Glid Geringssåg: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna. Hur Väljer Man Ett Kombinerat Och Professionellt Tvärsnitt Med En Broach?

Innehållsförteckning:

Video: Glid Geringssåg: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna. Hur Väljer Man Ett Kombinerat Och Professionellt Tvärsnitt Med En Broach?

Video: Glid Geringssåg: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna. Hur Väljer Man Ett Kombinerat Och Professionellt Tvärsnitt Med En Broach?
Video: Betyg och bedömning på Ljungenskolan 2024, Maj
Glid Geringssåg: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna. Hur Väljer Man Ett Kombinerat Och Professionellt Tvärsnitt Med En Broach?
Glid Geringssåg: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna. Hur Väljer Man Ett Kombinerat Och Professionellt Tvärsnitt Med En Broach?
Anonim

När du utför snickeri är det ofta nödvändigt att skära arbetsstyckena i den valda vinkeln med stor noggrannhet. Detta kan bara göras med en speciell enhet - en geringssåg med en brosch. Detta tillbehör är lätt att använda och möjliggör snabba diagonala snitt.

Bild
Bild

Vad det är?

Geringssågen med en broach är en högspecialiserad typ av utrustning avsedd för hörnskärning. Denna enhet kallas ofta också för en pendelsåg. Verktygets huvuddrag är närvaron av en roterande modul i konstruktionen, tack vare vilken arbetet förenklas. Sådana stationära maskiner kan såga timmer, brädor och lameller med exakt noggrannhet i olika vinklar. Ibland används de också för bearbetning av MDF, laminat, konstgjorda brädor och hårdplatta. Enheten har också funnits bred tillämpning inom skärprofilplast, dekorativ stuckaturgjutning, profilerad aluminium.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med ändplattor inkluderar:

  • hög skärhastighet;
  • bearbetning av arbetsstycken;
  • enkel användning.

När det gäller nackdelarna är det förbjudet att sätta slip- och diamanthjul på sådana verktyg.

Bild
Bild

Enheterna finns i olika modifikationer, som skiljer sig åt i tekniska parametrar . Så små maskiner kan skära arbetsstycken upp till 60 mm tjocka, medelstora - från 70 till 80 mm och professionella - mer än 100 mm. Oavsett typ gör alla ändplattor ett utmärkt jobb med de uppsatta uppgifterna, eftersom de har hög prestanda. De är utrustade med ett djupstopp som gör att du kan välja önskade spår och skära en viss tjocklek.

Bild
Bild

Dessutom är utrustningen försedd med en ytterligare mekanism, på grund av vilken skivan har förmågan att luta i båda riktningarna i en vald vinkel mot horisontalplanet.

Design egenskaper

Geringssågen kännetecknas av en enkel struktur, som består av en solid bas, inklusive en mekanism, en arbetsskiva och en elmotor. I vissa modeller är motorerna samlare, och i andra - asynkrona. Den första typen är snabbare, den kräver bara byte av borstar i tid. Den andra är hållbar, fungerar tyst, men kostar mer.

Sågbasen är monterad på ett specialbord med en tjocklek på 305 till 400 mm . Dess skiva drivs av ett bälte eller växellåda. I det här fallet anses tillförseln av rotationer genom remmen vara den bästa, eftersom maskinen är mindre bullrig är glidning på remskivorna uteslutet.

Bild
Bild

Om det är nödvändigt att utöka verktygets funktionalitet vid bearbetning av ämnen, är arbetsenheten fixerad på två remsor placerade parallellt med varandra. Detta gör att skivan rör sig fritt.

Verktygssatsen innehåller också en säng . Det ser ut som en rörlig rund bas av magnesium- eller aluminiumföreningar. Under skärningsprocessen har sängen förmågan att röra sig; för detta är vinkeln och stoppet förinställda.

Bild
Bild

Ett lika viktigt element i sågen är skyddsskyddet, vilket minimerar risken för personskador under arbetet . För säker sågning utrustar tillverkarna också maskinen med en elektrodynamisk broms, när strömförsörjningen bryts stannar den smidigt motorn. Semiprofessionella och professionella modeller är utrustade med en mjuk startmekanism. Varje typ av såg har ett kroppsskydd mot strömavbrott. Eftersom geringssågen vanligtvis är liten i storlek är den kompakt och lätt att placera. En garderob för henne kan göras med dina egna händer av improviserat material eller köpas färdigt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag representeras byggmarknaden av ett stort sortiment av geringssågar, som inte bara skiljer sig i design utan också i teknisk prestanda. Därför är det svårt att göra rätt val till förmån för en viss modell. Experter rekommenderar att studera dess kapacitet innan du köper ett verktyg, samt att fastställa omfattningen av det planerade arbetet. Om utrustningen kommer att användas endast för hushållsändamål eller sällan, kommer den enklaste modifieringen, utrustad med den vanliga typen av funktioner, att göra. För frekvent och högkvalitativ skärning av delar från olika material behöver du en professionell såg, ett mångsidigt alternativ som har ett brett utbud av möjligheter.

Bild
Bild

När du väljer en sådan enhet är det dessutom viktigt att uppmärksamma flera viktiga parametrar

Säkerhet . Det är bättre att ge företräde åt ett verktyg i vars utformning det finns ett alternativ att blockera mot oavsiktlig start och ett skyddshölje. Sådana produkter är mycket dyrare, men de eliminerar helt skador vid skärning.

Bild
Bild
  • Mått och vikt . Sågen måste vara ergonomisk och rörlig. Detta garanterar en bekväm arbetsupplevelse. Små och lätta sågar är väl lämpade för skärning av arbetsstycken på höjd. Trots sin storlek har de hög produktivitet och är inte på något sätt sämre än stora slutmaskiner. Professionella modifieringar är alltid tillgängliga i storlek, eftersom de har mer kraft.
  • Skärets djup och bredd . För bearbetning av arbetsstycken av hög kvalitet bör du välja enheter med en skivdiameter på minst 20 cm. Dessutom, ju större den är, desto bekvämare blir det att arbeta med utrustningen.
  • Tillverkningsmaterial för sängen och arbetsenheten . Sågens livslängd beror på detta. Rätt beslut anses vara inköp av enheter, vars huvudsakliga delar är tillverkade av hållbar metall.
  • Antalet revolutioner och makt . Kraftfulla sågar är lämpliga för snabbt arbete, eftersom de har ett högre antal varv på bladet. För enkla ändringar är effekten lika med 1,6 kW, det räcker för att utföra olika arbeten. Professionella sågar har en kapacitet på över 1,8 kW, men de kräver bra elektriska ledningar.
Bild
Bild
  • Drifttid . Hushållsverktyg är sämre när det gäller användning än professionella.
  • Tillverkare . Trots att utrustningen från olika märken kan ha samma tekniska egenskaper skiljer den sig väsentligt från varandra. Detta beror på att tillverkare använder olika material och monteringsteknik vid tillverkning av verktyg.
  • Pris . Billiga alternativ för produkter är vanligtvis utformade för bearbetning av mjukt trä. De dyrare modellerna är utrustade med universalblad som gör att du kan skära hårt trä, metall eller plast. Därför rekommenderas det att köpa billiga sågar som träningsutrustning och för enkelt arbete när du installerar staket eller bygger hus.
Bild
Bild

Det är också viktigt att välja rätt sågblad. Dessa element kan skilja sig åt i hålet, ytterdiametern och formen på tänderna. Innerdiametern och sätet är vanligtvis 3 cm, medan ytterdiametern kan variera från 21 till 30 mm. Dessutom är skivorna anpassade till motorns effekt. Stora skivor rekommenderas inte för kraftfulla modeller, eftersom det under bearbetningen kan uppstå en felaktig skärning.

Bild
Bild

Ju större ytterdiameter, desto fler tänder har den, vilket minskar belastningen på dem. Sådana diametrar håller längre. Skivor med ett litet antal tänder används vanligtvis för rip cut. När du väljer skivor för en såg måste du vara uppmärksam på deras markeringar, som är skrivna på ytan. Den indikerar skärelementets rotationsriktning, maximal rotationshastighet och kompatibilitet med en viss enhetsmodell.

Bild
Bild

För arbete med plast bör du köpa skivor med trapetsformade tänder. Om du planerar att skära hårt trä, appliceras skivor med armborst eller hårdmetallödning på tänderna.

Betyg av de bästa modellerna

Glidande geringssågar marknadsförs av olika märken. De skiljer sig åt både pris och kvalitet. När du köper ett sådant verktyg är det viktigt att uppmärksamma den tekniska kapaciteten och livslängden. Vi kom in på topp 10 och fick bra recensioner från sågköpare från flera välkända tillverkare. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Makita LS1216

Denna budgetmodell är en av högsta kvalitet och mest populära. Den är välutrustad och har en hög säkerhetsnivå. Sågen ger oberoende justering av klippbredden. Dessutom kan enheten utföra kombinerad och fasad skärning i en vinkel upp till 45. Motoreffekten är liten - 1 kW. Utrustningen är konstruerad för att skära arbetsstycken upp till 3, 63 cm breda och upp till 10, 7 cm djupa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med enheten inkluderar bristen på bakgrundsbelysning och laserpekare (de måste köpas dessutom). Dessutom har designen inte möjlighet att ställa in antal varv.

Bild
Bild

Bosch PCM7

Dessa geringssågar finns med ram och specialskiva. Deras design ger möjlighet att justera skärvinkeln. Eftersom hjulen är gjorda av en legering av magnesium och aluminium har verktyget en liten vikt och storlek och är lätt att använda. Denna modell är väl lämpad för oerfarna hantverkare. Motoreffekten är 1,1 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch GCM 8SJL

För storskaligt arbete är det bättre att välja denna såg. Den tillhör den professionella serien. Jämfört med hushållsändringar klarar den enkelt inte bara av trä, utan även av metall och plast. Tillverkare har lagt till många anpassningar till det, vilket förenklar arbetsflödet. Dessutom är verktyget utrustat med en kraftfull motor (1,6 kW). Den enda nackdelen är att det inte finns någon hastighetskontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metabo KGS305

Dessa sågar kännetecknas av en speciell egenskap - möjligheten att rotera skivan och godtycklig lutning. Tack vare dessa funktioner kan du arbeta på svåråtkomliga platser och samtidigt behålla kvaliteten på behandlingen. Designen har också en speciell regulator som ligger nära arbetsstället. Utrustningens effekt är 2 kW. Sågen är utrustad med en skiva med en diameter på 30,5 cm, vilket ökar produktiviteten avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala lutningsvinkeln är 47 grader, svängningsvinkeln är 60. Tack vare den här enheten kan du enkelt klippa en träbalk på 100 × 100 mm. Denna modell tillhör amatörserien. Dessutom kompletteras verktyget med en laserguide och LED. Den största fördelen med ändringen är det överkomliga priset. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

Årets nyheter kan fortsätta vår granskning av bra sågar.

DeWalt DWS780

Enheten är utformad för att fungera med både trä och metall. Modellen är utrustad med ett modernt XPS -system, tack vare vilket det är möjligt att projicera skuggan från skivan på produkten, vilket skapar förutsättningar för ett mer exakt snitt. Motorns effekt är 1,65 kW. Dessutom finns det möjlighet att justera hastigheten, de kan ställas in oberoende beroende på hårdheten hos materialet som bearbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interskol PTK-216

Denna såg har en användarvänlig design, som består av ett vass blad, bas, motor och handtag, där startknappen finns. För att skära i vinkel måste antingen basen eller skivan roteras. I detta fall har skivan funktionen att vrida åt olika håll. Sådan utrustning kännetecknas av ett överkomligt pris och är lämplig för bearbetning av delar från vilket material som helst. Eftersom sågklingans diameter är 216 mm kan verktyget användas för att göra komplexa snitt i båda riktningarna i vinklar på upp till 45 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala klippbredden överstiger inte 133 mm, djupet är 58 mm. Eftersom utrustningen har en kraftfull motor (1, 1 kW) och skivhastigheten når 5000 varv / minut kan denna enhet skapa ett smidigt snitt. Dessutom är sågen utrustad med ett bromssystem, vilket ökar säkerheten under drift.

Bild
Bild

Hitachi C10FCH2

Till skillnad från andra modeller har sådana maskiner en hög noggrannhet för skärande delar i en vinkel på upp till 47 grader. Verktyget lämpar sig väl för installation av golvlister, trä- och plastbeklädnader, för tillverkning av fönsterkarmar. Den största fördelen med modifieringen är att den samtidigt kan såga och vända kanter. Tillverkaren tillverkar sågar med ett elektroniskt sågstyrsystem och en laserpekare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under drift är det möjligt att utföra inte bara en vinkel, sned, utan också ett kombinerat snitt. Eftersom skivan i denna typ av sågar bara lutar åt vänster, kan du under skärningen vända bordet åt båda hållen. Trots den goda tekniska prestandan och rimliga kostnader är denna tillverkares löstagbara sågar inte lämpliga för arbete med metall.

Bild
Bild

Einhell TC-SM2131 Dual

Tyska ingenjörer introducerade sågen nyligen, men den har redan vunnit popularitet på grund av dess kvalitet. Produktivitet 1, 8 kW, hårdmetallhjul och omsättning uppskattades av proffs. Designen har två dubbelsidiga stopp, lasermärkning och en klämma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai M 2500-255S

Denna utrustning är bekväm att använda, den ryker inte vid start. Cirklen är stor, dess diameter är 5,5 cm. Huvudet kan lutas i olika vinklar. Den enda nackdelen med enheten är att den mjuka starten utlöses med en liten fördröjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Scheppach MST254

De främsta fördelarna med denna modell är hög effekt (1600 W) och diamanthjulet. Den kan trimmas både i vinkel och i vinkel. Den enda förbehållet är att det inte är lämpligt för skärning av stora arbetsstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utool UMS-12L

Denna modell är utformad för att klippa allt material i önskad vinkel. Det gör inte krökningar och luckor. Effekten hos en sådan såg är 2000 W. Enheten är utrustad med en bekväm förlängningsstång, en robust bas och en dubbel laserpekare. Verktygets minus är ett skär av genomsnittskvalitet.

Alla ovanstående modeller av geringssågar har visat sig utmärkt på marknaden som en pålitlig teknik. Därför bör man inte bara beakta verktygets egenskaper utan också de uppgifter som det kommer att utföra när man väljer en eller annan ändring. Enhetens prestanda och livslängd beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och underhåll

Eftersom ändplattan är ett skärverktyg måste vissa säkerhetsregler följas när du arbetar med den. Först måste du förbereda arbetsplatsen, exklusive placering av främmande föremål. Skyddshandskar och skyddsglasögon bör också bäras. Innan du startar motorn måste du se till att skivan fungerar som den ska. Om det finns sprickor eller deformationer på dess yta, bör elementet ersättas med en ny.

Vidrör inte skivan med händerna . All kontakt med en del av skivan kan orsaka allvarlig skada.

Vid rippning rekommenderas att använda stopp och speciella rektangulära styrningar. Om skivan glider eller fastnar måste utrustningen kopplas bort från strömkällan så snart som möjligt. Du måste först åtgärda problemen och sedan fortsätta klippa. För att undvika fastklämning, montera sågbladet med ett säte som matchar produktmodellen. Det är förbjudet att skära materialet om det finns spikar i det.

Bild
Bild

Arbetsstycket som sågas måste stödjas uppifrån med speciella stöd. Detta skyddar stora paneler från spridning. Samtidigt är det oönskat att använda färdiga sågade delar av ämnen för dessa ändamål. Allt material som ska skäras måste vara säkert förankrat på bordsytan.

Bild
Bild

Överensstämmelse med reglerna för service av enheten spelar också en stor roll . Verktygssladden måste skyddas från olja och vatten. Det får inte tillåtas överhettas och dra åt. Skyddet måste förvaras under de förhållanden som anges i tillverkarens instruktioner. Det är förbjudet att koda eller binda det. Periodiskt måste sågen diagnostiseras. Vid eventuella funktionsstörningar är det nödvändigt att skicka det till servicecentret för reparation.

Rekommenderad: