Ljuslaminat Och Ljusa Dörrar (60 Foton): Kombination Av Ett Valnötfärgat Golv Med Ljusa Och Mörka Interiörprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Ljuslaminat Och Ljusa Dörrar (60 Foton): Kombination Av Ett Valnötfärgat Golv Med Ljusa Och Mörka Interiörprodukter

Video: Ljuslaminat Och Ljusa Dörrar (60 Foton): Kombination Av Ett Valnötfärgat Golv Med Ljusa Och Mörka Interiörprodukter
Video: تركيب أرضيات خشب ، EASY laminate flooring installation ، så lätt med Golv läggning 2024, Mars
Ljuslaminat Och Ljusa Dörrar (60 Foton): Kombination Av Ett Valnötfärgat Golv Med Ljusa Och Mörka Interiörprodukter
Ljuslaminat Och Ljusa Dörrar (60 Foton): Kombination Av Ett Valnötfärgat Golv Med Ljusa Och Mörka Interiörprodukter
Anonim

Genom att välja rätt innerdörrar försöker många bygga vidare på inredningen, vilket är rätt beslut. Modellen bör med fördel kombineras inte bara med inredningen av rummet, utan också med golvet. Detta gäller särskilt när det finns ett laminat i rummet. När du väljer en dörr för denna golvbeläggning måste flera viktiga punkter beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska färger kombineras i en inredning?

Den första punkten att tänka på när du väljer är kombinationen av nyanser av konstruktion och golv. Experter har olika åsikter om denna fråga, och därför är det värt att överväga varje alternativ.

För att dörren ska se fördelaktig och snygg ut i rummet, bör dess nyans inte skilja sig från vissa element.

Annars skapar designen inte den nödvändiga balansen i interiören. Du kan till exempel välja en färg som matchar golvbeläggningens ton.

Bild
Bild

Ofta i interiörer används en dörr i samma nyans som laminatet. Du kan också hänvisa till en färg, men olika toner.

Många experter rekommenderar att du väljer en palett baserat på träslagets namn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka produkter är lämpliga för ljust laminat?

När du väljer en dörr för ett ljust laminat bör du fokusera på inredningen. Se vilka nyanser som råder i designen och bygg vidare på dem. Till exempel, under laminatet i pastellfärgade lugna färger, kan du plocka upp ljusa inre trädörrar. De passar bra med golvet, och dessutom överbelastar de inte interiören med ljusstyrka, vilket är ganska viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att du dras med kontrastlösningar, eftersom det kan skada interiören. Men ändå kan vissa kombinationer kallas ganska harmoniska. Till exempel kompletteras mjölkbeige laminat ofta med en mörk dörr. Men detta händer om de dekorativa elementen är gjorda i samma färg som själva strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de universella typerna är vit, som är fördelaktigt kombinerad med både mörka och ljusa nyanser. Men även när du använder det här alternativet bör du vara försiktig.

Kombinationen av vita golv och dörrar är inte den bästa lösningen. Laminatet ska vara flera nyanser mörkare än själva strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt golvets skugga, till exempel vit aska. Laminatgolv ser ganska dyrt och presentabelt ut. En ljus nyans av golvbeläggningen kan med fördel kompletteras med en vit dörr. Men möbler eller dekorativa element i rummet bör skapa någon form av kontrast så att inredningen inte verkar för tråkig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkt golv och mörka dörrar

När du kombinerar mörka toner i interiören måste du vara extremt försiktig och vägledas av några viktiga regler.

Experter säger att denna kombination är lämplig endast där väggarna är gjorda i pastellfärger. Annars kommer miljön att se för kall ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kombinationen av en mörk dörr och golv i rum som sovrum och kök. Det är bäst att vägra ett sådant beslut, eftersom det rika utbudet inte på något sätt gör atmosfären harmonisk. Det räcker att använda bruna dörrar eller ett mörkt golv. I det här fallet kommer du att kunna skapa rätt accent i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest relevanta lösningarna är kombinationen av mörkt laminat och wengefärgad konstruktion. Men i detta fall bör väggarna vara gjorda i ljusa färger. Observera att det är bäst att använda mörka golvlister för att dekorera rummet.

Bild
Bild

I en färg

Många experter säger att det är möjligt att välja ett golv och en dörr i samma färg, men bara om det finns andra kontrasterande toner i interiören. Denna lösning är mest lämplig för små rum. Samma färger på laminatet och dörrarna kommer att se bra ut i korridoren. I stora rum är denna kombination inte alltid lämplig.

Bestäm trätypen av laminatet i förväg. Det är från denna punkt som du bygger på när du väljer en lämplig dörr. I det här fallet kommer laminatet och inredningen att skapa rätt balans mellan varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti kan du använda en färg, men i olika toner . Det ser ganska originellt och snyggt ut. När du väljer en dörr och golv, var noga med att fokusera på väggdekorationen i rummet. Det ska inte se kontrasterande ut mot bakgrunden av andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för att applicera flera nyanser

Genom att använda flera nyanser i interiören kan du skapa en harmonisk och original kontrast. Men allt beror på hur korrekt valet av alla element och nyanser blir.

En bra lösning för alla interiörer är användningen av universella golvfärger. Dessa alternativ inkluderar honungbjörk, lätt al och akacia. Laminat i skuggan av ljus ek ser lika dyrt och vackert ut. Dörrfärgen kan enkelt matchas med dessa golvbeläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att skapa kontrast är ett bra alternativ . Till exempel kommer valnötdörrar att se bra ut med ljust laminat. Du kan också kombinera ljusa innerdörrar och mörkt golv. Var noga med att uppmärksamma en sådan punkt som närvaron av ett vanligt temperaturtillbehör. Det vill säga laminatet och dörren kan referera till både en varm palett och en kall.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära designlösningarna är kombinationen av golvlister, dörrar och golv i samma färg, men i olika nyanser. Till exempel kan golvet vara en ton ljusare än den inre modellen. När det gäller valet av golvlister bör dess färg matcha dörrens skugga.

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt materialet från vilket dessa element är gjorda. Det är bäst att välja trä- eller fanerade modeller för laminatet. Den idealiska lösningen är att använda laminerade golvlister.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt dörr för att matcha väggarnas färg?

En viktig punkt är kombinationen av väggarnas och dörrens färg. Det är bäst att välja en inredning flera nyanser mörkare än finishen. Detta gäller särskilt när pastellfärger används för att dekorera väggarna.

Bild
Bild

Som nämnts ovan är ett universellt alternativ den vita dörrfärgen. Dess fördel är att den passar både mörka och ljusa ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarna är gjorda i rika nyanser är det nödvändigt att välja en dörr som blir ljusare med flera toner än finishen. Annars kommer rummet att verka obekvämt när reparationsarbetet är klart. Detta beror på frånvaron av någon övergång i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en dörr, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt väggarnas tonalitet. Laminat och väggar ska se kontrasterande ut med varandra. Det är värt att välja en dörr som inte passar in i den övergripande miljön.

Bild
Bild

När du använder texturerad tapet rekommenderas att vända sig till neutrala och korta nyanser. Enkla innerdörrar är ett bra val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer du texturer?

När du väljer en innerdörr för golvbeläggning är dörrens struktur av stor betydelse.

Några av de mest populära alternativen är modeller av naturligt trä . Högkvalitativa dörrar av värdefullt trä passar bra med dyrt laminat.

Fördelen med sådana modeller är att de inte behöver ytterligare beläggningar. Undantaget är lackering. Deras enda nackdel är deras höga kostnad. Men för det pris som tas ut får du en kvalitetsprodukt som kan tjäna dig ganska länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fanerade dörrar kommer att vara ett bra och prisvärt alternativ till modeller av värdefulla raser. Deras särart ligger i närvaron av ett tunt snitt, på vilket konsistensen av naturligt trä bevaras. I grund och botten appliceras beläggningen på dukar gjorda av MDF. På grund av flerstegsbearbetningen är designen nästan oskiljbar från trä i utseende.

Bild
Bild

Ofta används speciella laminerade filmer för att dekorera dörren. Det här är budgetmodeller som har utmärkt motståndskraft mot olika typer av influenser. Dessutom har dörrarna ett ganska attraktivt utseende, vilket gör att de passar bra in i olika inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsregler

Följande regler hjälper dig att välja en dörr som matchar laminatets färg:

  • ett träd med samma färg och konsistens i ljusa nyanser måste användas för små rum;
  • för rymliga rum är det bäst att använda kontrasterande kombinationer;
  • dörrar ska se harmoniskt ut inte bara med golvet, utan också med andra element i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har använt kontrasterande accenter måste de uttryckas mest levande. Annars kommer situationen att se obalanserad och suddig ut.

För att dekorera ett specifikt område i ett rum kan du använda samma nyanser av laminat och dörrar, eller dörrar och andra typer av golv. Båda alternativen ser väldigt originella ut i interiören.

Bild
Bild

Ett urval av vackra idéer

Det finns många intressanta alternativ för hur man vackert kan kombinera dörrar och laminatgolv i det inre av rummet. Till exempel:

Ljusa ytor och mjölkigt beige golv kan med fördel kompletteras med lakoniska mörka inredningsmodeller. Det är bäst att använda dörrar utan ytterligare dekorativa element

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt tillskott till den ljusa interiören blir inredningsmodellen i mörk färg med glasinsatser. För rymliga rum är dubbelbladiga dörrblad lämpliga. Ofta används sådana mönster för att dekorera hallen. Modeller i mörk ekskugga matchar perfekt med mjölk-kaffefärgat golv

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning för att dekorera en modern inredning skulle vara en trädörr med små horisontella glasinsatser. Innerdörrar i mörk färg passar bra med mörk beige inredning och ljust laminat

Bild
Bild

Vita modeller hjälper till att komplettera golvet i en rödaktig nyans. Mycket ofta används innerdörrar i denna färg för rum med kombinerat laminat

Bild
Bild

I vissa stora rum används flera dörrkonstruktioner samtidigt. I det här fallet är det nödvändigt att välja samma dörrar

Rekommenderad: