Ledare För Bekräftelser: Typer Av Mallar För Bekräftelser, Användning Av Enheter För Att Borra Hål För Euroskruvar

Innehållsförteckning:

Video: Ledare För Bekräftelser: Typer Av Mallar För Bekräftelser, Användning Av Enheter För Att Borra Hål För Euroskruvar

Video: Ledare För Bekräftelser: Typer Av Mallar För Bekräftelser, Användning Av Enheter För Att Borra Hål För Euroskruvar
Video: Borra hål och centrumtappa 2024, Maj
Ledare För Bekräftelser: Typer Av Mallar För Bekräftelser, Användning Av Enheter För Att Borra Hål För Euroskruvar
Ledare För Bekräftelser: Typer Av Mallar För Bekräftelser, Användning Av Enheter För Att Borra Hål För Euroskruvar
Anonim

Beskrivning

Den vanligaste typen av fästelement för installation av element av modulära möbler av spånskiva, MDF och andra träbaserade material anses vara bekräftelser (euroskruvar, euroskruvar). Dessa fästelement innefattar preliminär borrning av 2 hål med olika diametrar: ett blindhål från slutet av ett anslutet element för euroskruvgängan och ett genomgående hål i ytan (planet) på ett annat element. Det är nästan omöjligt att göra detta med en konventionell borr, eftersom hålet går sönder och det är sällan möjligt att skapa en rätt vinkel. I detta avseende är det för sådant arbete nödvändigt att ha en verktygslåda som kallas konduktör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att jiggen är en vanlig mall med hål med önskad diameter.

Enhetens arbetsdel är en rektangulär stång av slitstarkt material med hål placerade i enlighet med de markeringar som krävs.

För bekvämlighet kan den utrustas med en regulator och en låsanordning

Bild
Bild

Jiggen garanterar den nödvändiga riktningen för skärverktyget i rät vinkel mot ytan, vilket förhindrar risken för rörelse i sidled. Detta är särskilt viktigt när du arbetar med smala komponentdelar i skåpmöbler, till exempel ändytorna på dörrar eller väggar . Utan denna anordning är det ganska svårt att bibehålla den önskade vinkeln, vilket kan leda till en defekt, eftersom ibland en liten avvikelse i fästhålets riktning kan göra det omöjligt att montera enskilda delar till en integrerad struktur.

Bild
Bild

Enheterna har följande fördelar:

  • tack vare dem är det möjligt att få exakta hål för tillsatser för bekräftelser (euroskruvar);
  • verktygssatsen behöver inte markeras för en borr;
  • någon möbel kommer att monteras mycket snabbare;
  • du kan göra ett visst antal hål utan föregående märkning.
Bild
Bild

Ansökningar

Det måste sägas att användningen av en jigg för hål praktiseras nästan överallt där det finns ett behov av att ständigt borra hål. Dessa områden kan innehålla följande.

Möbeltillverkning . De används både vid tillverkning och vid montering av möbler, när det är nödvändigt att göra hål i parningselementen för installation av fästelement. I sådana avsnitt används ofta en jigg för spikar eller en jigg för bekräftelser (euroskruvar), utan vilken det är omöjligt att producera högkvalitativa monteringsuttag för fästelement. Till exempel förenklar en U-formad jigg för bekräftelser med stopp borrhål för euroskruvar och underlättar montering av skåp och nattduksbord. Ett sådant verktyg är extremt nödvändigt när du behöver borra hål (inklusive i vinkel) i tunna spånskivor eller MDF.

Bild
Bild

Med hjälp av en jigg går det snabbt och enkelt att montera möbler. Även en enkel anordning som en stång med betoning förenklar förfarandet för att göra hål av samma typ kraftigt.

Möbeltillverkning är inte den enda industrin där man gör håltillbehör.

De används ofta för att göra hål i rör och andra cylindriska arbetsstycken.

Byggnad . När man utför bygg- och installationsarbete är det ofta nödvändigt att borra väggar, skapa tekniska hål i byggnadskonstruktioner, till exempel vid installation av sandwichpaneler, borrör och andra ytor. Detta är mycket svårt att genomföra utan ledare, och att korrigera efterföljande fel tar mycket tid. Med hjälp av jiggar kommer alla borrade hål att ha rätt konfiguration och befinna sig vid önskad lutning.

Bild
Bild

Maskinteknik . Det är också ganska svårt att arbeta utan ledare här, eftersom alla ämnen och produkter är föremål för standardisering, med andra ord måste de alla ha samma storlek, ha samma arrangemang av vissa element, inklusive hål.

Bild
Bild

Serie- och massproduktion . Användningen beror på att det för en liten sats produkter inte är meningsfullt att göra en separat enhet som måste installeras och justeras separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stämpling innebär också standardisering av vissa element . Konduktörer underlättar uppgifter i denna fråga. Det råder ingen tvekan om att alla borrade hål inte kommer att skilja sig åt på något sätt i storlek och lutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gen . I vardagen är det ofta nödvändigt att fixa något - detta kan vara skapandet av hål i väggarna, olika föremål och så vidare, där hög noggrannhet krävs.

Bild
Bild

Vad är dem?

Det bör noteras att dessa enheter används inte bara för att göra hål, utan också när fräsning, svarvning och skärning utförs.

Genom funktionalitet och design är ledarna indelade i flera sorter

Över huvudet . Dessa är de vanligaste lättviktsarmaturerna. De installeras på den förberedande delen eller ytan som ska behandlas, fästs på den med specialklämmor eller hålls för hand. En sådan anordning är tillämplig för borrning av plana delar, till exempel spånskivor och MDF -ark. På grund av användningen av jiggen kommer hålen ut mycket exakt och snyggt.

Bild
Bild

Snurra . Dessa jiggar är utmärkta för borrning av rundade eller cylindriska ytor. Med hjälp av sådana anordningar blir det möjligt att borra inte bara vinkelräta hål utan också att göra dem i olika vinklar, eftersom de roterande strukturerna är utrustade med specialbussningar, vilket gör det möjligt att installera enheten vid olika lutningsaxlar.

Bild
Bild

Universell . Ledare med denna design är lämpliga för de flesta typer av arbete (med undantag för högspecialiserade) och är mycket efterfrågade i medelstora industrier, där snabb anpassning till den tillgängliga ytan är avgörande. De är också populära i vardagen när det är nödvändigt att arbeta med en mängd olika material och ytor.

Bild
Bild

Lutning . När det gäller funktionalitet är de något universella. De behövs när du måste göra hål i olika plan eller i en sluttning. Detta är mycket praktiskt för att utföra reparations- och byggnadsarbeten när det är nödvändigt att göra ett hål i väggarna utan mycket tid och i en specifik vinkel.

Bild
Bild

Glidande . Denna typ av ledare innebär inte fixering på ytan där du vill göra ett hål. De behöver helt enkelt hållas med handen (vilket ofta inte är särskilt bekvämt).

Bild
Bild

Fäst . Till skillnad från den tidigare typen är de fast fixerade till det område där de ska appliceras. Trots att det är bekvämare att arbeta, begränsar denna typ av enhet handlingsfriheten.

Bild
Bild

Användningstips

Som vi vet är det enklaste sättet att förbereda säten för konfirmationer att utföra märkning med en handhållen elektrisk borr. Denna metod har två nackdelar: låg noggrannhet och arbetshastighet.

Det enklaste steget till en betydande ökning av dessa parametrar är användningen av jiggar - specialiserade enheter som korrekt ställer in borrens position på den del som bearbetas.

Tänk på sekvensen för att göra hål i arbetsstycken med en jigg:

vi etablerar borrplatsen

vi fäster en ledare till den

vi fixar enheten med en bekväm metod

installera ärmar i hålen

vi borrar på önskade platser

Bild
Bild

Och ett litet råd till.

… För att minimera mängden damm som genereras vid användning av jiggen kan dess design kompletteras med en halv plastflaska.

En sådan enkel anordning kan också fungera som en behållare i vilken flisen som uppstår under borrningen kommer att samlas upp.

Rekommenderad: