Trädhus (136 Foton): En Hydda Och Andra, Hur Man Gör Det För Barn Med Egna Händer, Projekt, Konstruktion Enligt Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Trädhus (136 Foton): En Hydda Och Andra, Hur Man Gör Det För Barn Med Egna Händer, Projekt, Konstruktion Enligt Ritningar

Video: Trädhus (136 Foton): En Hydda Och Andra, Hur Man Gör Det För Barn Med Egna Händer, Projekt, Konstruktion Enligt Ritningar
Video: Как поработить человечество ►1 Прохождение Destroy all humans! 2024, April
Trädhus (136 Foton): En Hydda Och Andra, Hur Man Gör Det För Barn Med Egna Händer, Projekt, Konstruktion Enligt Ritningar
Trädhus (136 Foton): En Hydda Och Andra, Hur Man Gör Det För Barn Med Egna Händer, Projekt, Konstruktion Enligt Ritningar
Anonim

Ett mysigt trädhus är den älskade drömmen för många tjejer och pojkar. I den kan barn koppla av och ha kul. Sådana strukturer kan byggas med egna händer. Denna artikel kommer att visa dig hur du kan göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trädhuset är en ganska original konstruktion. Sådana strukturer installeras vanligtvis i förortsområden. De är förberedda speciellt för barn - här kan de leka tillräckligt. Varje barn kommer att glädjas åt sitt eget mysiga hörn, byggt på ett träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett välbyggt och installerat trädhus kan inte bara bli en plats för ett intressant tidsfördriv för barn, utan också en riktig dekoration av det lokala området. Mästaren kan ge strukturen något utseende, måla den i en attraktiv färg.

Som ett resultat finns det alla chanser att få en mycket effektiv dekorativ struktur.

Bild
Bild

Trädhus är också bra eftersom de kan byggas på olika sätt. Varje mästare kan välja det mest praktiska alternativet ur praktisk synvinkel. Det viktigaste är att korrekt välja alla nödvändiga material för byggandet av huset och basen för installationen.

Bild
Bild

Den viktigaste egenskapen ett trädhus bör ha är den högsta säkerhetsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn kan använda extremt pålitliga strukturer. Den maximala delen av arbetet med husets konstruktion bör utföras på marken. Det är viktigt att inte försumma installationen av ett tillräckligt antal ledstänger. Om alla konstruktionsvillkor är uppfyllda kan byggnaden användas säkert utan rädsla för dess kvalitet och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag beslutar fler och fler ägare till förorts- och förortsområden att utrusta ett charmigt trädhus på sina territorier. Detta är en bra lösning för barn. Om du vill lära ett barn oberoende och, naturligtvis, behaga honom, då är en sådan struktur inte överflödig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna krav

Ett trädhus måste inte bara vara trevligt och bekvämt. En sådan byggnad måste också uppfylla ett antal mycket viktiga krav. Låt oss ta en titt på punkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnaden måste uppfylla vissa byggkoder . Dessa inkluderar avståndet som ska vara kvar från grannområdet. Så, om huset är byggt för bostäder, bör detta avstånd vara minst 3 meter, och byggnader avsedda för andra ändamål bör placeras på ett avstånd av minst 1 m.

För höga träd anger normerna ett avstånd på minst 4 m.

Bild
Bild

Du bör inte installera trädhuset på ett sådant sätt att det döljer utsikten från fönstret eller från grannens tomt . I sådana fall kan människor som bor i grannskapet vara upprörda och kräva att byggnaden demonteras.

Bild
Bild

Som nämnts ovan måste trädhuset vara absolut gjort säker . Den normala byggnadshöjden måste iakttas. Det är lämpligt att fixa sådana hus högst 2-2,5 m från marken. Det är absolut nödvändigt att utrusta konstruktionen med en säker trappa.

Bild
Bild

Byggnaden ska vara Konstruerad uteslutande av hållbara och pålitliga material av oklanderlig kvalitet . Strukturen måste stödjas väl. Om det finns tvivel om kvaliteten på trä eller pålar, är det omöjligt att använda dem i byggnadsarbete i alla fall - det kan leda till sorgliga konsekvenser.

Bild
Bild

Trädhuskonstruktion bör inte ha för många extra hål i sin struktur . Ju färre hål kommer att göras i konstruktionen, desto mindre är sannolikheten för tidiga skador på trädet.

Bild
Bild

Redan nämnt ovan ledstångens betydelse i byggandet av ett trädhus. Utan dessa komponenter blir byggnaden mindre säker. Som räcke kan du använda vackra balustrar, rep eller trådnät och till och med tomma väggar. Huvudsaken är att ledstänger är av hög kvalitet och pålitliga.

Bild
Bild

Trädhusets struktur måste vara så stabil som möjligt . Om hon gungar eller håller sig svagt vid trädet, kommer hennes säkerhetsnivå att minska kraftigt.

Bild
Bild

Alla träytor i huset måste vara noggrant polerad och bearbetas.

Om strukturen inte uppfyller detta enkla krav kan barnet få splitter eller till och med bli skadad medan han tillbringar tid i sitt hus.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera typer av trädhus. Byggnader skiljer sig åt i sin design, form och storlek. Varje underart har särdrag och egenskaper. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hus-hyddor

Mycket populära hus tillverkade efter typen av hydda . Det är dessa mönster som finns oftare än andra. De flesta användare väljer stughus för konstruktion, eftersom de skiljer sig åt i en enkel enhet. En sådan konstruktion kan förberedas snabbt, för detta behöver du inte ha rik erfarenhet av byggnadsarbete.

Bild
Bild

Stugans utformning är mycket enkel. Den är utrustad med ett litet fönster, och flera bänkar visas i dess inre del. I de flesta fall är dessa trädstrukturer blygsamma i storlek. De är vanligtvis uppförda i små områden.

Bild
Bild

Grön

Om ett vanligt minihus inte är imponerande kan du bygga en mer original grön byggnad på platsen. Ett sådant trädhus kommer att kosta ägarna mycket billigt. Vid tillverkningen av denna byggnad behöver du bara bygga en högkvalitativ rambas av nätmaterial samt plocka upp rätt grönska. Den senare kommer därefter att trassla in nätramen.

Bild
Bild

Två nivåer

Barns tvåvåningshus kommer att glädja alla barn. En sådan byggnad ser mer original och presentabel ut, men det är också svårare att bygga. På den nedre delen av en sådan byggnad, fixerad på ett träd, kan du utrusta ett mysigt arbetsrum. Det är lämpligt att tilldela den andra nivån för ett rekreationsområde där barnet kan ha roligt.

När befälhavaren är engagerad i byggandet av ett sådant hus, måste han nödvändigtvis ta hänsyn till barnets alla önskemål och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyddor

En separat kategori bör innehålla ovanliga hus, hyddor som ser icke-triviala ut. Det är dessa strukturer som oftast uppförs inte bara som en "leksak" för ett barn, utan också som en dekorativ del av platsen. En hydda kan se ut som ett vanligt hus, men bara i liten skala . Oftast är dessa byggnader gjorda av trä, men det finns också alternativ från ett timmerhus.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till att stugan är mer lämplig för ett barn i skolåldern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja referensträd

Innan man börjar bygga det planerade huset är det mycket viktigt att ta ansvar för valet av stödträd. Kvaliteten och säkerhetsnivån för framtida konstruktion beror på deras skick. En hantverkare som bestämmer sig för att bygga en så intressant struktur på en plats med egna händer borde veta vilka träd som är lämpliga för detta.

  • Endast träd som har helt frisk bål . Den senare ska inte ens ha en antydan till röta. Stammen bör inte heller påverkas av insekter, några sjukdomar, tomma håligheter. Sådana defekter kommer säkert att påverka hållbarheten för basen för huset.
  • Du måste hämta hållbara träd , som kommer att stå i många fler år och samtidigt inte kommer att drabbas av extrema temperaturer.
  • Den mest pålitliga ett vuxet träd kommer att fungera som ett stöd , som har lyckats bli helt formad. Det är önskvärt att det har breda och grenade grenar, ett djupt rotsystem, en tjock stam. En sådan bas kommer att vara tillräckligt stark och stabil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som en slags "grund" för ett barnhus kan du använda följande träslag:

  • ek är den mest hållbara arten, kännetecknad av närvaron av spridande grenar;
  • bok är också mycket stark och pålitlig;
  • valnöt - en av de mest hållbara träslag;
  • gran;
  • Äppelträd;
  • poppel;
  • lönn;
  • Lind.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga ett högkvalitativt och säkert hus rekommenderas det starkt inte att välja pil som stöd.

Det är för flexibelt, så det är inte lämpligt för sådan konstruktion. Att hitta rätt träslag är inte allt. Det är lika viktigt att uppmärksamma fatdiameter , som kommer att fungera som grund för den framtida designen. Så, för ett hus, vars yta bara kommer att vara 9 kvm. m, behöver du ett träd med en diameter på minst 30 cm. Om trädets huvudgrenar ligger i form av bokstaven V är det bäst att placera golvet lite högre än korsningen mellan huvudgrenarna av kronan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer ofta att det inte finns något lämpligt träd på platsen, och barnen ber dem att bygga ett hus åt dem. Vägen ur denna situation blir uppförande av en byggnad på en stubbe eller stock . Naturligtvis måste strukturen ha en lämplig form och lastkapacitet. Utåt liknar sådana byggnader Baba Yagas hydda någonstans i en tät skog och barn som husen installerade på ek eller gran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

Som med byggandet av andra strukturer på platsen, kommer hantverkaren att behöva designa ett framtida hus som inte ligger i ett träd. Projektet och alla konstruktionsritningar måste upprättas, vilket anger måtten på absolut alla delar. Med en detaljerad plan för det framtida bygget kommer det att vara möjligt att göra det enklare och undvika allvarliga misstag.

När du gör en husplan är det mycket viktigt att ta hänsyn till utrymmet för det växande trädet, placeringen av dess grenar. Det kommer att vara nödvändigt att lämna ledigt utrymme i vissa områden så att det uppförda huset inte utsätts för förstörelse under påverkan av den växande basen. Det är också viktigt att bekanta sig med alla egenskaper hos de träslag som har valts ut som stöd.

Det är nödvändigt att lämna hålen lite bredare, bokstavligen 5-8 cm - för ytterligare tillväxt av stammen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att utveckla utformningen av det framtida huset. Detta bör göras i det skede av upprättandet av en detaljerad arbetsplan. Du bör också vara uppmärksam på byggnadens storlek. Det är mycket bekvämt om golvet har en storlek på minst 2, 5x2, 5 m. De angivna proportionerna kommer att vara tillräckligt för att barnet ska ha roligt i huset, för att ordna lite möbler och leksaker här. Samtidigt kommer trädet inte att belastas för mycket, vilket är mycket viktigt.

På husets designstadium måste du välja de perfekta platserna för att placera dörren. Den ska vara placerad i ett område där grenarna på basträdet inte kommer att störa dess öppning. Fönster är bäst placerade på solsidan. Så huset kommer att fyllas med naturligt ljus.

Bild
Bild

Byggmaterial

När planen för byggandet av trädhuset är klar kommer det att vara nödvändigt att förbereda alla nödvändiga material från vilka den planerade strukturen kommer att monteras. Tänk på en lista över enheter som är användbara för byggnadsarbeten:

  • tjocka brädor, pallar är tillåtna;
  • starka trästöd som stöder huset;
  • fästning på marken;
  • cement och sand - du kan inte klara dig utan dessa komponenter, eftersom stödelementen måste cementeras i marken;
  • fästelement, nämligen: skruvar, pinnar, bultar;
  • du kan behöva starka rep som är användbara för att göra trappräcken;
  • rambasen kan vara gjord av alla träslag, men oftast används tall, bok eller ek (tall är billigast);
  • du kommer också att behöva skyddande antiseptisk impregnering som skyddar trädet från att ruttna, torka ut och mögla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

För att bygga ett högkvalitativt och säkert trädhus måste befälhavaren också förbereda alla nödvändiga verktyg. Låt oss analysera listan över obligatoriska enheter som du kan genomföra byggnadsarbete i alla steg:

  • en hammare;
  • plan;
  • sammankoppling;
  • en elektrisk eller handborr med en uppsättning borrar och sliphjul;
  • skruvmejsel;
  • byggnadsnivå (det är mest bekvämt att använda en bubbel- eller laserenhet) eller en nivå;
  • en hacksåg eller cirkelsåg;
  • penslar med vilka trädet kommer att behandlas med antiseptiska föreningar, lack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla verktyg rekommenderas att läggas ut direkt på platsen där allt byggnadsarbete kommer att utföras. Om allt du behöver är till hands behöver befälhavaren inte lägga extra tid på att leta efter rätt objekt.

Hur man gör ett hus med egna händer?

Du kan bygga ett vackert och pålitligt trädhus med egna händer. Det finns inget oöverkomligt komplicerat i detta. Det viktigaste är att ta hand om konstruktionens stabilitet och tillförlitlighet, dess säkerhet och attraktionskraft. Du bör bygga ett hus steg för steg. Låt oss analysera en liten instruktion för att göra en så liten byggnad på platsen.

Först måste du markera det inköpta materialet och skära dem i nödvändiga delar, från vilka trädhuset ska monteras

Bild
Bild

Därefter måste varje utskuret element slipas noggrant

Bild
Bild

Absolut alla delar av trä måste behandlas med en antiseptisk skyddande förening

Bild
Bild

Det är nödvändigt att förbereda träden som huset ska fästas vid. Överflödig vegetation från stammarna måste först tas bort. Men på hög höjd måste överflödiga grenar avlägsnas mer avsiktligt, för att inte förstöra trädet av misstag

Bild
Bild

Därefter måste du markera indikatorn för plattformens höjd under huset med en nivå- eller konstruktionstråd

Bild
Bild

I stödbrädorna måste du borra hål som har en avlång form. De blir mer mångsidiga och mer flexibla

Bild
Bild

Vidare måste stödbrädor fästas på trädet på ankarbultar med stor diameter, vilket styr horisontalen med en nivå

Bild
Bild

Det är nödvändigt att mäta storleken på hopparna mellan brädorna

Bild
Bild

Byxor installeras mellan brädorna för att ge större styrka

Bild
Bild

På marken bör ramen för den framtida plattformen monteras noggrant. I det här fallet måste du använda självgängande skruvar. Det rekommenderas att klara sig utan vanliga naglar. Den färdiga ramen måste installeras på stödbrädor och säkras med bultar

Bild
Bild

Nästa steg är att stärka plattformen för det framtida huset. Strukturen måste förstärkas med 4 diagonala stöd som är fästa på stammen

Bild
Bild

Därefter måste du ansluta alla komponenter till varandra med hjälp av metallplattor eller hörn

Bild
Bild

Strukturen måste testas igen för styrka

Bild
Bild

Ytterligare förstyvningar kan läggas till plattformstrukturen. I framtiden kommer de också att fungera som stöd för plywoodgolv

Bild
Bild

Det kommer att vara nödvändigt att noggrant kontrollera strukturens horisontella struktur

Bild
Bild

Plattformen måste mantlas med plywoodskivor

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter är verandan täckt med en tunn bräda

Bild
Bild

På marken måste befälhavaren göra väggens ram. Du måste göra detta längs ena väggen

Bild
Bild

Därefter måste väggarna monteras för finjustering. Det är nödvändigt att tillhandahålla öppningar för fönster och dörrar i förväg

Bild
Bild

Det är bättre att förstärka öppningarna med ytterligare stänger så att strukturerna lätt kan öppnas och stängas

Bild
Bild

Vi gör åsen på det framtida taket på huset. Det är också bättre att samla det på marken

Bild
Bild

Takets yttre spärrar bör fästas på husets väggar och väggar

Bild
Bild

I baren på de extrema takbjälkarna måste du förbereda en liten urtagning

Bild
Bild

Vi förtydligar alla dimensioner och installerar väggarna med tak

Bild
Bild

Alla spår i spärren måste vara desamma

Bild
Bild

Spärren måste slutligen fixeras på åsen. Sedan monteras väggarna

Bild
Bild
Bild
Bild

Utanför är väggbotten täckta med plywoodskivor och ovanpå dem - med paneler. Samtidigt måste öppningar för fönster och dörrar lämnas intakta

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör fortsätta med den tillfälliga installationen av tunna brädor på fönsteröppningar

Bild
Bild

Vi gör fönsterluckor. Därefter måste de sättas på gångjärn i öppningarna. Detsamma måste göras med dörren

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett galler placeras på spärren. Den måste fästas med självgängande skruvar. Därefter måste du markera och klippa det vikta taket

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att måla byggnadens innerfoder

Bild
Bild

Taket måste hakas fast med en krok. Sedan demonteras väggarna för vidare överföring till platsen. Taket ska placeras på golvet i garaget eller skjulet för tillfället

Bild
Bild
Bild
Bild

Fönsterramar måste målas

Bild
Bild

Ovanför husets plattform är det nödvändigt att bygga ett lyftsystem för att höja väggdelarna och taket där

Bild
Bild

Ändväggar installeras på plattformen. Utanför kan de fixas med stänger. Sedan måste de tas bort

Bild
Bild
Bild
Bild

Montera sidoväggarna. Vi lyfter taket med hissar

Bild
Bild
Bild
Bild

Taket ska installeras med självgängande skruvar med brickor

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppningarna på de så kallade dammfönstren förbereds

Bild
Bild

Glas för fönster är markerat och skuret. Glasdelar fixeras i öppningarna, plattband placeras

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter kan du göra ett räcke. Reiki måste placeras på en bas

Bild
Bild

Räcket kommer att vara klart när byggaren monterar sidorna och trapporna i strukturen

Bild
Bild

Det är nödvändigt att markera brädorna för trappans konstruktion. Efter att ha gjort det kommer det att vara nödvändigt att installera det korrekt

Bild
Bild
Bild
Bild

Vidare förbereds spåren så att ökningen blir bekvämare

Bild
Bild

När stegen är fäst är trädhuset klart

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och inredning

Efter att ha byggt ett mysigt trädhus måste du ta hand om dess inredning och dekoration. Låt oss ta en titt på några tips och tricks relaterade till sådana procedurer.

Ett hus av trä måste behandlas med antiseptika

Bild
Bild

Att måla eller inte måla en byggnad är upp till ägarna och unga "husägare". Huset kan målas i lämpliga färger för flickor eller pojkar, eller du kan lämna det utan ytterligare målning

Naturliga omålade strukturer ser lika bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti huset kan du ordna möbler på samma sätt som i ett riktigt bostadshus. För barn är det lämpligt att placera en våningssäng eller enkelsäng här, du kan sätta barnstolar eller fåtöljer, ett bord

Bild
Bild

Det är lämpligt att lämna lite ledigt utrymme där barnet kan leka med vänner eller lugnt spendera tid på att läsa sin favoritbok

Bild
Bild

Det är intressant att dekorera interiören i ett hus byggt på ett träd. Det finns massor av idéer om hur man gör detta. Till exempel för små tjejer kan du ordna dockor eller sticka fjärilar av papper eller färgad film på väggarna. För tonåringar är det värt att välja mer "vuxna" och moderna dekorationer - målningar med bilar, affischer med berättelser från dataspel, och så vidare

Allt beror på hur barnet vill återuppliva sitt lilla mysiga hörn. Kanske blir det dekorationer från skrotmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett bekvämt, säkert och välkomnande trädhus kan se väldigt ljust och uttrycksfullt ut. Låt oss bekanta oss med några attraktiva exempel på sådana trädgårdsbyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett barnhus kan ha en komplex struktur. Byggnader kompletterade med en bild är särskilt populära. Till exempel kan ett omålat trähus installeras på ett träd, som utåt liknar en liten mångfacetterad hydda från någon saga. Hål gjordes i väggarna genom vilka täta grenar av trädet passerade. En glänsande, inte särskilt brant rutschkana börjar ner från husets lilla veranda. Strukturen ser väldigt intressant ut

Bild
Bild

Detta trähus i två plan ser coolt ut, där det inte bara finns många rymliga områden, utan också en balk i den nedre delen med en sväng fixerad på den (ett däck på upphängningar). Byggnaden är inte målad, men det naturliga utseendet på ljust trä ser inte alls tråkigt ut

Bild
Bild

Byggnader med en rund form ser väldigt ovanliga ut. Detta hemlagade hus ser väldigt ljust ut, men är faktiskt ganska robust och robust. Från insidan av en sådan konstruktion kan du göra en originalinredning. Det runda trädhuset kommer att bli en extremt fantastisk dekoration av sommarstugan

Rekommenderad: