Möbler För Ett Lusthus (45 Bilder): Ett Stort Träbord För En Sommarstuga Med Egna Händer Och Träbänkar

Innehållsförteckning:

Video: Möbler För Ett Lusthus (45 Bilder): Ett Stort Träbord För En Sommarstuga Med Egna Händer Och Träbänkar

Video: Möbler För Ett Lusthus (45 Bilder): Ett Stort Träbord För En Sommarstuga Med Egna Händer Och Träbänkar
Video: Bygga eget utebord. Du kan göra det själv! 2024, Maj
Möbler För Ett Lusthus (45 Bilder): Ett Stort Träbord För En Sommarstuga Med Egna Händer Och Träbänkar
Möbler För Ett Lusthus (45 Bilder): Ett Stort Träbord För En Sommarstuga Med Egna Händer Och Träbänkar
Anonim

Oavsett hur vackert lusthuset ligger på webbplatsens territorium, kommer det inte att vara användbart utan bra och bekväma möbler. Att välja rätt bord, stolar och andra föremål är en viktig uppgift och måste hanteras ansvarsfullt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbeltyper

Faktum är att det inte behövs mycket för att utrusta ett bekvämt lusthus. Minimikravet är ett bord och stolar eller bänkar. De kan antingen kombineras eller separeras. Det alternativ som passar parametrarna väljs alltid.

Det är också lämpligt att köpa bekväma möbler till lusthuset . Det kan vara solstolar, hängmattor eller vanliga stolar.

I vissa fall är rummet avsett inte bara för avkoppling, utan också för sammankomster över utsökt mat. I det här fallet finns det en plats i rummet för en grill, en minikamin och ett skåp för köksredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla lantliga möbler ska vara funktionella och praktiska . Det är också önskvärt att saker är opretentiösa i vården. Faktum är att möblerna ligger i lusthuset, där dåliga väderförhållanden, plötsliga temperaturförändringar och hög luftfuktighet ofta uppstår.

Ofta köper människor för sina lusthus inte stora massiva uppsättningar, utan kompakta hopfällbara möbler. Det har många fördelar. Först och främst är det värt att notera att det är kompakt i sig, och om det också fälls, kommer bänkar, stolar och minibord att ta väldigt lite plats i lusthuset. De kan också förvaras bekvämt var som helst.

Om byggnaden inte är planerad att vara lyxig och stiliserad som barock, till exempel, är det verkligen mer rationellt att ta hopfällbara möbler och inte köpa stora soffor eller bänkar till lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och former

Möbler som köps till ett förortsområde kan tillverkas av billiga material som tål väderförhållanden, såväl som hållbara och dyrare.

Trä

Ett av de mest praktiska och dyra materialen är naturligt trä. Träbord, stolar och bänkar är hållbara, miljövänliga och kan hålla i mer än ett år. Från ett så bekvämt och lättbearbetat material kan du skapa saker i alla former och storlekar. Därför kan trämöbler för din sommarstuga inte bara köpas utan också tas emot på beställning eller till och med göras med dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotting

Rattan förtjänar särskild uppmärksamhet. Det här är stavar som används för att väva fåtöljer, soffor och andra produkter. Materialet är dyrt, och processen att skapa möbler av det tar mycket tid på grund av dess komplexitet. Basen av rottingstänger är fäst vid en metallram. Efter att vävningsprocessen är klar behandlas föremålet dessutom med ett lager lack, vax eller annan skyddande impregnering.

Detta tillvägagångssätt kan betyda två saker

Sådana möbler, handgjorda och kärleksfullt färdiga, ser vackra ut och förblir attraktiva länge. Stolar, soffor och rottingbord är inte täckta med färg, utan bara med transparent lack, vilket gör att möblerna kan behålla träets naturliga nyans

Sådana möbler kan helt enkelt inte vara billiga. Det är sant att du kan hitta en billigare version av konstrotting. Men han kommer inte längre att ha fördelarna med en produkt av riktigt hög kvalitet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med rottingmöbler, förutom ett attraktivt utseende, kan tillskrivas flera fler funktioner. Detta är funktionalitet, låg vikt och enkel underhåll. Stolar och soffor är mycket enkla att rengöra från damm och smuts. För att göra detta är det tillräckligt att torka av korgprodukten med en trasa fuktad eller fuktad i tvålvatten. Det är också värt att notera det faktum att rottingprodukter kan ha olika former. Det finns klassiska runda bord, originalfåtöljer och asymmetriska soffor.

Bild
Bild

Plast

Det billigaste materialet som möbler för ett lusthus är tillverkat av är plast. Bord och stolar av plast är särskilt älskade av sommarboende, som antingen sällan besöker sina ägodelar eller bara vill spara pengar.

Rektangulära, runda och fyrkantiga plaststolar och bord kan vara mycket färgstarka. Det finns ett stort utbud av färger, så det är lätt att lägga till ljusa färger i lusthusets inredning.

Plastmöbler är också mycket lätta och kompakta . Det är bekvämt att lagra och flytta det på webbplatsen. Dessutom är sådana saker lätta att tvätta, eftersom detta material inte är rädd för fukt. Och för att bli av med föroreningar räcker vanligt vatten och inga rengöringsmedel behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Möbler av metall ser snyggast ut. Det bästa alternativet är utsökta smidda produkter. De ser verkligen lyxiga ut och kan bli en riktig dekoration av webbplatsen.

Förutom det estetiska utseendet har metallbord, stolar och bänkar också andra fördelar . Metallen är tillräckligt hållbar. Speciellt om möbelns yta är täckt med ett extra lager skyddande medel. Det kommer att rädda saken från korrosion och låta den förbli attraktiv längre.

Dessutom är metallprodukter mer hållbara än andra. De tål mycket vikt, liksom attackerna från älskade husdjur eller barn som är sugna på att leka.

Nackdelarna med sådana möbler inkluderar dess höga kostnad, massivitet och tunga vikt. Jämfört med andra mer kompakta saker är produkter gjorda av metall eller med metallinsatser mindre praktiska och kompakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett bord av trä

Det är ganska enkelt att göra produkter av naturligt trä med egna händer. Du behöver inga speciella färdigheter för att skapa ett bord. Och de insatser som görs är definitivt värt det, för möblerna visar sig vara vackra och unika.

För att göra ett bord måste du först bestämma vilken storlek på möbler du behöver . Det ska vara bekvämt för alla familjemedlemmar att sitta vid bordet, men samtidigt ska det inte fylla hela utrymmet i lusthuset. Följande parametrar anses vara optimala: 1200x700x750 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt dimensioner och gjort ritningarna av den framtida produkten kan du fortsätta arbeta. För henne behöver du en standard uppsättning verktyg: en borr, ett plan, en sticksåg, en mejsel, skruvar och spår, samt en slipmaskin för efterbehandling. Du behöver också trä som det framtida bordet kommer att tillverkas av. För att förlänga möbelns livslängd och förbättra utseendet behöver du också lack eller färg som kan användas på trä.

Att göra ett lantbord börjar med att avsluta bordsskivan . Det är skapat av stora plankor som bearbetas till en slät finish, slipas och beläggs med ett skyddande lager. Därefter monteras bordsstödet, anslutet till hopparna. Därefter fästs basen på stödet. Det sista steget är att avsluta träbordet med ett skyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling och design

Möbler är nu inte bara ett funktionellt tillägg till webbplatsen, utan också dess dekoration. Utformningen av utemöbler är nu ganska varierad, och om du inte gillar det köpta föremålet kan du alltid dekorera det själv.

Antik styling

Numera är möbler i antik stil mycket populära. Du kan antingen köpa antikviteter eller dekorera den som finns i lager.

Trä ser mycket bra ut när det bearbetas med demonstrativ vårdslöshet. Det kan behandlas med en speciell borste eller lackeras, som sprickor omedelbart efter applicering. Du kan dekorera nästan vad som helst på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda skär

Möbler dekorerade med smidda insatser ser också bra ut. Vanligtvis kompletterar de basen av bord, stolar och bänkar. Smidda element kan vara närvarande både på ryggen och på grund av möbler. Detta är det enklaste sättet att lägga till en touch av lyx till ditt lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tråd

Trämöbler kan dekoreras inte bara med ett lager lack, utan också med en snidning. Denna designlösning kommer att tilltala älskare av utsökta klassiker eller vintage. Du kan till och med dekorera bord och stolar av naturligt trä med egna händer och välja lämpliga mönster.

Det finns andra sätt att dekorera lusthusmöbler . Men när du väljer en av dem bör du alltid tänka på om den är lämplig för dekoration av gatumöbler, som utsätts för negativa väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Möbler för lusthuset kan ordnas efter ägarens gottfinnande. Det finns faktiskt inga regler, det viktigaste är att hela familjen och gästerna ska trivas i naturen.

Lilla lusthus

På en liten tomt måste du placera kompakta byggnader. Ett litet lusthus ska inte vara rörigt med mycket möbler och dekorativa detaljer. Som regel måste du i det här fallet klara dig med något slags minimum. Till exempel ett bord i mitten av ett lusthus, runt vilket det finns bänkar eller stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor

Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme kan du visa mer fantasi. I lusthuset kan du inte bara sätta ett bord, utan också en spis eller grill. I det här fallet ligger bordet i mitten och alla köksredskap är placerade vid kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats för vila

Ofta försöker de göra lusthuset uteslutande till en plats för avkoppling. I detta fall placeras soffor, solstolar, fåtöljer i den. De placeras närmare väggen för att lämna plats för ett bord, till exempel.

Bild
Bild

Vackra exempel på design

Du kan förstå vilka möbler som är bättre att plocka upp eller bygga med egna händer genom att titta på intressanta exempel på den verkliga designen av lusthus.

Rustik stil

På ett enkelt förortsområde kan du placera en vacker naturlig trästruktur fylld med samma trämöbler. Ett sådant lusthus, även om det inte är dekorerat med snidade pelare, ser fortfarande väldigt imponerande ut. Bordet och bänkarna i detta öppna lusthus är gjorda i samma stil som basen av strukturen. Det finns inga fler onödiga detaljer här, och allt som pryder byggnaden är snidade skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängt lusthus

Det andra exemplet är ett lusthus som liknar en enkel veranda. Inuti finns ett träbord med bänkar och en stenugn med stenbord, där du kan sätta tallrikar, krukor och tekannor. En sådan stilistisk lösning ser vacker ut, och den kommer att tilltala älskare av klassisk stil och land.

Valet av möbler för lusthuset är en smaksak . Lyckligtvis finns det många intressanta idéer som inspirerar inte bara att köpa, utan också att skapa saker med egna händer. Det är värt att dra nytta av detta genom att dekorera din webbplats med verkligt originalprodukter.

Rekommenderad: