Möbler Av Stockar (46 Foton): Stolar, Fåtöljer Och Bord För Ett Sommarresidens Med Egna Händer, Utomhus Runda Träbänkar Och Trädgårdssoffor, Vackra Hackade Sängar

Innehållsförteckning:

Video: Möbler Av Stockar (46 Foton): Stolar, Fåtöljer Och Bord För Ett Sommarresidens Med Egna Händer, Utomhus Runda Träbänkar Och Trädgårdssoffor, Vackra Hackade Sängar

Video: Möbler Av Stockar (46 Foton): Stolar, Fåtöljer Och Bord För Ett Sommarresidens Med Egna Händer, Utomhus Runda Träbänkar Och Trädgårdssoffor, Vackra Hackade Sängar
Video: "Man får nästan en överdos av stolar" - Sommar med Ernst (TV4) 2024, Maj
Möbler Av Stockar (46 Foton): Stolar, Fåtöljer Och Bord För Ett Sommarresidens Med Egna Händer, Utomhus Runda Träbänkar Och Trädgårdssoffor, Vackra Hackade Sängar
Möbler Av Stockar (46 Foton): Stolar, Fåtöljer Och Bord För Ett Sommarresidens Med Egna Händer, Utomhus Runda Träbänkar Och Trädgårdssoffor, Vackra Hackade Sängar
Anonim

Möbler av stockar (rundvirke) är ett utmärkt komplement till inredningen. Användningen av stockmaterial kommer att vara relevant i sådana designriktningar som land, provence, loft eller klassiker. En liknande lösning passar perfekt in i utformningen av ett trädgårdshus, stuga eller lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är värt att komma ihåg att det rekommenderas att placera möbler av stockar endast under taket, eftersom långvarig exponering för nederbörd kommer att påverka materialet på ett negativt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är de uppenbara fördelarna med att köpa timmermöbler

  • Varaktighet … Möbler tillverkade av stockar är mycket hållbara; om de behandlas på rätt sätt kan de tåla de negativa effekterna av miljön under lång tid.
  • Lätt att underhålla . Sådana inre element kräver inga speciella driftförhållanden, och mindre flis, repor eller sprickor kan repareras snabbt och billigt.
  • Mångsidighet … Logelement i interiören kan framgångsrikt passa in i lokalerna, dekorerade i många designriktningar, komplettera dem organiskt.
  • Miljövänlighet … Fasta stockar har ett naturligt ursprung och kan inte orsaka en allergisk reaktion. Tvärtom, många hartsträd (gran, tall) hjälper människor att hantera vissa förkylningar.
  • Estetik … Träytor i alla rum ser original och estetiskt tilltalande ut tack vare sina unika mönster och trästruktur. Detta material kommer framgångsrikt att kombineras med sten eller metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med stockmöbler

  • Hög kostnad … Tekniken för att bearbeta en bar, liksom det efterföljande skapandet av produkter från den, är ganska komplicerat, vilket gör en sådan produkt dyrare.
  • Tunga strukturer . På grund av materialet kan sådana föremål inte placeras på gamla ramgolv och är svåra att transportera.
  • Möjligheten att spricka . Träet förblir känsligt för fukt även efter kvalitetsbearbetning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Stolar och bord

Sådana produkter kommer att vara ett bra komplement till en sommarstuga eller ett gatuhus . De nedre delarna av ett bord eller en stol är vanligtvis gjorda i form av en tvärförbindelse av stockar. Denna metod ökar styrkan såväl som stabiliteten i den framtida strukturen. Bordsskivorna är paneler av staplade stockar som skärs på mitten på längden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan är slät, bred och hållbar. Ibland, i stället för små stockar, kan en halvstam av ett gammalt stort träd användas för den övre delen. Ett sådant bord eller en stol ser särskilt massiv och majestätisk ut.

Det finns följande typer av loggtabeller

  • Rektangulära modeller , som representerar det vanligaste alternativet. Den har en stor kapacitet och är strukturellt enkel, eftersom den inte har onödiga delar är det inte så svårt att montera den. Räckvidden för denna typ är ganska omfattande: bordsskivans längd kan nå flera meter, eller kanske lite mer än en.
  • Fyrkantiga bord … Denna typ passar perfekt i fyrkantiga rum eller små lusthus. Minst 4 personer kommer att sitta bekvämt bakom en sådan struktur.
  • Runda … De kännetecknas av ett attraktivt utseende och bekvämlighet, eftersom du kan sitta vid bordet från vilken sida som helst. Det är särskilt bekvämt att använda pallar eller stolar med ett sådant bord.
  • Oval … De kan vara flera vikta brädor med sågade hörn eller ett ovalt snitt av en tjock gammal stam.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bås

Loggbänkar på marknaden finns i en mängd olika konfigurationer

Rygglös trädgårdsbänk . Det är ett vanligt förlängt säte av längsågade och bearbetade stockar. Benen för en sådan bänk kan vara tjocka stubbar av föråldrade träd eller bitar av breda stockar.

Att sitta konstant på grund av bristen på ryggstöd är ganska obehagligt, men den här modellen fungerar bra som en tillfällig sittplats.

Bild
Bild

Bänk med ryggstöd och armstöd … Detta alternativ är avsett för finsmakare av trämöbler. Ryggstödet är tillverkat av halvorna av stockarna som är kvar från tillverkningen av sätet. Armstöd är oftast gjorda av kvarvarande sticklingar eller grenar som finns kvar efter träning.

Bild
Bild

Stationära butiker . De representerar ett ganska välkänt inslag i lantliga möbler, nämligen ett bord med bänkar monterade på sidorna. En sådan butik kommer att stå på gatan året runt på grund av sin storlek och vikt, så du måste vara redo att bearbeta denna struktur minst en gång vartannat år.

Bild
Bild

Fåtöljer

Sådana stolar påminner om kungliga troner. Möblerna är gjorda av rejäla stockar och ser väldigt massiva och majestätiska ut. Detta materialval gör ryggstödet och armstöden mycket bekväma. Sådana möbler kan tillverkas antingen med hjälp av flera stockar eller från en solid tjock stam av ett gammalt träd genom att såga eller bränna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor

Soffan kommer att vara ett bra komplement till inredningen i ett lanthus, stuga eller lägenhet i loftstil . Som regel är en sådan möbel inte gjord av halv längsskurna stockar, utan av massivt runt virke. Detta ger bulk till soffan. Den har ryggstöd och armstöd, vilket gör den bekväm, och dess stora storlek gör att du kan sträcka ut den och koppla av efter en hård dags arbete. Vanligtvis är soffor utrustade med madrasser för att göra dem mer bekväma.

Emellertid kommer tjocka och fluffiga djurskinn som slumpmässigt draperade över trä att se mest harmoniska ut på denna typ av stockmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar

En säng av massivt trä har ett antal fördelar jämfört med sina vanliga "bröder". Sådana möbler kan hålla sig varm under mycket lång tid, varm på natten och tillåter inte att ryggen blir kall . Timmerstrukturen kommer att ge rummet komfort och fylla den med en behaglig lukt av barrträd eller annat trä, och ögat kommer att glädjas över att se en snygg och ovanlig säng.

Sådana möbler är hållbara och hållbara, och skapar också en trevlig atmosfär för att sova. Samtidigt är en säng av stockar miljövänlig, vilket gör att du kan placera den även i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Grunden för hackade möbler är trä stockar av flera typer

Ek … Detta alternativ karakteriserar sig själv som det mest hållbara och välbevarade. Modeller gjorda av ekstockar ser majestätiska och solida ut, har stor tillförlitlighet.

Alla dessa positiva aspekter kommer att behöva betala dyrt, vilket gör ekmöbler till en elit.

Bild
Bild

Björk … Kostnaden för ett sådant material är lågt, dessutom kan björken skryta med desinfektionsegenskaper.

Bild
Bild

Från tall . Ett ganska billigt alternativ, men kvaliteten på sådant trä lämnar mycket att önska. Av fördelarna kan en behaglig barrträd noteras.

Bild
Bild

Bok . Sådant material är tillräckligt starkt, lätt och billigt.

Bild
Bild

Även denna typ av möbler skiljer sig strukturellt. Så olika tillägg av möbler kan göras från längsgående sågade stockar (bord, stolar, bänkar) eller med massiva stockar (rundvirke). Det andra alternativet gäller olika typer av stolar och soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det finns många olika steg-för-steg-instruktioner på Internet för att hjälpa dig att göra denna eller den där hackade möbeln . Om du vill kan du till och med hitta ett diagram med samma stol eller fåtölj, som saknas så mycket i huset eller på landet. Det är nödvändigt att förstå att det mesta av arbetet i produktionen utförs med en motorsåg. Det är hon som fungerar som ett verktyg för att förbereda material, bearbeta det, skapa små delar etc. Därför först och främst du måste lära dig hur du hanterar den här enheten på rätt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av material bör hanteras ansvarsfullt. Den måste vara ren från röta och insekter, annars kan möblerna snabbt försämras . Innan arbetet påbörjas rekommenderas att skissa åtminstone den mest enkla ritningen på vilken det kommer att noteras hur många stockar som behövs, vilken form och storlek, var man ska lämna en plats för fastsättning, etc.

Det bästa sättet att fästa stockarna är "tass" -metoden, när varje element skärs i en bit vid kontaktpunkten på tvären. Tack vare detta kommer det inte att kräva arbete att ansluta två delar av en framtida soffa eller säng, och själva strukturen kommer att bli ännu mer hållbar.

Bild
Bild

Vackra exempel

En massiv hackad säng . Detta exemplar är otroligt robust på grund av dess konstruktion. Sängen är tillräckligt bred, bekväm, så den kan bekvämt rymma ett par personer.

Bild
Bild

Kombinerad uppsättning bord och bänkar . Ganska elegant, den har en något lätt design (vid tillverkning av bordsskivor och säten användes inte halvor av stockar, utan brädor). Att foga ihop materialet enligt "tass" -typen kommer att ge möblerna tillförlitlighet och styrka.

Bild
Bild

Mycket stämningsfull soffa i loftstil … Det finns inget överflödigt i den här modellen, strukturelementen är grovmonterade, vilket ger extravagans till den.

Rekommenderad: