En Hörsnäcka Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra Om Den Trådlösa öronsnäcken Slutar Fungera På Telefonen Och Datorn? Varför Fungerar Inte Vänster Eller Höger öronpropp?

Innehållsförteckning:

Video: En Hörsnäcka Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra Om Den Trådlösa öronsnäcken Slutar Fungera På Telefonen Och Datorn? Varför Fungerar Inte Vänster Eller Höger öronpropp?

Video: En Hörsnäcka Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra Om Den Trådlösa öronsnäcken Slutar Fungera På Telefonen Och Datorn? Varför Fungerar Inte Vänster Eller Höger öronpropp?
Video: Luftmaskor höger och vänster 2024, April
En Hörsnäcka Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra Om Den Trådlösa öronsnäcken Slutar Fungera På Telefonen Och Datorn? Varför Fungerar Inte Vänster Eller Höger öronpropp?
En Hörsnäcka Fungerar Inte: Vad Ska Jag Göra Om Den Trådlösa öronsnäcken Slutar Fungera På Telefonen Och Datorn? Varför Fungerar Inte Vänster Eller Höger öronpropp?
Anonim

Det är tråkigt när en hörlur inte fungerar. Speciellt om hörlurarna är av hög kvalitet och dyra, och det inte finns någon önskan att ändra dem. I den här artikeln kommer vi att titta på varför ett sådant fel uppstår, vad man ska göra för att åtgärda det och hur man förhindrar ett sådant sammanbrott i framtiden.

Bild
Bild

Vanliga orsaker

Om dina hörlurar plötsligt slutar fungera, förtvivla inte. Förvisso kan felet elimineras själv. Både datorhörlurar i full storlek och kompakta öronproppar kan gå sönder. Det finns många anledningar till att de misslyckas. Vi ska titta på de vanligaste.

  1. Igensättning med svavel . Vanligtvis förekommer hos människor som leder en aktiv livsstil och spelar sport med sin favoritspelare. Vanligtvis börjar en hörlur eller båda omedelbart spela tystare, distorsion visas eller ljudet blir dämpat.
  2. Batteriet är felaktigt placerat . Detta händer med trådlösa modeller, särskilt för ouppmärksamma människor. Men ibland blir även erfarna användare förvirrade om polariteten.
  3. Headsetet är felaktigt placerat . Varje person är unik, och hörlurarna är standard. Därför sitter de kanske inte ordentligt på huvudet och högtalarna blockeras.
  4. Anslutningsproblem . De finns i både trådbundna och trådlösa modeller. För kabelanslutna kan kontakten vara felaktigt ansluten och modeller med Bluetooth synkroniseras inte alltid korrekt med spelaren och med varandra.
  5. Inställningarna är inte inställda . Detta gäller särskilt för modeller som arbetar med en dator. Ljud spelas inte upp på grund av förarfel eller helt enkelt brist på dem. Detta händer vanligtvis med nya hörlurar köpta i butiken. Då kanske en absolut användbar sak inte fungerar med din källa.
  6. Övrig . Andra skäl som är mindre vanliga. Till exempel har hörlurarna tappats eller vatten har trängt in. Och även slarvig hantering.

Så, om en hörlur inte fungerar för dig, tänk på vad som kan vara orsaken. Och börja sedan reparera.

Bild
Bild

botemedel

När du har identifierat orsaken till problemet måste du åtgärda det. Det kan göras med dina egna händer, utan att kontakta servicecentret.

Igensättning med svavel

För att åtgärda detta problem hörlurar måste rengöras … Arbetssätten skiljer sig åt för olika modeller. Öronkoppar i full storlek är vanligtvis täckta med öronkuddar av tyg eller läder. Tja, om de är flyttbara, kommer det inte att vara några problem med dem.

Bild
Bild

Om de inte tas bort, hörlurar måste demonteras … Vanligtvis fästs halvorna av höljet med skruvar eller spärrar. I det första fallet måste alla fästelement skruvas loss. I den andra måste du noggrant separera fallets halvor med en plektrum eller en platt skruvmejsel.

Var försiktig eftersom spärrarna är ömtåliga. Om du hör en tyst sprakande - arbetet går bra, det borde vara så.

Därefter måste filtren torkas med alkohol eller tvättas … Bättre att använda en speciell rengöringsspray. Och vänta tills det är helt torrt innan du monterar det.

Bild
Bild

Hörlurar - "pluggar" servas annorlunda … Vakuummodeller har avtagbara öronkuddar av gummi där allt skräp samlas. De är väldigt lätta att ta bort, bara dra i dem. Torka sedan av dem med alkohol, torka dem och sätt på dem igen. Eller byt ut det helt om det inte finns någon önskan att göra detta. Öronkuddsatser säljs separat och är billiga. Högtalarhålen själva måste rengöras med en nål eller tändsticka.

Överdriv inte eftersom det kan skada högtalaren och sätt inte in nålen för djupt.

Bild
Bild

Med "piller "inte så enkelt. Få modeller har ett avtagbart tygfilter och kräver ofta demontering av höljet för att rengöra. Och dess delar håller ihop, så demontering måste göras mycket försiktigt. Grundtanken är att limlinjen är mindre hållbar än kroppen. Därför måste varje hörlur höras i en skruvstång eller tång för demontering. Du kan inte göra mycket ansträngning. Så det är nödvändigt att gå runt hela omkretsen och flera gånger. Om du skyndar dig kommer fallet att spricka.

Slutligen, efter all denna smärta, kommer du att få 2 halvor av ärendet. De måste rengöras med bomull doppad i alkohol. Vanligtvis är högtalaren täckt av ett tygmembran som absorberar alla orenheter. Ta ut det och ta bort smutsen. Kom ihåg att rengöra nätet på fodralet.

Som en sista utväg kan membranet tas bort. Men då kan ljudet bli värre och högtalarna blir smutsigare. Så detta rekommenderas inte.

Ibland måste sådan demontering göras med vakuumhörlurar .om smutsen är djupt igensatt. Vidta åtgärder vid behov.

Bild
Bild

Batteriet är felaktigt placerat

Kontrollera att stiften "+" och "-" är korrekt placerade . Det finns märken på kroppen. Som en sista utväg, vänd på batteriet. Se till att batteriet inte är slut . För att göra detta mäter du den faktiska spänningen vid dess utgångar med en multimeter och jämför den med den deklarerade. Det anges på ärendet. Om skillnaden är för stor (mer än 0,4 V) måste batteriet bytas ut.

T Det händer också att efter en ny byte slutar headsetet snabbt att fungera . Detta beror troligen på batteriet. Kanske var den ursprungligen defekt eller hade legat på lagret länge. Se i alla fall till att kontakterna på batteriet och hörlurarna är rena och blanka innan du sätter i ett nytt batteri. Om inte, ta bort oxider med en kniv och bomullspinne.

Bild
Bild

Headsetet är felaktigt placerat

Sätt på enheten på ett sätt som är bekvämt för dig. Högtalarna får inte överlappa varandra . Och om du känner dig obekväm, byt ut öronkuddarna eller ändra storlek på kåpan. Om det fortfarande är obekvämt är hörlurarna inte lämpliga för dig och du behöver nya.

Kanske, öronkuddarna är felaktigt installerade , och de hindrar ljudets passage. Om du är osäker på den korrekta installationen, ange namnet på din modell i sökningen och titta på bilderna hur de ska stå.

Bild
Bild

Anslutningsproblem

För trådbundna och trådlösa modeller manifesterar sig problemet på olika sätt och löses på olika sätt. Ha trådbundna modeller kontrollera att kontakten är tät. Ibland blir det igensatt och du måste använda en bomullspinne för att rengöra den. Ofta själva kontakten går sönder , särskilt för billiga modeller. Du kan byta ut det eller köpa nya hörlurar.

Ibland kontakterna är mycket fjädrande och du kan inte ansluta kontakterna helt. I det här fallet kommer det att ta ansträngning att ansluta. Fortsätt bara försiktigt. Det blir lättare att ansluta efter några pluggar. Och vice versa, vissa ljudenheter har en mycket djup kontakt … Om du ansluter headsetet hela vägen kan det vara problem med att kontakten är tät. För att fixa kontakten måste du dra ut lite. Lägg i framtiden en kartong eller plastbricka så att kontakten inte sjunker. Eller anslut försiktigt.

Bild
Bild

Det händer det tråden eller dess enskilda kärnor slits . Därför slutar vänster eller höger kanal att fungera, och ibland båda samtidigt. För att upptäcka en paus, koppla in hörlurarna, spela musiken och sonda kabeln i hela dess längd. Vanligtvis går tråden sönder vid den punkt där den lämnar kontakten eller går in i högtalarskåpet, så var extra uppmärksam på dessa punkter. Om ett brott hittas måste tråden lödas . För arbete, använd en tunn spetslödkolv och syrafritt flussmedel. Trådarna måste rengöras från färg. Ibland vävs en tygtråd in i dem, som måste tas bort.

I framtiden, för att undvika störningar, kan problemområden lindas med tejp eller sättas på en fjäder från handtaget.

Bild
Bild

Situationen är annorlunda med Bluetooth -hörlurar . Du kan helt enkelt förväxla dem med en annan ansluten enhet. Rensa därför listan över tillgängliga enheter innan du synkroniserar och gör en ny sökning.

Ibland Separata Bluetooth -hörlurar, till exempel Apple AirPods, kan inte synkroniseras . Sedan visas varje hörlur i listan över tillgängliga enheter separat, med bokstäverna L och R. Eller bara en högtalare kan spela. För att lösa detta problem måste du ta bort enheten (eller varje hörlur) från listan över tillgängliga anslutningar, varefter lysdioden ska slockna. Därefter måste AirPods placeras i fodralet. Om hörlurarna inte synkroniseras måste du stänga av och slå på dem .… 2 lysdioder ska blinka. Om det inte hjälper kan du ange ett av hörlurarna som det främsta. För att göra detta, tryck på strömbrytaren 2 gånger i rad.

Om detta inte fungerade måste du kontakta servicecenteret.

Bild
Bild

Inställningar inte inställda

Av misstag kan du ändra balansen och bara en högtalare kommer att spela. Kontrollera i så fall equalizerinställningarna. Detta gäller särskilt när man använder stationär ljudutrustning.

I datorhörlurar flyger föraren ibland. Om detta händer, vidta vissa åtgärder

  1. Gå till din headsetstillverkares officiella webbplats. Ange namnet på din modell i sökningen och ladda ner det program som krävs.
  2. Installera det. Ibland måste du avinstallera den gamla versionen innan du gör detta. Följ i alla fall instruktionerna i installationsguiden.
  3. Starta om datorn.

Om hörlurarna inte fungerar måste du leta efter en annan anledning. Detta problem uppstår nästan aldrig med telefonen. Men om du har "tur" försök ladda ner en annan mediaspelare.

Bild
Bild

Övrig

Ibland är orsaken kanske inte uppenbar . Till exempel föll hörlurarna och en kabel kom från högtalaren. Eller så har kontakterna oxiderats under påverkan av fukt.

För reparation måste du demontera hörlurarna helt och noggrant inspektera lederna. De som har lossnat måste lödas, de som har fallit av - limma. I allmänhet, agera enligt situationen.

Bild
Bild

Rekommendationer

Men det är fortfarande lättare att förhindra ett fel än att hantera konsekvenserna. För att göra detta måste du följa ett antal enkla regler.

  1. Hantera din teknik noggrant tappa den inte. Vik alltid trådarna så att de inte går sönder.
  2. Vid anslutning håll kontakten rak snarare än snett. Annars lossnar kontakten, kontakten försämras och andra negativa konsekvenser visas.
  3. Håll hörlurarna rena kasta dem inte på golvet eller i dammet. Låt inte smuts samlas i hörlurarna och deras kontakter.
  4. Periodiskt rengör öronkuddarna . Detta säkerställer inte bara bra ljud, utan är också fördelaktigt ur hygienisk synvinkel.
  5. Använd inte headsetet i vått eller regnigt väder om det inte är en vattentät modell.
  6. Förvara och bär dina hörlurar i väskan . Detta skyddar dem från mekaniska skador.

Och slutligen: respektera tekniken, då kommer den att svara dig med smidig drift och lång livslängd.

Rekommenderad: