Hur Tar Jag Ett ångbad Med En Kvast? Ångande Teknik I Ett Ryskt Bad, Bra För Hälsan. Rörelser Och Regler

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Ett ångbad Med En Kvast? Ångande Teknik I Ett Ryskt Bad, Bra För Hälsan. Rörelser Och Regler

Video: Hur Tar Jag Ett ångbad Med En Kvast? Ångande Teknik I Ett Ryskt Bad, Bra För Hälsan. Rörelser Och Regler
Video: How to take a steam bath 2024, Maj
Hur Tar Jag Ett ångbad Med En Kvast? Ångande Teknik I Ett Ryskt Bad, Bra För Hälsan. Rörelser Och Regler
Hur Tar Jag Ett ångbad Med En Kvast? Ångande Teknik I Ett Ryskt Bad, Bra För Hälsan. Rörelser Och Regler
Anonim

Det ryska badet har länge blivit vansinnigt populärt, och inte bara i Ryssland, utan också i många andra länder. En sådan tidsfördriv har en gynnsam effekt på användarnas hälsa och till och med på deras utseende.

Det är viktigt att veta hur man korrekt ångar i ett bad med en kvast. Om du besöker det utan förberedelse kan det vara dåligt för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av kvastar kan du ånga?

Många människor kan inte tänka sig att besöka sitt favoritbadhus utan badkvastar. Ofta hänger sådana produkter på en av väggarna i byggnaden, eller så placeras de på en särskild hylla. Men Det är viktigt att inte bara hitta en bra plats för dessa enheter, utan också att välja dem korrekt.

Bild
Bild

Du kan ta ett ångbad med olika typer av kvastar. Låt oss titta närmare på de mest populära av dem.

Björk . Oftast drivs det inom väggarna i ett ryskt bad. Björkblad innehåller garvningskomponenter, vitaminkomponenter, eteriska oljor. Det naturliga innehållet förklarar björkkvastens antiinflammatoriska, desinficerande och svampdödande effekter. Den här enheten rekommenderas att användas i ångrummet för användare som röker mycket, liksom för dem som lider av vissa sjukdomar i samband med lungorna.

En björkkvast har en utmärkt effekt på hudens skick: den främjar dess naturliga föryngring och har en rengörande effekt.

Bild
Bild

Ek . Det näst vanligaste attributet för det ryska badet. Det rekommenderas för personer som lider av fet eller inflammerad hud. En ekkvast kan vara mycket användbar för hypertensiva patienter, eftersom den kan stabilisera högt blodtryck (exacerbationsperioden är ett undantag från denna regel).

Bladen på denna enhet innehåller också speciella tanniner, tack vare vilka de hjälper en person att bli av med svettning.

Bild
Bild

Kalk . Lindens lövverk kännetecknas av anti-förkylning och antiinflammatorisk verkan. De ämnen som den innehåller har en god effekt på kvaliteten och varaktigheten av en persons sömn.

Med detta attribut kan användare enkelt bli av med irriterande migrän, huvudvärk, kan förbättra hudens hälsa i allmänhet.

Bild
Bild

Fågelkörsbär . Fågelkörsbärsblad innehåller komponenter som kan läka sår på människokroppen. Fågelkörsbärskvastar har en mycket trevlig doft, på grund av vilken ångbastu blir ett riktigt besök på en aromaterapisession.

Sådana produkter är mjuka, därför är de efterfrågade bland det rättvisa könet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enbär . Det reflekterar väl över nervsystemet, det kan stabilisera en persons känslomässiga bakgrund.

Bild
Bild

Valnöt . Kvast experter rekommenderar att ansöka om användare som lider av diabetes. Nötprodukten kan också förbättra tillståndet med åderbråck, ulcerösa sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gran . Driften av en sådan badkvast tar bort överflödig vätska från människokroppen. Tack vare detta kan allt ackumulerat ödem från ansiktet eller extremiteterna försvinna.

Grankvasten har också utmärkta lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Med sin hjälp kan en person glömma sömnlöshet och till och med övervinna ischias.

Bild
Bild

Al . Alder lövverk innehåller speciella klibbiga komponenter som fäster vid människans hud under proceduren, samtidigt som det frigörs från onödiga toxiner och gifter. En alborst kan ha en gynnsam effekt på andningsorganen.

Bild
Bild

Nässla . Kan hjälpa till att behandla ischias och artrit. Kan stabilisera högt blodtryck, städar upp användarens känslomässiga tillstånd.

Bild
Bild

Eukalyptus . Med denna kvast kan du säga adjö till förkylningar.

Med en sådan produkt kan människor eliminera känsligheten för allergiska reaktioner.

Bild
Bild

Regler

Innan du går till ett ryskt badhus med en kvast, bör du överväga flera viktiga regler

  • Om du ska ta ett ångbad bör du veta att de inte besöker det efter en rejäl måltid (när mindre än 2 timmar har gått). Brott mot denna enkla regel kan leda till allvarliga problem, bland vilka matsmältningsbesvär blir det minsta.
  • I ångrummet är det värt att ta plats på det nedre sätet. Här kommer du inte att känna en så stark syrebrist än ovan.
  • Den bästa tiden att tillbringa här är att ligga. Tidigare är det lämpligt att breda ut ett bekvämt lakan eller en speciell filt på hyllan. Lägg dig ner på ditt valda material och försök att slappna av så mycket som möjligt.
  • När du ångar i badet är det lämpligt att andas lugnt och jämnt, men djupt. Så snart hjärtslaget blir snabbt blir kinderna röda, du kan försiktigt flytta till hyllan på en högre nivå. Den optimala varaktigheten för den första körningen är vanligtvis inte mer än 10 minuter.
  • Det är förbjudet att gå till ångbadet och använda en kvast om en person lider av hudsjukdomar och utslag av någon art. Även om det finns mycket små finnar är det lämpligt att vägra att besöka ångbadet.
  • Du bör inte gå till ångrummet om en person lider av lung- eller kardiovaskulär insufficiens. Kontraindikationer är också veneriska patologier, lunginflammation, bronkit, epilepsi, tumörer (både maligna och godartade typer).
  • Barn under 5 år bör inte släppas in i ångbadet. En ung kropp tål knappast sådana belastningar. Äldre människor måste också vara mycket försiktiga när de går till ångbadet. Det är lämpligt att göra detta med tillstånd av den behandlande läkaren.
  • Amningsperioden och graviditeten är faktorer som förbjuder kvinnor att besöka ångbadet med en kvast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ångande etapper

Att ta ett ångbad med en lämplig kvast krävs korrekt. Endast i detta fall kan man förvänta sig att denna typ av vila kommer att ha en fördelaktig effekt på hälsotillståndet. Hela vapningsprocessen består av flera viktiga steg, varav ingen bör försummas . Låt oss lära känna dem bättre.

Förberedande

Experter rekommenderar att du sköljer under en varm dusch före det första inträdet. Tack vare en sådan enkel manipulation kommer den mänskliga hudens integritet att kunna värmas upp något, och i framtiden blir effekten av högre temperaturer mindre märkbar och hård.

Ta en dusch innan du går in i ångbadet, du bör inte använda olika tvättmedel och lösningar, gnugga kroppen med en tvättlapp . Sådana åtgärder leder ofta till att det nödvändiga skyddande skiktet oundvikligen kommer att tvättas av överhuden. På grund av en sådan defekt kan huden bli mycket torr i ett ångrum.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte heller att blöta och tvätta håret under förberedelsen . Detta kan provocera värmeslag. För att undvika sådana allvarliga problem är det bäst att besöka ångbadet uteslutande med ett torrt huvud med en speciell hatt på toppen.

Om du inte har en sådan enhet och du aldrig hittade den i butiken, kan du göra den själv med material av naturligt ursprung, till exempel lin, filt eller ull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adaptiv

Efter förberedelse kan en person gå vidare till den första entrén till ångbadet. För närvarande inträffar en anpassningsperiod, under vilken människokroppen vänjer sig vid andra omständigheter - en ökad andel fukt- och temperaturindikatorer.

Det är lämpligt att omedelbart ta med dig en kvast, låt den dra i varmt vatten. Du behöver inte använda detta attribut under lanseringen.

Att vara i ångrummet under anpassningsstunderna är det vettigt att sitta på hyllan nedanför . Det blir lättare här. Som nämnts ovan ligger den idealiska positionen under det första besöket i ångbadet. Så personen kan slappna av helt. När det finns en ökning av hjärtfrekvensen och rodnad i ansiktet blir märkbar, är det tillåtet att långsamt flytta till högre hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kyl

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kylprocessen. Efter exponering för höga temperaturer behöver huden vanligtvis kylas ordentligt … Ryska människor som utövar konsten att härda kan dyka ner i ett ishål eller torka sig med en snöboll . Om sådana handlingar visar sig vara något nytt för en person, räcker det bara att hålla ut lite under en sval men trevlig dusch, eller ta ett dopp i poolen i din egen bastu.

Efter flera besök i badhuset kan du försöka gå ut och torka av dig med snö. Efter ett tag kan du prova isdykning.

Naturligtvis bör de beskrivna åtgärderna vara tillåtna, baserat på människors hälsotillstånd - du bör inte sätta upp så allvarliga experiment på dig själv, tvivla på ditt eget välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massage

Kvasten får användas redan vid det andra besöket i ångbadet i badet. Tänk på hur du ska massera detta naturliga attribut på rätt sätt.

  • Det är nödvändigt att hålla "instrumentet" över människokroppen med mjuka rörelser med klappar, rör sig uppifrån och ner. Försök att röra dig långsamt för att inte skada huden, samt förbereda den ordentligt för resten av etappen.
  • Höj kvasten högre över huvudet. Det är på toppen som den maximala mängden ånga vanligtvis samlas, vilket gör att bladen värms upp bättre. Tryck produkten kort mot ansiktet, bröstet, buken, ryggen, fötterna.
  • Därefter måste du gå över kroppen med en kvast och göra diskreta, klappande rörelser. Du bör inte göra för skarpa, obehagliga rörelser som kan skada en person.
  • Kör med en kvast i ungefär en minut, men de ska inte klappas. Sedan turas om att stryka och klappa, men manipulationerna borde vara mer intensiva.
  • Värm kvasten igen och håll den över huvudet. Placera den i 5 sekunder på ansiktet, bröstet, buken, ryggen och fötterna.

Efter att ha avslutat alla massageprocedurer är det värt att ligga på bänken i cirka tre minuter för att vila lite. Efter det bör du lämna ångbadet.

Antalet sådana besök kan vara från 4 till 7. Samtidigt är det önskvärt att stanna i ångbadet i högst 25 minuter.

Bild
Bild

Grundläggande tekniker

Det finns flera olika tekniker för massage i ångrummet med en kvast.

Stroke

Tänk på vad denna massage teknik består av

  • Massagen börjar med en mild, diskret strykning med enheten.
  • Efter att ha lagt produkten på hälen på en person gör de avslappnade rörelser, utan brådska, lyfter upp benen till skinkorna och sedan till den övre halvan av ryggen, varefter de väljs till armar och nacke.
  • Rör sig i omvänd ordning, kroppens sidoytor behandlas.

Denna massage bör utföras korrekt i cirka 3-4 tillvägagångssätt.

Bild
Bild

Komprimera

En populär typ av massage som många väljer att använda. Den består av sådana etapper.

  • De höjer kvasten uppåt, de tar upp luften vid hög temperatur, sänker den sedan och trycker den mot kroppen med en annan kvast (detta måste göras tätt och i några sekunder).
  • Kompresser bör göras i ländryggen, på olika delar av kroppen.

Du måste röra dig snabbt och stanna på ett ställe inte längre än 2-3 sekunder.

Bild
Bild

Stretching

Effektiv och effektiv teknik. Det görs efter kompressen. Kvastar ska appliceras på ländryggen, sedan pressas de ordentligt, avlas på olika sidor: 1 - upp, 2 - ner. Mottagningen måste upprepas 5-6 gånger.

Bild
Bild

Utstationering

Efter strykning kan du tillgripa quiltning. I det här fallet är det nödvändigt att slå en person med en kvast och göra skarpare rörelser. Det är nödvändigt att postgap, rör sig i motsatt riktning - uppifrån och ner.

Du kan bara röra kroppen lätt (som om du gör penseldrag på duken).

Bild
Bild

Spöstraff

Med denna bearbetningsteknik tillhandahålls surrslag med en kvast. Vanligtvis är amplituden upp till 1 m.

Denna lösning visar sig vara särskilt effektiv om du vänder dig till inte en, utan två kvastar.

Bild
Bild

Plöjning

Med denna metod värms kvasten noggrant upp under ånga och håller ett ångrum under taket. Vidare är den med sina svängande rörelser riktad mot människokroppen, som knappt vidrör hudens yta.

Vanligtvis börjar de agera från fötterna, driver het ånga till dem, går sedan vidare till skinkorna, nedre delen av ryggen, ryggen, upp till cervicobrachial regionen.

Bild
Bild

Trituration

Med denna metod måste du arbeta med två händer, men med en kvast. Ett attribut hålls i handtaget med ena handen, hälften av lövverket pressas mot kroppen med den andra handen . I bröstet, skinkorna och nedre delen av ryggen är det nödvändigt att göra cirkulära rörelser som gnidning. Benen och armarna måste gnidas, vilket gör translationella åtgärder längs lemmarna.

Bild
Bild

Vanliga misstag

Låt oss analysera de viktigaste misstagen som uppstår när du besöker ångbadet

  • Du bör inte omedelbart passa in i ångrummet. Innan dess är det lämpligt att gå eller sitta lite. Det finns ingen anledning att göra några plötsliga rörelser, eftersom "tunga" temperaturer kommer att överbelasta hjärtat och blodkärlen.
  • Du behöver inte applicera kosmetika innan du går till ånga. De täpper till dina porer. Det är bättre att applicera vårdprodukterna efter det senaste besöket i ångrummet.
  • Under badförhållanden ska du under inga omständigheter dricka alkohol - resultatet kan bli trist.
  • Tvinga dig inte till att ånga upp. Lyssna på din egen kropp. Om det blir svårt för dig att andas, börjar yrsel, det är bättre att lämna rummet omedelbart.
  • Om du lämnar direkt från ångbadet är det inte tillåtet att omedelbart köra om ditt företag. Vänta tills trycket och temperaturen återgår till det normala.
Bild
Bild

Rekommendationer

Tänk på några rekommendationer om att gå till ångbastun med en kvast

  • Det är bättre att inte gå till badhuset om du lider av sjukdomar i mag -tarmkanalen.
  • Observera att luftfuktigheten i bastun är lägre, så temperaturer runt 100 grader är lättare att tolerera.
  • Det är vettigt för det rätta könet att ta med sig till ångbastu specialprodukter som bekämpar celluliter, liksom andra användbara hudkrämer.
  • Det är lämpligt att ta med fler drycker till badhuset. Vi pratar om juice och vatten, men definitivt inte om alkohol. Det är ännu bättre att dricka te och örtinfusioner.

Rekommenderad: