Gabioner I Landskapsdesign (58 Foton): Användning I Landet. Grill Och Trappor I Ett Landskap Interiör. Rabatter, Lusthus, Bänkar, Figurer Och Andra Element Från Gabioner

Innehållsförteckning:

Video: Gabioner I Landskapsdesign (58 Foton): Användning I Landet. Grill Och Trappor I Ett Landskap Interiör. Rabatter, Lusthus, Bänkar, Figurer Och Andra Element Från Gabioner

Video: Gabioner I Landskapsdesign (58 Foton): Användning I Landet. Grill Och Trappor I Ett Landskap Interiör. Rabatter, Lusthus, Bänkar, Figurer Och Andra Element Från Gabioner
Video: Montage de gabion - exemple de réalisation en gabions - gabion wall - gabionen -Tendance Gabion 2024, April
Gabioner I Landskapsdesign (58 Foton): Användning I Landet. Grill Och Trappor I Ett Landskap Interiör. Rabatter, Lusthus, Bänkar, Figurer Och Andra Element Från Gabioner
Gabioner I Landskapsdesign (58 Foton): Användning I Landet. Grill Och Trappor I Ett Landskap Interiör. Rabatter, Lusthus, Bänkar, Figurer Och Andra Element Från Gabioner
Anonim

Den här artikeln kommer att fokusera på gabioner - mycket ovanliga enheter för att skapa alla typer av arkitektoniska strukturer, som nyligen blivit allt mer populära bland ägare av sommarstugor och bakgårdar. Vi kommer att berätta hur gabioner används i landskapsdesign, presentera dem för deras typer och funktioner, och också ge råd om självmontering av sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst, låt oss stanna lite på Gabions historia . Ordet i sig, översatt från italienska, betyder "stor bur" och är långt ifrån nytt. Det är känt att den stora italienska arkitekten, konstnären och uppfinnaren Leonardo da Vinci utformade en struktur för att stärka grunden för en kyrka i Milano. Denna design var prototypen av moderna gabioner. Senare antogs tanken på att stoppa korgar med korgar med stenar, jord- och trädgrenar av militären för byggandet av befästningar. Sådana korgar användes under Napoleonkrigen och i Krimstriden: dessa barriärer räddade soldater från kulor och skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande används gabioner i stor utsträckning i landskapsdesign. Fyllda med stenar, färgat glas, keramikfragment och träsnitt, är nätbehållare ett uttrycksfullt verktyg för att skapa stora och små arkitektoniska former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gabioner är mycket populära bland trädgårdsarkitekturälskare, främst på grund av ett antal attraktiva fastigheter

  1. Detta är ett ganska budgetmässigt sätt att förädla det naturliga landskapet i jämförelse med många andra alternativ. När du bygger och ordnar territorier behöver du inte involvera dyr utrustning.
  2. Rammaterialet som används har hög plasticitet, sådana strukturer kan passa in i vilket landskap som helst och upprepar dess konturer.
  3. Gabions är mycket hållbara, eftersom de är gjorda av dubbelvridna galvaniserade metalltrådar, och för mer allvarliga uppgifter, till exempel för att stärka kusten, är gabioner gjorda av svetsade nät. Med tiden ökar styrkan hos produkterna bara på grund av att det sjunker i marken och tillväxten av rötterna på prydnadsväxter planterade i mellanrummen mellan fyllmedlet.
  4. När du installerar gabions behöver du inte ordna dränering - själva stenplaceringen är ett dräneringssystem som absorberar vatten perfekt och samtidigt inte kollapsar.
  5. Sådana arkitektoniska former kräver inte underhåll och restaurering - naturligtvis om allt arbete på deras installation utfördes i enlighet med byggnormer.
  6. På grund av strukturens speciella styrka tjänar sådana strukturer under mycket lång tid.
  7. Gabioner ger intryck av en monolit, samtidigt som de är perfekt luftgenomsläppliga.
  8. Dessa dekorativa mönster är gjorda av naturmaterial, därför är de miljövänliga, vilket för närvarande är mycket efterfrågat bland människor som menar allvar med att leva en hälsosam livsstil.
  9. Gabioner har ett estetiskt utseende, vilket gör landskapet unikt och pittoreskt. Med deras hjälp kan du skapa riktiga mästerverk av trädgårdsarkitektur; de förbättrar den välskötta känslan av platsen. Med sin volym och konsistens ser det bra ut mot släta ytor som rakt klippta gräsmattor, småsten eller asfalterade stigar.

Gabioner passar bra med gröna växter, blommor och andra material som trä och metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå kan dessa märkliga dekorativa element ha negativa sidor som man bör tänka på när man utformar designen av din sommarstuga

  1. Gabioner ser ofta för skrymmande ut och kanske inte passar in i mycket trånga utrymmen. Även om i detta fall kan skapandet av små arkitektoniska former, såsom små vaser eller ramar för rabatter, vara ett lämpligt alternativ.
  2. På grund av deras design är det enklaste sättet att skapa rektangulära former med hjälp av gabioner. Avvikelser från denna regel medför betydande finansiella investeringar.
  3. När man bygger stora strukturer måste man tillgripa specialister: det är helt enkelt orealistiskt att klara en sådan installation själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns tre huvudtyper av gabioner: rektangulär (lådformad, Jumbo), cylindrisk och madrassmadrass (Renault) . Det finns också gabioner i fri form, med hjälp av vilka de skapar ursprungliga element i landskapsdesign. Vilken av dessa typer denna eller den där gabionen tillhör beror på dess syfte och design, eftersom dessa strukturer kan utföra både dekorativa och ekonomiska funktioner eller kombinera båda.

Bild
Bild

Cylindrisk

Ett annat namn för cylindriska gabioner är gabion påsar … Dessa nätstrukturer används i inredningen för att skapa dekorativa element som stöd och pelare. Dammar är dekorerade med cylindriska gabioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulär

Dessa parallellpipeformade behållare består vanligtvis av stålstavar som är svetsade ihop för att bilda ett galler . Det är denna typ av gabion som fortfarande används för att stärka vägar, sluttningar och broar, med hjälp av vilka de bygger höga staket och stödmurar. Rektangulära behållare har ett bredd till höjdförhållande på 2: 1. Faktum är att rektangulära gabions dimensioner beror på syftet.

För att säkerställa bättre hållfasthet installeras interna partitioner i sådana behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass-madrass

Madrassdesign kallas också Reno -madrasser för att hedra en minnesvärd händelse i Italien när invånarna i staden Bologna förhindrade en översvämning på floden med samma namn med hjälp av strukturer av denna form. Sedan användes gabioner först för att stärka flodstränderna. Sedan dess har madrass- och madrassstrukturer använts i landskapsdesign för att jämna ut bankerna och botten av reservoarer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fri form

Fri form gabioner ge stora möjligheter för gröna arkitekter hjälper till att skapa verkligt unika former och skulpturer. På grund av deras plasticitet hjälper sådana mönster att avskräcka skönheten i grönområden och gräsmattans snygghet, samt förfina trädgårdsbäddarna. Här öppnar sig ett stort utrymme för förverkligandet av de mest vågade fantasierna, eftersom sådana gabioner kan ha absolut vilken form och storlek: från en metallram i form av en boll fylld med natursten till en konstnärligt utförd staty av en person eller ett djur, också fyllt med sten, spillror, trä eller glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för att använda gabioner

Gabioner används i landskapsdesign för att ordna ett bakgårdsområde eller en sommarstuga . Med hjälp av dem kan du resa starka, men samtidigt eleganta barriärer, markera funktionella områden, göra vackra kantstenar, lusthus, trappor, trädgårdsmöbler och mycket mer.

Gabioner ramar in stigar och dammar, enskilda växter och rabatter, skapar ställningar för trädgårdslampor, graciösa valv, pelare och piedestaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former

Gabions skulpturer installerade i trädgården kommer att ge lust och en unik stil till sommarstugan . Dessa figurer kan göras i form av en mängd olika dekorativa kompositioner: fantastiska djur och fåglar, sniglar, geometriska och abstrakta former och till och med människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

En original dekoration av trädgården blir gabion trädgårdsmöbler som bänkar och bord . När de skapar dessa intressanta föremål använder byggare en kombination av olika material som sten och trä, keramik och glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar och staket

Form och material Gabions är idealiska för att bygga staket med vilka du kan omsluta hela området eller alternativa stenväggar med trä- eller metallspalster och till och med vackert växande gröna växter som thuja eller blå gran.

Gabioner används för att bygga hela väggar, de läggs ut ojämna områden, vilket ger dem en strikt regelbunden form, så sådana produkter är perfekta för att ordna trappor i en naturlig stil, till exempel som leder till en reservoar

Gazebos gjorda av gabioner ser vackra ut, vars storlek och arkitektur kan varieras oändligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mangalzon

På sommarstugor och personliga tomter ser zonerna väldigt vackra ut för grillning och grillning gjorda av släta nätstrukturer fyllda med stenar. Fans av det asiatiska köket bygger en tandoor av gabioner, där de bakar doftande platta kakor och behandlar dem till sina gäster.

Eldstäder och friluftskaminer konstruerade av trådramar med stenfyllnad ser också ovanliga och intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trottoarkanter och rabatter

Trottoarkanter längs stigar och rabatter av gabioner är en utmärkt och original lösning för att ordna en trädgårdstomt på landet . Sängarna ser väldigt estetiskt tilltalande ut, kantade med nätbehållare med naturmaterial placerade inuti, till exempel kullersten, grus och små, jämnt sågade stockar.

Du kan stänga av trädgården med rektangulära strukturer i kombination med vackra blommor och växter.

Bild
Bild

Vatten kroppar

Använda madrassgabioner stärka botten av provisoriska dammar, rektangulära gabioner är bra för utjämning, efterbehandling och förstärkning av sina banker . Konstgjorda holmar av gabioner, dekorerade med gröna växter, erövrar med sin naturliga skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Du kan köpa färdiga gabioner eller montera dem själv

  1. Till att börja med, rita en schematisk plan för din webbplats, markera konstruktionsområdet och rita en ritning av gabionstrukturen på rätt plats.
  2. Därefter bör du rensa en plats för konstruktion och jämna ut webbplatsen.
  3. Därefter måste du gräva hål, installera stöd och betong dem.
  4. Vi fäster gabionramen på stöden och fyller den med det valda materialet upp till ungefär hälften.
  5. Fyllmedlet kan vara stora fragment av stenar, trä- och metallstänger, kottar, bark och till och med glasflaskor.
  6. Var noga med att dra åt motsatta väggar i strukturen med speciella krokar - det ger den nödvändig styvhet.
  7. När behållaren är helt fylld, spänner vi igen väggarna och fixerar locket ovanpå.

Du kan lägga ett lager klumpigt glas inuti ramen och montera LED -bakgrundsbelysning. En sådan produkt kommer att se helt enkelt förtrollande ut i nattens mörker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Så här ser de olika arkitektoniska landskapselementen från gabioner ut

Stödmur av gabioner

Bild
Bild

Dekorera en bäck från gabioner i landet

Bild
Bild

En prydnad på en dekorativ vägg av stenar i olika färger

Bild
Bild

Gabioner med glas

Bild
Bild

Bänk i trädgården

Bild
Bild

"Orm"

Rekommenderad: