ovanstående indikatorer ., liksom genomsnittet av modeller från andra märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu titta närmare på drifttiden för enskilda diskmaskiner från olika tillverkare.

Tvätttid i olika lägen för populära märken

Tänk på hur lång tid det tar att diska flera diskmaskiner, beroende på vald position.

Electrolux ESF 9451 LOW:

  • du kan göra en snabb tvätt i varmt vatten vid 60 grader på en halvtimme;
  • vid intensiv drift värms vattnet upp inom 70 grader, tvättprocessen varar 1 timme;
  • huvudtvätten i normalt läge varar 105 minuter;
  • i ekonomiläge kommer maskinen att köra lite mer än 2 timmar.
Bild
Bild

Hansa ZWM 4677 IEH:

  • det vanliga läget varar 2, 5 timmar;
  • snabb tvätt kan slutföras på 40 minuter;
  • i "express" -läge kommer arbetet att slutföras på 60 minuter;
  • skonsam tvätt tar nästan 2 timmar;
  • tvätt i ekonomiläge kommer att pågå i 2 timmar;
  • det intensiva alternativet tar drygt 1 timme.
Bild
Bild

Gorenje GS52214W (X):

  • du kan snabbt sätta i ordning de använda köksredskapen i denna enhet på 45 minuter;
  • du kan tvätta disken i standardprogrammet på 1, 5 timmar;
  • intensiv tvätt kommer att tillhandahållas på 1 timme 10 minuter;
  • den känsliga regimen kommer att slutföras på nästan 2 timmar;
  • i läget "ekonomi" kommer maskinen att fungera i nästan 3 timmar;
  • en varm sköljtvätt tar exakt 1 timme.
Bild
Bild

AEG OKO Favorit 5270i:

  • det snabbaste alternativet är att tvätta besticken på en halvtimme;
  • tvätt i huvudläget tar lite mer än 1,5 timmar;
  • arbete i intensivt läge kommer också att slutföras tidigast efter 100 minuter;
  • denna modell har ett bioprogram, när den slås på kommer maskinen att köra i 1 timme och 40 minuter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så för varje modell kan tvätttiden variera något, men i allmänhet är drifttiden ungefär densamma. När du ställer in ett program visar de flesta diskmaskiner automatiskt drifttiden på displayen.

Med hänsyn till det faktum att enheten kan samla porslin för flera måltider, och först då starta enheten, kan du vänta på rena rätter nästa dag, eller till och med på en dag. De flesta människor har det bra med denna möjlighet.

När allt kommer omkring, oavsett hur mycket diskmaskinen fungerar, och hur mycket du än måste vänta på rena tallrikar och redskap, måste du erkänna att detta fortfarande är bättre än att spendera din personliga tid att stå nära diskbänken. Dessutom kan du inte tvätta disken för hand vid en vattentemperatur på 50-70 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men under påverkan av höga temperaturer visar sig handfatet vara av bättre kvalitet, plus de hygieniska indikatorerna är mycket högre. Därför prioriteras tekniska framsteg i detta fall. Och oavsett hur länge diskmaskinen går, är det värt att vänta på det perfekta resultatet.

Rekommenderad: