Uppvärmd Badtunna (29 Bilder): Modeller Med Vedeldad Spis, Furako För Bad, Plast- Och Träsnitt, Gör-det-själv

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmd Badtunna (29 Bilder): Modeller Med Vedeldad Spis, Furako För Bad, Plast- Och Träsnitt, Gör-det-själv

Video: Uppvärmd Badtunna (29 Bilder): Modeller Med Vedeldad Spis, Furako För Bad, Plast- Och Träsnitt, Gör-det-själv
Video: Vedeldad badtunna i trä 2024, Maj
Uppvärmd Badtunna (29 Bilder): Modeller Med Vedeldad Spis, Furako För Bad, Plast- Och Träsnitt, Gör-det-själv
Uppvärmd Badtunna (29 Bilder): Modeller Med Vedeldad Spis, Furako För Bad, Plast- Och Träsnitt, Gör-det-själv
Anonim

Vila i teckensnittet låter dig inte bara slappna av din själ och kropp ordentligt, utan också att avsevärt förbättra din egen kropp. Efter att ha bestämt dig för att installera denna mini-pool på din egen webbplats kan du välja en färdig struktur i butiken eller göra den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett badkar är en rundformad behållare fylld med varmt eller varmt vatten som kan användas antingen för simning eller avkoppling. De mest populära är uppvärmda modeller, där vattnet förblir varmt hela tiden, och därför behöver du inte lägga till det regelbundet . Värmeelementet kan antingen vara en vanlig vedspis eller en elektrisk uppvärmningsanordning. Dessutom är de flesta badtunnorna utrustade med ett filter och en cirkulationspump, som är ansvarig för ett konstant flöde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste sägas att trots förekomsten av inomhusbadtunnor manifesteras den största hälsoförbättrande och avkopplande effekten av användning av en minipool när den installeras i frisk luft . Ju ljusare kontrasten mellan luft- och vattentemperaturer är, desto mer användbart bad i teckensnittet blir. Innan du använder badtunnan måste den rengöras från smuts och damm. Sedan smälter kaminen och först då fylls behållaren med rent vatten. Både stegen och området runt teckensnittet måste värmas upp till en behaglig temperatur.

Du kan använda badtunnan genom att vänta på att en varm dimma ska dyka upp ovanför vattenytan. Ugnsspjället måste stå på glänt för att hålla minipoolen varm hela tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller plommon, det interna typsnittet kännetecknas av anslutningen av fatavloppet med ett avloppsrör . I gatuförhållanden måste du arbeta med en slang eller till och med ett stormavlopp. Vätska från träteckensnitt tas bort med en nedsänkbar pump. Andra alternativ är inte tillgängliga för den här modellen på grund av sannolikheten för läckage.

Plasttankar kan installeras på en särskilt förberedd plats, och avloppet kan organiseras med hjälp av ett rör lödt i botten av strukturen.

Förresten, i det fall ett teckensnitt av trä lämnas utanför för vintern, kommer cirka 3⁄4 av den totala volymen att tömmas från det, varefter några lärk- eller tallstockar ska sänkas ner i återstående flytande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Badtunna kan implementeras i form av både komplexa och förenklade konstruktioner. Till exempel, komplett med en skål av polypropen, fodrad med trä, kommer det att finnas ett lager isolering för väggar och golv, ett isolerat lock, ett avloppssystem, hydromassage och belysning, samt en spis av rostfritt stål . För bekvämligheten av att använda teckensnittet finns det också en upphängd stege med stativ och räcken. Mycket billigare för köparen är en badtunna i trä utrustad med ringar i rostfritt stål. Teckensnittets form kan vara en cirkel, oval, rektangel eller polyhedron. Det finns också hörndesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppvärmningen av teckensnittet varierar beroende på typen av själva strukturen . Till exempel är det vanligt att värma metallbehållare genom botten. Behållaren installeras ovanför en stenplattform, där en liten spis monteras och sedan värms upp med ved. Utomhus plast och trä mini-pooler värms med vedeldade spisar utrustade med en inbyggd spole.

Kokande vatten från spisen rinner antingen direkt in i skålen eller i ett rörsystem som löper längs fontens omkrets. Vissa plasttankar använder en nedsänkt ugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gata

En badtunna utomhus är en uppvärmd tank installerad utomhus. Till exempel, det kan vara en japansk furakoskål, med sitt utseende som liknar en jätte fat, inuti vilken en bänk placeras längs omkretsen . För att värma vätskan används en vedspis, som är nedsänkt direkt i vatten. Om furacon monteras inomhus kan vedspisen bytas ut mot en elektrisk.

Originalversionen är ett teckensnitt från en eurokub - en plastbehållare med en volym på 1000 liter.

Eftersom parametrarna för en kubisk behållare inte skiljer sig åt i storlek, kan en vuxen bara sitta i den med benen instoppade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inre

Badtunna inomhus installeras som regel i lämpliga lokaler: bad eller bastu. Ganska ofta talar vi om ett finskt trätrum och en bekvämare oval form. Miljövänligt material ger både läkning och avkoppling . Ett litet bastubad finns också för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det finns många alternativ för att göra uppvärmda teckensnitt, så detta eller det materialet används inte bara beroende på produktens utseende utan också på dess egenskaper. Ett klassiskt dopfont utomhus är en träkonstruktion som liknar en fat eller kärl med höga sidor . Det är helt säkert för både människor och miljö, men det är mycket specifikt i drift. Den elektriskt uppvärmda cedertoppbadet är särskilt populärt. Materialet som används är impregnerat med naturliga oljor och vax, vilket avsevärt kan öka enhetens livslängd och göra proceduren för att använda den mer bekväm.

Bra typsnitt är också gjorda av ek, ask och lärk . När du köper ett träfont är det viktigt att komma ihåg behovet av att regelbundet hantera luckorna mellan plankorna. Fogarna ska kontrolleras, tätas och förseglas, och kroppen ska dessutom dra åt och rengöras från smuts.

Vi rekommenderar att du alltid lämnar poolen fylld med kallt regnvatten för att bevara träet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusfonten i plast möter antingen plastark som används för att bygga terrasser eller naturliga ekplankor . Tillförlitligt material har en lång livslängd. Insidan av poolen är tillverkad av polypropenplast, som håller värmen väl. Starka väggar är svåra att skada. Dessutom kan dopfunten lämnas utanför under en baldakin för att vänta på vintersäsongen, och ingenting kommer att hända med det. Att ta hand om plastmodellen är inte svårt.

Du behöver inte oroa dig för eventuell korrosion, även vid regelbunden användning av minipoolen . Det bör tilläggas att det är trevligt att röra väggarna även med öppna delar av kroppen på grund av deras jämnhet och behagliga temperatur. Vikten av en badtunna i plast varierar från 100 till 150 kilo, vilket gör det möjligt att säkert bära och installera det var som helst. Nackdelen med en sådan typsnitt är känslighet för för hög temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En badtunna i rostfritt stål, trots det höga priset, är inte särskilt bekväm att använda . Enhetens hållbarhet når flera decennier. En betydande fördel med produkter i rostfritt stål är förmågan att klara temperaturförändringar upp till termisk chock. Gjutjärnsskålen är svår att installera och ganska problematisk att underhålla. För att undvika korrosion av gjutjärn måste produkten rengöras och tvättas regelbundet. Denna modell är lämplig för sanna finsmakare av friluftsliv, för när badtunnan är uppvärmd kan du stanna i den i nästan en och en halv timme utan problem.

Bild
Bild

Det är värt att nämna att en metall utomhusfont kan värmas även med öppen eld eller eld, även om det är säkrare att installera en spis under botten.

Bild
Bild

Det finns också sammansatta och keramiska teckensnitt . Deras karaktäristiska drag är behandlingen av insidan med ett speciellt ämne som förhindrar uppkomst av korrosion eller avsättning av salter. Många hantverkare kan bygga ett teckensnitt från en betongring.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om en person har låssmedfärdigheter är det bättre för honom att självständigt göra ett uppvärmt träfont med någon klassisk form - till exempel rund. Det bör ägnas tillräcklig uppmärksamhet åt att ge träet fuktbeständighet.

Ett mer budgetalternativ är att köpa en skål av polypropen . och dess dekorativa panel med träpaneler. Alternativt kan du dekorera den färdiga strukturen med keramiska plattor eller sten. Om du köper en behållare av rostfritt stål kan du lägga över den med en tegelsten, och under den kan du montera en härd för uppvärmning av vatten.

Bild
Bild

Om möjligt är det värt att montera ett fullvärdigt dräneringssystem som har både vattendränering och dränering. Det rekommenderas att installera behållaren på ett område täckt med beläggningsplattor, betong eller beläggningsstenar . När du monterar behållaren är det viktigt att se till att den har minst 3-4 stödpunkter och inte kan vända. Ett fat i form av en rektangel eller kvadrat kan stödjas på 4 massiva balkar, som i sin tur är ett galler på tegelstenar.

Bild
Bild

Vackra exempel

Om du placerar badtunnan inte på en slumpmässig plats på gatan, utan i ett specialdesignat lusthus, får du ett fullvärdigt rekreationskomplex. Eftersom minipoolen är under taket behöver du inte oroa dig för att snö eller regn som av misstag startat kommer att störa alla planer. Dessutom, bänkar eller solstolar i lusthuset löser effektivt problemet med att lagra handdukar eller placera drycker och snacks . Själva dopfonten, gjord i form av en cirkel, har en klassisk träbeklädnad som "ekar" utseendet på själva byggnaden.

Bild
Bild

En annan mycket intressant lösning är den extra organisationen av bordet kring typsnittets omkrets . Dykpoolen, som har en mörk träfinish, ser väldigt värdig ut, och en extra panel som löper i en cirkel låter dig njuta av drinkar eller frukt medan du använder teckensnittet. Här kan du förresten lämna handdukar och kläder. Badtunna är organiserad på ett sådant sätt att inträdet i vattnet är på ena sidan och lagringsområdet ligger på den andra.

Bild
Bild

En metallfont kantad med sten och belägen direkt ovanför en öppen eld ser extremt original ut . Trots att utseendet på strukturen kan likna en panna för matlagning, kommer denna mini-pool uppenbarligen inte att lämna någon likgiltig. Det är bekvämare att gå in i vattnet genom att klättra i stentrappor i en halvcirkel.

Rekommenderad: