Hus-bad-projekt (92 Bilder): Ett Badhus Under Ett Tak Med Ett 6x8 Garage, Envånings Och Tvåvånings Uthus Med Biljard

Innehållsförteckning:

Video: Hus-bad-projekt (92 Bilder): Ett Badhus Under Ett Tak Med Ett 6x8 Garage, Envånings Och Tvåvånings Uthus Med Biljard

Video: Hus-bad-projekt (92 Bilder): Ett Badhus Under Ett Tak Med Ett 6x8 Garage, Envånings Och Tvåvånings Uthus Med Biljard
Video: Full size 12ft Riley Snooker table installation time lapse in Phoenix, AZ. Fitting by Riley England 2024, April
Hus-bad-projekt (92 Bilder): Ett Badhus Under Ett Tak Med Ett 6x8 Garage, Envånings Och Tvåvånings Uthus Med Biljard
Hus-bad-projekt (92 Bilder): Ett Badhus Under Ett Tak Med Ett 6x8 Garage, Envånings Och Tvåvånings Uthus Med Biljard
Anonim

Många människor som planerar att bygga ett privat hus och älskar ett badhus har ofta tanken att ansluta dessa lokaler. Och det händer att sajten inte är stor och det helt enkelt inte finns någon plats på den för att placera ett separat bad. Vilka är alternativen för att kombinera ett bad med ett hus?

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som alla andra byggprojekt har huset och badhuset, byggt som ett enda komplex, sina egna fördelar och nackdelar.

Låt oss prata om proffsen först

Bekvämlighet för ägarna. Det finns ingen anledning att ta på sig varma kläder för att komma till badhuset och återvända tillbaka

Om det är vanligt i familjen att besöka bastun med barn är detta ännu mer bekvämt.

Bild
Bild
  • Minskar risken för förkylning. När man använder badet för att förebygga förkylning är det logiskt att efter det ångade människor inte går ut i kylan och riskerar denna vanligaste förkylningssjukdom.
  • Projektets budget. Det är mycket billigare att utrusta ett ångrum i huset än att bygga det separat. Dessutom är det lättare att utrusta tekniska nätverk - de kommer att kombineras med husets nätverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sparar utrymme. Detta är mycket bekvämt när tomten är liten (mindre än 10 tunnland) eller om det är opraktiskt att placera ytterligare byggnader på den.
  • En bastu utrustad inuti huset behöver inte höga underhållskostnader, som om det vore en separat byggnad.
  • I badet, om det är en del av huset, kan du torka, till exempel tvätt. Eller designa en tvättstuga med torktumlare under byggnationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många fördelar, och de är ganska betydande. Låt oss nu stanna kvar vid nackdelarna.

  • Den största nackdelen med ett sådant projekt är behovet av att iaktta och följa brandsäkerhetsregler och förordningar. Materialet från vilket huset är byggt och platsen där badet ligger måste helt motsvara dem. För hus med bad, byggda av trä, är kraven särskilt allvarliga.
  • Att ignorera SNiP: er och andra obligatoriska regler under konstruktionen kommer att leda till att de relevanta tjänsterna (detta inkluderar sanitet, brand, strömförsörjning och andra) inte kommer att utfärda tillstånd för att sätta anläggningen i drift. Följaktligen blir det olagligt att driva ett sådant föremål. Om du inte rapporterar att det finns ett badhus i huset kan du allvarligt lida - stora böter kommer att utfärdas och elnät stängs av.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om tekniska och tekniska normer och regler inte följs kan du till exempel betala för hög luftfuktighet inne i huset (detta gäller särskilt trähus). Och detta är bara ett stenkast från sådana problem som mögel eller mögel, som förstör och deformerar alla strukturer i huset. Därför är det absolut nödvändigt att förbryllas med rätt hydro- och ångspärr, samt säkerställa god ventilation i badet.
  • Avloppssystemet i badet måste göras åtskilt, eftersom det är opraktiskt att tömma allt vatten från ångrummet till ett gemensamt rör - det är för mycket belastning.
  • Om en vedeldad spis är installerad i badet, är det absolut nödvändigt att justera utkastet ordentligt så att sot inte lägger sig på väggar och tak.
  • För försäkringsbolag är hus i kombination med en bastu föremål för ökad fara. Följaktligen blir försäkringsbeloppet mycket lägre och försäkringsvillkoren är mycket strängare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan placera badet antingen i källaren eller källaren (om tillgängligt) eller bredvid badrummet och toaletten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggritningar

Ett hus och ett badhus som ligger under samma tak kan byggas på två sätt:

  • projektet var ursprungligen avsett för byggandet av komplexet;
  • badhuset fungerar som en förlängning till ett redan ombyggt hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är vanligare: först bygger de ett hus - en sommarstuga eller för permanent uppehållstillstånd, och först efter det dyker tankar om ett bad upp. Du kan använda färdiga projekt, eller så kan du utveckla det själv.

För närvarande minskar populariteten hos den klassiska utformningen av privata hus med fristående byggnader: bastu, garage, lusthus, sommarkök. Moderna projekt med stora hus och stugor blir mer och mer utbredda, under taket av vilka lokaler för olika ändamål kombineras: husrum, ett garage och ett badhus. Eftersom det finns ett stort urval på byggvarumarknaden nu - från tegel till luftbetong, är det inte svårt att genomföra dessa projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekten för stugor med inbyggd bastu och garage har många fördelar.

Variabilitet:

  • ett badhus och ett garage kan placeras i källaren (källaren), vardagsrum - på den första;
  • om huset är en våning, så kommer naturligtvis alla lokaler att ligga på samma våning;
  • du kan göra ett badhus och ett hus under samma tak, men med olika ingångar, ansluta dem inuti med en passage, då blir det möjligt att komma in i badfästet, kringgå ingången till huset;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • om byggnaden är planerad att vara två våningar, finns det ännu fler alternativ - 2 våningar låter dig planera rummen på något sätt;
  • det finns många fler så kallade "ett och ett halvt" hus - med en vind, som kan innehålla en verkstad, ett kontor, ett biljardrum eller en plantskola;
  • storleken på garaget kan också vara annorlunda: för en eller två bilar, 6x8 m, 6x6 m, och badets dimensioner kan variera - 6x8, 6x9 m, det kan vara med eller utan ett toalett, tillsammans med ett badrum eller separat från den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de främsta fördelarna med det förenade objektet är ägarnas bekvämlighet . Sätt bilen i garaget - och du har redan tofflor. Det finns också ett badhus - du behöver inte gå igenom frosten genom hela området och tillbaka. Värdinnan kan ha masker i ansiktet och, utan att frukta att nyfikna ögon kommer att se henne, lugnt gå runt i huset och sedan återvända till badhuset igen och avsluta spabehandlingarna.

Ägaren kan kombinera skyhöga i en finsk bastu med vänner med en vänlig biljardmatch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hus, ett garage och ett badhus tillsammans sparar enormt mycket utrymme på sommarstugans territorium . På den kan du skapa sängar, växthus, ett växthus eller sådana intressanta designlösningar som en alpin bild eller sten. Det mesta av utrymmet sparas om huset är litet, men två våningar. Sedan i garaget kan du till exempel installera en panna för ett badhus och ersätta relaxrummet i badhuset med ett kök i huset. Du kan placera grillen på terrassen nära bastun. En bastuugn kan vara en extra värmekälla för hela huset. Dessutom är kommunikation mycket lättare att montera en gång än att ta dem till varje byggnad separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husets layout med bokstaven "G" är också ett mycket intressant alternativ för ett gemensamt projekt . Du kan använda hela området maximalt genom att slå hörnrummen och ordna dem så bekvämt som möjligt för ägarna. Det optimala området för en ganska bekväm placering av ett hus med bastu (och garage) är 10x12 m. Allt kan byggas in i det - en vind, en terrass, ett sommarkök med en baldakin, en öppen spis och en grill. Layouterna för hus 9 med 15 är också intressanta; de är en av de mest populära bland ägare av hus på landet. Om det inte finns så mycket plats på webbplatsen, eller om alternativen ovan inte är så budgetmässiga, finns det fortfarande 8x8 hus. Detta är en medelstorlek som kan vara lika bekväm för en familj, förutsatt att den har en bra layout. Det mest budgetalternativet är ett 6x8 hus, men det kräver en mycket noggrann utformning av ett projekt så att det inte är trångt i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Grunden för badet är väggarna, de bestämmer byggnadens tillförlitlighet, kvaliteten på värmeisolering och i stor utsträckning komforten inuti.

Oftast är badets väggar uppförda från:

  • tegelstenar;
  • skumbetong, luftbetong;
  • träbetong;
  • trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelväggar är mycket svåra att lägga. De har hög värmeledningsförmåga, därför kommer ökad värmeisolering att krävas. En grund måste läggas under tegelväggarna.

Arbolit är en blandning av cement med organiska aggregat ., huvudsakligen strimlat trä. Dess egenskaper liknar skumbetong, den är också gjord i form av block. Du kan göra det själv direkt på byggarbetsplatsen, tekniken är väldigt enkel. Den största nackdelen är en - låg motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild

Skumbetong och luftbetongblock har mycket högre värmeisoleringsegenskaper, dessutom är de mycket lättare och kräver inte en massiv grund under dem.

Storleken på ett standardväggskumblock är 20x30x60 cm, och en är lika med 13 silikatstenar. Det är inte svårt att bygga väggar av skumblock själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bygger väggar av träbetong måste de stoppas med en skyddande beläggning.

Bild
Bild

Trädet används oftast för att bygga bad i vårt land. Det finns tillräckligt med träslag som är lämpliga för detta, erfarna byggare skiljer lärk, tall, cederträ.

För att höja badhusets blockhus är följande material lämpliga:

  • stockar (fasta eller rundade);
  • sågat virke med rektangulärt snitt;
  • profilerat virke;
  • limmat profilerat virke.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både vått och torkat material kan användas. För ett timmerhus är det första bättre. Ju mer fukt i materialet, desto mer kommer ramen att krympa. Limt laminerat virke behöver praktiskt taget inte krympa. Ett blockhus av stockar krymper längre och mer än andra. Naturligtvis är trä det mest miljövänliga materialet, så det lämpar sig bäst för att bygga ett bad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsdesign

Om vi pratar om badets inredning, ingår det som regel inte i färdiga projekt. Arkitekter utvecklar bara projektet, och då spelar fantasin hos antingen ägaren eller designern inbjuden av honom in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det grundläggande steget är valet av material för efterbehandling. Det är inte nödvändigt att ta en träslag, deras kombination kommer att lägga badets originalitet. Naturligtvis måste du ta hänsyn till egenskaperna hos det material du har valt, annars kommer du att möta många besvikelser.

Inredningen utför ett stort antal funktioner:

  • badisolering och vattentätning;
  • förlängning av dess livslängd;
  • effekt på kroppen genom att släppa ut näringsämnen i luften vid höga temperaturer;
  • dekorativ funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrum och vilorum är väl inredda med tall. Det är billigt, lätt att bearbeta och har en intressant struktur. Tall kommer inte att fungera i ångrummet, eftersom när lufttemperaturen stiger avger det harts, vilket kommer att orsaka mycket besvär. Ingen spånskiva och inget linoleum är tillåtet - dessa är brännbara material, dessutom avger det senare vid uppvärmning olika typer av ämnen som är till liten nytta för människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För avslutning av ångbad och handfat är lind eller lärk bättre lämpad . Det kommer ingen brännskada från att röra vid dessa stenar när luften värms upp. Dessutom förlorar båda träslag inte sitt attraktiva utseende under lång tid. Det är också bra att dekorera ångrummet med al, björk, asp, cederträ. Dessa träslag leder inte värme väl, därför värmer de inte mycket. Dessutom torkar de ut mycket snabbt i slutet av badproceduren.

Du kan inte använda några kemiska beläggningar i ångrummet, eftersom alla vid uppvärmning avdunstar giftiga ämnen.

För att försegla rummet, är väggarna ofta trimmade med plåt, där det finns en mineralisolering och aluminiumfolie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det i ångrummet inte finns några andra efterbehandlingsalternativ förutom trä, så finns det i tvättrummet och särskilt i relaxrummet en plats att vandra kring designen och genomföra alla intressanta idéer. Om utrymme och ekonomi tillåter det kan ett avtagbart golv göras i handfatet, under vilket det finns en liten pool eller jacuzzi. Det finns ingen plats för en pool - det spelar ingen roll, du kan göra ett teckensnitt från ett fat och koppla av i det. Ett vattenfall istället för en dusch och en naturlig "vild" stil är en originallösning för en hemmabastu. Hur många fynd designarna inte kommer att överraska - vad är bara en dusch i form av en enorm vattenkanna eller möbler gjorda av fat i omklädningsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkt layout - med två lounger: ett litet tehus, dekorerat med trä, bredvid ångbadet, och ett stort, till exempel med biljard. Och lamporna gömda under de förmodligen sönderrivna brädorna längs väggarna kommer att ge modernitet till interiören. Utåt kan en sådan byggnad med ett hus utformas som ett torn eller ett fantastiskt palats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling

Syftet med badets yttre dekoration är att isolera dess fasad. Om du gör det ventilerat kommer utfällning av fuktdroppar på väggarna att uteslutas. Detta förlänger badets livslängd. När du väljer något material måste du komma ihåg att det måste kombineras med dekorationen av hela huset, eftersom dessa rum kommer att kombineras. Eller så kan du dekorera badhuset med samma material som själva huset står inför, utan att markera dess väggar mot bakgrunden av huvudstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material är lämpliga för efterbehandling:

  • sidospår (vinyl eller metall);
  • foder (trä, plast);
  • imitation av en bar;
  • blockera hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad är icke brandfarlig och är utmärkt för att dekorera ett bad. Sidopaneler finns i bredder från 0, 2 till 1, 2 m, färgen har mer än 15 nyanser. Det finns många tillverkare av det både i Ryssland och utomlands.

Högre kvalitet anses främmande, men det är också dyrare:

  • skyddar väl fasaden från nederbörd, vindar;
  • resistent mot temperaturförändringar;
  • bleknar inte under lång tid;
  • resistent mot kemikalier;
  • giftfri;
  • genomtränglig för syre;
  • inte utsatt för förfall, gnagare är inte intresserade av det;
  • eldfast;
  • lätt att installera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar:

  • själva sidospåret kostar lite, men komponenterna för det är dyra;
  • för att avsluta med sidospår krävs en helt plan yta på väggarna, en liten snedvridning - och panelerna kommer att ligga ojämnt, vilket ger fasaden ett slarvigt utseende;
  • om panelerna inte är ordentligt fastsatta kan de förlora sin form;
  • icke-miljövänlighet;
  • om panelens färg är mörk blir de väldigt heta i solen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träimitation ser exakt likadant ut som trä murverk.

De kan slida ett bad både ute och inne. Faktum är att detta material är ett träfoder. På baksidan av det imiterade virket skärs en urtagning, som avlastar från trädet, vilket förlänger materialets livslängd. Olika träslag används för tillverkning av detta material. När det gäller den yttre finishen är det optimalt att ta barrträd för det, de är mindre mottagliga för förfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med det imiterade virket inkluderar:

  • ekologisk renlighet;
  • enkel installation;
  • motstånd mot alla slags influenser;
  • attraktivt utseende;
  • linjal i stor storlek;
  • goda värmeisoleringsegenskaper;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med att imitera en stapel är desamma som i själva verket en stapel:

  • brandfarlighet;
  • kräver konstant behandling med ett antiseptiskt medel;
  • utsatt för deformation om den torkas dåligt;
  • lider av effekterna av insekter och mögel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bad, mantlade med ett hus, ser inte sämre ut, eftersom de är byggda helt av stockar, samtidigt som de är flera gånger billigare. Blockhus är ett material som representerar en annan imitation av en bar, men med en runda utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med detta material:

  • miljövänlig;
  • attraktiv utåt;
  • budget;
  • lätt att installera;
  • dess storlek är bekväm att arbeta med.

Den har praktiskt taget inga nackdelar, mestadels negativa recensioner beror på att den var felmonterad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Med hörnlayouten kan du göra två ingångar.

Bild
Bild

Loftet med takfönster tillför originalitet.

Bild
Bild

Tegelhuset med bastu och garage ser väldigt imponerande ut.

Rekommenderad: