Ledare För Borrning Av Hål För Pluggar: Typer Av Ledare För Möbelpluggar, Användningsområden

Innehållsförteckning:

Video: Ledare För Borrning Av Hål För Pluggar: Typer Av Ledare För Möbelpluggar, Användningsområden

Video: Ledare För Borrning Av Hål För Pluggar: Typer Av Ledare För Möbelpluggar, Användningsområden
Video: Karismatiska Ledare 2024, Maj
Ledare För Borrning Av Hål För Pluggar: Typer Av Ledare För Möbelpluggar, Användningsområden
Ledare För Borrning Av Hål För Pluggar: Typer Av Ledare För Möbelpluggar, Användningsområden
Anonim

Att göra exakta hål i olika material, särskilt ömtåliga sådana, som trä, utgör en viss utmaning. Men för detta finns en så användbar produkt som pluggjusterare … Denna nödvändiga del kan köpas eller göras själv.

Särdrag

Jigg för att borra plugghål - en anordning som faktiskt är en mall som är nödvändig för att rikta in borren i mitten och dess enkla arbete när man skapar hål i olika material.

Men det speciella med sådana strukturer är att de inte bara centrerar borrslaget, utan också säkerställer dess strikt raka väg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaderna och fördelarna med olika modeller beror i regel på typen av mall, men dessa enheter har också gemensamma positiva aspekter:

  • enheten kan användas för perforering, utformad i en vinkel och vinkelrätt;
  • detta är ett garanterat sätt för den mest exakta borrningen jämfört med konventionella mätningar och skisser, eftersom delen inte tillåter avvikelser;
  • möjligheten att använda för liten och djup penetration i materialets tjocklek;
  • ledare av hög kvalitet underlättar montering, så du behöver inte använda mer komplexa mekanismer;
  • arbete med en borr accelereras märkbart, eftersom det är möjligt att skapa flera hål samtidigt.

Olika typer av mallar är gjorda av olika material: akryl, plexiglas, moderna sorter av höghållfast plast. Var och en av dessa kategorier har sina egna fördelar:

  • plastprodukter har en låg specifik vikt, så de är lättare att hantera;
  • metall, i synnerhet stål, på grund av deras höga densitet och hållfasthet, är mindre känsliga för slitage och mekanisk belastning, vilket gör dem mer hållbara i drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Ledare anses särskilt efterfrågade, med hjälp av vilka möbler är gjorda .… När du skapar något föremål för en stark fixering av möbelskivor och paneler är det mycket viktigt att komma in i delen i rätt vinkel, och ledarna hjälper till att säkerställa denna noggrannhet. Varje modern möbeltillverkningsindustri är inte komplett utan ytterligare högprecisionsborrutrustning, eftersom trä, MDF, spånskiva och andra typer av produkter kan skadas under borrning. Jiggen för möbelpluggar gör att du kan uppnå borrpostens rakhet och eliminerar defekter.

Vanliga användningsfall:

  • installation av strukturer med obligatorisk perforering för fästelement och beslag - i dessa fall är bekräftelsen och ledaren för pluggarna relevanta;
  • borrning i en viss vinkel, när arbetet utförs med tunna ark och paneler av sådan ytbehandling, möbelmaterial som spånskiva och finfördelningskort av träfibrer;
  • enheten är efterfrågad i serieproduktion av möbler - användningen av mallar påskyndar och förenklar produktionen av hål, oavsett plats och storlek på delen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske verkar det för någon som pluggar, dessa insättbara trådlösa taggar eller stavar är föråldrade fästelement, men de anses fortfarande vara de mest pålitliga fixatorerna vid tillverkning av olika möbelstrukturer. Förutom att användas vid tillverkning av möbelprodukter används ledare i andra branscher, dessutom är det möjligt med perforering med hjälp av denna viktiga del även i rör med en minsta innerdiameter. Användarvänlighet och mångsidighet gör att dessa användbara enheter kan användas inom följande områden:

  • byggindustrin - många konstruktioner kräver exakta hål för pålitlig fastsättning;
  • området för att skapa olika kommunikationssystem för offentligt och hemmabruk, främst för installation av rörledningar för olika ändamål;
  • maskinbyggande sfär - här används ledare för arbetsstycken av material av alla möjliga dimensioner.

Borrmallar är av olika storlekar, enkla och komplexa . I vissa fall är det bättre att köpa färdiga modeller, men det är också möjligt att göra enkla ändringar med egna händer. Detta är ganska motiverat när den erforderliga ledaren har ett högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Klassificeringen av ledare ger flera typer av verktyg för olika ändamål. Därför måste du välja vissa delar utifrån de syften för vilka de köps.

Rotary mall - en typ av jigg, utrustad med speciella bussningar, tack vare vilka du kan borra hål på cylindriska och rundade ytor. I detta fall kan borraxeln inta valfri position: vertikal, horisontell och i vilken lutningsvinkel som helst.

Bild
Bild

Overhead strips , används främst för perforering av spånskivor och MDF -skivor, de kallas också möbelledare. En egenskap hos produkten är att fästa på arbetsstycket genom att placera det på dess yta och fixera det med klämmor.

Dessa enheter gör att du kan göra exakta och snygga plugghål.

Bild
Bild

De anses inte alltför praktiska att arbeta med glidstenciler , som befälhavaren tvingas hålla med handen under borrningen - deras fästelement tillhandahålls inte.

Bild
Bild

Fästa delar - en annan typ av ledare, de kan fixeras på ett vertikalt plan, men bara på den plats där spindeln är utrustad med en mekanism för säkring, som i viss utsträckning begränsar befälhavarens kapacitet under arbetsprocessen.

Bild
Bild

Separat produktkategori - en universell jigg för borrning, snabbt anpassningsbar till olika typer av ytor, vilket förklarar dess speciella efterfrågan inom olika produktionsområden och för hushållsarbete. Dessa mallar är lämpliga för både att centrera ett rakt borrslag och gå det längs en lutande bana.

Bild
Bild

Således har alla typer av ledare olika funktioner och användningsgrad.

Inom möbelproduktion de vanligaste mallarna för vinkelrät borrning medan för ett arbetsstycke med en sfärisk, cylindrisk och rundad form, bearbetas ytorna bättre med hjälp av delar roterande eller universell typ . Men det finns enheter som kännetecknas av den nödvändiga styvheten och fixeras med en klämma, genom vilken hög precision perforering kan utföras även på en ojämn bas.

Rekommenderad: