Stencils För Väggar För Målning (72 Bilder): Stora Mallar För Att Måla Tapeter, Applicera Färg På Tak Och Golv

Innehållsförteckning:

Video: Stencils För Väggar För Målning (72 Bilder): Stora Mallar För Att Måla Tapeter, Applicera Färg På Tak Och Golv

Video: Stencils För Väggar För Målning (72 Bilder): Stora Mallar För Att Måla Tapeter, Applicera Färg På Tak Och Golv
Video: С крышкой для стола, творческий стиль для создания роскошных стен 🏠🤩 2024, April
Stencils För Väggar För Målning (72 Bilder): Stora Mallar För Att Måla Tapeter, Applicera Färg På Tak Och Golv
Stencils För Väggar För Målning (72 Bilder): Stora Mallar För Att Måla Tapeter, Applicera Färg På Tak Och Golv
Anonim

Under lång tid dekorerades huset med teckningar, som oftast fanns på väggarna. Väggmålning livar upp interiören, skapar mys i huset, betonar individualitet, oavsett om mönstret är enkelt eller komplext. Hittills används en mängd olika stenciler för att rita ett mönster, som har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

En stencil är i huvudsak en mall på vilken ett mönster skärs ut, överförs till en förberedd yta för målning.

Genom att applicera mallen på ytan kan du dekorera inte bara väggen, utan också vilket annat plan som helst.

En vacker ritning kan fås på en spegel, appliceras på möbler, dekorera golvytan och använda den för att dekorera dörrens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare användningen av en stencil kan du visuellt justera utrymmet i alla rum, maskera brister eller betona fördelar. Genom att arbeta med mallar kan du uppnå fantastiska designändringar utan några speciella färdigheter, eftersom applicering av färg på ytan inte bara är lätt utan också väldigt roligt. Färgmallar är ett utmärkt tillfälle för alla att känna sig som en designer.

Oftast används stenciler för att dekorera väggar för målning. Själva mönstret skiljer sig alltid i färg från huvudytan. För en allmän ritning kan en eller flera schabloner användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av material

Idag finns det en mängd olika material som används för att göra stenciler.

De är, beroende på styrkan, indelade i engångstyper och återanvändbara typer:

  • Engångsmallar är gjorda av material med en struktur som tål en enda exponering för färg. Efter att ha överfört mönstret till ytan kastas de bort.
  • Återanvändbara schabloner är gjorda av material som tål upprepad exponering för kemiska komponenter, och de är också resistenta mot repor från de verktyg som används.
Bild
Bild

PVC eller polyvinylklorid för mallar tillverkas i olika densiteter och färger. Vinylmallar är engångsstensiler. De har en plan yta, där det finns en självhäftande bas på baksidan, vilket gör att du kan fixa mallen ordentligt på ritningsstället.

Men du måste öva för att förvärva färdigheten, utan det blir svårt att översätta mönstret utan att smeta ut det. Och under processen måste du rengöra stencilytan från färg för att inte fläcka den intilliggande ytan.

För att applicera volymetriska mönster används polyvinylklorid, som har en tjocklek på flera millimeter. I stället för färg används gips som ett ämne som fyller alla hål i stencilen, som tas bort först efter fullständig torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engångstyper av mallar kan tillverkas av kartong, bakplåtspapper, folie, maskeringstejp. Alla dessa material har inte tillräcklig densitet och motståndskraft mot fukt och andra komponenter i färg eller puts.

Återanvändbara mallar är gjorda av plast och akryl. De är hållbara och resistenta, de är inte rädda för fukt eller andra komponenter som utgör färgämnena.

Bild
Bild

Typer av ritningar

För ytdekoration kan mönster av olika stil och riktning användas, för vilka olika metoder används.

Det enklaste alternativet inkluderar ritningar med endast en färg. En mall med ett mönster utskuret i den appliceras på ytan och målas över i den valda tonen. Ibland är det tillåtet att använda en lutning när det är en smidig övergång från en ljusare ton till en mörkare i bilden. För enkla alternativ är användning av andra färger oacceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det komplexa alternativet innehåller mönster där flera färger används. Flerfärgsteckning görs med flera förmarkerade mallar. För att ritningen ska se bra ut och dess fragment sammanfaller måste du korrekt kombinera alla markerade platser.

Därför är denna metod endast lämplig för dem som har stor erfarenhet av stenciler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland behöver en ritning som överförs till ytan inte målas över. Sådana mallar har inte utskurna delar inuti formuläret, de har bara en kontur. De kallas också anti-stenciler eller omvända mallar. När du applicerar en mall på en yta målas utrymmet runt den över. Efter att ha tagit bort schablonen förblir dess kontur på ytan, som har en basfärg.

Volymetriska ritningar gjorda med kitt och belagda med färg eller lack efter fullständig torkning gör att du kan uppnå en 3D -effekt. För att slutföra sådana mönster krävs stor skicklighet och noggrant utförande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder kan relateras till olika ämnen. De väljs utifrån sin egen smak och syftet med rummet.

Det finns flera riktningar som mönster och mönster är indelade i:

Den geometriska riktningen innehåller mallar med cirklar, fyrkanter, trianglar och bilder med penseldrag

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trenden "Damaskus" är känd för sina ritningar, som visar alla typer av smidda produkter eller mönster som består av vassa spetsar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växt- och djurämnen är de mest omfattande. Träd, buskar, blommor, olika typer av djur kan fungera som bilder. Dessutom kan enskilda fragment av växtvärlden användas i mallar: blomknopp, trädblad, gren

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnens regi innehåller mallar med bilden av seriefigurer, anime -karaktärer samt fantastiska bilder av naturen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trottoarkanterna kännetecknas av bilden av olika inre element, nämligen: hörn, kolumner samt mallar som låter dig dekorera ramar med skär

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en mosaikriktning, där mönstret ser ut som en mosaik

Bild
Bild

Semester mallar skildrar en mängd olika speciella tillfällen. Det kan vara en bröllopsdag och nyår, och 8 mars och 23 februari, liksom andra festliga evenemang

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Som regel beror valet av en eller annan stencil på den typ av rum som planeras att inredas och på platsen för ytan som ska dekoreras. Men det finns också en allmän uppsättning regler som måste följas när man väljer en mall med ett specifikt mönster.

När du väljer en bild måste du inte bara ta hänsyn till rummets allmänna stil, utan även möbler som kommer att finnas där, liksom tillbehör som kompletterar stilen.

För att inte överbelasta den valda ytan är det bättre att välja mönster med ett litet antal linjer. Lakonism är nyckeln till god smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en stencil måste du tydligt veta vilken yta den är avsedd för. Nästan alla typer av mallar är lämpliga för väggar för målning. För tapeter är återanvändbara mallar lämpliga, vars mönster bara kan översättas med färg. Volymetriska typer av mönster, bestående av kitt, kommer inte att fastna på en sådan yta, de är endast avsedda för ytor som ska målas.

För golvet, liksom för väggar med tapeter, är det bättre att fokusera på stenciler för målning. Men i det här fallet kan du använda inte bara återanvändbara alternativ, utan mallar som är utformade för engångsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumstypen spelar roll när du väljer ett mönster för en stencil. För köket väljs oftast bilder med föremål relaterade till växtvärlden.

Frukt, grönsaker, blommor och alla slags landskap passar bra in i det här rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum skulle en teckning med ett barns tema eller en bild av djur vara en utmärkt lösning. De är perfekta för att dekorera väggar, tak och golv. Och badrummet är bättre inrett i ett marint tema.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrum och sovrum väljs mönstret efter rummets interiör, med hjälp av zonmetoden eller dekorering av hela ytan.

Vardagsrummets design är en ansvarsfull verksamhet, så ritningen måste vara perfekt matchad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hallen har som regel en eller flera speglar, så att du kan applicera ett mönster med en stencil inte bara på väggar utan också på en spegelyta och även använda möbelytan. Det viktigaste är att slå den tänkta kompositionen korrekt och inte blanda mönster av olika stilar i ett utrymme.

Bild
Bild

Den pompösa och lyxiga art deco -stilen kräver ett speciellt tillvägagångssätt, och därför passar mallar med geometriska ornament och figurer som är små i storlek bäst. Stencils med monumentala bilder kan också användas, men de används inte så ofta.

För den antika stilen är bilder från det antika Grekland bäst lämpade, vilket ger sofistikering och mystik åt detta rum. Det är vanligt att avbilda pelare, statyer och vaser på väggarna nära entrédörrarna. För att markera ett visst område i rummet används bilder av gamla gudar eller mytologins hjältar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna stilen dikterar sina egna regler. I det här fallet är stenciler med bilden av geometriska former lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en stencil för väggar, tak eller golv måste du bestämma vilken som är bättre: köp en färdig eller gör den själv.

En industriellt producerad mall har tydliga linjer, eftersom den är gjord på professionell utrustning. För att självständigt göra en stencil måste du anstränga dig mycket, dessutom finns det en möjlighet att konturerna i en sådan mall kommer att ha ojämna kanter. En självtillverkad mall kostar dock mindre än en färdig version. Det slutliga valet vilar alltid på ägaren av lokalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på en mall gjord på ett industriellt sätt, måste du vara uppmärksam på några av nyanserna:

  • Först och främst är detta priset på schablonen. Det beror på många faktorer. Ju mer komplext mönstret är, desto högre blir kostnaden för mallen. Stora och komplexa ritningar av kända märken kostar över 500 rubel.
  • När du köper bör du noggrant titta på schablonerna för att inte förväxla dem med klistermärken avsedda för väggar. Dessa element, med vilka väggar är dekorerade, har många likheter.
  • Den valda mallen måste noggrant undersökas: som regel i ett högkvalitativt prov avsett för upprepad användning är små hoppare ordentligt anslutna till basen och själva schablonen har inga knäckar.
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Tidigare användes en mängd olika enheter för att översätta en ritning genom en mall. Färgen applicerades med linnepåsar, bitar av potatis, havssvampar och även med små pinnar, i vars ändar bomull eller bitar av ull lindades. Men idag har verktygen som används för att applicera färg ett annat utseende, och de är mycket mer praktiska att använda. Alla typer av borstar, svampar, rullar och till och med sprutor finns i ett stort sortiment.

Bild
Bild

En pensel används oftast för att applicera färg. Stencilborsten har en rundad form och en tät struktur. Borsten trimmas till samma längd. Dessa designfunktioner möjliggör droppfri färgapplicering. Borstar med styva borst är nödvändiga för att applicera basen, medan de med mjuka borstar används för nyansering.

Penslarnas storlek spelar också roll: stora exemplar används för att måla bakgrunden och viktiga detaljer, och små används för att rita subtila element i mönstret.

Skumsvampar gör att du kan applicera färg tunt och jämnt. De används oftast för att skapa ett baslager eller när man arbetar med stora detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För nybörjare kommer en stencilrulle, som har en speciell gummibas med konvexa mönsterdetaljer, att vara ett utmärkt verktyg. Det är lätt att arbeta med det, färgen appliceras i ett tunt lager utan fläckar. Ritningarna kommer att ha ett enhetligt utseende, utan halvtoner och övergångar, men de kommer att se väldigt snygga ut.

Bild
Bild

Sprutor eller aerosolburkar används ofta för stenciling. De är lätta att använda, men det är värt att hålla ett öga på lagrets jämna fördelning. Dessutom måste sprayhuvudet ofta rengöras då och då, eftersom det kan bli igensatt av färg.

Bild
Bild

Användande

För att överföra ritningen till ytan, förutom verktyg och en mall, måste du köpa färg. Nästan alla typer av färger är lämpliga för denna process. Akryl, olja, vattenbaserade och andra typer har både fördelar och vissa nackdelar. Och för att ta reda på vilken färg som är bättre att köpa måste du överväga varje typ i detalj.

Den otvivelaktiga ledaren bland alla analoger är akrylfärg, som har många fördelar. Det är mycket bekvämt att arbeta med akrylfärg; om ett lager felaktigt appliceras kan det tas bort med en vanlig svamp doppad i vatten. Därför är det bäst för nybörjare att använda just denna typ av färg. Dessutom är det giftfritt; under arbetet behöver du inte använda skyddsutrustning för luftvägarna.

Det är också värt att notera att om det krävs olika färger eller nyanser för att måla ytan, behöver du inte köpa många färger, det är tillräckligt att köpa ett färgschema eller blanda färger för att få önskad nyans.

Bild
Bild

Ritningar som överförs till ytan med denna färg förblir i gott skick under ganska lång tid. Färgen tolererar perfekt temperaturförändringar, är resistent mot ultravioletta strålar. Mönstret kännetecknas av en plan yta och ljusstyrkan hos de valda färgerna under lång tid. Dessutom kan du använda akrylfärg på vilken yta som helst.

Oljefärg används också ofta för stencillermönster. Men det är värt att komma ihåg det när du arbetar med det måste du förbereda ytan väl och använda skyddsutrustning, eftersom det är giftigt . Det är något svårare att arbeta med det än med akrylfärg, men det lägger sig lika bra. Med dess hjälp kan du skapa smidiga övergångar på mönstret, och själva mönstret förblir ljust och mättat ganska länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha valt en stencil och färg kan du börja arbeta och observera en viss sekvens av åtgärder.

Efter noggrann förberedelse av ytan måste du fästa mallen och kontrollera platsens täthet och jämnhet. Efter att ha fixerat schablonen i önskat läge, applicera färg med en pensel, rulle eller applikator. Du måste agera så noggrant som möjligt så att lagret är jämnt . Sedan bör du vänta en stund, det applicerade lagret ska torka ut, först efter det kan du ta bort stencilen.

Återanvändningsstencilen är tvättbar och stencilen för engångsbruk kastas. Om det finns ojämna kanter i arbetet kan du korrigera dem med en pensel.

Bild
Bild

Interiör alternativ

Det finns många sätt att använda inomhusmallar. I vissa fall ersätter de perfekt tapeter, mönstret går över hela ytan på väggarna och består av upprepande element, eller på ytan visar de individuella mönster som är förbundna med mening.

Bild
Bild

Ibland upptar ritningen inte hela ytan helt, utan ligger bara på en viss plats. En bra plats kan kallas ett mönster nära en strömbrytare eller uttag, eftersom dessa områden är mer utsatta för förorening än andra, och därför döljer det applicerade mönstret spår väl. Mönstret nära sängens huvud i sovrummet, nära bordet i köket eller på väggen nära soffan i vardagsrummet ser också bra ut och markerar därmed relaxavdelningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen ser original ut, har sitt ursprung på en vägg eller ett tak och smidigt övergår till andra ytor. Det viktigaste är att hitta rätt mall, samt korrekt beräkna platsen för bilden.

Rekommenderad: