Snickarklämmor (27 Bilder): Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Man Gör Rörklämmor Med Egna Händer Och Hemlagade Klämmor Enligt Ritningar? Hur Väljer Man Ett Verktyg?

Innehållsförteckning:

Video: Snickarklämmor (27 Bilder): Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Man Gör Rörklämmor Med Egna Händer Och Hemlagade Klämmor Enligt Ritningar? Hur Väljer Man Ett Verktyg?

Video: Snickarklämmor (27 Bilder): Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Man Gör Rörklämmor Med Egna Händer Och Hemlagade Klämmor Enligt Ritningar? Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Video: Bessey Pipe Clamps Review ( don't buy until you watch this ) 2024, April
Snickarklämmor (27 Bilder): Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Man Gör Rörklämmor Med Egna Händer Och Hemlagade Klämmor Enligt Ritningar? Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Snickarklämmor (27 Bilder): Betyg På De Bästa Modellerna. Hur Man Gör Rörklämmor Med Egna Händer Och Hemlagade Klämmor Enligt Ritningar? Hur Väljer Man Ett Verktyg?
Anonim

En klämma är ett verktyg vars syfte är att fixera element eller material under arbetet. Till exempel används detta verktyg för limning, sammanfogning, borrning, svetsning, sågning. Det finns flera typer av en sådan enhet, men de mest populära är snickeri, låssmed och svetsanordningar. Enligt erfarna möbeltillverkare och snickare är det svårt att byta ut en snickarklämma mot ett annat verktyg under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Snickarklämmor används för att greppa och fixa olika delar. Vanligtvis liknande verktyg av trä eller metall. Efter att ha installerat klämman på ytan kommer befälhavaren att kunna använda båda händerna för vidare arbete.

Kärnan i en enkel handhållen enhet är huvudramen, liksom rörliga element av en skruvliknande eller spak typ. De senare är engagerade i att fixera den rörliga delen av ytan, liksom att reglera kompressionskraften. Vissa länkar är baserade på en axel och en spak .… Sådana verktyg är avgörande för snabb fixering av arbetsstycken. I det här fallet gör befälhavaren ett minimum av ansträngningar för att säkerställa att handtaget rör sig och en stor klämkraft skapas på en delad sekund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Bland alla olika klämmor är klämmor mycket populära bland hantverkare, eftersom de är lätta att göra själv. Dessutom använder träarbetare följande typer av detta verktyg.

Bild
Bild

F-formad

Sådana anordningar representeras av anordningar i form av bokstaven F. Denna typ av verktyg har en käke av avsevärt djup, som fixerar delar på ett större avstånd från kanten. Den glidande huvudkäken kan ha en justeringsskruv eller en spak. Samtidigt kan klämmorna vara tunna och smala, liksom mer massiva, som används för tungt arbete.

En sådan anordning är billig. Besväret med att använda ett sådant verktyg uttrycks i det faktum att det måste hållas med båda händerna medan det vrids.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp

Klämmor av denna typ är baserade på ett nylon- eller bältesbälte. Med hjälp av den senare överförs klämkraften till parningselementen. Tack vare remklämmorna säkerställs spänningens enhetlighet och hållfastheten vid fixering av arbetsstyckena. Bandverktyg används för att producera ramar, stolar, bänkskivor och mer … Med denna universella klämma kan du ansluta delar, borra delar av ytan i önskad vinkel.

I remklämman är remmen tillräckligt lång för att linda runt ett litet fodral. Tejp utan hörn kan skada arbetsstyckets kanter. I detta fall hantverkare rekommenderas att köpa speciella hörn som utökar funktionen hos klämman.

Klämmor är gjorda av rör för vattenförsörjning, på vilka en rörlig käke och ett statiskt stopp skruvas fast.

Bild
Bild
Bild
Bild

G-formad

Dessa verktyg används i många snickeriprocesser, så nästan alla hantverkare har dem. Armaturen kan vara av olika storlekar, men de mest efterfrågade enheterna är 10 och 15 centimeter … Det är värt att köpa endast högkvalitativa G-formade klämmor, annars kan produkten sjunka och skapa svårigheter under drift.

När det gäller det ingående materialet kan denna enhet vara smidd stål eller mindre hållbart, gjord av gjutjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera fler mindre populära, men fortfarande välkända typer av klämmor

  • Hörn klämmor kan klämma fast delar i rät vinkel. Detta verktyg består av en kropp eller flera skruvklämmor.
  • Slutet modellerna pressar materialen mot ändarnas ändar. I sin utformning tillhandahålls ett par ytterligare skruvar av spänntyp.
  • Nyckelfri verktyg kan ha olika utföranden. De mest populära klämmorna är gjorda av metalldäck med plaströr installerade.
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Det finns ett brett urval av arbetsbänksklämmor i landets butiker. Bra klämmor finns i långa, korta, trä och metall, vilket gör det svårt för köparen att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

G-formad

Sådana anordningar täcker trä- och metallämnen.

Erfarna hantverkare har identifierat följande bästa modeller

  • Matris 20610 … Detta är en tysk-kinesisk klämma som är tillverkad av högkvalitativt stål. Detta tillbehör kan användas för limning av element i VVS -arbeten. Fördelarna med verktyget inkluderar närvaron av stegjustering, hög åtdragningskraft, god tillverkningskvalitet samt lång livslängd. Av bristerna utmärker konsumenterna endast den höga kostnaden för varorna.
  • Stanley 0-83-033 … Det ljusgula verktyget kännetecknas av pålitligt korrosionsskydd samt en robust ram. Detta verktyg klarar högt böjmotstånd. Fördelen med denna klämmodell anses inte bara vara ett spektakulärt utseende, utan också styrka, närvaron av ett bekvämt T-format handtag. Av nackdelarna framhäver användarna mycket vikt och oförmåga att justera halsens storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

F-formad

Dessa klämmor är perfekta för att klämma fast stora arbetsstycken. De kännetecknas av en lång skena och en rörlig del.

  • Den populära modellen av F-formade klämmor känns igen Bessey GH40 , som kännetecknas av kraftfull klämkraft, hög klämhastighet, högkvalitativt utförande, och glider inte heller under drift.
  • Brutto 20717 Är ett verktyg som har en stark stålkonstruktion och en pålitlig låsmekanism, men när du arbetar med käftarna kan gummifoder glida.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rör

Klämmor klassas som stora konstruktioner som fixerar ytor genom att skruva på ett rörligt element.

  • Nyligen har modellen varit efterfrågad bland köpare. Bessey BPC-H34 … Detta mångsidiga verktyg har en ganska robust konstruktion och har också stabila fötter. Fördelen med modellen är närvaron av gummikuddar, och dess nackdel är den höga kostnaden. Hörnarmaturer består av 2 klämdelar som rör delar i en vinkel på 90 grader.
  • Perfekt beprövad modell Wilton 65014 4700 , som har en pålitlig skruvklämma, breda käkar, ett bekvämt grepp och skydd mot rost. Besväret med att arbeta med denna enhet kan uppstå på grund av dess tunga vikt.
Bild
Bild

Nyckelfri

Dessa klämmor har ett speciellt pistolgrepp och avtryckare. Modell Bahco QCB-900 har i sin design en hållbar metallskena, liksom gummikuddar. Bara det här verktygets låga motståndskraft mot korrosion orsakar missnöje bland mästarna.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en klämma är en ansvarsfull fråga, eftersom kvaliteten på det utförda arbetet beror på verktygets egenskaper.

När du köper ett instrument finns det några saker att vara uppmärksam på

  • Klämalternativ … De klassiska modellerna har oftast skruvmekanismer som kan omdirigera enhetens rörliga element. Snabbspänningsanordningar kännetecknas av stor bekvämlighet, med hjälp av vilken du kan öppna och fixa delen med bara en hand.
  • Klämkraft … Delarnas fästmekanism påverkas av klämmekanismen. Beroende på modell kan denna indikator sträcka sig från 20 till 1000 kilo. I detta fall kommer valet av klämman att påverkas av arten av operationerna och materialet i arbetsstyckena.
  • Funktionalitet … För närvarande kan konsumenten köpa en modell av klämman, som, förutom att komprimera delen, kommer att kunna fungera som en distans.
  • Vikt och tillverkningsmaterial … Modeller av gjutjärn och stål kommer att visa sig vara de mest hållbara. Sådana enheter är dock tunga. Vissa klämmor är gjorda av aluminium eller syntetmaterial. Därför är de inte bara hållbara utan också lätta.
  • Korrosionsskyddande prestanda … Klämman kan användas i flera decennier om den har ett tillförlitligt korrosionsskydd. För detta ändamål täcker många tillverkare sina produkter med galvaniska eller lack- och färgämnen.
  • Valfria tillbehör … För bekvämt arbete är klämman ofta utrustad med ytterligare enheter. Till exempel ett T-handtag, som ansvarar för att justera klämkraften. För att förhindra skador på delen har tillverkaren tillhandahållit gummikuddar för svamparna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Skruven anses vara ett oumbärligt snickeriverktyg. Eftersom det är dyrt att köpa en ny klämma kan du försöka göra en enhet själv. Hemmagjorda rör- eller metallverktyg bör tillverkas med ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en klämma hemma måste du förbereda en slipmaskin, svetsning och en borr. Dessutom behöver befälhavaren följande material:

  • profilrör med måtten 50x25;
  • hörn 30x30;
  • bultar m16 och m8;
  • förlängd mutter m16;
  • lager 202;
  • järnband 10 millimeter tjockt;
  • trä av trä med måtten 40x40.

Först måste du klippa av en meter rör och svetsa en M16 -mutter till dess ände. I detta fall bör befälhavaren sätta en 10 mm remsa under röret. Efter det måste du dra åt bulten och fylla lagret. Ett hörn är svetsat i botten av produkten.

Nästa steg är att göra ett tryckområde som ska röra sig fritt genom röret. I den senare är det värt att borra ett hål för montering av m8 -bulten. Ett justeringshål borras efter 5 centimeter. I stången måste du göra ett hål för lagret.

Efter att ha slutfört alla ovanstående procedurer måste klämman målas, monteras och användas för sitt avsedda ändamål.

Från följande video kommer du att lära dig att göra en snickeri med dina egna händer.

Rekommenderad: