Trä Typsnitt: Ceder För Bad Och Lärk, Ek Och Bok, Storlekar Och Tips För Användning

Innehållsförteckning:

Video: Trä Typsnitt: Ceder För Bad Och Lärk, Ek Och Bok, Storlekar Och Tips För Användning

Video: Trä Typsnitt: Ceder För Bad Och Lärk, Ek Och Bok, Storlekar Och Tips För Användning
Video: 5 WOODS Better Than PINE 2024, Maj
Trä Typsnitt: Ceder För Bad Och Lärk, Ek Och Bok, Storlekar Och Tips För Användning
Trä Typsnitt: Ceder För Bad Och Lärk, Ek Och Bok, Storlekar Och Tips För Användning
Anonim

När du ångar i badet är det absolut nödvändigt att ge kroppen möjlighet att svalna. Kylningsproceduren är inte bara mycket trevlig, utan också fördelaktig för din hälsa. För detta ändamål bör en pool installeras i själva badhuset eller i närheten av det. Om det inte är möjligt och ekonomi att utrusta det, är det fullt möjligt att installera ett typsnitt som klarar uppgiften att kyla lika bra. Teckensnitt är gjorda av olika material, men trämodeller är fortfarande "klassiker i genren".

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Ett badkar i trä är en produkt som ser ut som en fat . Denna struktur har en mycket enkel design - det är en behållare, täckt med bågar, med en höjd av 1 meter, ofta med en fastmonterad stege så att det är bekvämt att klättra inuti. I själva teckensnittet finns det små hyllor för sittplatser. Och även en sorts spis kan placeras i den, som kommer att värma vattnet.

Samtidigt kommer det att stängas med ett gitter så att personen i tunnan inte skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en badtunna köpt i en butik inte är installerad i badhuset har användaren rätt att räkna med ytterligare intressanta funktioner .… Till exempel belysning i olika nyanser, vilket skapar fantastiska effekter i halvmörkret, liksom överflöd av vatten. En annan funktion är hydromassage, som gör att du kan koppla av och förbättra hudens skick. Automatisk vattenuppvärmning är också populär, tack vare vilken det är möjligt att hålla temperaturen på vätskan i typsnittet på önskad nivå.

När det gäller formen på träteckensnitt kan de vara olika .… Mest efterfrågade alternativ oval och cirkel , de är de vanligaste. En lösning finns också som t.ex. triangel - sådana typsnitt är lämpliga för små rum, eftersom de kommer att vara tydligt i hörnet och inte kommer att ta mycket plats. Och här fyrkant trämodeller är praktiskt taget inte gjorda, eftersom skarpa hörn kommer att torka längre än väggarna, vilket är kontraindicerat när det gäller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material som används

Olika träslag används för tillverkning av badtunnor. Samtidigt ställs vissa krav på materialet:

  • det måste vara lövträ;
  • materialet kan inte innehålla skadliga hartser och föreningar.

Flera träslag uppfyller dessa krav mest av allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceder

Cederträ har en mycket behaglig doft eftersom det innehåller en stor mängd eteriska oljor . Dessa oljor fungerar effektivt på huden och förbättrar dess tillstånd direkt. Dessutom kan ceder lugna ner, ordna nervsystemet och slappna av. Det är användbart för sjukdomar i hjärtat och blodkärlen. Och doften av cederträ kan stämma in på romantiska tankar och ge känslor av passion, så detta material rekommenderas särskilt för unga familjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ek

Hela tiden övervägdes ek ett av de starkaste träden . Det kan växa i hundratals år, varför många förknippar det med hälsa. De som är tempererade i ett ekfont känner faktiskt till att sår och repor på kroppen läker mycket snabbare, förbättrar immuniteten och hudens utseende. Utöver detta lugnar ek, förbättrar humöret och främjar kvalitetssömn.

Denna träslag hjälper också dem som vill gå ner i vikt, eftersom det kan normalisera ämnesomsättningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lärkträd

Detta är ett annat bra material för att göra träteckensnitt . En av de mest hållbara, eftersom svampar och bakterier aldrig växer i sådant trä. Trä avger inte hartser och har låg värmeledningsförmåga. Ruttnar praktiskt taget inte … Att bada i lärkprodukter ger energi och ger dig ett positivt humör. De som gör detta regelbundet ökar sin immunitet, de börjar bli sjuka mindre. En annan egenskap hos lärk är dess förmåga att avlasta trycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bok

Precis som eken hör boken till till mycket värdefulla trädslag … Det är ett hållbart och hållbart material som kommer i ett brett spektrum av färger. Trä har en behaglig doft, och fytonciderna som bildas av det bidrar till förnyelse av hudceller, normalisering av kardiovaskulära och cirkulationssystem. Men du måste vara försiktig med bok: det är ett ganska "nyckfullt" träd som snabbt absorberar fukt från luften och kan börja ruttna. När du skapar ett teckensnitt måste det behandlas med särskild skyddsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Al

Alder är ett av de mest vattentåliga träden, eftersom det i naturen gillar att växa i flod- och sjöarnas ärmhål och föredrar våtmarker . Alderträ är omisskännligt igenkännligt: dess snitt har en orange nyans, som senare blir rosa eller brun. Träet är lätt att arbeta med, det är starkt men lätt. En badtunna av sådant material stärker hjärtat, lindrar ledvärk, lindrar stress och hjälper till att behandla förkylningar. Alder innehåller många eteriska oljor som är fördelaktiga för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lind

Det är ett miljövänligt material som är hållbart och har utmärkt vattenavvisande . Linden har en vacker struktur, så teckensnitt från den kan hittas ganska ofta. Skogens trevliga doft, som avges av veden, jublar och piggar upp den badande personen. Trädet innehåller många eteriska oljor som har en fördelaktig effekt på lungorna och immunsystemet. Människor som regelbundet uppdaterar sig i lärkbad rapporterar att deras hälsa har blivit mycket starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är bättre att inte göra typsnitt från ett träd som björk . Denna ras är mycket känslig för fukt, produkten kan börja ruttna. I bad används björk, men bara när torr ånga förväntas i rummet. Det andra olämpliga alternativet är tall eller gran.

Sådant trä är mycket billigt, men det interagerar extremt dåligt med fukt och släpper också ut hartser som är hälsofarliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val och installationstips

Valet av ett träfont bör baseras på ägarnas egna preferenser, de mål de vill uppnå när det gäller hälsa, liksom storleken på rummet där det är planerat att installera strukturen.

Först och främst är det viktigt att vara uppmärksam på storleken . De är längd, bredd och höjd. Den genomsnittliga diametern på teckensnittet för en person är från 100 cm, längden är mer än 10 centimeter. Höjd - 120 cm och mer. Men det finns också modeller för 2, 3 och till och med 4 personer, naturligtvis är deras storlekar mycket större. Det är nödvändigt att fastställas omedelbart, eftersom ett teckensnitt inte är ett billigt köp. Och ta också hänsyn till storleken på ditt bad: om teckensnittet kommer att stå rätt i det, bör det finnas tillräckligt med utrymme för det. Om strukturen ligger på gatan kan dess storlek vara av vilken storlek som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ablutionsanordningens form väljs av varje ägare av badet individuellt, eftersom vissa gillar en cirkel, andra gillar en oval och andra som en triangel. Det finns bara några få allmänna riktlinjer:

  • runda och ovala produkter är lämpliga för klassiska rymliga bad;
  • i små rum är det bättre att stanna vid en triangel;
  • dubbla produkter köps för mycket stora bad eller skönhetssalonger, där kontrastbad hålls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en badtunna är det också viktigt att kontrollera kvaliteten på åtdragningsringarna. De måste passa tätt, säkert, vara gjorda av rostfritt stål.

Produktens funktioner är också viktiga . Bestäm vad du behöver. Kanske blir det en intressant belysning eller hydromassage, eller kanske automatisk uppvärmning. Hitta tillägg som är användbara för dig och kassera de som inte kommer att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera badtunnan på en fast och plan yta . Efter att strukturen har tagit sin plats måste du organisera dränering av vatten. Det ska vara cirka 10 cm över golvet. Sedan tar de en slang, ena änden är fäst vid hålet i själva teckensnittet, och den andra placeras i början av avloppsavloppet.

För att helt skydda dig själv kan du göra ett extra hål, som i ett badkar eller handfat, vilket förhindrar en översvämning om det skulle hända. Avloppsrör är anslutna till detta hål. När du är klar med avloppet, kontrollera att bultarna håller bultarna säkert, ingenting dinglar, alla fästelement är normala.

Efter att ha säkerställt konstruktionens tillförlitlighet kan den fyllas med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder och sköter?

Innan du börjar använda teckensnittet måste du förbereda det ordentligt. För att göra detta fylls produkten med kallt vatten och lämnas i 2-3 timmar, sedan dräneras vattnet. Bubbelbadet är sedan klart för regelbunden användning. Det finns två sätt att använda konstruktionen.

  • Kalla bad . Det är ett förfarande med kontraster som hjälper kroppen att härda. Först måste du ånga kroppen väl i badet, och sedan genast, utan att vänta på kylning, dyka in i teckensnittet med kall vätska. En laddning av glädje och gott humör efter ett sådant experiment tillhandahålls.
  • Varma bad … Om dina leder gör ont, du är kall eller om du bara vill koppla av kan du fylla badkaret med varmt vatten. Värmen gör att träet kan värma upp, det kommer att börja släppa ut eteriska oljor. Tack vare sådan badning kommer du att kunna lugna nerverna, förbättra huden, ledernas tillstånd och höja immunsystemet.
Bild
Bild

I allmänhet tjänar träteckensnitt mycket länge - i decennier, men detta är bara med god omsorg. Det finns flera regler här.

  • Vattnet i strukturen kan stå i ett dygn, sedan måste det tömmas . Efter tömning torkas teckensnittet med mjuka trasor så att svamp inte börjar bildas på väggarna.
  • Lämna inte produkten utan vatten i mer än 7 dagar . Detta hjälper till att torka ut veden, det blir mindre hållbart, det kan spricka.
  • Du bör inte placera badtunnan där värme- och värmeenheterna finns . Detta kommer att ha en dålig effekt på träets slitstyrka. Dessutom finns det typer av träd som inte interagerar särskilt bra med konstant solljus. Detta måste också beaktas.
  • Det är mycket viktigt att ringarna på badtunnan alltid är ordentligt fastsatta . Om de är lösa, dra åt dem omedelbart. En specialist kan hjälpa till med detta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett träets kvalitet kan svamp och mögel uppträda på den från konstant fukt . I köpta modeller har detta problem redan lösts, eftersom tillverkare omedelbart behandlar träet med speciella impregneringar som stöter bort vatten, liksom medel som motstår bildandet av svamp. I hemmagjorda enheter måste du ta hand om ett sådant problem personligen, annars kommer produkten inte att tjäna den tid som är avsatt för det. Alla nödvändiga impregneringar, liksom vårdprodukter säljs i bygg- eller specialaffärer med varor specifikt för bad och bastur.

Rekommenderad: