Gorenje Spisar (50 Bilder): Gas- Och Elspisar Med Ugn, Kombinerade Och Induktionsmodeller, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gorenje Spisar (50 Bilder): Gas- Och Elspisar Med Ugn, Kombinerade Och Induktionsmodeller, Kundrecensioner

Video: Gorenje Spisar (50 Bilder): Gas- Och Elspisar Med Ugn, Kombinerade Och Induktionsmodeller, Kundrecensioner
Video: Defy DGS159, Electric and Gas Stove Review 2024, Maj
Gorenje Spisar (50 Bilder): Gas- Och Elspisar Med Ugn, Kombinerade Och Induktionsmodeller, Kundrecensioner
Gorenje Spisar (50 Bilder): Gas- Och Elspisar Med Ugn, Kombinerade Och Induktionsmodeller, Kundrecensioner
Anonim

Hushållsapparater, inklusive spisar, tillverkas av många företag. Men det är viktigt att inte bara veta varumärkets övergripande rykte, utan också hur det fungerar, var och vilken framgång det har uppnått. Nu är nästa steg Gorenje -kaminerna.

Bild
Bild

Tillverkarens information

Gorenje verkar i Slovenien. Det är en stor tillverkare av hushållsapparater av olika slag. Inledningsvis var han engagerad i produktion av jordbruksinstrument. Nu har företaget stadigt etablerat sig bland de tio bästa tillverkarna av hushållsapparater i Europa. Den totala produktionsvolymen är nästan 1,7 miljoner enheter per år (och denna siffra inkluderar inte "små" tillbehör och armaturer). Endast cirka 5% av tillverkade hushållsapparater används i själva Slovenien, resten exporteras.

Bild
Bild

Produktionen av Gorenje -brädor började 1958, 8 år efter att företaget grundades. Efter 3 år skedde de första leveranserna till DDR. Under 1970- och 1980 -talen växte företaget stadigt och absorberade andra organisationer i samma bransch. Och på 1990 -talet upphör det att vara en lokal struktur i sitt eget land, och filialer dyker gradvis upp i andra stater i Östeuropa. Gorenje -koncernen har upprepade gånger fått priser för design, produktkomfort och miljöprestanda.

Bild
Bild

Nu använder företaget aktivt de framtidsutsikter och möjligheter som öppnades efter Sloveniens anslutning till EU. Det var hennes produkter som var de första som certifierades för överensstämmelse med den europeiska miljöövervakningsstandarden. Gorenje har officiella representationskontor i Moskva och Krasnoyarsk. Företaget fick sitt namn för att hedra byn där det i mitten av 1900 -talet först började ägna sig åt metallbearbetning. Nu ligger huvudkontoret i staden Velenje. När den flyttade dit började scenen för den snabbaste utvecklingen.

Bild
Bild

Erfarenhet från tillverkning av gas- och elspisar har ackumulerats sedan slutet av 1950 -talet. Efter hand gick företaget från en kvantitativ ökad produktion till förbättring av färdiga produkter till användning av alla de senaste teknikerna och designlösningarna. Varje produktlinje är utformad med en tydlig designmetod.

Enhet och driftsprincip

Spisarna som produceras av Gorenje utmärker sig genom användning av tekniska innovationer och originallösningar. Men de allmänna principerna för deras arbete är ganska typiska. Så, varje elektrisk spis innehåller:

  • kokplatta;
  • värmeskivor;
  • handtag eller andra element för att styra uppvärmning;
  • en låda där tallrikar och brickor förvaras, andra tillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är ugnen också närvarande. Den elektriska strömmen som passerar genom värmeelementet möter ökat motstånd, vilket resulterar i att värme frigörs. Förutom kontrolldelarna placeras vanligtvis indikatorer på frontpanelen som visar anslutningen till nätverket och användningen av ugnen. Det kanske inte finns någon andra indikator. Dessutom kan följande reservdelar behövas för elektriska spisar:

  • kopplingsboxar;
  • temperaturgivare;
  • proppar och gångjärn;
  • Ugnsvärmeelement och dess hållare;
  • spärrplats;
  • ugnens innerfoder;
  • strömförsörjningskablar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den övre ytan på elektriska spisar kan ha en annan beläggning. Emalj är ett klassiskt alternativ. Vid användning av emaljer av hög kvalitet är det möjligt att garantera motståndskraft mot mekaniska defekter. Trots populariteten hos elektriska spisar blir gasugnar inte heller mindre relevanta. Gas tillförs en sådan spis antingen från en rörledning eller från en cylinder. En speciell kran öppnar och blockerar hans väg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När gas strömmar genom brännarmunstycket in i brännarens bas blandas den med luft. Den resulterande blandningen är under lågt tryck. Det räcker dock med att gasen når delaren och delas upp i separata strömmar inuti den. När de har antänts bildar dessa strömmar en helt jämn (under normala förhållanden) låga.

Gasspisen kan tillverkas med gjutjärnsgaller (eller stålgaller). De är utformade för att skydda brännare av mjukare material från skadliga effekter. Inuti plattan finns en egen rörledning, som säkerställer tillförlitlig och säker leverans av gas till munstycket. Det finns en ugn på nästan varje gasspis, eftersom sådan utrustning köps bara för aktiv matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla moderna gasugnar är utrustade med elektronik. Också deras karaktäristiska drag är utrustningen med dubbla bränslebrännare. För att öka säkerheten för Gorenje -spisarna är ett gasstyrsystem installerat här. Det låter dig undvika läckor, även med oavsiktlig slarv eller mycket upptagenhet . Tekniskt sett realiseras ett sådant skydd tack vare ett termoelement som reagerar på temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men sortimentet av det slovenska företaget inkluderar också induktionskokare. De använder dock el inte längre med hjälp av ett klassiskt värmeelement, utan genom att omvandla nätströmmen till ett inducerat elektromagnetiskt fält. Virvlarna som bildas i den värmer direkt de rätter som maten ligger i. Huvudkomponenterna i en induktionshäll är:

  • yttre skal;
  • elektronisk styrning;
  • termometer;
  • elektrisk kraftenhet;
  • elektrisk styrsystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiviteten hos en induktionsspis är märkbart högre än i det klassiska schemat. Värmeeffekten ändras inte med spänningsfluktuationer. Sannolikheten för att få brännskador minimeras, och det är mycket enkelt att underhålla en induktionshäll. Men problemet är att du måste lägga mycket kraftfulla ledningar, och disken kan bara ha en speciell design.

Fördelar och nackdelar

Det är till stor hjälp att bekanta sig med typer av köksutrustning. Det är dock lika viktigt att påpeka styrkorna och svagheterna i Gorenje -tekniken. Företagets produkter tillhör de mellersta och dyra kategorierna. Det betyder att alla plattor som levereras håller hög kvalitet, men det är ingen idé att leta efter budgetmodeller. Sortimentet av det slovenska företaget inkluderar rent gas, rent elektriska och kombinerade spisar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktörerna arbetar mycket seriöst och eftertänksamt, de bryr sig om kompatibiliteten mellan delar och deras samordnade arbete. Därför är det möjligt att tillhandahålla långsiktig service utan avbrott . Vad som är viktigt, kontrollen är förståelig även utan en nära bekantskap med instruktionerna. Den lakoniska designen hos Gorenje -spisar hindrar dem inte från att behålla sin attraktivitet och matcha alla moderna interiörer. Antalet alternativ är tillräckligt stort så att du kan laga vilken maträtt som helst utan problem. Vissa modeller är utrustade med speciella brännare, så att du kan experimentera med asiatisk mat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med Gorenje -kaminer förklaras nästan helt av de specifika egenskaperna hos ryska gasförsörjningsnät. Ibland störs gasregleringens arbete, det fungerar senare än nödvändigt. Eller så blir det svårare att justera uppvärmningen av ugnen, men en liten justering löser dessa problem. Tallrikar med värmeelement och induktionsvärme har inga specifika problem för just detta märke.

Olika sorter

Gorenje elspis är bra eftersom:

  • brännarnas storlek gör att du kan sätta fat upp till 0,6 m i diameter;
  • uppvärmning och kylning går snabbt;
  • en pålitlig och extremt hållbar glaskeramisk platta används för att täcka brännarna;
  • uppvärmning sker endast på rätt plats;
  • rätter vänder inte på en slät yta;
  • att lämna är mycket förenklat.
Bild
Bild
Bild
Bild

För styrning används främst sensorelement. Men med alla fördelar med glaskeramik har den också svagheter. Så det fungerar inte att använda rätter av koppar och aluminium. Endast slätt rostfritt stål eliminerar på ett tillförlitligt sätt utseendet på karakteristiska märken. En annan nackdel med en sådan beläggning är tendensen att skada från vassa och skärande föremål. Elektriska spisar utmärks också av hur deras brännare är ordnade. Spiralversionen liknar utåt ett värmeelement i en vattenkokare. Roterande mekaniska omkopplare används för justering. Vanligtvis rör de sig så smidigt som möjligt så att uppvärmningen inte ändras för kraftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den så kallade pannkakstypen är en solid metallyta. Under detta lager är 2 eller flera värmeelement gömda inuti. De sitter också på ett metallunderlag. I halogens kokzoner under keramikhällen placeras värmeelementen slumpmässigt. Snarare inte helt kaotiskt, men som designers bestämmer. De kanske inte konsulterar ingenjörer eftersom plats inte spelar någon roll ändå. Strömförbrukning i en halogen härd överstiger inte 2 kW per timme. Endast behållare av gjutjärn och stål kan dock användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

I keramiska plattor är värmeelementen utåt invecklade. De är gjorda av nikromtrådar. Den ursprungliga geometrin i spiralernas layout behövs för att säkerställa uppvärmning av den största ytarean. Vissa elektriska spisar, inklusive induktionsmaskiner, levereras med ugn. Uppvärmning inuti den produceras av värmeelement konfigurerade på ett speciellt sätt. Ugnen är nästan alltid utrustad med en timer. Faktum är att det praktiskt taget inte är någon idé att använda ugnen utan den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bakning av skrymmande slaktkroppar rekommenderas att använda kaminer med varmluftsugnar . Många köksgasspisar kombineras, det vill säga att de är utrustade med en elektrisk ugn. Denna lösning tillåter användning av en grill. Den regleras av en extra mekanisk anordning. Både Gorenjes fullstora och inbyggda spisar levereras nästan alltid med gasstyrda brännare. Men deras antal kan variera mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så för en stor familj är det lämpligt att välja en 4-brännare design. För dem som bor ensamma eller äter mestadels utanför hemmet, skulle det vara mer korrekt att sätta en två-brännare härd. En bredd på 50 cm (sällan 55) är ganska motiverat. Det rekommenderas inte att köpa både mindre och bredare plattor. Skillnaden mellan modellerna kan också relateras till särdragen i deras design.

Laguppställningen

Det är omöjligt att berätta om alla modeller av detta företag, så vi kommer bara att fokusera på de mest efterfrågade versionerna.

Bild
Bild

Gorenje GN5112WF

Denna ändring är den mest prisvärda, utvecklarna kunde sänka priset genom att begränsa funktionaliteten. Gasspisen gör ett utmärkt jobb med grundläggande funktioner, men det är allt. Man bör komma ihåg att den inte ens har ett alternativ för gasreglering. Men åtminstone tändningen utförs med el . Knappen som är ansvarig för den fungerar stabilt under mycket lång tid. Alla kontrollelement är rent mekaniska, men de är ganska bekväma. Gjutjärnsgallret kräver inte sofistikerat underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

GN5111XF

GN5111XF är utrustad med en välvd ugn. Den uppvärmda luften rör sig genom den utan problem. Som ett resultat bakas rätterna jämnt. Ventilationen är ganska stabil. Modellens svaghet kan anses att gasreglering endast stöds i ugnen och hällen saknar den. I grundpaketet ingår:

  • gitter;
  • djup bakplåt;
  • grunt bakplåt;
  • stöd för gjutjärnsbehållare;
  • munstycken.
Bild
Bild
Bild
Bild

GN5112WF B

Denna modell får nästan uteslutande positiva recensioner. EcoClean valdes för ugnsbeklädnad. Designerna tog hand om belysningen av den inre volymen och indikationen av temperaturen. Trots att dörren är gjord av värmebeständigt glas blir det väldigt varmt på utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

G5111BEF

Gorenje G5111BEF är också utrustad med en välvd ugn. Hällen på denna spis, liksom ugnen, är uteslutande belagd med värmebeständig SilverMatte emalj. Tack vare volymen (67 l) kan du enkelt laga även slaktkroppar från fjäderfä som väger upp till 7 kg. Ytterligare funktioner tillhandahålls av de breda (0,46 m) bakplåtarna. Formgivarna försökte få ut det mesta av ugnens volym. Ytterdörren är gjord av ett par glasrutor åtskilda av ett termiskt lager. Gasreglering tillhandahålls av en termostat.

Bild
Bild
Bild
Bild

EIT6341WD

Bland induktionskokarna från Gorenje sticker EIT6341WD ut. Hällen värmer upp all mat dubbelt så snabbt som en gasspis . För beläggningen av ugnen har traditionellt en hållbar värmebeständig emalj valts. En grill med två nivåer kan också betraktas som en positiv egenskap hos produkten. Det är viktigt att det finns ett pålitligt barnskydd. Det förhindrar 100% oavsiktlig start eller oavsiktlig ändring av spisens inställningar. Kontrollpanelen är tillverkad av högkvalitativ metall och målad med noggrant utvald färg. Ett speciellt gångjärn förhindrar ryck när ugnsluckan öppnas. Det finns sådana användbara lägen som:

  • avfrostning;
  • ångrengöring;
  • uppvärmning av rätter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det skulle vara möjligt att lista modellerna för slovenska köksugnar under en lång tid, men det som redan har sagts är tillräckligt för att förstå att alla kommer att hitta det perfekta alternativet för sig själva. Men du måste veta hur du gör det korrekt. Om induktionsteknik föredras, måste du först och främst bekanta dig med:

  • antalet effektlägen;
  • kokzonenas storlek och placering.
Bild
Bild

När du väljer en gasspis måste du ta hänsyn till hur många människor och hur intensivt de kommer att använda den . Modeller med 4 brännare är idealiska för platser där människor bor permanent. För sommarstugor och trädgårdshus, där människor bara kommer ibland, behöver du något enklare. En gasspis placerad i ett lanthus är vanligtvis utan grill och ugn. Viktigt: när du planerar att regelbundet transportera utrustning är det bättre att välja de lättaste möjliga ändringarna.

Bild
Bild

Vissa stugor kan också ha en elektrisk spis. Men bara om det finns en pålitlig och säker kabeldragning med stor diameter. Det rekommenderas att föredra brännare med "pannkaka". Då kommer det att vara möjligt att använda alla redskap som finns utanför staden, och inte att leverera dem med avsikt.

Ett annat attraktivt alternativ är de snabba uppvärmningsrörets elektriska spisar, detta är till och med en slags klassiker . För dem som älskar och vet hur man lagar mat kommer information om ugnens storlek och dess arbetsutrymme att vara till nytta. Naturligtvis bör du alltid läsa recensionerna. De är mycket mer exakta än torra tekniska indikatorer och siffror. För vanlig bakning måste du välja modeller med konvektionsugnar. Då blir det mindre risk att något brinner.

Bild
Bild

Användarmanual

Du behöver bara ställa spisen nära möblerna som är utformade för att värma upp över 90 grader. I detta fall används alltid en byggnadsnivå för att utesluta de minsta höjdskillnaderna. Gasugnar kan inte anslutas oberoende - de servas endast av kvalificerade specialister. För anslutning till cylindrar eller gasledningar får endast certifierade flexibla slangar användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla typer av plattor måste jordas . Slå på Gorenje för första gången med maximal effekt. Att bränna brännarna hjälper sedan till att skapa ett starkt lager av skyddande beläggning. Vid denna tidpunkt kan rök, en obehaglig lukt uppstå, men proceduren utförs till slutet. I slutet av det är köket ventilerat. Att ställa in klockan på den elektroniska programmeraren är ganska enkel. När hällen är inkopplad blinkar siffrorna på displayen. Tryck på knapparna 2, 3 samtidigt, tryck sedan på plus och minus för att ställa in det exakta värdet.

Om kaminen är utrustad med en analog skärm, görs valet av funktioner genom att trycka på knappen A. Det finns också modeller där klockan ställs in genom att flytta händerna.

Bild
Bild

Att låsa upp Gorenje Slabs är också ganska enkelt . Om inget läge väljs kommer ugnen att fungera, men om en av funktionerna indikeras via programmeraren är det omöjligt att ändra programmet. Släpp låset genom att trycka på klockknappen i 5 sekunder. Innan du börjar arbeta med pekplattan måste du noggrant läsa de medföljande instruktionerna och ta reda på innebörden av varje ikon. När det gäller temperaturen väljs den individuellt, beroende på vilka rätter som ska tillagas.

Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter uppskattar Gorenje -tallrikar med entusiasm. Även det höga priset är fullt berättigat. När allt kommer omkring kan du med hjälp av denna teknik förbereda måltider hemma på en professionell nivå. Funktionen hos de flesta modeller uppfyller de strängaste kraven. Och när det gäller tillförlitlighet är dessa plattor i nivå med andra premiumprover. Det finns nästan inga negativa recensioner, och de är främst förknippade med felaktig användning av enheten eller med att användaren initialt felaktigt bestämde de önskade kraven.

Rekommenderad: