Vitt Förkläde För Ett Vitt Kök (68 Foton): Design Av Ett Svartvitt Förkläde, Glans över Bänkskivan

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Förkläde För Ett Vitt Kök (68 Foton): Design Av Ett Svartvitt Förkläde, Glans över Bänkskivan

Video: Vitt Förkläde För Ett Vitt Kök (68 Foton): Design Av Ett Svartvitt Förkläde, Glans över Bänkskivan
Video: Byta köksluckor 2024, April
Vitt Förkläde För Ett Vitt Kök (68 Foton): Design Av Ett Svartvitt Förkläde, Glans över Bänkskivan
Vitt Förkläde För Ett Vitt Kök (68 Foton): Design Av Ett Svartvitt Förkläde, Glans över Bänkskivan
Anonim

Populariteten hos det vita utbudet i utformningen av vardagsrum beror på dess demokratiska natur och öppenhet för alla experiment med färg och textur när man skapar interiörer av varierande komplexitet, stil och funktionalitet. Neutral vit, tillsammans med svart och grått, är bland de grundläggande, grundläggande färgerna som utgör själva idén med inredning. Ett tydligt bevis på detta är det vita köksförklädet. Det kan fungera som en accent, fungera som bakgrund för accentinredning, eller ta på sig huvudbelastningen, stödja olika nyanser av bakgrundsfinisher och interagera med andra material.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett förkläde i snövit design är en enkel, men samtidigt elegant lösning för köket, snygg, minnesvärd och lönsam på många sätt. Ett köksförkläde i vitt har många fördelar.

  • Universellt och lika framgångsrikt integreras i de flesta inredningsstilar från klassisk till ultramodern.
  • Det har förmågan att visuellt öka utrymmet, vilket gör det mer omfattande, vilket är särskilt viktigt för kök med ett begränsat område.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ökar naturligt ljus i rummet. Solens strålar, som reflekteras från en ljus yta, sprids i hela rummet och förökar sig i rymden, vilket gör att rummet verkar mycket ljusare än det faktiskt är.
  • Visar perfekt kompatibilitet med alla färger i spektrumet, oavsett ljusstyrka, mättnad och kromatik. Detta är mycket bekvämt när du ändrar köksdesignen. Förekomsten av ett vitt element kommer definitivt inte att orsaka färgobalans i en delvis eller helt renoverad interiör.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Har ett estetiskt och elegant utseende. Inredning, inredning och vit inredning är bra genom att de förvandlar interiören, livar upp det och fyller det med ljus.
  • Det är ett modernt element tack vare det nuvarande monokroma sortimentet. Det vita förklädet i sig ser väldigt snyggt ut. Detta element ser dubbelt snyggt ut i ett helt vitt kök. Så att den monokroma interiören inte tröttnar rekommenderas det att späda ut den med andra nyanser: kontrast, mörk eller ljus, varm. Till exempel kan du göra ett förkläde i svart och vitt.
  • Fungerar som en utmärkt neutral bakgrund för rätter, textilinredning och belysningselement, oavsett färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om man känner till de många fördelarna med vitt, vågar inte alla använda det i sitt kök . I grunden hävdas vägran av förklädets vita finish att det är för lätt smutsigt. Det praktiska med en vit beläggning i ett kök är verkligen tveksamt, eftersom föroreningar är mycket iögonfallande på en ljus bakgrund, så du måste noggrant övervaka dess renhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är beslutet att göra förklädet vitt som skapar en hälsosam vana att hålla köket i perfekt ordning, så denna nackdel kan betraktas som relativ.

Framgångsrika kombinationer med andra färger

Köksförklädet i vitt är ett av de mest mångsidiga efterbehandlingsalternativen för arbetssegmentet. Genom att kombinera vitt med olika färger och nyanser kan du lösa en mängd interiöruppgifter, till exempel att justera färgtemperaturen i interiören eller att betona designens stilegenskaper.

Svart . Vit bildar de mest effektiva färgduetterna med kontrasterande färger. Förutom den klassiska svartvita tandem, som oftast finns i art deco eller moderna kök, ser den icke-triviala och fräscha vita färgen ut med djupblått, grått eller brunt. Den största fördelen med kontrasterande fackföreningar är att den ljusa nyansen i dem ser mer mättad ut, och den kontrasterande är ädel, raffinerad och elegant. Tillägget av en tredje färg till svartvitt köksdesign: orange, rött, pärla, ger en bestående wow -effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall kan en extra nyans finnas på fasader, textilier eller i bakgrunden.

Grå . Ett vitt förkläde passar bra med valfri nyans av grå palett från den ljusaste till den mest intensiva mörkret. Oftast använder designers grå och vita toner för att dekorera små kök för att visuellt justera sina proportioner och lägga till volym. I en gråvit köksdesign rekommenderas att använda matta, inte glansiga fasader, vars spegelglans kommer att motsäga den gråskalans återhållsamhet och lugn. Duetten av grått och vitt kan säkert användas när du skapar en köksinredning i stil med franskt land, viktoriansk romantik shabby chic, medelhavsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röd . Duetten av rött och vitt är en djärv, original och utan tvekan minnesvärd kombination av färger som länge har blivit en inredningsklassiker. Interiören i kök i röd och vit design finns oftast i ekodesign, franskt land, moderna, japanska, klassiska stilar. För att designen ska vara harmonisk och balanserad i färgen är det viktigt att välja rätt nyans på den röda paletten och komma ihåg proportionen. Att gå över med rött är ett tecken på dålig smak. Därför är det bättre att använda vitt som huvudfärg och rött som accent när du väljer detta färgschema. Kökets fasader, köksredskap, inredning, klädsel av stolar kan vara i rött och i vitt - dekoration av väggar, tak, bänkskivor och arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan förklädet göras med kombinerade röda och vita, samt plocka upp vita fönstertextiler med mönster i röda toner.

Grön . Ett vitt förkläde kommer att fräscha upp inredningen i köket i gröna toner. Denna färgduo kommer att tilltala älskare av rika, rika nyanser som den gröna paletten är rik på. De vackraste, dyraste och snyggaste kombinationerna av vitt med en smaragd- eller pistaschugga anses. Det finns massor av variationer i vita och gröna köksdesigner. Kombinationen av ett vitt förkläde med gröna blanka fasader ser intressant ut. Inte mindre imponerande är ett snövitt förkläde av keramik, stiliserat som tegelverk med en mörkgrön injektering, i kombination med en matt uppsättning naturlig grön färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå . Nyanserna i det blå intervallet är lugna, kalla, lugnande och framför allt väldigt vackra. Blåvita kombinationer har en avslappnande effekt på den psyko-emotionella bakgrunden och harmoniserar känslor. Ett vitt förkläde ser lika fördelaktigt ut i kombination med kalla och varma, luftiga och ljusa nyanser av köksfasadernas blå palett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för design

Tänk på de möjliga designalternativen för kök med ett vitt förkläde.

Kontrasterande . Ett vitt förkläde kan spädas inte bara med det traditionella svartvita, utan också med headsetets rödgråa eller svartröda färgdesign, vilket markerar den visuella gränsen mellan lagringssystemens övre och nedre nivåer. I det här fallet kommer den snövit beklädnad av arbetsytan att fungera som en färg accent, vilket ger uttryck för interiören. Denna teknik används oftast i minimalism, hi-tech, modern, "vind" -stil. I kontrasterande design dominerar ofta vitt i möblernas färgschema, i förklädnadens bakgrund och framsida, och i mörka stolar fungerar de som accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika den oönskade effekten av att suddiga ut elementen som bildar arbetsytan i köksutrymmet, som i en sammanslagning med varandra blir en enda vit fläck, är det viktigt att dra en visuell gräns. Detta kan göras med en mörkfärgad bänkskiva som visuellt separerar vägg- och golvmodulerna.

Svartvit . Du kan behandla ett helt snövitt kök som du vill, men bara inte likgiltig. Här uppfattas ett vitt förkläde som en logisk fortsättning och en integrerad del av köket Total White. Den passar in i alla typer av köksuppsättningar, oavsett typ av fasadbeläggning (blank eller matt). Det mest praktiska alternativet är en vit glans med en delikat pärlglans. I en snövit monokrom design är det viktigt att visuellt skilja förklädet och headsetet. Annars kommer de att gå samman med varandra. Den snövit interiören, där gränserna för närliggande föremål raderas, ser visuellt platt ut och förlorar volym. Det är mest praktiskt att markera ett vitt förkläde i ett helt vitt kök med textur av efterbehandlingsmaterialet, intressant geometri eller ett originalmönster. Denna uppgift kan lösas med texturerade plattor i ett icke-standardiserat format, mosaik, relief eller volymetriska plattor med imitation av texturen av sten eller tegelverk, injektering i mörka nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg . I en färgad köksdesign kan 3-5 nyanser vara närvarande samtidigt. Här används arbetssegmentets vita finish antingen som ett extra element som förenar resten av nyanserna, eller som en färg accent i nyckfulla vintage interiörer eller retro köksdesigner. De som föredrar kökets färgschema måste välja förklädes koloristiska lösning mycket mer noggrant än vid användning av andra designalternativ. Närvaron av en färgad panel kan orsaka färgobalans och visuell överbelastning, och att vara mörk i neutrala toner kan orsaka överdriven kontrast. Med ett vitt förkläde kommer sådana problem definitivt inte att uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin neutralitet kommer vitt, som också används i doser, inte att dominera och störa färgschemat, vilket stör harmonin i interiören. Men samtidigt är det nödvändigt att ta hänsyn till förmågan hos en vit bakgrund att betona färgernas ljusstyrka, djup och mättnad.

Vårdtips

Komplexiteten i att ta hand om ett vitt förkläde, liksom ett snövit kök, är bara en stereotyp. Huvudhemligheten med att bevara den ursprungliga vitheten på arbetsytan i en kokt färg är att avlägsna föroreningar i tid för systematisk lokal och allmän rengöring av köket. Frekvensen för deras genomförande bestäms av intensiteten för användning av kaminen och diskbänken. Och att följa de enkla reglerna för att ta hand om ett vitt förkläde under drift hjälper till att behålla sitt attraktiva utseende så länge som möjligt.

  • Snabbstädning . Smuts - fläckar, oljiga stänk, hårda vattenavlagringar måste omedelbart kasseras vid upptäckt. Det är bättre att inte skjuta upp rengöringen till senare, eftersom det kommer att bli mycket svårare att ta bort ingrodd smuts.
  • Undvik slipande produkter och hårda svampar . För att bibehålla renheten hos ett ljusfärgat förkläde finns det tillräckligt med universella tvättmedel: alla typer av geler, pastor, vätskor. Användning av slipmedel kan orsaka repor, bucklor eller missfärgning av beläggningen. I stället för metallsvampar måste du köpa mjuka svampar, helst från mikrofiber eller skum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med hjälp av en huva . Vid tillagning av produkter är det nödvändigt att göra det till en regel att omedelbart slå på avgasanordningen. På grund av snabb eliminering av sot och partiklar av alla slags föroreningar som bildas under tillagningsprocessen och lägger sig på ytorna på omgivande föremål blir förklädet mycket mindre smutsigt.
  • Regelbunden allmän rengöring . Du måste ordna våtstädning minst 1 gång i månaden. Använd varmt tvålvatten eller diskmedel för att rengöra ditt förkläde.
  • Behandling med smutsavvisande föreningar . Tack vare systematisk användning av sådana kompositioner kommer smuts och damm inte att fastna vid förklädningsbeläggningen, därför kommer det inte att behöva använda aggressiva hushållskemikalier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Fotovalet presenterar exempel på användning av ett vitt förkläde av olika material i klassiska och moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket med en vit mosaikpanel imponerar med sitt utsökta och originella utseende. Ett förkläde av små mosaikdetaljer som ofta skimrar i ljuset är en ljus och snygg accent som ser mest harmonisk ut i eklektisk köksdesign, retrostyling, hi-tech och etnisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inför ett förkläde med vit marmor, kanske det mest lyxiga efterbehandlingsmaterialet för att dekorera en arbetsyta, ser solid och dyr ut. Detta alternativ är lämpligt för eleganta kök i palatsstilar (Empire, Rococo, Baroque), interiörer i grekisk och engelsk stil, dyra varianter av rustikt och modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skönheten i mager (glasförkläden) lämnar sällan någon likgiltig. Det är den idealiska lösningen för kök som är utformade i trender av minimalism, futurism, hi-tech och andra trender, som drar mot vanliga former, tydliga linjer i kombination med strömlinjeformade kurvor, reflekterande ytor och transparenta texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera ett förkläde med keramiska plattor är en traditionell lösning för köket. På grund av de olika installationsmetoderna ser monokrom vitbeklädnad, som vissa anser för tråkiga, helt annorlunda ut i varje kök, vilket ger interiörer i en mängd olika stilar från klassisk till minimalism en ljus personlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En skinali eller ett keramiskt förkläde med pärlemorseffekt är en sofistikerad, sofistikerad och verkligen lyxig lösning för kök inredda i nautisk, antik eller medelhavsstil. Delikat pärlemorbeklädnad passar bäst med köksuppsättningen ljusgrå, beige, grädde, mjölkaktig, pastellrosa, sandiga färger.

Rekommenderad: