Att Göra En Dörröppning Utan Dörr (79 Foton): Hur Man Dekorerar Den Inre öppningen Till Köket Och Balkongen, Designalternativ I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Att Göra En Dörröppning Utan Dörr (79 Foton): Hur Man Dekorerar Den Inre öppningen Till Köket Och Balkongen, Designalternativ I Interiören

Video: Att Göra En Dörröppning Utan Dörr (79 Foton): Hur Man Dekorerar Den Inre öppningen Till Köket Och Balkongen, Designalternativ I Interiören
Video: Industrial Interior Design [14 Ideas You Need To Know About in 2021] 2024, April
Att Göra En Dörröppning Utan Dörr (79 Foton): Hur Man Dekorerar Den Inre öppningen Till Köket Och Balkongen, Designalternativ I Interiören
Att Göra En Dörröppning Utan Dörr (79 Foton): Hur Man Dekorerar Den Inre öppningen Till Köket Och Balkongen, Designalternativ I Interiören
Anonim

Om du bestämmer dig för att inte använda ett så traditionellt dekorativt element som dörrar, men istället vill lämna en tom dörröppning, måste du tänka på hur du designar korrekt. För att renoveringen ska se snygg ut och det tomma utrymmet fungerade inte bara som ett funktionellt element, utan också för att glädja ögat, måste många nyanser beaktas.

I den här artikeln hittar du några värdefulla tips som definitivt kommer att vara till nytta när du börjar inreda ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och funktioner

En dörröppning utan dörr är en separat typ av rumsdesign, som är föremål för egenskaperna hos varje specifikt fall.

Kombinera loggian och rummet

Ett bekvämt och ganska billigt sätt att öka bostadsytan är att göra balkongen till en del av rummet. En sådan interiörlösning är effektiv och funktionell, eftersom tiderna då balkongen användes som lager är ett minne blott. Nu kan det lediga utrymmet användas mer lönsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av att fördela köket till ett separat område

Detta problem uppstår ofta i studiolägenheter. Om du vill separera matlagningsområdet och inte slösa med utrymme är det rätt lösning att installera en bred båge. En viktig egenskap som måste beaktas vid inredning av ett kök är behovet av att exakt beräkna djupet på köksmöbler. Det är absolut nödvändigt att se till att allt passar bakom väggen, inklusive bordsskivor och konvexa finishelement för vägg- och golvskåp. Beslagen ska inte heller se ut genom dörröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor zonindelning

Om du har ett stort rum som du vill dela upp i flera separata sektioner, men du inte vill förlora känslan av ett holistiskt, enda utrymme, är en öppning utan dörrar ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera intilliggande rum

Ett bra alternativ att förvandla dem till ett enhetligt område, samtidigt som man fortfarande behåller illusionen att flytta från ett rum till ett annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Dörruppställning i ett stycke kan se ganska tung ut. Om du vill att ditt hem ska ha mycket luft, utrymme och lätthet kan detta bara uppnås med installation av en båge.

En tom dörröppning är lätt att rengöra. Du behöver inte tänka på beslag, du behöver inte rengöra, välj speciella rengöringsprodukter. Det är enkelt: ingen dörr - inga problem.

En båge är snygg, att ge den ett dyrt utseende är mycket enklare och mer ekonomiskt ekonomiskt än att köpa en dörr som kan jämföras med en båge i design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En dörröppning utan dörr låter dig blanda tekniker och justera mått: det är svårt nog att välja en dörr med stuckaturer så att den passar rummets storlek och passar helt in i interiören. I de flesta fall skapas en båge på beställning, därför motsvarar dess parametrar och stil strikt rumets område och layoutens funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat plus är bågarnas förmåga att visuellt öka takets höjd. Detta gäller särskilt i lägenheter med lågt i tak, som är majoriteten. Det räcker med att göra en långsträckt rektangulär insats för att få avståndet från golv till tak att verka större. Du kan också justera utrymmet med hjälp av färgschemat. Mörkare färger begränsar rummet visuellt, medan ljusare färger gör det motsatta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta kort, för att adla ett rum, är det inte alls nödvändigt att dörrar finns tillgängliga - tomhet klarar enkelt denna uppgift.

Med avvikelse från de allmänna reglerna, låt oss gå vidare till mer specifika aspekter och överväga de mest populära formerna av bågar, samt ta reda på för vilka lokaltyper de är bäst lämpade.

Blanketter

Inuti kan du använda en mängd olika former av valv. Låt oss överväga de viktigaste.

Rektangel

Låt oss börja med den klassiska rektangulära urringningen. Om strikta linjer är ledmotivet i ditt hus, och du visuellt vill sträcka taket, finns det inget bättre än strikta klassiker. Sådana valv passar perfekt in i korridorer, vardagsrum, loggior och till och med kök, särskilt om inredningen är gjord i en kantig högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkel

Den näst vanligaste formen för en dörröppning är en halvcirkel. Den största fördelen med denna design är att den kan användas för att uppnå smidiga övergångar. Om du undviker vassa hörn och vill lägga till en mysig känsla, gör bågen bred så att toppen liknar en halvcirkel.

Omedvetet är sådana dörrar en referens till djurets mink, och från barns sagor och tecknade ser vi att det är mysigt i sådana hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi betraktar det halvcirkelformade valvet i specifika rum, används det oftast när du flyttar från köket till vardagsrummet eller matsalen och separerar också loggierna med det: på grund av designfunktionen expanderar utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trapezoid

Det tredje alternativet är en trapetsform. En sådan utskärning kommer att se vacker ut bara om du har en bred dörröppning och själva rummet upptar minst 20 kvadrat användbart område. I små rum kommer bågen att gå vilse, det kommer att se löjligt ut, men i de öppna utrymmena kommer det omedelbart att lägga till glans, chic och höga kostnader för rummet.

Detta alternativ är endast lämpligt för icke-standardiserade layouter i stadslägenheter och för privata hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetri

Ett annat alternativ är en kombinerad form, med andra ord, asymmetri. Ett hörn av en sådan båge kan vara strikt, sträcker sig åt sidan parallellt med golvet, och det andra - mer avrundat.

Naturligtvis, när du utformar en dörröppning på detta sätt, måste du ta hänsyn till att resten av designen av rummen bör stödja den genom konturerna av möblerna, takets funktioner och andra stilistiska tekniker.

Även om bågen ska vara huvudinstrumentet i din hemorkester, bör resten av ensemblen fungera som stöd. Annars kommer hela idén att se löjlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoreringsalternativ

När du har bestämt dig för formen är det dags att tänka på vilka efterbehandlingsalternativ som kan ge bågen ett färdigt utseende.

Tänk på alla typer - från standard till avantgarde.

Variationen i utformningen av en dörröppning utan att använda en dörr beror på ett antal faktorer, bland vilka material spelar huvudrollen:

Trä - det här naturmaterialet ser alltid imponerande ut (även en helt enkel, men snygg finish kommer att verka elegant och helt lämplig).

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF - råvaror för dem som älskar enkelhet och tydliga linjer (alternativ med MDF -paneler är billigare än naturligt trä). Oftast skapas en sådan dörröppning vid ingångsdörrarna, men den kan också användas i inre övergångar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg - ett slags gipsvägg, som ser lämpligt ut i den populära minimalistiska designen i form av en mantlad båge, så att öppningen existerar i harmoni med enkelheten och asketismen i den allmänna stilen (detta kommer inte att lägga till chic, men det kommer mycket öka utrymmet och kommer inte att träffa plånboken alls).

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten - alternativet är mer massivt, pompöst, med en skenning. Om du bestämmer dig för att stenbeklädnad är 100% ditt val, kom ihåg att idén verkligen borde vara värd och stöds av liknande designelement i möbler eller väggdekorationer. Nu har stilen på förfallna loft blivit på modet (nakna tegelväggar, obehandlat trä, enkla naturliga färger). Dörröppningen passar perfekt in i denna stil om du avslutar den med en sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stuck … Vardagsrum och matsalar är ofta inredda i empirestil. För att göra dörröppningen i harmoni med inredningen, använd stuckaturgjutning. Du kan välja en billig plastbas och använda färger som uppnår effekten av natursten, förgyllning eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teckning - en utmärkt stilistisk teknik, som används för att dekorera ett hus, dekorera öppningen med ett mönster som imiterar ett visst material. Detta kan vara tegelverk eller trädgrenar som sammanflätas i ett tätt mönster eller en tredimensionell illusion. Allt beror på rummets allmänna stämning och din smak. Ofta dekorerar några intressanta teckningar bågarna i barnkammaren, eftersom barnen älskar allt ovanligt och magiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet … För att dekorera övergången från ett rum till ett annat så mycket som möjligt kan du försöka göra inredningstapeten. En sådan design är så enkel som möjligt att skapa på egen hand, och effekten kan ibland vara helt oväntad och till och med överväldigande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar … Den tunna remsan som inramar insidan är en utmärkt dekorativ finish för en väggöppning utan dörrkarm. För större visuell effekt kan du använda bakgrundsbelysning, men speglar utan det kommer att skapa en intressant illusion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det andra alternativ för att dekorera en dörröppning utan dörr.

Dessa inkluderar:

Dekoration med gardiner och gardiner . På nittiotalet var gardiner som liknade nudlar särskilt populära. Dessa kan vara mjuka tygtrådar, tätare och bullriga pärlor eller andra typer av täta beslag. Eftersom mode är cykliskt är denna dekorationsmetod värd att överväga, men ingen förbjuder användning av en holistisk duk. Flytande, flygande tyger som kan samlas i en av kanterna, vilket skapar ett elegant draperi som påminner om en gammal gudinnas klänning.

Detta är en riktig chic: denna typ av inredning kommer att vara särskilt relevant om din inredning är gjord i vintage eller grekisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i mortise . Om du har ett stort avstånd till väggen från sidorna av dörröppningen kan du göra det till ett funktionellt utrymme. Försök att göra vanliga trähyllor som går igenom. Kanske kommer du att tycka om mönster där en av väggarna kommer att stängas. En glasstruktur med inbyggd belysning kommer att se vacker ut.

Och om du behöver en visuell förstoring av rummet, använd speglade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetriska element i form av kolumner . Det är inte alls nödvändigt att de har ett antikt utseende: pelarna kan vara av trä eller till och med sten. Du kan applicera ett mönster på dem eller dekorera med lister och placera sandsten i den övre delen för att ansluta strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha undersökt utföringsalternativen i detalj kan du stanna lite mer på de typer av rum där installationen av en dörröppning utan dörr är lämplig.

Idealiska lösningar för olika rum

Låt oss börja med husets hjärta - köket. Oftast ansluter en båge kök och vardagsrum eller kök och matsal. Det här är platser där det är vanligt att samlas i stora, bullriga och vänliga företag, så interiörens huvuduppgift är att skapa en trevlig atmosfär som bidrar till enkel kommunikation och roligt.

Det är av denna anledning som bågens bästa form kommer att vara halvcirkelformad eller asymmetrisk, och det bästa materialet för att avsluta öppningen till köket är trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bågen i vardagsrummet har inga särskilda begränsningar. Det viktigaste är att det inte är för stort eller smalt, beroende på egenskaperna hos ett visst rum, om du placerar det i ett trångt utrymme. Det ska finnas en önskan att komma in i vardagsrummet, ingen vill klämma igenom sprickorna, även om de är perfekt dekorerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

För korridorer och korridorer är det bättre att välja en klassisk rektangulär eller rundad båge. Visuellt kan du sträcka ut taket lite och ge mer utrymme. Det är inte heller värt att vara klok på dekorationen, för ju rikare och pretentiös dekorationen är, desto mer plats kommer den att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du står inför den svåra uppgiften att förädla din loggia, är det bättre att välja en bred version av bågen. Asymmetri kommer att se ganska lämplig ut. Klassiska rundade övergångar är också bra för balkonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om loggian rinner in i sovrummet är det bättre att inte använda vinkelformar, men om vardagsrummet eller studien fungerar som det andra rummet kommer bågens stela former att harmoniera och enkelt dekorera dörröppningen.

Hur väljer man öppningstyp?

För att mer harmoniskt ordna en dörröppning utan dörr är det naturligtvis bäst att söka hjälp från en designer eller specialist som kommer att berätta vilken typ av båge som är mest fördelaktig att använda i ett visst rum.

Men om samråd med någon inte är din stil hjälper program för inredning av rummet dig att välja rätt öppning. Du kan skapa en tredimensionell modell online (det finns ett stort antal sådana tjänster och alla kan använda dem).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är bra på att rita, eller har en vän som är redo att skissa en skiss, försumma inte hans hjälp. Även på papper kan du se om ditt beslut var framgångsrikt eller om det är värt att tänka på ett annat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte möbler. Detta är särskilt viktigt för köket: skåp ska inte sticka ut från sidorna och det ska inte finnas några överraskningar i vardagsrum. Se till att soffan inte blockerar öppningen.

Bild
Bild

Tänk på placeringen av fönstren och se till att det inte finns några stora drag i lägenheten. Kom ihåg att frånvaron av ett dörrblad gör att luften kan gå fritt, och en kollision av luftströmmar kan leda till förkylning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ordnar interiöröppningen korrekt och harmoniskt kan du lösa många problem, men om du ansvarslöst närmar dig denna fråga, i stället för plussar, får du fasta nackdelar och slösar bort dina pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför det är bäst att rådgöra med specialister innan du köper och installerar.

Nu när du vet så mycket om dörröppningar kan du gå vidare till den roliga delen - konkreta exempel som hjälper dig att bli inspirerad till att skapa dina egna unika lösningar.

Vackra designidéer i lägenheten

Asymmetrin i rummet, som bildar ett enda utrymme tillsammans med korridoren och ytterligare ett större rum, ser intressant och ovanligt ut. Utsmyckade mönster väcker omedelbart uppmärksamhet, och om du lägger till ett spel med ljus och skugga kan du få en helt otrolig design.

Bild
Bild

Asymmetri kan också motiveras funktionellt. I denna inredning kompletteras bågen med hyllor gjorda i allmän stil. Den stilistiska lösningen ser samtidigt original ut och saknar förnuft, du kan också spara på skåp.

Bild
Bild

Det kan finnas mer än en båge. Detta alternativ är uteslutande lämpligt för stora rum, eftersom den önskade effekten uppnås endast om det inte finns någon känsla av trängsel.

Som dekoration kan du använda vackra färgade glasinsatser. En ganska enkel svart rektangulär båge kan förvandlas till ett konstverk med glasinsatser som leker med olika färger i olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En båge dörröppning kan fortsättas i taket: med hjälp av ett hängande tak i flera nivåer kan du skapa intressanta strukturer som skulle sammanflätas med varandra. Bara en riktig mästare kommer att kunna göra dem på egen hand, så om du vill uppnå en fantastisk effekt som ser ut på en professionell nivå är det bättre att omedelbart kontakta mästarna.

Bild
Bild

Blandning av bilder och volymetriska strukturer. Ibland kan blandningstekniker ge intressanta resultat. I detta exempel spelar väggarnas kontrastfärg en viktig roll, vilket än en gång bevisar att bågens spektakulära utseende inte bara beror på själva strukturen utan också på miljön som kan dekorera den rustika inredningen.

Använd tyg som dekoration. I det här exemplet används ett vackert draperi, en stor del av själva duken och en tät konsistens. Sammantaget ger det en känsla av otrolig komfort, om så önskas kan det enkelt tas bort eller bytas till en annan stil eller färg. Det är bekvämt, och viktigast av allt, du kan ordna en sådan insats själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titta igen på alla möjliga alternativ, bläddra igenom dem i ditt huvud, bläddra igenom tidningarna där olika interiörer presenteras och börja gärna agera. Renovering kan vara en mycket rolig och kreativ strävan, särskilt när resultaten överträffar förväntningarna.

Det viktigaste är att du behöver ett noggrant tillvägagångssätt, att följa stil och korrekt valt material.

Rekommenderad: