En Kolumn Fungerar Inte På Datorn: Varför Fungerar Den Ena Och Den Andra Inte? Tänk Om Bara Höger Eller Vänster Slutade Spela?

Innehållsförteckning:

Video: En Kolumn Fungerar Inte På Datorn: Varför Fungerar Den Ena Och Den Andra Inte? Tänk Om Bara Höger Eller Vänster Slutade Spela?

Video: En Kolumn Fungerar Inte På Datorn: Varför Fungerar Den Ena Och Den Andra Inte? Tänk Om Bara Höger Eller Vänster Slutade Spela?
Video: Datorn hittar inte din SSD / Hårddisk? Så här löser du det! 2024, Maj
En Kolumn Fungerar Inte På Datorn: Varför Fungerar Den Ena Och Den Andra Inte? Tänk Om Bara Höger Eller Vänster Slutade Spela?
En Kolumn Fungerar Inte På Datorn: Varför Fungerar Den Ena Och Den Andra Inte? Tänk Om Bara Höger Eller Vänster Slutade Spela?
Anonim

Högtalare är ett sofistikerat akustiskt system som gör att användaren kan ge högkvalitativt ljud och bidrar till maximal nedsänkning i atmosfären i filmen som ses och musiken som lyssnar på, och hjälper också till att uppnå realism när man spelar ett dataspel. Tyvärr kan tekniken ibland krascha och sluta fungera. Det finns många anledningar till en sådan uppdelning.

Det viktigaste är att förstå hur allvarligt problemet du var tvungen att möta . Kanske är felet inte så farligt och du kan fixa det på egen hand, eller kanske är det vettigt att kontakta supportcentret. För att göra detta måste du ta reda på vad felen är.

Bild
Bild

Typer av funktionsstörningar

Det finns bara två typer av störningar: programvarufel och maskinvarufel

  • Kraschar i programmet . Huvudorsaken till en sådan uppdelning är felaktig behandling och överföring av data från arbetsstyrelsen. Du kan hantera en sådan obehaglig situation på egen hand utan onödiga materialkostnader.
  • Hårdvarufel . Kärnan i detta problem ligger i det faktum att ett eller flera element i enheten helt enkelt är ur funktion. För att upptäcka ett sammanbrott är det nödvändigt att göra en noggrann diagnos. Du kan inte hantera detta problem ensam, så du måste kontakta teknisk support.
Bild
Bild
Bild
Bild

Diagnostik

Användare stöter sällan på en sådan obehaglig situation när en kolumn spelar och den andra inte. Oftast misslyckas hela akustiksystemet och ljudet slutar komma från två högtalare samtidigt.

För att fatta rätt beslut angående ytterligare åtgärder relaterade till felsökning är det värt att förstå vilken typ av fel som har drabbat ditt högtalarsystem.

Bild
Bild

Låt oss överväga de vanligaste typerna av störningar

  • Externa defekter på enheten och ledningar som uppstår under deras mekaniska skada . Om sladden ständigt vrids kan den slita eller böja kraftigt, och detta kommer att skada den internt.
  • Brott på själva högtalarna eller avgångar från ledningar och mikrokretsar från dem . Du kan se det nominella motståndet på enhetens kropp. Med en multimeter bör du mäta de faktiska indikatorerna - om de skiljer sig från den nominella, upptäcks en sammanbrott och högtalaren själv måste bytas ut.
  • För trådbundna högtalare: felaktig anslutning av en av högtalarna till USB -kontakten . Det är nödvändigt att se till att kabeln som är markerad med grönt och ansvarar för ljudutmatningen är ansluten till rätt kontakt på datorn, märkt med samma färg. För trådlösa enheter: ingen Bluetooth -parning eller för lågt batteri.
  • Genomträngning av främmande föremål i enheten såsom damm, smuts eller till och med stenar . Bristande vård av högtalare och datorer orsakar ofta avbrott i deras arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa typer av fel är mest typiska för nedbrytning av en av högtalarna. Om det är allvarligare skada på systemet eller programvaran är det inte möjligt att ansluta hela högtalarsystemet.

botemedel

Metoden för att eliminera den beror på vilken typ av utrustningsnedbrytning som tillhör och hur komplex den är: antingen en oberoende lösning av problemet eller att kontakta ett servicecenter. Om orsaken fortfarande är oklar, kan du försöka korrigera situationen på egen hand och vidta en rad åtgärder som hjälper dig att kontrollera utrustningens skick som helhet.

Kontrollerar högtalarnas hälsa . Om möjligt rekommenderas att ansluta dem till en annan dator. Ljudet som visas indikerar att högtalarna fungerar som de ska och att haveriet är relaterat till datorn.

Bild
Bild

Inspektion av enhetens skick och korrekt anslutning av ledningarna . Om utrustningsavbrott upptäcks, liksom fysiska skador på kabeln, bör de bytas ut.

Bild
Bild

Slår av och på högtalarna (om inga yttre tecken på brott hittades).

Bild
Bild

Säkerställer en tät anslutning av ledningar till lämpliga kontakter . Även en liten avvikelse kan leda till förlust av ljud. Om vi talar om ett trådlöst högtalarsystem, söker det efter utrustning på datorn och parar med det.

Bild
Bild

Mekanisk rengöring av alla utrustningselement, särskilt högtalare - torka av alla komponenter med en torr trasa.

Bild
Bild
  • Ljudinställning … Ibland finns det datoravbrott och inställningar går förlorade, vars resultat är ett minimalt ljud eller till och med ett tyst ljud. Följande procedur hjälper dig att lösa problemet.

    • Logga in på "Kontrollpanelen".
    • Välj "Ljud".
    • Välj ikonen "Högtalare" och öppna "Egenskaper".
    • Om datorn visar ljudutrustningen korrekt, kommer namnet på tillverkaren att visas i "Controller" -cellen.
    • Värdet "Enabled" bör ligga under blocket "Device Application".
    • Utan att stänga föregående flik måste du gå till avsnittet "Nivåer" och i "Dynamik" -blocket ta indikatorerna till 90%.
    • Öppna fliken "Avancerat". Kör "Testet", under vilken en kort melodi ska låta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förarinställning . För att säkerställa att föraren fungerar korrekt, följande procedur.

    • "Kontrollpanel".
    • "Enhetshanteraren".
    • Dubbelklicka på vänster musknapp för att välja "Ljud-, spel- och videoenheter".
    • I menyn som visas väljer du inställningen "Uppdatera drivrutiner" med höger musknapp.
    • Klicka på "Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner" i dialogrutan som öppnas.
Bild
Bild

Skanna din dator efter virus . Ibland kan virus slå ner datorns inställningar och högtalarna slutar fungera. Om antivirusprogrammet är installerat måste du köra en fullständig genomsökning av din dator efter hot, om inte, installera det.

Bild
Bild

Starta om datorn … Det är ofta denna enkla manipulation som hjälper till att få tillbaka ljudet.

Bild
Bild

Om ovanstående steg inte kan hjälpa bör du söka hjälp från specialister.

Rekommenderad: