De Bästa Mobila Luftkonditioneringsapparaterna: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna För En Lägenhet Och Ett Hus. Hur Väljer Jag En Bärbar Luftkonditionering?

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Mobila Luftkonditioneringsapparaterna: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna För En Lägenhet Och Ett Hus. Hur Väljer Jag En Bärbar Luftkonditionering?

Video: De Bästa Mobila Luftkonditioneringsapparaterna: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna För En Lägenhet Och Ett Hus. Hur Väljer Jag En Bärbar Luftkonditionering?
Video: 5 Best Portable Air Conditioners in 2021 2024, April
De Bästa Mobila Luftkonditioneringsapparaterna: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna För En Lägenhet Och Ett Hus. Hur Väljer Jag En Bärbar Luftkonditionering?
De Bästa Mobila Luftkonditioneringsapparaterna: Betyg Och Granskning Av De Bästa Modellerna För En Lägenhet Och Ett Hus. Hur Väljer Jag En Bärbar Luftkonditionering?
Anonim

Det är svårt att föreställa sig det moderna livet utan luftkonditionering. Värme- och kylsystem används inte bara i stora kontor och industrilokaler, utan också i alla hem och kommersiella områden. Mobila modeller är efterfrågade på grund av deras enkelhet och användarvänlighet. Vi kommer att berätta mer om sådana luftkonditioneringsapparater i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket företag är bäst?

För att välja en högkvalitativ och pålitlig modell av en mobil luftkonditionering som tjänar dig troget, bör du vara uppmärksam på tillverkaren. Låt oss överväga de mest populära företagen som representerar olika prissegment.

Ballu . Tillverkaren presenterar en separat serie bärbara kylsystem som har låga ljudnivåer. Samtliga produkter är energibesparande och har ett bekvämt och enkelt styrsystem. Alla modeller har minst 3 lägen - ventilation, kylning och avfuktning. Dessutom är mobila luftkonditioneringsapparater från Ballu lätta (i genomsnitt 25 kg), vilket gör dem lätta att flytta.

Bild
Bild

Zanussi . Det är en italiensk tillverkare som startade sin verksamhet 1916. Företaget producerar ett litet antal mobila strukturer, men alla har en låg vikt och god effekt. Mobilalternativ har en elegant och snygg design och automatisk drift. Alla företagets modeller har ett genomtänkt styrsystem från fjärrkontrollen och är utrustade med en på-av-timer.

Bild
Bild

Kunglig . Företaget representerar ekonomiklassen och tillverkar olika modeller av luftkonditioneringar. Företaget gick in på den ryska marknaden 2004. Alla modeller är elektroniskt styrda och har flera driftlägen. Enheterna är utrustade med en bekväm och begriplig meny. Alla modeller är säkra att använda, eftersom de inte torkar ut luften och har högsta klass av elektrisk skydd.

Bild
Bild

Electrolux . Det är en svensk maskintillverkare med en rik historia och gott rykte. Företaget producerar en liten serie monoblocks, som är utformade för rum upp till 35 kvm. m. Brusnivån är ganska låg, upp till 44 dB. Alla modeller har automatisk drift.

Bild
Bild

General Climat . Företaget är specialiserat på tillverkning av HVAC -utrustning. Alla fabriker ligger i Kina. I grund och botten är modellerna utformade för att betjäna lokaler upp till 35 kvm. m och har en effekt på 3 kW. Mobilmodeller av detta företag är mycket efterfrågade eftersom de skiljer sig åt i funktionalitet och hög effektivitet.

Bild
Bild

Honeywell . Företaget producerar unika modeller utan luftkanal, och därför behöver de inte anslutas till ett rör. Tillverkningen ligger i Amerika. Som regel är modellerna lätta (8 kg).

Alla varianter har flera hastigheter och sätt för avfuktning, ventilation, kylning och befuktning.

Bild
Bild

Klassificering av bärbara luftkonditioneringsapparater efter typ

Kallt

Electrolux EACM-11CL / N3

Denna mini -luftkonditionering är en del av Loft -serien. Den har en intressant och lakonisk design, och passar därför enkelt in i interiören i både vardagsrum och kontor. Modellen väger 26 kg, vilket anses vara en liten vikt för monoblocks. Luftkonditioneringen kan enkelt transporteras till ett lanthus eller överföras till ett garage.

Det kan effektivt betjäna lokaler upp till 27 kvm. m . Det finns ett förångningsläge. Du måste dock kontrollera om kondens har samlats inuti. När den inbyggda tanken är fylld kommer en sensor att utlösas, vilket indikerar behovet av att tömma vattnet.

Bild
Bild

Zanussi ZACM-12 MS / N1

Denna modell kännetecknas av funktionalitet och effektivitet, har en lakonisk och attraktiv design. Det kommer att komplettera alla moderna interiörer. Kontrollpanelen är dold bakom plast som låter ljus passera igenom. Därför är det bara synligt under arbetets gång. Modellen har följande funktioner: kylning, ventilation, avfuktning och turboläge. Kondens bildas inuti och urladdas automatiskt. Om rummet har en hög luftfuktighet är kondensatet inuti, och om det är nödvändigt att ta bort det, tänds indikatorn.

För enkel förflyttning av modellen tillhandahålls speciella chassi och för enkel installation och användning - ett korrugerat rör med en adapter. Denna design kan kyla en yta på upp till 30 kvadratmeter. m och är garanterad i 24 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aeronik AP-09С

Denna godisbar har funnits på marknaden länge och har förtjänat en plats i listan över de bästa alternativen. Den har en elegant design. Designen är designad för rum upp till 23 kvm. m, men det finns en förbättrad modifiering med mer kraft. Luftkonditioneringen kan styras med den inbyggda panelen eller fjärrkontrollen . Modellen är utrustad med 4 driftlägen: kylning, ventilation, avfuktning och automatiskt läge. Enheten har en minskad ljudnivå under drift.

Monoblocket kräver inte installation av ett dräneringssystem. Vätskan riktas mot en varm yta och avdunstar. Men när luftfuktigheten är hög samlas kondens i den inre behållaren.

Bild
Bild

Royal Clima RM-M35CN-E

Produktionen ligger i Kina, men det gör inte det italienska företagets produkter sämre. Modellen är en del av Mobile Elettronico -linjen. Den har den högsta energieffektiviteten och en prestanda på 3,5 kW. Kontrollen utförs med en panel på luftkonditioneringen eller en fjärrkontroll.

Designen väger 29 kg och har en kompakt storlek . Det finns chassi för enkel rörelse. När det gäller effekt finns det flera modifieringar av modellen med olika indikatorer.

Bild
Bild

Ballu BPAC-09 CE_17Y

Denna modell representerar budgeten Smart Electronic -serien. Den har funktionen ventilation, kylning och avfuktning. Strukturen kan tjäna en yta på upp till 26 kvm. m. Det finns ytterligare två modifikationer, som är utformade för rum med en yta på 18 och 30 kvadratmeter. m.

Det finns en inbyggd panel och fjärrkontroll för kontroll . För att fördela luften jämnt kan lamellerna vridas 180 grader. Den deklarerade ljudnivån är 45-51 dB, men i accelerationsläget är den högre. Kondensat avdunstar och i fuktiga rum ackumuleras det och släpps ut genom korrugeringen.

Bild
Bild

Med kylning och uppvärmning

Electrolux EACM-10HR / N3

Modellen från Art Style -serien kommer att tilltala även de mest krävande kunderna, eftersom den har en originaldesign. En luftkonditionering kan effektivt ersätta ett fullvärdigt split-system, eftersom det inte bara kyler utan också värmer luften. Den kan användas under alla säsonger.

Strukturen kan användas för kylning, uppvärmning, avfuktning och ventilation . Modellen är utrustad med två kontrollalternativ: fjärrkontroll eller panel. Monoblocket kan användas i rum upp till 25 kvm. m, men det finns en mer kraftfull modifiering för en yta på 33 kvm. m. Garanti i 24 månader tillhandahålls.

Bild
Bild

Royal Clima RM-R35CN-E

Detta är ett av de bästa alternativen att använda under någon säsong. Serien har tre modifieringar som skiljer sig åt i kraft och är utformade för olika områden: 20, 30 och 40 kvm. m respektive. Modellen har en specifik design som gör det enkelt att växla mellan lägen.

Överst finns en kontrollpanel med indikatorer, med vilka du enkelt kan ställa in den optimala temperaturregimen . En fjärrkontroll ingår också. Designen är utrustad med ett speciellt nattläge, vilket minskar kylsystemets rotationshastighet och ljudnivån. Dräneringssystemet har ett automatiskt kondensatuppvärmningsläge, samt en sump för uppsamling av vatten.

Så att du inte behöver tömma vattnet hela tiden kan du installera en slang för att tömma det.

Bild
Bild

Ballu BPHS-14H

Modellen har en attraktiv design och en kraftfull värmepump. Den är mycket funktionell men har en hög ljudnivå. Strukturen kan tjäna ett rum med en yta på upp till 35 kvm. m. Många anser bristen på sömn och luftjonisering vara en nackdel. Men designen har förmågan att reglera temperatur, timer, accelererat kylläge.

Detta monoblock har klass A energibesparing och ett automatiserat vätskedräneringssystem . Det finns också en dräneringsslang och en intern behållare för att samla upp vätskan.

Bild
Bild

Utan kanal

Honeywell CL30XC

Denna modell kan enkelt flyttas från ett rum till ett annat, eftersom dess vikt är 11,8 kg. Dessutom är den utrustad med hjul. Denna design är mycket populär på grund av frånvaron av behovet av en luftkanal. Monoblocket kan servera ett rum upp till 15 kvm. m. Den har funktionen kylning, befuktning och joniseringsläge. Dessutom har designen en låg ljudnivå.

Monoblocket har ett automatiskt säkerhetssystem som stänger av mekanismen om det inte finns tillräckligt med vätska . Dessutom är luftkonditioneringen inte kräsen - även enkelt kranvatten är lämpligt för det. Luftflöden kan justeras både vertikalt och horisontellt. Och tack vare närvaron av ett speciellt filter tar modellen effektivt bort obehagliga lukter från luften.

Bild
Bild

Honeywell CS10XE

Denna design har, förutom befuktning, rengöring och kylning, funktionen av luftjonisering. Strömförbrukningen är cirka 100 watt. En egenskap hos denna modell är frånvaron av ett dräneringssystem. Den har ersatts med en förångare, men denna teknik kräver installation nära ett fönster eller ventilationsutrustning av forcerad typ.

Själva luftfuktaren måste fyllas med kallt vatten med isbitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en luftkonditionering för ett hus eller lägenhet bör närmar sig särskilt noggrant. Låt oss överväga de viktigaste parametrarna.

  • Dräneringssystem . Det är bättre att välja alternativ med en avloppsslang och en avdunstningsfunktion - på så sätt har du alltid ett val om hur du tömmer kondensatet.
  • Rörlighet . Konventionella monoblock har ett speciellt chassi som gör det enkelt att flytta luftkonditioneringen. Denna parameter beror också på vikten och måtten på den valda modellen.
  • Ljudnivå . För hög ljudnivå gör det svårt att slappna av och vila ordentligt, så du bör föredra alternativ med låg volym under arbetet.

Rekommenderad: