Indikatorer Och Ikoner På Bosch Diskmaskiner: Identifiering Av Symboler På Kontrollpanelen. Varför Blinkar Borsten Och Snöflingan Brinner? Torkindikator Blinkande Betydelse

Innehållsförteckning:

Video: Indikatorer Och Ikoner På Bosch Diskmaskiner: Identifiering Av Symboler På Kontrollpanelen. Varför Blinkar Borsten Och Snöflingan Brinner? Torkindikator Blinkande Betydelse

Video: Indikatorer Och Ikoner På Bosch Diskmaskiner: Identifiering Av Symboler På Kontrollpanelen. Varför Blinkar Borsten Och Snöflingan Brinner? Torkindikator Blinkande Betydelse
Video: Bosch SMS58M12GB review 2024, Maj
Indikatorer Och Ikoner På Bosch Diskmaskiner: Identifiering Av Symboler På Kontrollpanelen. Varför Blinkar Borsten Och Snöflingan Brinner? Torkindikator Blinkande Betydelse
Indikatorer Och Ikoner På Bosch Diskmaskiner: Identifiering Av Symboler På Kontrollpanelen. Varför Blinkar Borsten Och Snöflingan Brinner? Torkindikator Blinkande Betydelse
Anonim

När du köper en diskmaskin försöker varje användare att ansluta den snabbare och testa den i praktiken. För att få ut mesta möjliga av alla möjligheter som maskinen är utrustad med måste du noggrant studera instruktionerna. Ikonerna och symbolerna på panelen, med hjälp av vilka en komplex hushållsapparat styrs, kräver särskild uppmärksamhet. En av de eftertraktade tillverkarna som erbjuder diskmaskiner är Bosch, som har ett eget beteckningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ikonöversikt

Denna tillverkare erbjuder många modeller med helt olika gränssnitt, men de flesta diskproven har samma ikoner och symboler på kontrollpanelen, vilket hjälper dig att inte bara välja rätt program utan också felsöka problemet eller misslyckandet. Antalet ikoner beror direkt på funktionen hos Bosch diskmaskin. För enkel användning bör du bekanta dig med och komma ihåg vad de betyder:

  • " Pan med ett stöd " - detta är ett program för intensiv tvätt vid 70 grader, vars varaktighet är cirka 2 timmar;
  • " Kopp och tallrik" eller "auto " - detta är ett vanligt tvättläge vid en temperatur på 45–65 grader;
  • " eko " - detta är ett program med en preliminär sköljning, där tvätt sker vid 50 grader;
  • " Vinglas och kopp på stativ + pilar " - detta är en snabb tvätt på 30 minuter vid låg temperatur;
  • " Dusch" av vattendroppar - anger preliminär rengöring och sköljning före tvätt;
  • " + Och - med bokstaven h " - detta är justeringen av tvättiden;
  • " Ett vinglas " - detta är ett känsligt diskprogram (tunt glas, kristall, porslin);
  • " Klocka med pilar som pekar åt höger " - det här är en knapp som låter dig minska tvättläget till hälften;
  • «1/2» - alternativ för halv belastning, vilket sparar upp till 30% av resurserna;
  • " Mjölkflaska för barn " - det här är en hygienisk funktion som gör att du kan desinficera rätter vid en ganska hög temperatur;
  • " Pan med vipparmar på en ruta " - detta är ett sätt där redskapen tvättas i enhetens nedre del vid höga temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är knappen märkt Start ansvarig för att starta enheten och Reset, om den hålls kvar i 3 sekunder, låter dig starta om enheten helt. Vissa mönster har ett intensivt torkalternativ, vilket indikeras av flera vågiga linjer. Tillsammans med ikonerna på kontrollpanelen finns det också många indikatorer som har sin egen innebörd.

Indikatorbeteckning

Ljusa glödande lampor hjälper användaren att kontrollera processerna som äger rum inuti diskmaskinmodulen. Det finns faktiskt inte så många indikatorer, så det kommer inte att vara svårt att komma ihåg dem. Så på Bosch diskmaskinpanel hittar du följande driftindikatorer:

  • "Borste" - betecknar tvätt;
  • avsluta, meddela om slutet av arbetet;
  • "Kran" som anger vattentillförseln;
  • "Ett par vågiga pilar" - signalerar närvaron av salt i jonbytaren;
  • "Snöflinga" eller "sol" - låter dig kontrollera förekomsten av sköljmedel i ett speciellt fack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kompletteras varje tvättläge med en ljusindikator. Nyare modeller utrustade med funktionen Beam to Floor har också en indikator för detta alternativ.

Blinkande symboler

En blinkande ikon på kontrollpanelen kan indikera ett fel eller fel, vilket ibland händer med elektroniska enheter. För att förstå och snabbt kunna eliminera ett mindre fel bör du veta vad intensiva blinkande eller glödande symboler betyder.

Blinkande "borste "- troligtvis har vatten ackumulerats i sumpen och skyddet "Aquastop" har aktiverat blockeringen. Åtgärda problemet enligt följande: tryck på "Start" -knappen och håll den intryckt i 3 sekunder, koppla sedan bort enheten från elnätet och låt den vila i ungefär en minut. Efter det kan du starta om enheten, om detta är ett banalt systemfel, fungerar diskmaskinen som vanligt.

Bild
Bild

" Knacka" -indikatorn blinkar - detta innebär att det finns en kränkning av tvättcykeln i samband med vattenflödet. Vattentillförseln kan störas av olika skäl, till exempel: ventilen är stängd eller vattentrycket är svagt. Om det blinkar samtidigt med "kran" -lampan och ikonen Slut, indikerar detta ett problem med kortdelarna, eller så har AquaStop -skyddssystemet utlösts, vilket signalerar en läcka och stänger automatiskt av vattenflödet till enheten.

Bild
Bild

Om "snöflingan" brinner , få inte panik - bara häll sköljmedlet i ett speciellt fack, så slocknar indikatorn.

Bild
Bild

Saltindikator (sicksackpil) är på vilket indikerar behovet av att fylla på facket med detta förebyggande, vattenmjukgörande medel. Ibland händer det att salt hälls i facket, men lampan lyser fortfarande - du måste tillsätta lite vatten och placera produkten.

Bild
Bild

Alla lampor lyser och blinkar samtidigt - detta indikerar ett fel på styrkortet. Oftast händer detta på grund av att fukt tränger in på kontaktytan. Dessutom kan en separat del av diskmaskinen misslyckas. För att åtgärda problemet kan du försöka återställa diskmaskinen.

Bild
Bild

Torkningsljus tänds under tvättcykeln, och i slutet, återstår lite vatten inuti - detta kan signalera läckage. För att eliminera det måste du tömma vattnet från pannan och torka och torka allt väl och sedan starta enheten igen. Om problemet uppstår finns det ett problem med avloppspumpen.

Bild
Bild

Ibland står användarna inför den intensiva blinkningen av indikatorn "torkning ". Detta kan tyda på ett problem med vattendräneringen. För att lösa problemet är det värt att kontrollera dräneringsslangens läge, om den är böjd, och även kontrollera om det finns blockeringar i filtret, dränera. Ett annat problem som ägare till Bosch diskmaskinmoduler står inför är bristen på reaktion av knappar på eventuella manipulationer. Det kan finnas flera orsaker: fel i elektroniken eller banal igensättning, vilket ledde till att knappar fastnade / klibbades, vilket kan elimineras genom enkel rengöring.

Vissa lysdioder lyser hela tiden - detta indikerar att enheten är igång, så det finns ingen anledning att få panik

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel tänds lamporna för de program och lägen där diskningen sker.

Rekommenderad: