Trälameller I Interiören: Dekorativa Trälameller För Inredningen I Vardagsrummet Och Köket, Sovrum Och Andra Rum, Dekoration Av Lägenheten Och Balkongen

Innehållsförteckning:

Video: Trälameller I Interiören: Dekorativa Trälameller För Inredningen I Vardagsrummet Och Köket, Sovrum Och Andra Rum, Dekoration Av Lägenheten Och Balkongen

Video: Trälameller I Interiören: Dekorativa Trälameller För Inredningen I Vardagsrummet Och Köket, Sovrum Och Andra Rum, Dekoration Av Lägenheten Och Balkongen
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, April
Trälameller I Interiören: Dekorativa Trälameller För Inredningen I Vardagsrummet Och Köket, Sovrum Och Andra Rum, Dekoration Av Lägenheten Och Balkongen
Trälameller I Interiören: Dekorativa Trälameller För Inredningen I Vardagsrummet Och Köket, Sovrum Och Andra Rum, Dekoration Av Lägenheten Och Balkongen
Anonim

Träprodukter används aktivt av designers inom interiörer. På taket, på väggen och hängande - produkten är universell. Oftast används sådana dekorativa element för harmonisk zonindelning av små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Detta dekorativa element är älskat av många designers och människor för vilka designers formar interiörer. Till exempel, rackstrukturen ger rummet lätthet, en sådan skiljevägg hjälper till att bevara rummets yta snyggt . Det är också viktigt att designa skiljeväggar i ett rum där en zon kommer att lämnas utan fönster, eftersom en sådan struktur fritt tillåter solens strålar att passera. Balkar, lameller och pelare är perfekta för inredning. Särskilt bra trälister i inredningen förvandlar loftet. Detta material ser bra ut var som helst, behåller sitt ursprungliga utseende i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en stadslägenhet är det bäst att använda högkvalitativa trämaterial som har förberetts och torkats i förväg . I detta fall deformeras inte lamellerna från plötsliga förändringar i luftfuktigheten.

Det är viktigt att de inte börjar spricka från den urbana atmosfären, vilket inte kan sägas om balkar och lameller gjorda på egen hand av att bygga marknadsbalkar.

Det senare, med tiden, spricker och deformeras. Det är naturligt att att göra trälister med egna händer är mycket billigare, men kvaliteten på produkterna lider mycket, vilket försämrar utseendet på hela rummet.

Bild
Bild

Reiki är oftast ihålig på insidan, vilket avsevärt minskar deras vikt. Detta är särskilt viktigt när du utformar ett tak, varför de används i de flesta fall. Det finns också alternativ för färdiga moduler, som representeras av galler från en trästång . Även en oerfaren person kommer att kunna montera taket med hjälp av sådana moduler, även om det är bättre att kontakta specialister inom detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träet som lamellerna är gjorda för inredning är termiskt bearbetat . I detta fall avlägsnas fukt från träet, vilket gör materialet mer motståndskraftigt mot förändringar i luftfuktigheten i rummet. Detta gör att produkten kan användas även i ett badrum där luftfuktigheten ständigt förändras. Den termiska metoden är idealisk endast för lameller, för efter högtemperaturbehandling blir trädet skört och är inte lämpligt för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens lukt skiljer sig från andra material, eftersom den är särskilt trevlig och har en positiv effekt på rummets atmosfär.

En annan viktig egenskap är produktens färg. Den obelagda produkten har en behaglig ljus nyans, men den kan ändras för en specifik inredning.

Efter bearbetning av träet mörknar färgen och blir mer mättad , det kan göras lättare med hjälp av speciella lacker som säljs i järnaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Dekorationslameller är helt olika beroende på träslag. Materialet kan vara olika träslag, lathets egenskaper och deras utseende beror också på deras typ. Det finns flera typer av dekorativa trälister.

Lameller av furu kommer att vara ett utmärkt alternativ för en liten lägenhet . De är billiga och ganska hållbara, de bevaras perfekt länge. Men allt är inte så smidigt, det finns en nackdel - de mår inte särskilt bra på fuktiga platser och är ofta täckta med mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boklister, till skillnad från den tidigare versionen, skapar en rik dekoration av rummet . Detta beror på träkonstruktionens höga densitet och dess skönhet. Men sådant material absorberar mycket snabbt fukt och kan därför svälla och förlora sitt ursprungliga utseende. För att undvika detta måste boken behandlas med ett speciellt lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekprodukter har många positiva egenskaper . Det är bra för alla rum, hanterar väl fluktuationer i luftfuktighet och temperatur och är också glädjande för ögat. Oftast används sådana lameller i korridorer och kök, där dess hållbarhet är särskilt viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exotiska träslag som paduk, boxwood och andra värdefulla arter är inte bara svåra att hitta, utan också dyra . Om du inte har något emot medlen för dekoration av lokalerna, bör du definitivt uppmärksamma dessa material. De kännetecknas av sin färg, tack vare vilken de ser vackra ut i många rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om dessa material inte passar dig med något kan du titta på gran-, lärk- och askskenor. Björklameller passar bra in i ett ljust rum, och al- och lindprodukter passar in i ett mörkt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Lameller (de så kallade hyvlade träribborna) har den bästa kvaliteten, vilket uppnås genom att såga torrt virke. Efter noggrann slipning appliceras en sista päls eller färg på träet för att uppnå önskad färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera standardstorlekar, men på beställning kan du få vilken skena som helst som är lämplig för genomförandet av de avsedda idéerna . För att skapa en spektakulär duk av trä använder de oftast en skena med en sektion på 20x40 mm, vilket inte skapar övervikt. De mer populära dimensionerna inkluderar lameller som mäter 20x50 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationer i olika rum

Det finns många alternativ för att använda trälister, till exempel används de för:

dekoration av tak

Bild
Bild
Bild
Bild

fokus på väggarna

Bild
Bild
Bild
Bild

dela utrymmet i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild

trappstängsel

Bild
Bild
Bild
Bild

De ser bra ut i många rum. I vardagsrummet är väggarna trimmade med lameller och placerade bakom soffan, i sovrummet används de för sänggaveln och i köket separerar de matplatsen.

Sådana små plankor döljer idealiskt ojämnheterna i taket i lägenheten.

Buffelremsor används ganska ofta, de döljer ledningar och andra kommunikationskablar . Originaliteten i sådan dekoration kommer att förändra rummets geometri, och brädorna placerade tvärs ut kommer att expandera rummet.

Bild
Bild

Lokalernas genomgående utrymme är zonindelade med hjälp av skiljeväggar av trä, som släpper in ljus och harmoniskt delar zonerna i en enrumslägenhet eller studio. Dekorativa lameller skiljer köket från matsalen, de kan avgränsa arbetsrummet i vardagsrummet . Många interiörlösningar har visat att bufféer är bra för att dekorera lägenheter. De används för interiörer i olika lokaler. Du kan installera en sådan produkt med lim eller placera den på en ram.

Vardagsrum

Här zoniserar lamellerna vanligtvis rummet och är fästa vid väggarna. Olika hyllor, blommor och mycket mer fästs på väggen kantad med lameller bakom soffan. Du kan installera en TV framför soffan och dölja trådarna mellan strukturelementen.

Bild
Bild

Kök

I köket används sådana produkter i matsalen. En mur av lameller skiljer matområdet och lockar uppmärksamhet. Design med vit bakgrundsbelysning, något som når taket, kommer att se mest fördelaktig ut. När taket är klart kommer bufflar att dölja oegentligheter och ledningar.

Bild
Bild

Sovrum

Professionella designers föredrar att dekorera sovrum med plankor i sängens huvud. Detta gör att du kan täcka hela väggen och förbättra utseendet på rummet. Ofta installeras lamellerna asymmetriskt, det vill säga bara på två väggar.

Bild
Bild

Balkong

En balkong är en av de mest obekväma platserna för en designer, för i ett litet rum måste alla element placeras rationellt, vackert och elegant. Det enklaste sättet är att dekorera väggarna på en täckt balkong med lameller, att täcka hela utrymmet på detta sätt eller göra individuella accenter . Blommor placeras på bufflarna, vilket skapar känslan av en trädgård.

Bild
Bild

Badrum

Träet som används i badrummet måste behandlas med speciella fuktsäkra föreningar. Lamellerna separerar dusch och toalett och används också för att dekorera tak och handfat i en viss stil.

Bild
Bild

Vackra exempel

Bufflar kännetecknas av sin låga kostnad, funktionalitet och uttrycksfulla utseende. De ser bra ut när de designar rum . Man måste bara välja ett alternativ för dig själv att smaka.

Rekommenderad: