U-format Kök Med Bardisk (41 Bilder): Att Välja En Köksuppsättning För Köket Med Bokstaven P, Köksdesignidéer

Innehållsförteckning:

Video: U-format Kök Med Bardisk (41 Bilder): Att Välja En Köksuppsättning För Köket Med Bokstaven P, Köksdesignidéer

Video: U-format Kök Med Bardisk (41 Bilder): Att Välja En Köksuppsättning För Köket Med Bokstaven P, Köksdesignidéer
Video: Vedum Kök & Bad - Trendspaning med Stefan "Trendstefan" Nilsson 2024, Maj
U-format Kök Med Bardisk (41 Bilder): Att Välja En Köksuppsättning För Köket Med Bokstaven P, Köksdesignidéer
U-format Kök Med Bardisk (41 Bilder): Att Välja En Köksuppsättning För Köket Med Bokstaven P, Köksdesignidéer
Anonim

I alla hus eller lägenheter anses köket vara ett speciellt rum. Detta är en plats inte bara för matlagning och mat, utan också för vänliga sammankomster och trevlig tidsfördriv. Av denna anledning bör detta område korrekt kombinera komfort, praktiska och mångsidighet.

Bild
Bild

Det finns många designalternativ för ovanstående plats. Artikeln diskuterar i detalj det U-formade köket med en bardisk: designfunktioner, fördelar och nackdelar, lämpliga stilar och mycket mer.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Om du hittar en köksuppsättning i en möbelkatalog eller en butik, som består av tre angränsande sidor, så är en uppsättning med bokstaven P. Möbler i denna stil speciellt utformade för ovanstående designlösning. Det är lämpligt att välja denna stil för kvadratiska rum, studiolägenheter eller lokaler med ett stort område.

Bild
Bild

Nyligen har dekorationsalternativet varit mycket efterfrågat, där en vägg med ett fönster är inblandad , men förutsatt att fönsterbrädan är placerad på optimal höjd. Men om du vill göra just en sådan design, det vill säga en besvärlig men effektiv väg ut, gör fönsterkontakten mindre.

Bild
Bild

Ägare av rektangulära kök måste överge P-formade köksuppsättningar . När du dekorerar, kom ihåg att minsta avståndet mellan motsatta sidor ska vara 1 meter. På grundval av rymliga rum, där denna indikator är 3 meter, är en ö placerad i mitten - detta är ett extra arbetsområde eller en matplats.

Bild
Bild

Fördelar

Snyggt utseende som passar perfekt med modern inredning

Bild
Bild

Kännare av praktiska lösningar kommer att vara nöjda med möjligheten att ordna en arbetstriangel på vilken ett handfat, spis och kylskåp kommer att ligga. Detta är perfekt för dem som älskar att laga mat

Bild
Bild

Arrangemang i denna stil gör det möjligt att placera ett stort antal redskap och hushållsapparater

Bild
Bild

Rymlig och rymlig arbetsyta

Bild
Bild

Symmetri är mycket viktigt för många vardagsrumsdesigner. I ett U-format kök är detta standard

Bild
Bild

Brister

Denna stil är inte lämplig för långsträckta rum

Bild
Bild

Om du installerar headsetet i ett litet rum finns det väldigt lite plats kvar till matbordet. Detta problem kan ibland elimineras genom att minska möbelns storlek på ena sidan, men det här är en besvärlig process

Bild
Bild

På grund av den speciella strukturen kommer det att vara nödvändigt att installera karusellhyllor och system med utdragbara element. Sådana mönster kommer att kosta mer än vanliga

Bild
Bild

Det är mycket obekvämt att använda hörnlådor

Bild
Bild

Designidéer

Det finns flera typer av U-formade kök, kompletterade med en bardisk.

Det vanligaste alternativet är när stället placeras i området med 4 sidor … I det här fallet väljs ett litet element som fungerar som ett tillägg och inte tar mycket plats.

Bild
Bild

Det andra alternativet är bardisken kombineras med en av arbetsytorna … 2-i-1-metoden har alltid varit känd för sin praktiska funktion.

Bild
Bild

Klassisk bred hållning kan vara en tredje part i den övergripande designen. Detta är en bra idé för små rum.

Bild
Bild

Om storleken på rummet tillåter kan du välja ett alternativ där stället är ett separat element , som är installerad i mitten. Det är också en köksö samtidigt.

Bild
Bild

Det sista alternativet är trevägs headset , kombinerat med stället och fyrdubbla väggen lämnas för installation av hushållsapparater och skåp.

Bild
Bild

Stilistiska variationer av bardiskar och deras placering

Racken kan variera i form. Enklare och mer kompakt - i form av bokstaven G. Modellerna ser större ut i form av bokstaven P. Om du väljer det senare alternativet kan du enkelt ordna stolar under disken.

Bild
Bild

Till salu hittar du modeller där den nedre delen av strukturen är reserverad för lådor, hyllor och skåp

Bild
Bild

De flesta rackalternativ stöds av rör. Den är installerad både längst ner och upptill. När du väljer en förkortad modell kan detta fäste bara gå från en horisontell yta till golvet.

Bild
Bild

För att maximera ledigt utrymme i rummet kan baren placeras med framsidan nedåt i väggen . För stora företag är detta alternativ inte lämpligt, men för en en-mot-en-konversation kommer det att vara lagom. Om möjligt är det bättre att sätta en räknare vid fönstret, särskilt om det finns en underbar utsikt över gatan därifrån.

Bild
Bild

Vikningsmodellen kan användas som ett element i rumszonering , särskilt på grundval av studiolägenheter. Det kan blockera dörröppningen. Den största fördelen med sådana mönster är att gästerna kan placeras på båda sidor och vid behov avlägsnas med en rörelse i handen.

Bild
Bild

Ytterligare råd från experter

Vissa modeller av bänkskivor kan höjas till önskad höjd med stativben. Den bästa indikatorn är en arbetsyta. De ska vara så bekväma som möjligt

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att kombinera stället med arbetsområdet är det inte nödvändigt att installera en spis, handfat och andra element i denna del av rummet. Den horisontella ytan kan endast användas för matlagning och livsmedelsbearbetning

Bild
Bild

Ett litet kylskåp för vin eller ett ställ för drycker passar perfekt under disken. Det är inte bara en bekväm plats, utan också en praktisk plats

Bild
Bild

Vilka inredningsstilar att välja?

Det finns ett stort utbud av inredningsstilar. Var och en av dem har vissa visuella och praktiska funktioner. Om du väljer ett kök i form av bokstaven P, bör du bestämma vilken inredning som är lämplig för ett sådant arrangemang.

Bild
Bild

Högteknologisk

En stil som kombinerar högteknologi, användbarhet, mångsidighet och kortfattadhet. Symmetri och strama former passar perfekt in i sitt sammanhang. Dekorativa material - plast, metall och glas. De vanligaste färgerna är svart, grått, vitt. Ett särdrag hos stilen är kromelement.

Bild
Bild

Minimalism

Mottot för denna trend är: "Minsta saker - maximal nytta." Lugna, mjuka och neutrala färger används för dekoration. Minimalism är kärnan i högteknologi och många andra moderna trender.

Bild
Bild

Modern

Snygg och praktisk Art Nouveau lockar uppmärksamhet hos de flesta fans av moderna trender. I detta fall kan antingen en ljus nyans eller en mjuk ton användas som huvudfärg. En tydlig layout och praktiska material är grunden för inredningen.

Bild
Bild

Provence

Lätt, delikat och blommande Provence väljs ofta av det rätta könet. En palett av pastellfärger och blommönster är ett måste. Denna stil kommer att fylla rummet med ljus, värme och komfort.

Bild
Bild

Klassisk

Klassiska riktningar är alltid relevanta och efterfrågade. När de väljer denna riktning rekommenderar designers ett alternativ där baren fungerar som en av sidorna och ett brett matbord ligger i mitten. Stilen är endast lämplig för rymliga rum, på grundval av vilka ett stort antal dekorativa element inte kommer att se grova ut.

Bild
Bild

Val av möbler

När du väljer en köksenhet, förutom den visuella komponenten, bör du också överväga den praktiska sidan. Det bästa alternativet skulle vara att beställa möbler enligt individuella mått, men det här är ett dyrt projekt som inte alla har råd med. Se också till att mäta rummet så att du inte behöver ändra möbelns storlek senare.

Bild
Bild

Grunderna i val av möbler och arrangemang

Minsta bredd på lokalerna för installation av ett headset i form av bokstaven P bör vara 2,5 m. Ta hänsyn till rummets parametrar och möbelns bredd. Det måste finnas utrymme för fri rörlighet

Bild
Bild

En mycket lång sträcka är också oönskad. Om avståndet mellan de parallella väggarna är mer än två meter blir det obekvämt att röra sig under tillagningen

Bild
Bild

Priset för en U-formad design kommer att kosta mer än ett hörn eller ett standardlinjärt kök

Bild
Bild

För att förhindra ett skrymmande och grovt utseende på rummet, ändra om möjligt de övre fasaderna till öppna eller stängda hyllor. Om det finns överskåp i headsetet är det lämpligt att placera dem på samma vägg

Bild
Bild

Om du vill installera en av sidorna under fönstret och inkludera fönsterbrädan i den övergripande strukturen, välj möbler med lämplig höjd. I detta fall bör fönsterbrädans höjd vara minst 90 centimeter

Bild
Bild

Obs: Det vanligaste och rekommenderade arrangemanget av spisen, diskbänken och kylskåpet är på tre sidor av headsetet. Det idealiska avståndet mellan dem bör vara minst 1, 2 och inte mer än 2,5 meter. Den optimala indikatorn är 2 meter. Detta är den bästa lösningen både ur praktisk och visuell synvinkel.

Rekommenderad: