Kök-vardagsrumsdesign (175 Bilder): Ett Kombinerat Kök Med Ett Vardagsrum I En Lägenhet, Nyanserna I Ett Kombinerat Rum, Vackra Alternativ För Ett Litet Område

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrumsdesign (175 Bilder): Ett Kombinerat Kök Med Ett Vardagsrum I En Lägenhet, Nyanserna I Ett Kombinerat Rum, Vackra Alternativ För Ett Litet Område

Video: Kök-vardagsrumsdesign (175 Bilder): Ett Kombinerat Kök Med Ett Vardagsrum I En Lägenhet, Nyanserna I Ett Kombinerat Rum, Vackra Alternativ För Ett Litet Område
Video: Digital visning av Enköping Hyresbostäders hyresrätter i nya bostadsområdet Älvdansen. 2024, April
Kök-vardagsrumsdesign (175 Bilder): Ett Kombinerat Kök Med Ett Vardagsrum I En Lägenhet, Nyanserna I Ett Kombinerat Rum, Vackra Alternativ För Ett Litet Område
Kök-vardagsrumsdesign (175 Bilder): Ett Kombinerat Kök Med Ett Vardagsrum I En Lägenhet, Nyanserna I Ett Kombinerat Rum, Vackra Alternativ För Ett Litet Område
Anonim

Ett kombinerat kök-vardagsrum i en vanlig lägenhet är inte längre en sällsynthet idag. Det finns ett antal skäl till varför ägare väljer att kombinera kök och matplats med vardagsrummet. Men i den kombinerade delen av huset kommer det att finnas ganska många olika zoner, därför bör designen vara mycket genomtänkt så att allt ser holistiskt ut, men inte går ihop.

För- och nackdelar med att kombinera

Om du fortfarande har dessa rum åtskilda, men tanken på att kombinera dem har mognat länge, är det värt att överväga om en sådan lösning alls är praktisk eller inte. Du ska inte bara lita på det som är så modernt nu - det finns andra fördelar med en sådan kombination:

  • i trånga lägenheter kan frånvaron av en extra partition frigöra ytterligare utrymme;
  • ökad interaktion mellan de som finns i lägenheten - värdinnan kan samtidigt laga mat och ta hand om barnen eller kommunicera med gästerna;
  • istället för de typiska två TV -apparaterna räcker det nu med en, som kan ses från nästan alla hörn av en lägenhet eller stuga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att det finns några nackdelar som du bör vara förberedd på:

  • kulinariska dofter, inklusive obehagliga, kommer att bli vanliga gäster i hallen;
  • köket i färd med matlagning kan få ett otäckt utseende, men om det kombineras med vardagsrummet kommer denna skugga också att falla på det senare;
  • förmågan att gå i pension och gömma sig från bullret minskar, och om alla köksapparater fungerar samtidigt kan det hända att samma TV från köket inte hörs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi lyfter fram de funktionella områdena

Det faktum att det inte finns några väggar mellan rummen betyder inte att de inte behöver separeras alls, annars blir lägenheten en fullständig röra. En annan sak är att avdelaren kanske inte alls fungerar som ett hinder, som helt enkelt är olika ytbehandlingar på golv och väggar, eller har ytterligare funktioner, som en bardisk eller en garderob. Separation med små skillnader i golv- eller taknivå är också tillåtet. Teoretiskt sett kan en hall också ingå i sammansättningen av det nya rummet, men det är lämpligt att inte ta bort alla barriärer mellan köket och platsen där hushållen sover, så att lukt inte stör vilan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kombinerade rummet är traditionellt uppdelat i två eller tre huvudzoner, men med närvaro av utrymme och fantasi kan detta inte begränsas. Följande är ganska typiska komponenter:

  • ett kök i klassisk mening är en plats där de är direkt engagerade i matlagning, allt du behöver ska finnas här, inklusive utrustning, redskap och en arbetsplats;
  • ett vardagsrum, som i denna version av interiören nästan garanterat kommer att ta på sig funktionerna i en matplats också, och därför är en av nyckelelementen i dess inredning ett bord med stolar;
  • rekreationsområdet är snarare en bonus i form av ett soffbord och en soffa eller fåtölj, som kommer att användas dagligen av husets ägare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoning är dock inte alltid så kategoriskt . Till exempel fungerar en smal bardisk som är installerad mellan köket och vardagsrummet som en frekvenszonavdelare - det ser snyggt ut och är relativt billigt och kan, framför allt, användas istället för ett bord. Om det sista påståendet stämmer visar det sig att matsalen inte längre tillhör själva vardagsrummet - med ett överflöd av gäster kan de sitta både i vardagsrummet och i köket, medan de sitter vid ett gemensamt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar fram ett designprojekt

Den allmänna idén om hur köket ska se ut, i kombination med vardagsrummet, ska inte bli en signal för att starta något arbete. Faktum är att under reparationsprocessen uppstår nästan alltid oförutsedda omständigheter, som ignorerades helt förgäves - som ett resultat visar det sig ofta att det antingen inte fungerar att slutföra projektet alls, eller så stämmer det starkt inte överens till planen.

Teoretiskt kan ett designprojekt till och med utarbetas självständigt, om det finns en önskan och åtminstone några färdigheter . Det är dock bättre att lita på en professionell i denna fråga. För de flesta vanliga människor är ett sådant projekt en banal layout av kommunikation, som naturligtvis inte heller ska glömmas bort, men ändå bör man vara uppmärksam på design, för annars kommer en bra hälft av lägenheten att förstöras. Av denna anledning är det nödvändigt att rita allt i minsta detalj och med strikt överensstämmelse med proportioner - du ska inte bara föreställa dig, utan se hur du bäst ordnar möblerna och hur bra det kommer att vara i harmoni med varuautomat och fönstertextilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt bör strävan efter en snygg och ovanlig design inte störa funktionaliteten, vilket är mycket relevant i köksdelen av det kombinerade rummet. Till exempel bör samma möbler inte störa tillgången till uttag eller ventiler, annars kan en elementär nedbrytning av en så liten och billig sak bli en fullfjädrad reparation av hela köket-vardagsrummet. När du skriver ett projekt ska du vara uppmärksam på att all utrustning har tillgång till uttag och det som är anslutet till vatten kan anslutas till vattenförsörjnings- och avloppssystemet - utan detta, till och med en chic idé om arrangemang blir man inte klok på.

Bild
Bild

Zoneringsalternativ

Även om vi kombinerar köket med vardagsrummet, har det mänskliga undermedvetna vanligtvis fortfarande tanken att det ska finnas ett separat område för varje yrke i hemmet. Det är inte nödvändigt att separera dem med hela väggar och öppna stora utrymmen, men det är nödvändigt att markera åtminstone samma kök, som är relativt smutsigt och har en helt annan, specifik finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på flera populära lösningar, förutom den redan nämnda skillnaden i vägg- och golvdekoration

  • Skiljeväggar, även om de inte är i form av en vägg, används regelbundet. Det har redan sagts om den nyligen mycket populära bardisken - till den mycket låga kostnaden antar den ganska bred funktionalitet, utan att hindra utsikten, utan tydligt dela utrymmet. En liknande lösning i betydelsen är ett dubbelsidigt skåp - det har ingen partition, så innehållet kan nås från vilken sida som helst. Slutligen är den ständigt relevanta lösningen soffan, som helt enkelt vänds med ryggen mot köksdelen - då ser den ut som en liten vägg, utan att helt blockera utsikten.
  • Egentligen betyder föreningen mellan två utrymmen inte att det absolut inte ska finnas någon vägg mellan dem - den kan lämnas, den blir helt enkelt något mindre, och då kan inte passagen kallas en dörr eller en båge. En sådan vägg har vanligtvis en rent symbolisk betydelse, upptar bara en liten del av en möjlig passage och är vanligtvis speciellt gjord av gips - den får en ovanlig, vacker form, vilket gör den till en annan inredning.
  • Golvets eller takets utformning kan också vara en avdelare - jag menar inte ens en skillnad i material, utan en lockig komponent. I det första fallet är en av zonerna som ett podium, höjt i förhållande till resten av det kombinerade rummet, i situationen med taket är det helt enkelt gjord på flera nivåer, där varje zon har sin egen takhöjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till proportionerna

Köket, anslutet till vardagsrummet, är ofta utformat för att lösa layoutbristerna - inte bara för att öka utrymmet åtminstone visuellt, utan också i vissa fall för att korrigera den olyckliga formen på vart och ett av rummen. Strävan efter en fashionabel kombination av utrymme kan dock leda till att just en sådan reparation kommer att leda till "deformation" av rummet. Men design hjälper ofta till att rätta till en sådan defekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I synnerhet är det bra om köket ursprungligen var stort (till exempel 4 x 6 m) och kombinationen inte gjordes för att expandera det, men om köksdelen verkar vara en trång garderob är det vettigt att "förstora" det lite. För sådana ändamål används en ljusfärgad yta, som inte uppfattas av det undermedvetna som ett skarpt hinder. I andra rum kan speglar användas, vilket inte är särskilt lämpligt i köksdelen, men här kan du uppnå en liknande effekt genom att använda glansiga material, möbler eller apparater som reflekterar ljuset väl. Det är värt att leka med färgschemat även om de två delarna (kök och vardagsrum) på något sätt är för oproportionerliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett för smalt rum liknar en korridor, som inte heller ser särskilt bekväm ut . För att "förlänga" en kort vägg används element som är väsentligen förlängda horisontellt i dess dekoration, och "korridoren" väggar, tvärtom, hamras med vertikalt långsträckta element. Den senare metoden är förresten mycket lämplig även om taket är för lågt. Med hjälp av sådana små knep närmar sig varje rum med en misslyckad konfiguration - liten, smal, fyrkantig - idealet i ägarens sinne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att enskilda delar av köket-vardagsrummet inte får skilja sig åt i storlek flera gånger. Vardagsrummet kommer nästan säkert att vara lite rymligare, men köket ska inte se ut som ett trångt skafferi i det - om det första är större än det andra, så är det redan ett problem. Denna punkt kan också korrigeras med designmetoder, inte bara genom att "förstora" köket, utan också "minska" vardagsrummet, om det är lämpligt.

Bild
Bild

Stilval

Köks stilistiska potential uppfattas av många som ganska begränsad - lekmannen ser i det främst ett grovkök med ett överflöd av teknik, därför verkar högteknologi nästan vara den enda lämpliga lösningen för majoriteten av våra medborgare. Professionella designers kommer naturligtvis inte att hålla med om detta, som ser mycket fler alternativ och till och med måste kombinera köket med vardagsrummet inom gemensamma väggar. Faktum är att fantasi kanske inte begränsas av någonting alls, men det är värt att lyfta fram tre stilar som verkar vara populära, men än så länge helt obegränsade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skönheten i art deco ligger i det faktum att små dekorativa detaljer spelar en helt icke -sekundär roll här - de förvandlas till riktig konst. I alla andra avseenden kan köks-vardagsrummet vara vanligt, men det borde finnas många detaljer, och de måste nödvändigtvis imponera, så en utsökt ljuskrona och lätt inlägg på bordet kommer att vara mycket lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet kan kallas en rustik stil, men med ett visst förbehåll - inte i vår förståelse, utan i den schweiziska. Ett rum i denna stil föreslår funktioner som kanske inte är hemlagade, men åtminstone borde efterlikna dem. Oftast uppnås önskad effekt genom riklig användning av trä (eller utåt mycket liknande material), som också ska se söt och grov ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekostil Är en desperat jakt på naturen. Här kommer träelement också att komma till nytta, även om de inte ska missbrukas, för vilken typ av oro för naturen, om det hela är skuret. Men färska blommor passar väldigt bra in i denna stil, som kan dekoreras i ett helt tillväxtskåp, som är en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet. Användningen av moderna material i vår tid kan inte undvikas, men för ekostilen väljs de vanligtvis i ett karakteristiskt sortiment - vitt, grönt och nyanser av träbrunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Färglösningar

Tricket med köks -vardagsrumsdesignen är att du måste markera vissa gränser mellan de enskilda zonerna, utan att bryta upp rummet - annars varför skulle det överhuvudtaget kombineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

För harmoni och enhet bör du följa några enkla tips

Zonerna utförs nästan alltid i olika färger, men de valda färgerna bör kombineras väl med varandra utan att framkalla motsättningar. Den enklaste lösningen skulle vara att använda två liknande nyanser av samma färg, men i allmänhet kan skillnaden vara till och med i små saker - till exempel i form eller textur på ytan, lite olika mönster och så vidare

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort rum krävs en ljus accent, och inte ens en, men det är oönskat att tilldela dem för stora interiörartiklar som garderob eller gardiner. På grund av att det kombinerade utrymmet visar sig vara ganska stort, måste flera sådana accenter göras i det, och tillsammans kommer de att ge en alltför varierad bild, därför bör alla stora detaljer skilja sig i en relativt blekad nyans för att inte att krusa i ögonen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis kombineras köket och vardagsrummet just för extra utrymme och kampen mot visuell trånghet, och ljusa möbler och samma finish kommer att bidra till att lägga till ljus. Överflödet av naturligt ljus hjälper också till att kompensera för problemet, och om det senare visar sig vara jämnt med ett överskott, späds det vanligtvis med möbler i ett gråbrunt färgschema. Andra färger kan också användas, men denna lösning är inte standard och kräver en viss konstnärlig smak

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

En intressant observation av forskare är att varma toner tvingar en person att äta något, medan kalla toner har en helt motsatt effekt. Med tanke på att köket i det kombinerade köket och vardagsrummet ständigt ses från var som helst i lägenheten, kan människor som är benägna att frossa få ytterligare en frestelse, vilket så småningom kommer att leda till viktökning. I en sådan situation bör du inte försumma de psykologiska finesser

Bild
Bild
Bild
Bild

I samband med att välja ett färgschema, glöm inte att finishen inte kommer att uppfattas utan genomtänkt konstgjord belysning . Köket och vardagsrummet, sammankopplade, är samtidigt en hel och två helt olika zoner, därför bör denna princip följas vid installation av belysningsarmaturer. Detta uppnås helt enkelt - du behöver bara göra en allmän belysning för två olika zoner, och utöver det, försörja din egen för var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet rum

I ett trångt rum är det viktigaste att inte skapa intrycket av röran i ett redan begränsat utrymme, därför bör du hålla dig till minimalism. Ett litet kök-vardagsrum tål inte stora detaljer, därför bör de vara antingen små eller allt ska vara monokromatiskt i dekoration. För att öka utrymmet spelar färgen på finishen en speciell roll - det ska vara ljust, därför är små rum färdiga i vitt eller beige. Ljusa fläckar är nästan alltid olämpliga här, så de bör kasseras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

För ett medelstort rum

Om kök-vardagsrummet verkar genomsnittligt i storlek och inte chockar varken av fängelsecellens täthet eller fotbollsplanens öppenhet, kan du inte vara särskilt begränsad när du väljer ett färgschema med fokus på vad du vill att se i estetiska termer. En annan sak är att i en sådan situation ska du inte gå till ytterligheter, för för lätt skala kommer att "förstora" rummet och göra det visuellt stort och obekvämt, men för mörk finish ger motsatt effekt, och då blir det plötsligt trångt här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här, som ingen annanstans, är det lämpligt att föredra designen i gråtoner. Detta färgschema är helt typiskt för de flesta köksmaskiner, så det kommer inte att vara svårt att undvika några svårigheter att kombinera enskilda element i köket.

För ett stort rum

Ett överdrivet överflöd av ledigt utrymme i modern design anses inte vara en mycket bra kvalitet - i ett sådant rum känner en person sig nästan lika sårbar som på gatan. För ett kök-vardagsrum, där komfort är ett grundläggande krav, är en sådan egenskap oacceptabel, därför bör utrymmet minskas visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Få platser där det nu fashionabla svarta köket med vitvaror i mörka färger kommer att vara lämpligt men här kommer det att se så logiskt ut som möjligt. Naturligtvis kan situationen korrigeras utan att färgerna förtjockas - för detta är det värt att tillgripa de efterbehandlingstekniker som beskrivs ovan, när inredningsdetaljerna sträcker sig i rätt riktning och mönstren på dekorationen låter dig något förändra intrycket av Plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av möbler

Inredningen av kök-vardagsrummet bör passa in i den övergripande dekorationsstilen för detta rum och vara ihållande, om inte i samma stil för de två delarna, då åtminstone i relaterade. Detsamma gäller möbelns färgpalett, av vilka bara en eller två artiklar kan vara en accent, men inte absolut hela inredningen. Svårigheten att välja möbler ligger i att det vanligtvis behövs stilistiskt helt olika saker för köket och vardagsrummet, som är svåra att få till harmoni inom samma rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovannämnda stilar, som erbjuder ett visst "roll call" av möbler, kan delvis hjälpa till med detta . från olika delar av de kombinerade lokalerna, men valet av situationen utförs aldrig efter att reparationen har slutförts. Det är nödvändigt att besluta om möblerna i förväg - för detta utarbetas ett designprojekt som visar hur väl de valda (notera - verkliga) möblerna kombineras med dekorationen. Dessutom rekommenderar experter att köpa möbler och utrustning i förväg - då är du definitivt säker på att de modeller du gillar inte kommer att säljas ut medan renoveringen pågår.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet är det värt att spela upp vissa funktioner i rummet. Till exempel, om ägaren har tur att ha ett kök-vardagsrum med ett burspråk eller en balkong som går in i rummet utan en klart definierad kant, lägg ett bord, om inte ett matbord, åtminstone för tedryck, det är bäst där - öppningsvy bör bidra till en förbättring av humör och utseende av teman för konversation. Köket, som förvandlas till vardagsrummet, vars konfiguration också kompliceras av en nisch, innebär att man fyller en sådan cell med en stor möbel av lämplig storlek - i vardagsrummet blir det en garderob och i köket där kommer att vara ett kylskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Belysning

Belysningsenheter är det element som i vårt fall bör kunna både förena och dela. Som regel görs överliggande belysning vanligt och slås på med ett klick på en strömbrytare, men om inte, så borde stilmässigt åtminstone några av belysningsarmaturerna i olika zoner i det kombinerade rummet överlappa varandra - om detta inte är fallet, varför var det nödvändigt att ta bort väggen överhuvudtaget och skapa ett stort rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Å andra sidan har separata områden i ett stort kök-vardagsrum helt olika uppgifter . - så för matlagning är starkt och riktat ljus önskvärt, medan för en lugn avslappnad atmosfär i vardagsrummet gör inte möjligheten att sätta på mjukt, avslappnat ljus ont. För att uppfylla alla krav är det värt att tillhandahålla separat belysning för varje del av rummet, vilket passar bäst situationen och låter dig låtsas att det fortfarande är två separata rum. Samtidigt kommer avsaknaden av allvarliga skiljeväggar mellan de två delarna att leda till att du inte kan gömma dig för det starka ljuset från köket i vardagsrummet, och det är möjligt att gäster läggs till sängs här eller till och med ägarna själva tvingas vila. Av denna anledning är det lämpligt att tänka på placeringen av individuell belysning på ett sådant sätt att den inte blir till en gemensam och tillåter varje del att förbli oberoende. Bordslampor och små infällda lampor passar bäst för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Kreativa idéer och designlösningar

Även det faktum att ett kombinerat kök-vardagsrum idag inte längre är en stor sällsynthet förnekar inte uppkomsten av nya originallösningar som ständigt erbjuds av de bästa designers. I synnerhet medan vanliga människor funderar på att inreda ett rum och skapa en modern design samtidigt som de behåller all nödvändig funktionalitet, experimenterar specialister som verkligen inte saknar fantasi, inklusive planering.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en enrumslägenhet skapas ofta en studiolägenhet för den estetiska dolningen av täthet . - ett gemensamt utrymme, som också innehåller en entré, som helt enkelt inte är vettig att skilja åt. Detta alternativ, å ena sidan, anses vara modernt och mycket kreativt, å andra sidan bör du inte förvänta dig ensamhet alls här, om du inte bor ensam - du måste sova på samma plats där bokstavligen allt annat ligger, utom kanske badrummet … Naturligtvis är detta något obekvämt, eftersom tankeväckande designspecialister, som inte kan välja ett helt separat sovrum, försöker åtminstone något markera en plats att sova från den allmänna bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket fräsch och ovanlig idé kommer att vara ett sovrum på andra våningen, medan det första kan användas produktivt för andra ändamål - till exempel sätta dit ett datorbord, ett soffbord eller bara en fåtölj, ett akvarium, en TV - vad som helst, om det bara var användbart och inte särskilt störande sömn. Det visar sig att även i studion är det fortfarande möjligt att gå i pension, även om sådan avskildhet inte är fullständig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När det gäller en två-rumslägenhet är situationen något annorlunda . Det finns ett separat sovrum här, och knappt någon kommer att tänka sig att göra en så stor studio, som kommer att innehålla alla lokaler för "kopeckbiten", men då kommer det helt integrerade köket -vardagsrummet att se för stort ut - alla andra delar av lägenheten kommer att verka som bilagor. Problemet löses med en båge, men inte en typisk, när det gäller storleken på en standarddörr, men bred och hög. Faktum är att i detta fall är väggen mellan vardagsrummet och köket inte helt frånvarande - den är bevarad, men den är snarare en minimal kant för en bred passage och upptar inte mer än en tredjedel av dess bredd. En sådan skiljevägg är gjord av gipsskivor och kan ha en bisarr form, och föreslår i vissa fall till och med en användbar applikation - hyllor kan byggas in i dess utskott för att lagra olika saker med låg vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Att bygga om byggnaden genom att lägga till nya fönster visar sig vara mycket problematiskt även i ett privat hus, men överföringen av innerväggarna gör att vi kan ändra förhållandet mellan fönster i olika delar av köket-vardagsrummet. Så två rum hade inledningsvis ett fönster, vilket är standard för modern stadsplanering, och efter renovering kan det finnas både ett vardagsrum och ett kök med två fönster (även om det andra händer mindre ofta), medan den andra delen kommer att saknas naturligt ljus överhuvudtaget. Detta tillvägagångssätt för planering kan vara ganska motiverat . - till exempel, i ett oväntat mörkt vardagsrum kan en fullfjädrad relaxavdelning organiseras med en projektor som låter dig titta på filmer eller sportsändningar över hela väggen, vilket kan tas emot mycket positivt av gästerna.

Bild
Bild

Viktiga tips

När fördelarna med enande verkar vara mer betydande än nackdelarna, och det till och med finns en gemensam vision om ett stort rums framtid, bör du tänka på några fler punkter, främst av teknisk karaktär, utan vilket resultatet kan vara en besvikelse. Till att börja med bör man komma ihåg att ingenting kan planeras om i ett flerfamiljshus utan tillstånd, även om du är en professionell arkitekt och du vet säkert att du inte kommer att skada byggnaden. Innan arbetet påbörjas måste du erhålla ett särskilt tillstånd för förening av lokaler ., och efter slutförandet är det också värt att fixa ändringarna i BTI, annars kan kedjan av efterföljande reparationer från grannarna fortfarande förstöra huset.

Bild
Bild

Därefter bör du vara uppmärksam på det faktum att det är lämpligt att välja köksutrustning så att de har minimalt ljud. Även om ingen någonsin sover i vardagsrummet, kan samma kylskåp störa en enkel vila där, men om gästerna får plats här eller ens hushållsmedlemmar sover över natten, så kommer den brusande enheten uppenbarligen inte att lägga till komfort. En särskild svårighet ligger i att välja en huva, eftersom det förmodligen kommer att göra mycket ljud - för ett stort kombinerat utrymme behövs en kraftfull modell som kan hålla stämningen i ordning. Problemet kan lösas med hjälp av speciella ljuddämpare, men detta är naturligtvis en extra kostnad. Slutligen bör designen tänkas ut på ett sådant sätt att man klarar sig utan stora tygdraperier - materialet tenderar att absorbera de dofter som köket är fullt av, och med det vardagsrummet, och dessa dofter är inte alltid trevliga.

Bild
Bild

Exempel på bra design

Abstrakta resonemang om design ger liten mening om det inte backas upp av visuella exempel. På det första fotot kan du se ett slags klassiskt exempel på ett kombinerat utrymme, där dekorationen av olika zoner är nästan identisk (förutom golvet), och stativet fungerar som en uppenbar avdelare, samtidigt som rollen som ett bord. Detta, förresten, låter dig använda vardagsrummet uteslutande för att ta emot gäster, det är generellt utformat som ett rekreationsområde. Långa gardiner av tyg här ändras tydligen antingen ofta eller är "levande" på grund av den utmärkta huven, även om det också är möjligt att ägarna lagar mat ganska sällan, och även då klarar de sig mest med en mikrovågsugn.

Bild
Bild

Det andra exemplet visar en ganska extravagant renovering, som om det antyds att allt inte behöver vara prosaiskt och standardmässigt. Här har nästan varje detalj sin egen nyans, vilket skapar illusionen av "papegojefärgning", men detta är bara vid första anblicken, för i allmänhet finns det bara två färger-gulbrun och korallrosa, de representeras helt enkelt av en många nyanser. I själva verket är köket uttryckligen separerat från rekreationsområdet och matplatsen, som är så kombinerade med varandra att det inte finns någon tydlig gräns mellan dem. Belysningen är slående, som verkar vara av samma typ, så att du kan uppfatta bilden av rummet som helhet, men samtidigt är det annorlunda - i synnerhet i vardagsrummet finns det en möjlighet att slå på en bordslampa, inte begränsad till "överliggande" ljus.

Bild
Bild

Frånvaron av en vägg i ett kombinerat kök -vardagsrum bör inte uppfattas som "allt eller ingenting" - själva väggen kan lämnas, men så att den inte stör en hel vy … Dessutom bör den lämnas som en dekoration, eftersom moderna material som gips gör det möjligt att göra öppningen som förbinder olika zoner lockig och riktigt vacker - detta demonstreras tydligt av det tredje exemplet. Här, på gränsen till zonerna, finns det också en bordsskiva, men den är så pass inpassad i inredningen att den är praktiskt taget osynlig - troligen används den som arbetsyta för kulinariska övningar. Det förenande elementet är inte bara väggarnas allmänna dekoration, utan också matbordet, som målmedvetet placeras i korsningen mellan golven av två olika typer, bara betonar harmonin mellan separation och enhet.

Rekommenderad: