Möbeldirektorer: Typer Av Mallar För Att Borra Hål I Möbler För Bekräftelse, Universell Ledare För Excentriska Golv Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Möbeldirektorer: Typer Av Mallar För Att Borra Hål I Möbler För Bekräftelse, Universell Ledare För Excentriska Golv Och Andra Modeller

Video: Möbeldirektorer: Typer Av Mallar För Att Borra Hål I Möbler För Bekräftelse, Universell Ledare För Excentriska Golv Och Andra Modeller
Video: Borra hål för centrumtappar och stötstänger 2024, Maj
Möbeldirektorer: Typer Av Mallar För Att Borra Hål I Möbler För Bekräftelse, Universell Ledare För Excentriska Golv Och Andra Modeller
Möbeldirektorer: Typer Av Mallar För Att Borra Hål I Möbler För Bekräftelse, Universell Ledare För Excentriska Golv Och Andra Modeller
Anonim

Möbelledare är utbredda och fungerar bra. Många är intresserade av hur man väljer en möbelledare och använder den? Nedan kommer vi att prata om en ganska enkel, men mest funktionell enhet som i hög grad underlättar processen att montera möbler. Det låter dig snabbt och med största precision skapa tekniska hål utan föregående märkning. Dessa enheter är oumbärliga vid montering av möbler och andra snickeristrukturer. Med tanke på enhetens enkelhet kan du göra den själv.

Bild
Bild

Beskrivning

Inledningsvis bör det noteras att alla, även de enklaste, möbelledare underlättar arbetet. Hittills sådana armaturer för montering av möbler och andra snickerier används mycket i stor utsträckning . Det är ingen hemlighet att de beskrivna processerna är associerade med märkning för hål, vars tillämpning kräver betydande tidskostnader. Det är också viktigt att tänka på noggrannheten. Detta är viktigast vid borrning av hål för bekräftelse och olika bussningar.

De övervägda mallarna låter dig spara tid och minska arbetsintensiteten i monteringsprocessen för snickeristrukturer. Detta innebär att behovet av flera repetitioner av samma typ av åtgärder elimineras. Faktum är att en jigg är en stång som har hål och ärmar i vissa storlekar. Genom att använda dessa verktyg kan du borra hål av en viss storlek med ett tydligt avstånd mellan dem. Att använda sådana mallar har följande tydliga fördelar:

  • maximal borrhastighet;
  • förenkling av hela processen;
  • extrem noggrannhet i arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att några av de beskrivna produkterna är utformade för att förenkla borrning av hål under montering av strukturer, medan andra underlättar märkning. Med tanke på detta ögonblick är ledarna indelade i borrning och märkning. Idag presenteras ett ganska brett utbud av sådana enheter i motsvarande marknadssegment.

När man monterar möbler använder hantverkare olika ledare, som kan vara ark eller ställ . De senare används som regel vid arbete med element som är längre än 1 meter. Arkmodeller är den bästa lösningen för märkning av små element. Förresten, du kan också hitta kombinerade alternativ till försäljning.

Ledare är gjorda av olika material, vars lista innehåller metall, trä, plast, samt spånskiva, fiberplattor etc . Det är viktigt att ta hänsyn till förekomsten av vissa standarder. Så, hålen i mallen ligger från produktens kant högst 8 mm, och avståndet mellan dem bör vara från 32 mm.

Bild
Bild

Ett viktigt strukturellt element i ledaren är dess stöd, som ansvarar för styv fixering av enheten . Sådana stöd kan vara platta, sfäriska eller hackade. Valet av specifika modeller beror direkt på egenskaperna hos driftförhållandena.

Det är värt att överväga det i en industriell miljö används professionella ledare vid tillverkning av möbler och andra snickeristrukturer . En av deras särdrag är närvaron av en hel arsenal av ytterligare enheter som kraftigt förenklar och maximerar arbetets hastighet. I sådana fall spelar instrumentets värde som regel ingen nyckelroll. Situationen är annorlunda med små verkstäder och privata handlare som specialiserat sig på tillverkning av möbler. För dem är den ekonomiska sidan av frågan när man köper utrustning i spetsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna ledare och mallar kan skilja sig väsentligt från varandra. Och det är inte bara att några av dem är metall, medan andra är av trä eller plast. Detta avser också produkternas designfunktioner och funktionalitet. Med hänsyn till sådana parametrar utmärks följande alternativ:

  • overheadmallar;
  • roterande ledare;
  • lutningsanordningar;
  • universella modeller.

Bland annat används högspecialiserade enheter också i stor utsträckning i modern möbelproduktion. Vi pratar om pluggmönster och modeller avsedda för märkning och borrning av hål, till exempel för euroskruvar och bekräftelser, eller för att installera icke-standardiserade handtag, samt excentriska band.

Bild
Bild

En annan viktig faktor för klassificering av ledare är hur de fixeras. Med hänsyn till detta ögonblick är enheterna indelade i två typer - fast och glidande. Det bör noteras att de förra, å ena sidan, är enkla att använda, men samtidigt begränsar befälhavarens åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet

Det bör noteras att många experter anser att denna typ av multifunktionella snickeriverktyg är det bästa alternativet för att borra släta ytor. Under drift appliceras mallen på delarna för borrning av hål . I detta fall bör det hållas stadigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snurra

Dessa enheter har en yta som kan flyttas upp och ner. Med detta precisionsverktyg kan du borra hål med maximal noggrannhet i konstruktionselement med en axel i vinkel. Oftast blir sådana ledare oumbärliga när man arbetar med delar som har en komplex konfiguration.

Bild
Bild

Universell

Enheter i denna kategori, inklusive slutmodeller, kan anpassas. Baserat på namnet på typen kan vi dra slutsatsen om deras omfattning. De används lika framgångsrikt för att skapa produkter både i små verkstäder och i produktionsbutiker.

Bild
Bild

Lutning

Mallar och ledare som tillhör tippkategorin har ett antal designfunktioner som avgör tillämpningsområdet. Vanligtvis, sådana anordningar används i situationer där det är nödvändigt att utföra operationer med delar placerade i flera plan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Nu på nätverket kan du enkelt hitta detaljerade recensioner av ledare och mallar gjorda i Italien, Tyskland och naturligtvis Ryssland. Parallellt publicerar och uppdaterar specialiserade resurser nuvarande betyg för de mest populära modellerna . I enlighet med många recensioner är vissa enheter eftertraktade i dag.

Bild
Bild

Assistent - ett helt system av enheter för exakt och snabb märkning, som tillhör kategorin ett professionellt verktyg. Det är värt att notera att det utvecklades med fokus på produktion av skåpmöbler baserat på ett 32 mm monteringssystem. Det senare är relevant för alla typer av europeiska tillbehör. Det är viktigt att komma ihåg att när du beställer kan köparen själv välja fullständigheten. Ledare och assistentmallar är utformade för markering och borrning av hål för bekräftelse, lyftare, handtag, gångjärn, pluggar, kul- och rullstyrningar och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubel -Profi - möbelmall producerad av det tyska företaget KWD. Jiggen används för markering och borrning av hål med en diameter på 3-12 mm. Det är också en funktionell och prisvärd enhet som förhindrar att borren eller skäraren glider på släta (hala) ytor. Jiggen kompletteras med ytterligare element i form av linjal, klämmor och annat. Trots enkelheten kännetecknas denna modell av tillförlitlighet och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kondor - en möbelledare för inhemsk produktion, som skiljer sig från många konkurrenter i sin relativt låga kostnad och mångsidighet. Mallkitet innehåller en uppsättning bussningar och ett positioneringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid analys av publicerade recensioner av olika modeller av moderna ledare och mallar bör man uppmärksamma egenskaperna hos professionella enheter. Naturligtvis är de dyrare än de enklaste enheterna, men de är multifunktionella. Sådana ledare är också utrustade med hela uppsättningar av ytterligare element.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Hittills saknar marknaden för konstruktionsverktyg (både inhemsk och professionell) inte förslag från tillverkare av ledare av olika modifieringar. Å ena sidan, med ett brett sortiment kan du välja den mest lämpliga mallmodellen i varje fall. Å andra sidan, om de inte har tillräckligt med erfarenhet kan en sådan sort lätt bli förvirrad. Först och främst, när du väljer en enhet för märkning och borrning, är det nödvändigt att ta hänsyn till de uppgifter som den kommer att utföra.

Med hänsyn till särdragen hos det beskrivna verktyget i urvalsfasen är det värt att uppmärksamma dess funktionalitet. En lika viktig punkt i detta fall kommer att vara listan över ytterligare enheter som ingår i jigssatsen:

  • härskare;
  • utbytbara bussningar;
  • klämmor i form av clips.
Bild
Bild

Alla sådana element förenklar användningen av själva ledaren såväl som monteringsprocessen för snickeristrukturer i allmänhet

Särskilt anmärkningsvärt är det material som mallen är tillverkad av . Moderna ledare av hög kvalitet är gjorda av hållbart trä och oftast av rostfritt stål, som kännetecknas av den längsta livslängden. Men det finns också enheter tillverkade av plast och glas till försäljning.

Naturligtvis, när du väljer en specifik modell bör du fokusera på kvaliteten på utförandet, det vill säga ägna lämplig uppmärksamhet åt inspektionen av produkten . En viktig punkt är verktygstillverkaren. Kända företag riskerar inte riskera sitt rykte genom att släppa produkter av låg kvalitet på marknaden.

Bild
Bild

Hur man använder?

Som praktiken visar kommer användningen av modern utrustning och verktyg, inklusive naturligtvis ledare och mallar för märkning och borrning, att göra det möjligt att etablera möbelproduktion på kortast möjliga tid. Och det kommer att vara möjligt även med minimal kunskap och färdigheter. Användningen av de beskrivna enheterna eliminerar behovet av att utföra komplexa beräkningar och markeringar som kräver vissa kvalifikationer . Det viktigaste är att veta hur man använder ledaren korrekt.

En av de främsta fördelarna med att använda mallar är att det inte finns någon risk för att borrmaskinen eller fräsen kommer in i fel vinkel . Jiggen ger inte bara önskad positionering av verktyget när du kommer in i arbetsstycket, utan också dess stabilisering under borrning. För att göra detta är det nödvändigt att fixa själva enheten så säkert som möjligt.

Bild
Bild

Jiggen kommer att vara oumbärlig i situationer där du behöver göra ett hål i en viss vinkel. Detta är mest relevant för konstruktionselement av spånskiva eller MDF. Det är viktigt att ta hänsyn till att i sådana fall används speciella justerbara ledare.

Som redan nämnts, Korrekt placering och fast fastsättning av mallen på snickeriets delar är en garanti för högkvalitativ prestanda med maximal noggrannhet . Ofta använder erfarna hantverkare klämmor som extra klämmor. Nu kan sådana fästelement köpas färdiga eller tillverkade på egen hand.

Förutom klämmor kan fjäderstopp användas som mer än effektivt pressar jiggen mot ytan som ska bearbetas .… Detta gör att du kan göra exakta markeringar och borra hål direkt. I vissa fall, i avsaknad av klämmor i setet av jiggen och tillgång till listade enheter, används vanliga självgängande skruvar för fixering. Under driften av de övervägda enheterna rekommenderas det också starkt att ta hänsyn till egenskaperna hos de material som du måste arbeta med.

Rekommenderad: