Projekt Av Ett Bad Med En Pool (83 Bilder): Träkonstruktioner Under Ett Tak Med Biljard Och En Grill Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Ett Bad Med En Pool (83 Bilder): Träkonstruktioner Under Ett Tak Med Biljard Och En Grill Med Egna Händer

Video: Projekt Av Ett Bad Med En Pool (83 Bilder): Träkonstruktioner Under Ett Tak Med Biljard Och En Grill Med Egna Händer
Video: Vlogg badar i poolen 2024, Maj
Projekt Av Ett Bad Med En Pool (83 Bilder): Träkonstruktioner Under Ett Tak Med Biljard Och En Grill Med Egna Händer
Projekt Av Ett Bad Med En Pool (83 Bilder): Träkonstruktioner Under Ett Tak Med Biljard Och En Grill Med Egna Händer
Anonim

Att ha ett eget bad idag är en lyx som många har råd med. Från ett varmt och fuktigt ångbad dyker du ner i kallt vatten och känns som om du är pånyttfödd. Så varför, bland ett så stort urval av badprojekt, begränsas till en enkel uppsättning "ångtvätt" om du kan bygga en underbar pool med egna händer? Läs om alla nyanser av att bygga och dekorera ett bad med en pool i den här artikeln.

Särdrag

Oavsett poolens utformning kan inte alla ångrum placeras. Huvuduppgiften för att förbereda ett bad för att placera en pool är vattentätning av ledningar, väggar och tak. Du kan inte bara ta in det i ett färdigt ångbad och lägga det. Därför är det bättre att ta hänsyn till det i planeringsstadiet, annars kostar anpassning till lokalen mycket mer pengar.

Bild
Bild

Med tanke på de stora mängderna vatten måste vattenförsörjningssystemet också vara helt förberett för installationen av poolen . Ett vanligt fundamentavlopp (som kan göras i ett litet duschrum) fungerar inte. Här behöver du ett fullvärdigt avlopp och du måste utrusta det enligt standardreglerna för avloppsenheten. Det är sant att det finns fall där avloppssystemet inte klarar stora mängder vatten.

Bild
Bild

Byggnaden är utformad med hänsyn till poolens läge - på gatan, under samma tak med ett ångbad eller i ett annat rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig fråga är placeringen av tekniska nätverk. Dessa inkluderar ventilation, vattenfilter, belysning, dräneringssystem.

Bild
Bild

Projekt

Badet är ofta utformat så att poolen ligger närmare ångbadet. Det finns färdiga layouter sammanställda av mästare, varifrån du kan välja rätt för dig själv.

När du väljer måste du ta hänsyn till många egenskaper:

  • markområde för konstruktion;
  • den uppskattade storleken på poolen och badet;
  • placering av kommunikation;
  • konfiguration;
  • ytterligare lokaler.
Bild
Bild

Det är dock mer intressant att arbeta med ditt eget projekt och lita på specifika önskemål i det för att bygga ett drömbad med dina egna händer.

Till exempel kan du göra en terrass i form av en halvcirkelformad eller polyhedral avsats i väggen (burspråk) och utrusta en utgång till den direkt från poolen. Idag ger överflödet av material och teknik oöverträffad byggnadsfrihet. Speciellt uppfinningsrika designers har redan kommit på ett tak som kan tas bort om det behövs. Det finns också ett alternativ med ett transparent tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste typerna av pooler

Stationär … Ofta är detta en armerad betongbehållare planterad i marken. Du kan göra det själv eller köpa en färdig genom att välja önskad storlek och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minipool . Den har en liten volym (från 1 till 6 kubikmeter) och är gjord av trä, akryl eller glasfiber. Den kan placeras både inuti badet och på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spa pool . Detta är ett stort bubbelbadkar. Säljs redo för installation med all utrustning. Ej lämplig för vattenspel och simning.

Bild
Bild

Hopfällbar . Tillverkad av polyvinylklorid, som sträcks över ramen. Huvudfunktionen är rörlighet. Du kan placera den var som helst och vid behov ta isär den.

Bild
Bild

Bastu med biljard - det här är ett bra alternativ för dem som gillar att kombinera avkoppling med vänner och badprocedurer. Med tillräcklig yta kan du bygga ett ganska rymligt ettvåningskomplex med flera rum. Samtidigt varierar den genomsnittliga ytan på ett rum med biljard från 22 till 52 kvm. m

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnbad hjälper till att avsevärt spara utrymme på platsen, inte sämre än konventionella bad när det gäller funktionalitet. Det är logiskt att välja det om marken har en icke-standardform. Så, till exempel, med hjälp av sådana lösningar kan du "kringgå" ett massivt träd, stolpar med elektriska ledningar eller "montera" en byggnad nära en reservoar.

Bild
Bild

Byggnadens storlek kan variera beroende på personliga preferenser och ekonomiska förmågor. Det kan vara ett enkelt litet hus eller ett helt komplex med vind, lusthus, biljardrum eller grillplats. I det senare fallet måste terrassen vara utrustad med hänsyn till brandsäkerhetsstandarderna.

Bild
Bild

Om valet föll på konstruktionen av ett tvåvånings hörnbad, bör man komma ihåg att övervåningen nödvändigtvis kräver förstärkning av grunden och väggarna.

Ofta installeras vedeldade spisar i hörnbad ., som installeras mellan bastun och relaxrummet. Det är viktigt att placera den i mitten av byggnaden så att värmen fördelas jämnt.

Bild
Bild

Med hjälp av vinden kan du både dekorera byggnaden och få ytterligare territorium utan att behöva bygga ut byggnadens totala yta. Vad som är trevligt är att en sådan lösning kommer att kosta mindre än att bygga ett tvåvåningsbad.

Bild
Bild

Det är inte förvånande att variationer av badrummets gästutrymme är så populära idag, där vindrummet är fullt anpassat för livet. Med rätt inställning till den yttre dekorationen kommer ett sådant bad att se ut som ett riktigt slott.

Bild
Bild

Vinden, byggd över badhuset, skiljer sig mycket från den enkla andra våningen i huset ., eftersom huvudproblemet här kommer att vara hög luftfuktighet. Det kommer mycket ånga från första våningen, så det är absolut nödvändigt att göra ett speciellt lager under konstruktionen. Om en sådan vind är ordnad som en standard, kommer det hela tiden att vara mycket varmt och fuktigt där. Du bör börja med att lägga en ångspärr (du kan använda folie eller film), sedan en värmare och sedan kan du lägga golvet.

Bild
Bild

Alla delar av badet, av trä, måste behandlas noggrant med antiseptika, luckor och mindre brister bör fyllas med polyuretanskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om taket var täckt med metall måste en film läggas under det så att kondens inte ackumuleras.

Bild
Bild

Och slutligen är det värt att ta hand om en säker stege, för efter badet kommer du inte att glida på länge. Det är nödvändigt att tänka över stigningsvinkeln, material för att täcka steg och staket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du svänger så mycket som två våningar, kan du utrusta ett fullvärdigt relaxrum ovanpå och ett ångbad med en imponerande pool nedanför.

Nästan alltid innebär projekten för sådana bad ett relaxrum på andra våningen ., vissa gör ett sovrum eller till och med ett gym av det.

Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt högkvalitativ vattentätning, eftersom lokalerna ovan måste förbli torra under alla förhållanden. Att försumma denna punkt kan leda till att taket på nedre våningen och golvet i det övre blir överväxt med svamp.

Trappan är ett mycket viktigt element. Om badet är kompakt är det fullt möjligt att göra med skruvversionen. De större byggnaderna är utrustade med klassiska trappor, ofta gjorda i trä. Närvaron av en yttre trappa är oönskad här, eftersom det är mycket osäkert att gå ut efter ett ångbad på vintern.

Bild
Bild

Terrassen och grillen kan kallas en "komplett uppsättning" för avkoppling efter en hård arbetsvecka. Vanligtvis förenas verandan av ett gemensamt tak med ett hus eller garage. I detta speciella fall har terrassen en gemensam grund och ett tak med bastu. En sådan förlängning kommer inte att träffa fickan, men dess funktionalitet är fängslande.

Bild
Bild

På terrassen kan du:

  • sätta en grillugn;
  • laga middag utan att lämna badet;
  • värm luften i omklädningsrummet med en spis;
  • placera ett kylskåp, gör utrymmet täckt och använd det som ett komplett kök och matsal.
Bild
Bild

Standardstorleken på terrassen är 8-10 kvadratmeter . Detta räcker både för att bjuda in gäster och för enkla sammankomster av en stor familj. För användning, till exempel av ett gift par, är ekonomiversionen också lämplig - 6x5 rutor.

Bild
Bild

Material (redigera)

Vi har inte bevarat alla hemligheter i hantverket att bygga ett bad från våra förfäder, och uppenbarligen följs inte alla regler av moderna finsmakare. Men det finns ett faktum som är svårt att argumentera med: ett ryskt bad bör byggas av naturligt trä. Den klassiska bastun ger ett timmerhus. Och versionen av projektet beror bara på fantasin och storleken på plånboken.

Bild
Bild

Det är ingen slump att den rundade stocken är ett av de mest efterfrågade materialen idag. Det kännetecknas av följande funktioner:

  • varje ras innehåller hartser som har medicinska egenskaper för människor;
  • trä kan hålla en hög temperatur under lång tid;
Bild
Bild
  • väggar ackumulerar inte fukt;
  • låg vikt på strukturen kommer att spara på grunden;
  • du behöver inte vara rädd för konstruktionsnedgången, eftersom efterbehandlingsmaterial ofta inte används.

Och det känns mycket trevligare att ta ett bad i en miljövänlig och hälsosam träbyggnad än i ett tegel- eller askblock.

Bild
Bild

Men det första som kan få dig att välja ett block är ett trevligt pris. Det används både för konstruktion av väggar och för att lägga grunden.

Bild
Bild

Fördelar:

  • enkel användning, eftersom 1 block är cirka 7 tegelstenar, så tiden för att bygga väggar reduceras avsevärt;
  • bra värmeisolering av materialet;
  • väggarna torkar ganska snabbt;
  • giftfri och brandbeständig, helt säker för människor.
Bild
Bild

Minus:

  • låg ljudisolering;
  • kräver ofta efterbehandling, eftersom byggnader för kvarnar inte skiljer sig åt i yttre attraktionskraft;
  • dålig fuktbeständighet;
  • väggarnas enorma vikt kräver förstärkning av grunden;
  • för att arbeta med honom behöver du lämplig fysisk styrka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel har också några fördelar när man bygger ett bad:

  • lång livslängd. Tillsammans med en högkvalitativ grund kommer ett tegelbad att hålla mycket längre än liknande byggnader, till exempel av trä;
  • tegelbyggnaden är väl skyddad från bränder;
  • ett stort urval av arkitektoniska lösningar.
Bild
Bild

Tegelbad har också nackdelar. Dessa inkluderar de höga kostnaderna och behovet av att installera ytterligare värmeisolering.

Bild
Bild

Det är ganska svårt att bygga en pool på egen hand; sådana stunder som jord, lättnad, grundvatten spelar en stor roll i denna fråga.

Bland alla grundmaterial används betong oftast.

Bild
Bild

Etapper för att bygga en pool

Först måste du gräva en grop , som kommer att vara något större i storlek än den framtida poolen. Sand och vattentätning läggs i botten. Om så önskas är väggar och botten mantlade med värmeisolering.

Bild
Bild

Impregnering . Ett stort utbud av tätningsmedel tillverkas nu, du behöver bara välja rätt och bearbeta alla sömmar.

Bild
Bild

Installation av beslag . Dessa är metallnät eller stavar. Innan dess är det viktigt att tänka på tekniken för dränering av vattnet.

Bild
Bild

Kakelläggning . Du kan visa fantasi och improvisera vid denna tidpunkt, men ofta används brickor för efterbehandling inne i poolen.

Bild
Bild

För inredning av badet är lövträd och barrträ bäst lämpade. De kan inte värma upp och torka mycket snabbt, vilket förhindrar att mögel och mögel sprider sig. Dessa är lind, asp, al, abash, gran, gran, tall. Det är viktigt att komma ihåg att träet vid dekoration inte ska beläggas med färg eller lack, eftersom det vid uppvärmning kommer att avge en obehaglig kemisk lukt.

Bild
Bild

Design

Bad är först och främst en plats för avkoppling. Därför är det ologiskt att använda ljusa färger och gå långt från klassikerna. Detaljer i form av snygga möbler eller inredningsartiklar bara "för utseendets skull" är bättre att utesluta. Huvuduppgiften här blir att skapa en lugn, avkopplande atmosfär.

Bild
Bild

För omklädningsrummet och ångrummet är den mest populära den klassiska finishen i rysk stil - ett massivt bord, bänkar / solstolar, träfoder på väggarna och taket. I pausrummet kan du redan improvisera, för det finns inga allmänt vedertagna normer för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta smidda element, snidade golvlister, antika hushållsartiklar, en öppen spis kan framgångsrikt komma in i interiören. Även ek- eller björkkvastar, torkade klasar av doftande örter hängs ofta på väggarna som dekor.

Bild
Bild

Belysningen ska vara varm, svag. Med lampskärmar som sprider ljus är det lätt att uppnå önskad effekt.

Bild
Bild

Åsikterna är olika om inredningen i form av djurskinn och mattor: å ena sidan ser det modernt och rikt ut, å andra sidan är det en annan orsak till svampens utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

  • Om det antas att barn kommer att simma i poolen, bör dess djup inte vara mer än en meter;
  • i alla projekt är det nödvändigt att lägga en grov golvbeläggning, som redan kommer att ha ett dräneringssystem;
  • Se till att använda en nivå vid installationen, oegentligheter i framtiden kan påverka materialet negativt;
Bild
Bild
Bild
Bild

om det finns ett hopptorn bör djupet vara minst 2,5 meter

Bild
Bild
  • om du gör golvet i ångrummet 10-15 cm högre än i tvättrummet kan du undvika att överflödig fukt tränger in;
  • det är bättre att installera dörrar av naturligt trä;
Bild
Bild

för att undvika onödig värmeförlust är det bättre att inte göra fönster i ångrummet alls

Bild
Bild

i värmen kan utomhuspoolen inte lämnas utan vatten på länge, detta kan leda till deformation från solens strålar

Bild
Bild

enligt säkerhetsreglerna måste baddörrarna öppna utåt

Bild
Bild

När du väljer möbler, föredra trämodeller. Klädseln kan tappa sitt utseende mycket snabbt på grund av fukt

Bild
Bild
  • alla lampor måste skyddas från inträngande vatten;
  • i ett ryskt bad är ånga det viktigaste, vilket innebär att du måste ha tillräcklig takhöjd, helst minst 2,5 meter;
Bild
Bild

för att undvika skador måste du välja rätt skopa i förväg, vars handtag inte värms upp och inte smälter, helst av trä

Bild
Bild
  • djupet på ugnens värmare bör vara minst 60 cm, annars är det helt enkelt obekvämt att värma det: små stockar brinner ut mycket snabbt;
  • ju längre kamspolen, desto snabbare värms badet upp;
Bild
Bild
Bild
Bild

om plattor väljs för att lägga golvet i ett av rummen, är det bättre att välja halkskydd av säkerhetsskäl

Bild
Bild

det kommer att vara användbart att köpa en elektrisk värmare för uppvärmning av vatten

Bild
Bild

det borde inte finnas några stora träd nära poolen, eftersom deras massiva rötter kan störa konstruktionen

Bild
Bild

Om konstruktionen av poolen enbart är avsedd för dekorativa ändamål, behöver du inte göra den djup

Bild
Bild

Vackra exempel

Alternativ för en spa -pool med hydromassage och detaljerade instruktioner för dess installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en liten familj är alternativet med ett miniatyrplastsnitt ganska lämpligt.

Bild
Bild

Du kan hänga kvastar och torkade örter på väggarna för att göra vattenbehandlingarna ännu mer avkopplande och fylla rummet med en behaglig doft.

Bild
Bild

Duktiga hantverkare har råd att avsluta med natursten.

Bild
Bild

En intressant lösning skulle vara att måla väggarna nära poolen.

Bild
Bild

Ovanlig design av poolen i form av ett fotavtryck.

Bild
Bild

En komplex formad pool kommer att kräva fler kostnader än en vanlig rektangulär pool, men den kommer att se mycket mer spektakulär och rikare ut.

Bild
Bild

Speciella konstkännare kan skildra hela undervattensvärlden på poolens väggar. Ta bara hand om vattentäta material i förväg för sådant arbete.

Rekommenderad: