Braziers-spisar (33 Bilder): En Utomhus Gjutjärnskamin Med Tak För Ett Sommarboende, Modeller-eldstäder Med Skorsten För Gatan

Innehållsförteckning:

Video: Braziers-spisar (33 Bilder): En Utomhus Gjutjärnskamin Med Tak För Ett Sommarboende, Modeller-eldstäder Med Skorsten För Gatan

Video: Braziers-spisar (33 Bilder): En Utomhus Gjutjärnskamin Med Tak För Ett Sommarboende, Modeller-eldstäder Med Skorsten För Gatan
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Braziers-spisar (33 Bilder): En Utomhus Gjutjärnskamin Med Tak För Ett Sommarboende, Modeller-eldstäder Med Skorsten För Gatan
Braziers-spisar (33 Bilder): En Utomhus Gjutjärnskamin Med Tak För Ett Sommarboende, Modeller-eldstäder Med Skorsten För Gatan
Anonim

Att ha en tomt för ett sommarboende utanför staden är en naturlig önskan hos stadsborna. Egna grönsaker och frukter, frisk luft och en aktiv livsstil är nu bristfälliga. Även på en tom plats, medan det inte finns något hus, kan du utrusta något för dig själv, inklusive en enkel utomhus tegelugn, och först senare bör du tänka på mer seriösa modeller av en brazier med markiser och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Lantugnar på gatan är utformade så att ägarna har något att laga sin mat på. Även om de går till "byhuset" i två dagars ledighet, kommer de att behöva äta mer än en gång. Du kan också värma vatten för att tvätta eller duscha på spisen. En enkel spis på landet är också användbar för att värma upp i kallt väder eller torra kläder.

Bild
Bild

Men grillugnen är inte bara ett medel för att värma middag, steka potatis eller koka vatten - det är redan en enhet med flera funktioner.

I en sådan ugn kan du göra följande:

  • Koka upp vatten, koka soppor och spannmål - det vill säga allt som görs i en elementär gataugn. Du kan laga mat i alla väder, medan du i den enklaste öppna spisen i regnet inte kommer att kunna laga mat: elden kommer att översvämmas med vatten och därmed matgrytan.
  • Soar.
  • Fritera. Till exempel grillning eller grillning på kol eller ved.
  • Rök kött, fisk eller ister.

För att skapa komfort över spisen kan du bygga en baldakin - den kommer inte bara att täcka en person från regnet medan du lagar mat, utan också rädda dig från solen på en varm dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En egenskap hos enheten med en grill, som skiljer den från enkla spisalternativ, är dess mångsidighet. Oberoende av vädret kan tillskrivas designfunktionerna - härdarna (ugnarna) för en sådan enhet är dolda och liknar eldstäder.

Designfunktionerna inkluderar modellernas storlek och når en längd på flera meter (den enklaste modellen med två eldstäder är minst 2,5 m). Spishöjden i en kompakt version av två eldstäder tillsammans med en skorsten når 3 m och ännu mer. Därför måste grillugnen installeras på ett starkt armerat betongfundament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Utomhus, när förortsområdet arrangeras, är det tillräckligt att installera den enklaste versionen av en gatugrill. Denna tegelanordning, 5 eller 6 rader hög, två och en halv tegelstenar bred och fyra lång, är en tillfällig struktur. Den väger lite, så ingen grund krävs. För en sådan ugn bör du hitta en plan yta med torr jord (men inte sand), tampa ner den till en bra densitet och lägga ut tegelväggar utan bindemedel.

I botten av den resulterande ugnen kan du lägga en tunn armerad betong eller gjutjärnsplatta . Luft kommer att flöda till elden genom läckage i tegelverket. Härden är inuti, grillpinnar placeras ovanpå direkt på murens väggar eller grillen. På galler kan du laga enkla måltider i en kastrull eller i en kastrull. Det är lämpligt att göra en baldakin över en sådan enhet för att skydda brännaren från nederbörd och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ordnas utomhus gjutjärnsugnar med tak i dachas. Taket byggs efter att "gjutjärnet" med ett rör är installerat. Om du gör motsatsen måste du antingen klippa taket för röret eller låta röret gå runt taket (med knän). Denna anmärkning gäller för alla spisar i rum eller skjul.

De mest populära bland sommarinvånarna är designen av grillar i lusthus. Några av dessa idéer kan vara av intresse för de flesta sommarboende.

Prefabricerad ugnskomplex . Lämplig för stora lusthus med utsikter till vinterboende i landet. Komplexet innehåller en spis, grill och hjälpmedel: en bordsskiva, ett handfat, inbyggda fack för ved eller kol, hyllor för rätter och anordningar för stekning, matlagning, samt ett hörn för placering av eldstadstillbehör. En unik ugn, tandoor, introduceras ibland i komplexet. Med hjälp av en sådan enhet kan du baka inte bara läckra asiatiska tortillor - det kan ersätta en grill, grill och till och med ett rökhus.

Bild
Bild
  • Brazier spis med design och funktioner av en rysk spis . En mycket komplex design, som bara en professionell spis-maker kan göra. Det är bäst att ordna det i en permanent struktur med en bra grund och ett pålitligt tak.
  • En dyr modell av en spis med tre eldstäder . En sådan enhet är ett kompakt alternativ på två nivåer, vilket är bekvämt och praktiskt. Lämplig för rymliga och höga arbors. Den kombinerar alternativ för matlagning av ugnar med ugnar med olika funktioner: grill och rökeri, grill och rökeri, grill och pompeiansk ugn (pizzaugn).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Billigt är den fabriksmonterade metallmodellen . Den kan användas både permanent i lusthus och i en bärbar form utomhus. När dessa ugnar endast används inomhus muras de ofta för säkerhet och vacker design.
  • Eldstäder har samma design , som ugnar till spisar, men de har ett annat syfte. Modeller av spisar är en bra lösning när du kombinerar funktionerna för matlagning och uppvärmning av rummet. Sådana modeller med skorsten finns bara för utomhus lusthus av sluten typ. För öppna lusthus och terrasser är dessa enheter opraktiska - värmen från eldstaden i blåsigt väder kommer inte att förbli.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av färdiga spisar med grill har olika lösningar - de är utomhus, trädgård, med och utan markiser. Du kan också hitta alternativ med skorstenar av olika utföranden, med och utan rör, dyra och budgetmässiga. Men om ägaren har händer och material, kommer det inte att vara svårt att utrusta sin dacha med en vacker och bekväm spis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För tillverkning av en tillfällig grillugn på en tät och plan mark öppen typ kräver följande material:

  • eldfasta (ugn) tegelstenar - 50 st.;
  • grill;
  • en gjutjärnsplåt som mäter 100x70 cm för härdens bas (en tunnväggig, men stark, armerad betongplatta är också lämplig).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för att sätta upp en härd, på marken, höjer vissa specialister 4 kolumner av silikatstenar i form av pelare med en höjd av flera rader, lägger ett gjutjärn eller armerad betongplatta på dem och lägger en ugn på detta ark.

Det är bekvämare att arbeta med en sådan grill - du behöver inte böja dig, tända en eld och kol eller ved kan hållas under själva spisen (mellan pelarna).

För seriösa multifunktionella ugnskomplex kommer följande material att krävas:

  • eldfast tegel för murverk av högtemperaturelement i komplexet (ugnar och närliggande strukturer);
  • bra eldad röd tegelsten för att lägga ut mindre heta element i ugnen;
  • eldstensstenar för att lägga några av enhetens inre delar;
  • armerade betongplattor för ramkonstruktioner, skiljeväggar, hyllor;
  • häll av gjutjärn för ugnen;
  • gjutjärnsgaller;
  • dörrblåsare av stål eller gjutjärn komplett med karmar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ugnslim;
  • blandningar av lera och cement för framställning av murverk;
  • stickningstråd för att lägga ut väggar och skiljeväggar;
  • en uppsättning material för konstruktionen av grunden för komplexet.

En annan ägare kommer att tänka på en sådan inte helt komplett lista över nödvändigt material och bestämmer sig för att köpa en färdig version, som också kommer att behöva pyssla mycket. Men det kommer att bli mindre huvudvärk från de oundvikliga överraskningarna i installationsprocessen med användning av ugnselement, byggnad och förbrukningsmaterial som samlats in på olika platser.

boende

Om det är beslutat att ordna en brazierugn på din webbplats, måste du först och främst tänka på brandsäkerhet - platsen för installationen, oavsett vilken typ av ugn du väljer. Det bör förstås att alla apparater med öppen eld, med en slarvig inställning till dess placering och användningsregler, hotar allvarliga brännskador, stora bränder, vilket leder till skador på människors hälsa (ofta dödlig), omgivande byggnader och natur.

Det är säkrast att placera en viloplats med grill på ett område som ligger på ett betydande avstånd från huvudbyggnaderna (hus, uthus, lokaler med djur och fåglar). Men det här är inte alltid bekvämt, särskilt för en öppen gasspis och de modeller som är under taket, men inte har el, rinnande vatten och andra bekvämligheter i civilisationen.

Bild
Bild

Lusthus med grill kan placeras på samma grund med huset och under samma tak. Men i det här fallet bör du följa alla brandsäkerhetskrav för byggnader och bostadslokaler.

Det rekommenderas inte att placera sådana enheter på följande platser:

  • bredvid lagringsutrymmet för ved, hö, virke och deras avfall;
  • nära torrt gräs, brandfarligt avfall;
  • nära staket och väggar;
  • direkt under träd och hängande grenar.

När du installerar en hopfällbar grill i trädgården eller på gatan måste du ta hänsyn till vindens hastighet och riktning. Rök ska inte gå mot angränsande byggnader och hus, och vid en stillastående utomhusgrill (inklusive i ett lusthus) bör du fråga om den lokala "vindrosen" och bygga en skyddande skärm från sidan av den mest möjliga "vind- blåser". Det finns speciella bärbara sköldar på marknaden, som är den bästa lösningen på problemet med vindriktning.

Bild
Bild

Du måste också ta hand om bekvämligheten med att använda kaminen på den valda platsen på platsen.

Här bör följande problem lösas:

  • ett gratis tillvägagångssätt för enheten från minst två sidor, eftersom det alltid är bekvämare och roligare att laga mat med en assistent;
  • det borde finnas en plats för ett bord och sittplatser i närheten;
  • möjligheten att förse rekreationsområdet med rent vatten och belysning;
  • bekväm passage till platsen från huset.

Du bör också tänka på följande punkter:

  • hur mycket tid ska tillbringas i landet (vilket betyder ständigt eller bara på sommaren) - installationen av kaminen i ett slutet rum eller i ett öppet lusthus beror på detta;
  • hur många personer rekreationsområdet beräknas för;
  • vilken design att välja för grillplatsen och lusthuset.

Varje ägare kommer förmodligen fortfarande att ha många frågor om ämnena i enheten och valet av spisar, men de kan redan lösas i processen att skapa en interiör.

Bild
Bild

Stil och design

Det är bättre att utrusta sommarkökområdet med grill och spis i lanthuset med hänsyn till det redan befintliga naturlandskapet. Även en vacker häck med närliggande träd kan vara en bra utgångspunkt för en elegant sittgrupp.

Utsikten över floden eller dammen tänker också på den ursprungliga planen i samband med den omgivande utsikten . Det viktigaste i arrangemanget är att utformningen av rekreationsområdet ska vara i harmoni med det omgivande landskapet och närma sig stilen med heminredning. Om det inte finns någon husstruktur än så måste planen för grillplatsen utvecklas i samma stil som planen för det framtida huset och angränsande territorier.

Bild
Bild

Under svårare omständigheter, när det varken finns ett hem eller landskapets skönhet, finns det bara en väg ut - att välja stilriktning för platsen och bostadsarrangemang efter eget tycke. Numera är landskapsdesigner av släta, flytande linjer med naturligt trä och sten, liksom jugendstilen med obligatorisk närvaro av smidda element populära.

Bild
Bild

Lusthus kan ha olika former - från runda till polygonala alternativ och grillar - gjutjärn, smidd, tegel eller metall. Det viktigaste är att behålla den valda stilen.

Vackra exempel

Du kan ge exempel på framgångsrika och vackra utomhusgrillugnar installerade på olika platser.

Prefabricerat ugnskomplex under taket på innergården i förortsområdet.

Bild
Bild

Brazier i jugendstil på gatan i en dacha under uppbyggnad.

Bild
Bild

Lantlig stengrill, installerad bredvid huset.

Bild
Bild

En trädgårdsrostare av värmebeständig betong med tillägg av marmorflis.

Bild
Bild

Idéer för att ordna en spis i landet är ibland föranledda av naturen själv - du behöver bara se dessa tips och utveckla din egen fantasi.

Rekommenderad: