Gasel-spis Med Elektrisk Ugn (64 Bilder): Vilka Kombinerade Modeller Med En Elektrisk Ugn är Bättre Betygsatta? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gasel-spis Med Elektrisk Ugn (64 Bilder): Vilka Kombinerade Modeller Med En Elektrisk Ugn är Bättre Betygsatta? Recensioner

Video: Gasel-spis Med Elektrisk Ugn (64 Bilder): Vilka Kombinerade Modeller Med En Elektrisk Ugn är Bättre Betygsatta? Recensioner
Video: Tvång med spis 2024, April
Gasel-spis Med Elektrisk Ugn (64 Bilder): Vilka Kombinerade Modeller Med En Elektrisk Ugn är Bättre Betygsatta? Recensioner
Gasel-spis Med Elektrisk Ugn (64 Bilder): Vilka Kombinerade Modeller Med En Elektrisk Ugn är Bättre Betygsatta? Recensioner
Anonim

Många hemmafruar tillbringar ganska mycket tid i köket och förbereder läckra och näringsrika rätter för sina släktingar. Deras kvalitet beror ofta på hur den tillagades. Rätter tillagade i en gas- eller elektrisk ugn är mycket goda. Gasugnar har blivit vanliga under lång tid, de ersattes av elektriska modeller. För inte så länge sedan fick värdinnorna möjlighet att laga kulinariska mästerverk på kombinerade spisar med en elektrisk ugn.

När du väljer en enhet är det viktigt inte bara att visuellt utvärdera enhetens utseende, utan också att baseras på enhetens tekniska egenskaper . Det är värt att överväga mer detaljerat vilka parametrar du bör vara uppmärksam på när du köper en kombinationsspis och om de är bättre än konventionella gas- eller elspisar.

Bild
Bild

Särdrag

I de modeller som är kända för alla spisar går ugnen och matlagningsytan vanligtvis på gas eller el. I kombinerade spisar går ugnen på el medan gas bränns i brännarna. En kombikokare kombinerar flera energikällor. Dessa spisar kan ha två, tre eller fyra brännare. Ofta kan en modell ha en gas och en elektrisk brännare samtidigt. Oftast kan du hitta modeller där tre gasbrännare och en elektrisk brännare finns.

Om det behövs kan du köpa en modell med ett stort antal brännare. Det finns olika modeller där brännare har olika former, vilket gör att du kan använda en mängd olika rätter under matlagningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Priset på kombinerade plattor kan vara annorlunda, vilket beror på materialet från vilket denna modell gjordes

  • Den mest populära och prisvärda är emaljplattan. Sådana produkter är lätta att rengöra från smuts, men gör det med vissa krav. Använd inte slipande pulver eller skrubba med hårda skrapor när du rengör ytan. Emaljerade ytor kräver noggrann hantering.
  • Produkter av rostfritt stål anses vara inte mindre populära; de har inte bara ett utmärkt utseende utan har också en mycket hög värmebeständighet. För att ta hand om sådana ytor behöver du ett speciellt rengöringspulver.
  • Modeller är också gjorda av glaskeramik. När du väljer en sådan produkt bör du komma ihåg att denna yta kräver särskilt noggrann hantering. Även mindre skador kan allvarligt påverka instrumentets prestanda. Innan du rengör ytan måste du vänta tills den har svalnat helt.
  • För kombinationsugnar används en aluminiumlegering. När du väljer en sådan modell bör du veta att priset för den kommer att vara något högre än för de tidigare alternativen. Detta beror på att det är lätt att ta hand om en sådan yta, den repar inte, det är väldigt lätt att rengöra den från smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade spisar är mer funktionella. Innan du väljer en modell är det värt att bestämma var kaminen ska stå. Det är viktigt att ta hänsyn till hällens storlek. När du väljer en modell bör du vara uppmärksam på huven.

Fördelar och nackdelar

När du handlar ska du i förväg ta reda på vad fördelarna med den kombinerade spisen är och om det finns några nackdelar med dessa modeller. De tydliga fördelarna inkluderar följande.

  • Hällarna på de kombinerade spisarna har hög funktionalitet.
  • Modeller kan utrustas samtidigt med olika typer av brännare. Så, elektriska och gasbrännare kan placeras på hällen.
  • Sådana produkter har en hög säkerhetsnivå.
  • Modellerna ger alternativ som kan vara unika för sådana produkter.
  • Värmen fördelas mest jämnt i ugnen.
  • Brännarna värms upp snabbt och du kan justera eldens intensitet.
  • Modellerna presenteras i ett brett sortiment. Varje hemmafru kan välja den modell hon gillar, allt från billiga produkter till avancerade och funktionella apparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter har många fördelar, men de har också nackdelar. Så modeller kan kosta betydligt högre än de klassiska alternativen. I det här fallet är det värt att överväga driftskostnaderna för köksapparaten. När du väljer kombinerade plattor är det värt att överväga kraften i ledningarna.

Om den inte fungerar eller är otillräcklig under driften av enheten kan den stängas av på grund av en felaktig elektrisk ledning.

Bild
Bild

Typer och egenskaper

Den kombinerade plattan har en annan yta:

  • med gaselektriska;
  • gas;
  • elektrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I gaselektriska modeller kombineras elektriska och gasbrännare. I vissa modeller placeras 3 gasbrännare och en elektrisk brännare tillsammans på hällen. En sådan kombinerad modell gör att du samtidigt kan laga mat på alla brännare eller på ett av alternativen. Kombinerade spisar för köket är indelade i två typer - statiska och multifunktionella modeller.

  • I statiska modeller Det finns elektriska värmare på toppen och botten av ugnen, det finns också en grill. Detta gör att du kan ställa in önskad temperatur exakt.
  • Multifunktionella modeller utrustad med 4 värmeelement, tack vare vilka luften är jämnt fördelad.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en kombinerad spis med en elektrisk ugn är det viktigt att veta vilka typer av produkter som finns och vilka parametrar du bör vara uppmärksam på innan du köper. Sådana modeller är mycket bekväma, eftersom de har möjlighet att laga varma måltider även när gasen eller elen är avstängd. Det är en bra lösning för dem som letar efter enkelhet, funktionalitet och prestanda. Dessa spisar kan ha från 1 till 8 brännare. De vanligaste modellerna är 4-brännare. Kokplattor med 2 eller 3 brännare är också populära bland många hemmafruar. Detta alternativ sparar utrymme. Sådana modeller är särskilt praktiska i små rum eller för ensamma människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna hemmafruar vet att bakverk i en elektrisk ugn visar sig vara mer frodiga än de som tillagas i en gasugn . Saken är att i den första versionen finns inte bara det nedre värmeelementet utan också det övre. Vissa modeller har också ett sidovärmeelement. Detta gör att varm luft kan komma in från olika håll. Med hjälp av en konvektionsfläkt fördelas den jämnt i hela kammaren.

Rätter som tillagas i en elektrisk ugn bakas väl längst ner och upptill . Man behöver bara ställa in rätt temperatur och bestämma var bakplåten ska installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska ugnar, i jämförelse med gasugnar, har fler möjligheter på grund av att det finns ett större antal program i dem. Tack vare den elektriska konvektionsugnen cirkulerar varm luft konstant och jämnt inuti ugnen för bättre och jämnare matlagning.

En elektrisk ugn hjälper mer än en gång, särskilt när du stänger av det blåa bränslet . De flesta modeller kan utrustas med dubbel- eller trippelglas på ugnsluckan. Detta håller all värme inne och minskar värmeuppbyggnaden i ytterdörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna modeller finns grillfunktioner; en spett kan inkluderas i satsen. Grillen används för tillagning av kött och fiskprodukter, skålar. Denna värmare är installerad överst. Måltider som tillagas med grillfunktionen är mycket saftiga, som om de tillagats över eld. Spetten används för att förbereda stora kött- och fiskrätter, fjäderfä och vilt. Den levereras ofta med en motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade spisar har ofta 4 brännare av olika storlekar, vars strömförbrukning är relaterad till deras storlek och uppgår till 1-2, 5 kW / h. I sådana produkter kan brännare med olika diametrar tillhandahållas. Dess effekt beror på brännarens storlek. Beroende på vilken maträtt som ska tillagas och i vilket temperaturläge, välj alternativet brännare. Det är också viktigt i vilken typ av maträtt rätten kommer att tillagas. Så för en liten brännare är en liten kastrull eller slev mer lämplig, vatten kommer att koka snabbare i den. Det är lämpligt att placera kastruller med stor volym och bred botten på en större brännare.

Denna kombination av brännare med olika kraft är mycket bekvämt och låter dig laga mat i stora och små behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brännare på moderna modeller kan ha en ovanlig form, de ligger nära spishällen, vilket gör det lättare att rengöra kaminen. På grund av att brännarens övre del är täckt med ett speciellt lock, tillagas rätter i "sjudande" läge. I kombinerade ugnar är ugnar av följande typer.

  • Klassisk . De har ett övre och ett nedre värmeelement. Modellerna kan också ha ett spett eller en grill.
  • Multifunktionell . I dem, förutom de klassiska värmeelementen, finns bak- och sidoelementen för uppvärmning. Dessutom kan enheten utrustas med en självrengörande funktion, konvektion eller mikrovågsfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell med ugn, där många ytterligare funktioner finns, bör du komma ihåg att sådana produkter förenklar driften av enheten avsevärt, men samtidigt ökar kostnaden.

Det rekommenderas att stoppa valet på funktionella modeller, men samtidigt ta hänsyn till vilka funktioner kamraten i kaminen kommer att använda. Det är värt att betala ett val till modeller med de nödvändiga alternativen.

Bild
Bild

I kombinationsmodeller tillhandahålls ofta elektrisk tändning. Denna enhet låter dig tända en gasspis med en gnista. Autotändning kan slås på automatiskt eller genom mekanisk åtgärd - genom att vrida på en omkopplare eller genom att trycka på en speciellt tillhandahållen knapp. Det bör komma ihåg att detta system fungerar bara när det finns elektricitet. I sin frånvaro tänds kaminen i vanligt läge, på gammaldags sätt - med en tändsticka.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell är det viktigt att omedelbart bestämma dess dimensioner. Köksapparater ska vara bekvämt placerade i köket. Köksparametrar spelar också en viktig roll. Samtidigt måste den inbyggda kombinerade gasspisen framgångsrikt kombineras med andra köksapparater och inte överlappa arbetsområdet. Standardhöjden för spisar anses vara 85 cm. För att släta ut ojämnheter i golvet finns särskilda infällbara ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden på sådan utrustning sträcker sig från 60 cm till 120 cm. Bredden på 60 cm anses vara den mest optimala för kök av standardstorlekar. Sådana dimensioner låter dig spara utrymme, samtidigt som du kombinerar bekvämlighet och komfort.

Om köket är stort eller du behöver laga mat för ett stort antal personer, bör du vara uppmärksam på modeller med en bredd på 90 cm. Detta gör att du inte bara kan laga mer mat utan också få en rymlig ugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

På djupet är de kombinerade modellerna från 50 till 60 cm. Dessa dimensioner väljs utifrån det faktum att sådana är vanliga bordsskivor. Dessutom är denna storlek bekväm när du köper huvar. För små utrymmen kan du hitta en funktionell modell med måtten 50x50x85 cm. Standardparametrarna för kombinationsbrädor är upp till 90 cm breda, med ett planteringsdjup på upp till 60 cm och en höjd på upp till 85 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

I kombinerade modeller kan ytterligare funktioner inkluderas i form av elektrisk tändning eller sjudning. Funktionen att stänga av gasen kan också tillhandahållas, till exempel när den stängs av eller när den dämpas.

En timer kan byggas in i ugnen, den låter dig automatiskt justera tillagningstiden. Det finns ljudtimers eller med dem avstängda. Ljudtimern ger ett kommando om slutet av tillagningen, och den andra stänger av ugnen automatiskt. I ugnen är den optimala temperaturen för matlagning 250 grader, det uppnås när värmeelement, vars effekt är 2,5-3 kW.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

När de väljer den optimala modellen tenderar konsumenterna att hitta en modell med höga funktionella egenskaper och en överkomlig kostnad. Många föredrar högkvalitativa modeller av välkända märken. Bland de enheter som träffade topp 10 finns det kända och mindre populära märken. Granskning av populära modeller av kombinerade ugnar med elektrisk ugn.

Gorenje K 55320 AW . Fördelen med denna modell är närvaron av en elektrisk tändning, en timer och en skärm. Elektronisk styrning finns också här. Nackdelarna inkluderar det faktum att när brännarna slås på hörs ett ganska högt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa FCMX59120 . Den här spisen har samma kostnad som det första alternativet. Fördelarna med denna modell inkluderar närvaron av en timer, det finns en automatisk tändningsfunktion. Modellen är utrustad med mekanisk styrning, det finns en bakgrundsbelysning i ugnen. Köparna tillskrev nackdelarna med denna spis till det faktum att det inte finns någon bakplåt i den. Brännarna är inte särskilt bekvämt placerade på hällen, och brännarnas storlek är för stor. Denna modell förbrukar mycket el.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gefest 6102-0 . Priset på denna produkt är något högre än de tidigare alternativen, men det kommer att löna sig fullt ut med sin funktionalitet och säkerhet. Modellen tillhandahåller en timer, automatisk tändning, omkoppling utförs genom mekanisk åtgärd, det finns en gasregleringsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje KC 5355 XV . Denna modell har en hög kostnad, men detta pris är motiverat, med tanke på dess fördelar. Dessa inkluderar närvaron av 11 driftlägen, en bra emaljbeläggning. Det ger också grill- och konvektionsfunktioner. Uppvärmning i en sådan modell är mycket snabb, det finns en funktion för uppvärmning av rätter. Modellen är utrustad med 4 glaskeramiska brännare, en sensor, medan det är möjligt att laga mat på flera nivåer samtidigt. Nackdelarna inkluderar det faktum att det inte finns någon WOK -brännare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch HGD 74525 . Denna modell är ganska stor och har många användbara funktioner. Bland fördelarna bör det noteras närvaron av en klocka med en timer, 8 uppvärmningslägen finns, det är möjligt att slå på grillen, det finns konvektion. Jag är glad att denna modell ger skydd för produkten från små barn. Ugnen är rymlig och har belysning. Klass A -modellen monteras i Turkiet. Nackdelarna med modellen är priset, liksom frånvaron av WOK -brännare i den.

Bild
Bild

Gefest PGE 5502-03 0045 . Produkten tillverkas i Vitryssland. Kaminen utmärks av sitt utseende. Hällen är gjord av glas. Samtidigt har produkten från vitryska tillverkare ett lojalt pris. Fördelarna inkluderar en vacker design. Modellen har också en gasregleringsfunktion, elektrisk tändning. Ugnen rymmer 52 liter. Setet innehåller en kebabtillverkare. Servicegarantitiden är två år. Nackdelarna inkluderar det faktum att du måste elda ugnen manuellt. Det finns inte heller något övre lock.

Bild
Bild

Gefest 5102-03 0023 . En sådan kombinerad spis har ett lågt pris, men samtidigt är det mycket hög kvalitet. Modellen är utrustad med elektrisk tändning, det finns konvektion, en grill ingår i paketet. Det finns också en timer som signalerar slutet av tillagningen med en ljudsignal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Darina F KM341 323 W . Produkten tillverkas i Ryssland. Produkten ger elektrisk tändning, det finns en "minsta brand" -funktion, och det finns också en behållare - en låda för disk. Den kombinerade spisen med elektrisk ugn kan också drivas från en gasflaska. Ugnsvolymen är 50 liter. Produktens vikt - 41 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gorenje K5341XF . Produkten produceras i Tjeckien. Detta är en 4-brännare modell. Den har en elektrisk grill. Produktens vikt - 44 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch HXA090I20R . Ursprungslandet för denna produkt är Turkiet. Modellen har 4 brännare, med 1 brännare med två flamrader. Den elektriska ugnens volym är 66 liter, det finns en grill. Produktens vikt - 57,1 kg. Tillverkarens garantitid är 1 år.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du handlar ska du ta reda på vilka fördelar denna köksapparat ska ha och vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer den. Detta gör att du kan hitta det mest lämpliga alternativet, med hänsyn till alla designfunktioner, pris och utseende på produkten.

Det är viktigt att välja rätt modeller, guidade av råd från konsulter i butiken, samt granska recensioner av modellen du gillar i förväg.

Bild
Bild

När du väljer en produkt bör du vara uppmärksam på flera faktorer

  • Kraft . Det är bättre att välja kombinerade spisar med en elektrisk ugn med en effekt på 2,5-3,0 kW, med en temperatur på 250 grader.
  • Produktens material är inte mindre viktigt . Så emaljprodukter kan ha olika färger, de är lätta att tvätta från feta och andra föroreningar, de har ett lågt pris. Rostfria produkter ser snyggare ut, de behåller sitt ursprungliga utseende längre. Glaskeramiska modeller är de dyraste, men de ger produkten en speciell stil.
  • Konstruktionstypen är också viktig . Det är möjligt att köpa både en fristående enhet och en beroende spis, som är installerad i en nisch under en viss köksuppsättning.
  • Valet bör påverkas och spisstorlek, typ av brännare .
  • För ytterligare funktioner . När du väljer en produkt är det bättre att föredra modeller med konvektion, gasstyrsystem, självantändning och andra funktioner som underlättar tillagningsprocessen.
Bild
Bild

När du köper är det bättre att välja en modell där ångrengöring tillhandahålls. Så i de nya modellerna av Gorenje -ugnar finns en funktion "AquaClean", som gör att du snabbt kan rengöra ytan av smuts. För att göra detta, häll en halv liter vatten i ett bakplåt och slå på det här läget. Efter 30 minuter avlägsnas allt fett och andra föroreningar snabbt från ugnsväggarna.

Recensioner

Valet av vilken produkt som helst är en svår fråga, än mindre valet av köksutrustning. När du väljer en kombinerad spis med elektrisk ugn är det bättre att bekanta dig med recensionerna om den eller den modellen du gillar i förväg. Du kan gå till närmaste butik och personligen kontrollera modellens kvalitet, fråga säljkonsulterna i detalj om dess kvalitet. Det är också möjligt att köpa varor i webbutiken.

I det här fallet kan du bara vägledas av fotografiet av produkten som publiceras på webbplatsen och en kort beskrivning av modellen. Därför är feedback från konsumenter som redan har köpt en modell och har använt den en tid mycket viktig.

Bild
Bild

Efter att ha köpt Gorenje KN5141WF -hällen har dess ägare funnit många fördelar. Denna enhet har tillräckligt med lägen, funktionen att värma upp rätter, avfrostning. Ångtvätt finns också. Det finns en glödlampa i ugnen, vilket gör det lättare att laga mat i den. Ugnsglaset är transparent, vilket är mycket bekvämt. Det är alltid möjligt att titta på tillagningsprocessen utan att öppna luckan. Ugnen bakar perfekt, bakverken kommer alltid fluffiga, med en aptitlig skorpa och inte övertorkade samtidigt. Alla detaljer i denna modell är gjorda ordentligt.

Bild
Bild

Spisen Gorenje K5341XF tillfredsställer sina kunder med sitt utseende och kvalitet. Det är verkligen värt sina pengar. Byggkvaliteten är utmärkt. I ugnen bakas alla rätter mycket bra, allt bakas jämnt från alla håll. Modellen slås på med elektrisk tändning, vilket är mycket bekvämt. Ett uppenbart plus för Hansa FCMY68109 -modellen är dess europeiska produktion. Produkten är tillverkad i Polen, så kvaliteten syns i allt . Köpare gillar verkligen modellens utseende (den här plattan är gjord i retrostil), särskilt dess vackra beige färg. Beslagen är gjorda i bronsfärg. Mest av allt var jag nöjd med ugnens funktion, i den bakas rätter snabbt utan att brinna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan ugnen sätts på för första gången bör den förvärmas vid hög temperatur. Detta gör att fabrikslukten kan försvinna. I grund och botten är recensioner om arbetet med kombinerade spisar med elektrisk ugn positiva. De flesta hemmafruar var nöjda med produkternas arbete. Många var särskilt nöjda med ugnens arbete, det visar sig alltid utsökt bakverk, ingenting brinner, allt bakas jämnt.

Bild
Bild

Vissa kombinationsplattor har emellertid vissa nackdelar. Så, en mycket liten del av köparna lämnade negativa recensioner och argumenterade för dem med den tvivelaktiga kvaliteten på varorna.

Rekommenderad: